گوشی‌های هوشمند دیگر جای پیشرفت ندارند؛ ۸ استدلال برای تأیید و رد این موضوع

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۴ دقیقه
گوشی‌های هوشمند

در سال ۲۰۰۷ اولین آیفون و در سال ۲۰۰۸ اولین گوشی اندرویدی راهی بازار شدند. طی این سال‌ها گوشی‌های هوشمند مسیر پر فراز و نشیبی را پشت سر گذاشته‌اند و با تحولات گسترده‌ای روبرو شده‌اند. اما در این میان، بسیاری از کاربران بر این باور هستند که گوشی‌های هوشمند به اوج خود رسیده‌اند و به همین خاطر دیگر شاهد نوآوری‌های جذابی نیستیم. اما آیا این موضوع حقیقت دارد یا اینکه این گجت‌ها همچنان جای پیشرفت دارند؟ در ادامه به این موضوع می‌پردازیم.

۴ نشانه برای اینکه گوشی‌های هوشمند به اوج خود رسیده‌اند

بیشتر گوشی‌ها ظاهر مشابهی دارند

گوشی‌های هوشمند

در حال حاضر تقریبا تمام گوشی‌های هوشمند ظاهر مشابهی دارند. در این میان مثلا اپل برای مدل‌های پرو آیفون ۱۴ از ویژگی موسوم به جزیره پویا استفاده کرده که به لطف همین مشخصه، طراحی نمایشگر آن خاص شده است. اما واقعیت این است که در آینده‌ی نزدیک با بهبود فناوری‌ دوربین زیر نمایشگر، پنل جلویی تمام گوشی‌ها یکسان خواهد شد.

البته برای پنل پشتی گوشی‌ها شاهد جذابیت بیشتری هستیم. به عنوان مثال اگر گوشی‌های گوگل پیکسل، آیفون، گلکسی‌های سامسونگ و پرچم‌داران شیائومی را کنار هم بگذارید، از نظر طراحی پنل پشتی تفاوت زیادی با هم دارند. اما همین تفاوت‌های جزئی برای بخشی از کاربران اهمیت زیادی ندارد.

نتایج بنچمارک اهمیت خود را از دست داده‌اند

گوشی‌های هوشمند

اگرچه اپ‌های بنچمارک مانند AnTuTu و Geekbench همچنان معیارهای خوبی برای مقایسه‌ی عملکرد گوشی‌ها هستند، اما واقعیت این است که نتایج این بنچمارک‌ها برای عموم کاربران اهمیت خاصی ندارند. به دلیل هم پایین آمدن اختلاف بین تراشه‌ها، اپل امسال تصمیم گرفته برای مدل‌های استاندارد آیفون ۱۴ از چیپست قدیمی A15 استفاده کند. در عین حال تراشه‌ی A16 هم تفاوت زیادی با نسل قبلی خود ندارد.

همچنین از طرف دیگر باید بگوییم که بنچمارک‌ها نمی‌توانند عملکرد گوشی‌ها را در دنیای واقعی به‌خوبی شبیه‌سازی کنند. حتی طی سال‌های گذشته برخی شرکت‌ها با دستکاری گوشی‌های خود موفق به بالا بردن غیرطبیعی امتیاز بنچمارک شده‌اند. اما در دنیای واقعی، گوشی‌ها نمی‌توانند برای زمان طولانی حداکثر سرعت را ارائه کنند و در این زمینه مدیریت گرما اهمیت زیادی پیدا می‌کند.

تغییرات جزئی سالانه

روزی روزگاری گوشی‌های موبایل هر ساله با تغییرات گسترده و جذاب راهی بازار می‌شدند. به عنوان مثال در سال ۲۰۲۲ اولین گوشی با دوربین اصلی و بلوتوث عرضه شد، در سال ۲۰۰۳ نوبت به استفاده از دوربین سلفی و اینترنت 3G رسید، وای‌فای در سال ۲۰۰۴ به گوشی‌های موبایل راه پیدا کرد و در سال ۲۰۰۶ شاهد عرضه‌ی گوشی با نمایشگر لمسی بودیم. همچنین در سال ۲۰۰۷ گوشی‌های موبایل به حسگر اثر انگشت مجهز شدند و در سال ۲۰۰۸ اولین نمایشگر AMOLED برای گوشی‌های هوشمند مورد استفاده قرار گرفت.

در این زمینه می‌توانیم به موارد بسیار بیشتری اشاره کنیم اما در کل در آن سال‌ها تقریبا هر ساله گوشی‌ها یک ارتقای مهم دریافت می‌کردند. اما با گذشت زمان، تغییرات انقلابی با کاهش قابل توجهی روبرو شده‌اند.

پرچم‌داران جذابیت کمتری پیدا کرده‌اند

گوشی‌های هوشمند

بسیاری از ویژگی‌هایی که قبلا مختص گوشی‌های پرچم‌دار بود، حالا در گوشی‌های مقرون‌به‌صرفه هم دیده می‌شوند. از بین این ویژگی‌ها می‌توانیم به مواردی مانند فیلمبرداری 4K، شارژ بی‌سیم، حسگر اثر انگشت زیر نمایشگر و دیگر موارد این‌چنینی اشاره کنیم. به دلیل همین موضوع، در حال حاضر شرکت‌ها برای برخی ویژگی‌ها به بزرگنمایی روی می‌آورند تا کاربران را به نوعی فریب بدهند.

 ۴ نشانه برای اینکه گوشی‌های هوشمند همچنان جای پیشرفت دارند

گوشی‌های تاشو

بدون شک گوشی‌های تاشو، جذاب‌ترین نوآوری صنعت موبایل در سال‌های اخیر هستند. در این میان سامسونگ حرف اول را می‌زند و بیشترین سهم بازار را در اختیار دارد ولی چندین شرکت وارد این بازار شده‌اند و به زودی قیمت گوشی‌های تاشو به طور قابل توجهی کاهش پیدا می‌کند.

