چگونه خانم‌ها می‌توانند بعد از ۴۰ سالگی موهایی سالم و پرپشت داشته باشند؟

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۸ دقیقه
مراقبت از مو بعد از 40 سالگی

اگرچه با افزایش سن، آگاهی، تجربه و اعتمادبه‌نفس افراد افزایش می‌یابد اما در عین حال در بدن اتفاقاتی رخ می‌دهد که ناگزیر باعث تغییرات فیزیکی در ظاهر می‌شود. سفید شدن موها و نمودار شدن چین و چروک در صورت از علائم اجتناب‌ناپذریر بالا رفتن سن به شمار می‌رود. بسیاری از افراد نیز ممکن است دچار ریزش مو شده و در ادامه از ظاهر موهای خود ناراضی باشند. جنس موها ممکن است تغییر کند و با سفید شدن آ‌ن‌ها نوع مراقبتی که باید در پیش گرفت متفاوت می‌شود.

متخصصین پوست و مو، می‌گویند که با افزایش سن، ممکن است متوجه تغییراتی در موهای خود شویم، از جمله افزایش ریزش، خشکی بیش از حد، شکنندگی ساقه‌ی مو و خاکستری شدن آن‌ها. با توجه به این‌که همه‌ی این موارد در کنار سایر علائم در زنان قبل از یائسگی اتفاق می‌افتد، می‌تواند برای افراد زیادی، بسیار طاقت‌فرسا باشد. خوشبختانه، تعیین روتین مراقبت از مو باعث می‌شود موهای شما برای مدت طولانی‌تری احساس سلامتی داشته باشد.

با ما در این مطلب از دیجی‌کالا مگ همراه باشید تا همه‌چیز را درباره‌ی مراقبت از مو بعد از ۴۰ سالگی، از تغییرات هورمونی و علائمی که باید انتظار داشت تا بهترین استراتژی‌ها برای حفظ موهای سالم در طول سال‌ها بیاموزید.

چه تغییرات هورمونی بعد از ۴۰ سالگی رخ می‌دهد؟

متخصصین غدد درون‌ریز می‌گویند هم‌زمان که زنان وارد دهه‌‌ی پنجم زندگی خود می‌شوند، به دلیل کاهش تدریجی سطح استروژن و پروژسترون، متوجه تغییرات هورمونی قابل‌توجهی در بدن خود می‌شوند. به این حالت پیش‌یائسگی گفته می‌شود که قبل از یائسگی اتفاق می‌افتد. در این دوره، زنان ممکن است علائم مختلفی از جمله سیکل‌های قاعدگی نامنظم، نوسانات خلقی، گُرگرفتگی و تغییرات در سطح انرژی را تجربه کنند.

فراتر از آن نیز ممکن است به دلیل نوسانات هورمونی متوجه تغییرات ظاهری در پوست و موی خود شوند. اساساً وقتی به اوایل ۴۰ سالگی رسیدید، هورمون‌های زنانه شروع به پیر شدن می‌کنند. در حقیقت این همان کاهش تدریجی استروژن، پروژسترون و تستسترون است. استروژن، که برای سلامت باروری، تراکم استخوان و سلامت پوست حیاتی است، به طور قابل‌توجهی کاهش می‌یابد، همان‌طور که پروژسترون که بر چرخه‌های قاعدگی تاثیر می‌گذارد و علائم یائسگی را ایجاد می‌کند نیز کمتر ترشح می‌شود. سطح تستسترون نیز کمتر شده و بر توده‌ی عضلانی و میل جنسی تاثیر می‌گذارد. هنگامی‌که این تغییرات هورمونی رخ می‌دهد، اغلب متوجه موهای خاکستری بیشتر، رشته‌های شکننده و نازک شدن کلی آن‌ها می‌شویم.

ریزش موی هورمونی در زنان پیش‌یائسه و یائسه بسیار رایج است. عوامل زیادی ممکن است در ریزش موی هورمونی نقش داشته باشند، از جمله ژنتیک و کاهش سطح استروژن. استروژن موها را برای مدت طولانی‌تری در مرحله‌ی رشد نگه می‌دارد، بنابراین کاهش آن می‌تواند به نازک شدن مو و افزایش ریزش آن منجر شود. علاوه بر این، با کاهش استروژن، آندروژن‌ها (هورمون‌های مردانه) برجسته‌تر می‌شوند که می‌توانند باعث نازک‌تر شدن موها شوند. موها ممکن است حجم خود را از دست بدهند و شکننده‌تر شده و پوست سر خشک‌تر و حساس‌تر شود.