در ضمن باید به گوشی‌های رول شونده هم اشاره کنیم که در آینده‌ی نه‌چندان دور شاهد عرضه‌ی این گوشی‌ها به بازار خواهیم بود. گوشی‌های تاشو پتانسیل زیادی برای موفقیت گسترده دارند و به همین خاطر سامسونگ توجه ویژه‌ای به این گوشی‌ها نشان می‌دهد.

افزایش تحقیقات برای فناوری باتری گوشی‌های هوشمند

اگر گوشی‌های تاشو برای شما اهمیت زیادی ندارند، بدون شک نمی‌توانید اهمیت عمر باتری را نادیده بگیرید. با وجود اینکه در چند سال گذشته در زمینه‌ی سرعت شارژ پیشرفت حیرت‌انگیزی عملی شده است، اما همچنان باتری‌های استفاده شده برای گوشی‌های هوشمند مبتنی بر همان فناوری قدیمی لیتیوم-یون هستند.

خوشبختانه در حال حاضر چندین شرکت بزرگ در سرتاسر جهان بودجه‌ی هنگفتی را برای توسعه‌ی باتری‌های جدید اختصاص داده‌اند و در این زمینه پیشرفت‌های قابل توجهی به دست آمده است. با آماده شدن این فناوری‌ها، عمر باتری گوشی‌های هوشمند بسیار بیشتر می‌شود و مثلا با هر بار شارژ می‌توانید یک هفته از گوشی خود استفاده کنید.

پیشرفت شگفت‌انگیز عکاسی محاسباتی

تا چند سال قبل، قدرت عکاسی گوشی‌های هوشمند تماما متکی به سخت‌افزار بود. اگرچه هنوز هم سخت‌افزار استفاده شده برای دوربین گوشی اهمیت بسیار زیادی دارد، اما در نهایت بخش قابل توجهی از کیفیت دوربین‌ها به نرم‌افزار استفاده شده برمی‌گردد. گوگل در این زمینه نقش مهمی را ایفا کرده و سایر شرکت‌ها هم برای اینکه از قافله عقب نیفتند، وارد این حوزه شدند. با توجه به اینکه نرم‌افزارها و الگوریتم‌های پردازش تصویر با سرعت زیادی در حال بهبود هستند، در آینده‌ی نزدیک پردازش‌ عکس‌ها بسیار بهتر خواهد شد.

ظهور نسل جدید بازی‌های موبایل

بازی‌های موبایل یک صنعت چندین میلیارد دلاری را تشکیل داده‌اند که روز‌به‌روز این بازار بزرگ‌تر هم می‌شود. با افزایش قدرت گوشی‌های هوشمند، توسعه‌دهندگان بازی‌ها هم به دنبال بهره‌گیری از این توان سخت‌افزاری هستند و بنابراین در آینده گرافیک این بازی‌ها تقریبا به حد و اندازه‌ی بازی‌های کنسول‌ها می‌رسد. افزایش جذابیت بازی‌ها در کنار افزایش عمر باتری، به معنای تحول در تجربه‌ی گیمینگ موبایل خواهد بود.

سخن آخر

اگرچه سرعت پیشرفت گوشی‌های موبایل دیگر مانند گذشته نیست، اما واقعیت این است که در این صنعت همچنان شاهد پیشرفت‌های گسترده‌ای هستیم. روزی روزگاری شرکت‌هایی مانند نوکیا گوشی‌های دارای طراحی‌های عجیب و غریبی را راهی بازار می‌کردند. اما با توجه به اینکه این رویکرد دیگر جواب نمی‌دهد، نمی‌توانیم انتظار بازگشت چنین گوشی‌هایی را داشته باشیم.

اما همین حالا که گوشی‌های تاشو روز‌به‌روز محبوب‌تر می‌شوند و برخی فناوری‌های جذاب در آستانه‌ی ظهور هستند، این یعنی گوشی‌های موبایل هنوز به اوج خود نرسیده‌اند و همچنان جای پیشرفت زیادی دارند.

منبع: Make Use Of



برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

۳ دیدگاه
  1. m

    مطلب خوبی بود.واقعا ار روزی که ناچ و تمام صفحه بودن مد شد دیگه طراحی ها تکراری شروع شد.(نظر شخص من) اینه که قبلا موبایل طراحیهاشون خیلی خوشگل تر بود مثلا سامسونگ با اون دکمه وسطش که برای من جذاب بود و یا اچ تی سی سری وان که دیگه خدا بود.اپل هم همینطور.به نظرم مرز دوربین هم در موبایل ها داره خیلی میگذره

  2. محمد

    یه زمانی این اتفاق برای تلویزیون افتاد که انگار به بن بست رسیده باشن
    با ظهور ال سی دی،دوباره رونق گرفت و همچنان ادامه داره
    برای تلفنهای هوشمند هم این اتفاق میفته
    خود بخش دوربین هنوز راه داره تا برسه به dslr
    وقتی هم که برسه به اونجا،تازه اغاز نبرده
    شاید باید منتظر حضور برندهای معتبر عکاسی در بازار گوشی هوشمند باشیم!

    1. محمد

      عزیز جان همین الان هم سونی و لیکا دارن مدت هاست سنسور تولید میکنن برای گوشی ها. اگر منظورت کنون و نیکونه که فکر نمی‌کنم بتونن نوآوری خیلی خفن تری نسبت به سونی رو بیارن چون تموم ویژگی های فیلم برداری فور کی و یا سوپر اسلوموشن استارتش رو سونی زد

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما
X