با بالا رفتن سن، داشتن روتین مراقبت بهداشتی برای سلامت مو، پوست و فراتر از آن، بسیار مهم است. برای نظارت بر شاخص‌های کلیدی مانند ویتامین D، سطوح تیروئید، تستسترون و آهن، حتما با پزشک مورداعتماد خود گفتگو کنید. عدم تعادل در این عوامل می‌تواند ریزش مو را تسریع کند، بنابراین رسیدگی به هرگونه ناهنجاری در اولویت است. این تغییرات ممکن است در ظاهر ترسناک به نظر برسند، اما نگران نباشید، با داشتن آمادگی و دانش کلیدی سلامت موهای شما حفظ خواهد شد.

تغییرات هورمونی بعد از 40 سالگی

چه راه‌حل‌هایی برای نگهداری از موهای سالم بعد از ۴۰ سالگی وجود دارد؟

برای حفظ و نگهداری موها بعد از ۴۰ سالگی دستورات و توصیه‌های زیادی وجود دارد که با توجه به نوع پوست و موی شما و البته نوع ژنتیکی که دارید توسط پزشک متخصص تجویز و توصیه می‌شود، ما در زیر به مهم‌ترین آن‌ها اشاره می‌کنیم تا بتوانید با رعایت این اصول موهایی سالم و درخشان داشته باشید:

سبک زندگی سالم و متعادل

سبک زندگی سالم، بیشتر از هر محصول یا درمانی، تاثیرگذارترین کاری است که می‌توانید در هنگام افزایش سن انجام دهید. حفظ یک رژیم غذایی متعادل و غنی از ویتامین‌ها و مواد معدنی می‌تواند از سلامت کلی و همچنین سلامت موهای شما حمایت کند. به نظر می‌رسد اولویت قرار دادن غذاهایی که دارای کلسیم، ویتامین D و اسیدهای چرب امگا ۳ هستند بیشترین ضرورت را دارند. انجام حرکات ملایم مانند یوگا و مدیتیشن را برای مدیریت استرس (یکی از دلایل اصلی ریزش مو) و بهبود سلامت روان، در برنامه‌ی روزانه‌ی خود قرار دهید. و البته، هیدراتاسیون و خواب را نیز کم نکنید.

ماینوکسیدیل

طبق گفته‌ی متخصصین، ماینوکسیدیل، دارویی طلایی در جلوگیری از ریزش مو است و فقط برای مردان نیست. در صورت دریافت نسخه از پزشک، می‌توانید آن را به صورت موضعی یا خوراکی به عنوان قرص مصرف کنید. صرف‌نظر از نحوه‌‌ی مصرف آن، این دارو جریان خون را در پوست سر افزایش می‌دهد، که به نوبه‌ی خود باعث بهبود تراکم کلی مو و تشویق رشد موهای جدید می‌شود. توجه داشته باشید که برای حفظ نتایج باید به صورت طولانی‌مدت استفاده شود. توصیه می‌کنیم قبل از شروع ماینوکسیدیل با متخصص پوست و موی خود حتما صحبت کنید تا بتوانید مزایای استفاده از آن را به حداکثر برسانید.

داروها و مکمل‌ها

علاوه بر ماینوکسیدیل، داروها و مکمل‌های بدون نسخه‌ی دیگری نیز وجود دارند که می‌توانند به شما در رسیدن به اهدافتان کمک کنند، اما پیش از مصرف آن‌ها باید با پزشک متخصص مشورت کنید و حتما آزمایش خون دهید تا مشخص شود چه چیزی ضروری است و برای مکمل‌هایی که به آن‌ها نیاز ندارید، هزینه‌ی اضافی پرداخت نکنید. مسدودکننده‌های آندروژِن مانند اسپیرونولاکتون خوراکی (spironolactone) و فیناستراید (finasteride) به مسدود کردن اثرات آندروژن‌ها روی موهای شما کمک می‌کنند و باعث می‌شوند موها کمتر نازک شوند. مکمل‌های مو، کپسول‌هایی هستند که برای نازک نشدن مو فرموله شده‌اند. اما باز هم مهم است که قبل از آن با پزشک قابل‌اعتماد خود مشورت کنید.

درمان‌های داخل مطب

همچنین می‌توانید با جستجوی درمان‌هایی که در مطب متخصصین پوست یا کلینیک‌های زیبایی و تخصصی مو انجام می‌شوند، مسیر بالینی دیگری را انتخاب کنید. این‌ درمان‌ها شامل تزریق پلاسمای غنی از پلاکت (با نام مستعار پی‌آرپی (PRP))، درمان با نور قرمز و درمان‌های لیزری برای افزایش فاکتور رشد مو است. پی‌آرپی، به ویژه، از پلاسمای خون شما استفاده کرده و آن را دوباره به پوست سرتان تزریق می‌کند. با افزایش سن، گردش خون بدن کندتر می‌شود و بر رشد مو تاثیر می‌گذارد. در مناطقی که گردش خون ضعیف است، ممکن است اکسیژن و مواد مغذی لازم برای رشد قوی مو وجود نداشته باشد. تزریق پی‌آرپی فاکتورهای رشد را به نواحی موردنظر می‌رساند و شرایط حمایتی را برای رشد مجدد مو ایجاد می‌کند. به طور معمول، افراد به سه تا شش جلسه‌ی درمانی پی‌آرپی نیاز دارند و به دنبال آن تزریق سالانه‌ی نگهدارنده برای حفظ رشد موها انجام می‌شود. درمان با نور قرمز در چند مطالعه نویدبخش بوده است، اما بهترین گزینه این است که به جای خرید دستگاه چراغ قرمز، به متخصص پوست و مو مراجعه کنید، زیرا دستگاه‌های خانگی اغلب از دستگاه‌هایی که در مطب‌های پزشکی یافت می‌شوند قدرت کمتری دارند و سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA)، بسیاری از آن‌ها را تایید نمی‌کند.

مراقبت مناسب از پوست سر و مو

یک رژیم ملایم مراقبت از مو و پوست سر کلید طول عمر موی شما است. به حداقل رساندن قرار گرفتن در معرض گرما و آفتاب، استفاده از مواد شیمیایی خشن و بستن موها به حالت سفت، به حفظ موهای نرم و سالم کمک می‌کند. با این‌که رنگ کردن موهای خاکستری هیچ اشکالی ندارد، اما تمام تلاش خود را بکنید تا اعمال مواد شیمیایی بیش از حد روی موها را به حداقل برسانید. می‌توانید با یک نوع سرم تسکین‌دهنده‌، پوست سر را ماساژ دهید. شستن بیش از حد یا حتی شستشوی کم موها و پوست سر نیز می‌تواند شکنندگی موها را افزایش دهد. در حدی موها را بشویید تا از چربی طبیعی بدن پاک شوند. متخصصین توصیه می‌کنند محصولاتی با فرمولاسیون کلاژن، بیوتین، کراتین و اسید هیالورونیک برای افزایش حجم و نرمی موهایتان پیدا و از آن‌ها استفاده کنید.

روتین مراقبت از مو بعد از 40 سالگی

بهترین راه برای حالت دادن به موها بعد از ۴۰ سالگی چیست؟

با نرم‌تر و نازک‌تر شدن موها، از نرم‌کننده‌ها زیاد استفاده نکنید، زیرا موها را سنگین می‌کنند. در عوض، روی لیفت شدن موها با اسپری‌های بافت‌دهنده و ضخیم‌کننده تمرکز کنید تا از بافت طبیعی موهای خود نهایت استفاده را ببرید. شاید متوجه این مزیت نیز شده باشید که با بالا رفتن سن، حالت دادن به موها راحت‌تر می‌شود زیرا دیگر صاف و ابریشمی نیستند. یک یا دو بار در ماه از شامپوی سم‌زدایی استفاده کنید. حتماً در روزهای سم‌زدایی از ماسک موی مغذی یا نرم‌کننده استفاده کنید تا موهای شکننده‌ی خود را از خشک شدن بیشتر محافظت کنید. برای محافظت در برابر گرما، همیشه قبل از سشوار کشیدن، فر یا صاف کردن موهای خود، از اسپری یا کرم محافظ حرارت استفاده کنید. به این دلیل که بسیاری از محافظ‌های حرارتی در دمای ۲۳۰ درجه کار می‌کنند. موهای شما برای حالت گرفتن و خشک شدن به این مقدار گرما نیاز ندارد. پس حرارت را کم کنید و بین ۱۵۰-۲۰۰ درجه نگه دارید.

حالت دادن مو بعد از 40 سالگی

کلام پایانی

از آن‌جایی که جامعه و رسانه‌ها نگاهی منفی به بالا رفتن سن دارند شاید مشاهده‌ی این تغییرات در موهایتان استرس‌زا باشد، اما تمام تلاش خود را بکنید تا این رویکردها را جدی نگیرید و به یاد داشته باشید: از ماینوکسیدیل گرفته تا پی‌آرپی، ایده‌ها، راه‌حل‌ها و روتین‌های زیادی وجود دارد تا بعد از وارد شدن به ۴۰ سالگی موهایتان را در حالتی سالم، زیبا و طبیعی نگه دارید. پس پیش از هر چیز با پزشک متخصص و قابل‌اعتماد خود مشورت کنید تا بهترین گزینه‌ها را با توجه به ژنتیک و نوع مو و پوستتان انتخاب کرده تا برای سال‌های سال از داشتن موهایی درخشان و سالم لذت ببرید.

منبع: instyle



برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما
X