راهنمای خرید گوشی دست دوم؛ نکات حیاتی و ضروری که باید بدانید!
در مطلب راهنمای خرید گوشی دست دوم به بررسی تمام نکات مهم در خرید گوشی دست دوم میپردازیم تا شما با خیالی آسوده بتوانید محصول مورد نظر خود را با قیمت مناسب تهیه کنید.
برای خرید گوشی دست دوم به چه نکاتی توجه کنیم؟
گوشی ریفربیشد (Refurbished)
گوشی جعبه باز (Open Box)
مهمترین چالشهای راهنمای خرید گوشی دست دوم
گوشیهای سرقتی
ظاهر گوشی
وضعیت رجیستری
راهنمای خرید گوشی آیفون دست دوم
دیجیکالا؛ محلی امن برای خرید و فروش گوشی کارکرده
بسیاری از افراد با بودجههای محدود معمولا قید خرید گوشی نو را میزنند و نسبت به خرید گوشی دست دوم از برندهای مختلف مثل شیائومی و سامسونگ اقدام میکنند. با این اوصاف، کاربرانی که بیتجربه هستند و در پروسهی خرید عجله میکنند، معمولا فریب خورده و محصولی را به عنوان بهترین گوشی تهیه میکنند که با معیارهایشان زمین تا آسمان متفاوت بوده و حتی یک گوشی سرقتی را خریداری میکنند. در این مطلب تلاش میکنیم در قالب راهنمای خرید گوشی دست دوم به شما نکات مهم در خرید گوشی دست دوم را مطرح کنیم تا بهترین تجربه از خرید را کسب کنید.
نکات خرید گوشی دست دوم
قبل از هر چه چیز اجازه دهید شما را با چند اصطلاح رایج در حیطه خرید گوشی دست دوم آشنا کنیم.
گوشی ریفربیشد (Refurbished)
گاهی اوقات امکان دارد یک محصول کاملا نو و آکبند، از همان ابتدا از جنبهی سخت افزاری دچار نقص فنی بوده و خریدار پس از متوجه شدن از این موضوع، محصول را مرجوع و آن را به فروشنده پس داده است. در چنین مواقعی، محصول مورد نظر به شرکت گارانتی ارجاع داده میشود و کارشناسها در صورت حل کردن ایراد موجود در محصول، مجدد دستگاه تعمیر شده را به چرخهی فروش در بازار برمیگردانند. با این حال، محصول مورد نظر دارای پسوند ریفربیشد میشود تا هم خریدارها و هم فروشندگان متوجه شوند که این محصول، حالا میخواهد گوشی باشد یا هر کالای دیجیتال دیگر، حداقل برای یک مرتبه تعمیر شده است. با این حال، نیاز به نگرانی نیست؛ چرا که گوشیهای ریفربیشد باید ابتدا آزمونهای کیفی را با موفقیت سپری کنند تا مجدد در بازار به فروش برسند.
با تمام این تفاسیر، بسیاری از محصولات ریفربیشد توسط فروشندگان به اسم کالای نو به فروش میرسد و شگرد این گروه از افراد، ارائهی تخفیف قابل توجه روی این دسته از کالاهاست. بنابراین، هنگام خرید گوشی دست دوم باید کاملا هوشیار باشید و تنها از فروشگاههای مطمئن خریداری کنید. همچنین گارانتی گوشی را هم باید چک کنید؛ چرا که اکثر گوشیهای ریفربیشد با گارانتیهای معتبر زماندار مجدد وارد چرخهی خرید و فروش میشوند.
گوشی جعبه باز (Open Box)
این مدل گوشیها در سطح بازار فروش گوشیهای دست دوم رایجتر است؛ چرا که کاربران زیادی پس از باز کردن گوشی از جعبه میخواهند آن را به فروش برسانند. با این حال، آیا باید به سالم بودن دستگاه اعتماد کرد؟ قطع به یقین نمیتوان بدون استفادهی بلند مدت از گوشی به این سوال پاسخ قطعی داد. به همین دلیل، حواستان باشد که تا حد امکان بهتر است از خرید گوشی جعبه باز خودداری کنید.
مهمترین چالشهای راهنمای خرید گوشی دست دوم
خرید گوشی کار کرده شاید از جنبهی قیمت توجیه بسیار زیادی داشته باشد اما چند چالش مهم متاسفانه همچنان در این فرایند وجود دارد که حسابی باید به آنها توجه کرد.
گوشیهای سرقتی
برای خرید گوشیهای گران قیمت به خصوص آیفون از فروشنده بخواهید تا فاکتور فروش و جعبهی دستگاه (در صورت موجود بودن) را نیز به شما ارائه دهد. البته جعل فاکتور فروش کار چندان دشواری برای فریب دادن شما محسوب نمیشود اما از خرید گوشیهای بدون جعبه و فاقد فاکتور فروش پیشنهاد میکنیم خودداری کنید.
ظاهر گوشی
گاهی اوقات امکان دارد گوشی از جنبهی ظاهری مشکلی نداشته باشد اما اگر با دقت تمام زیر و بم گوشی را بررسی کنید، امکان دارد تا شما شاهد خط و خش و حتی آسیبهای مختلف به سوکتهای شارژ و جک ۳.۵ میلیمتری صدا باشید. بنابراین، حتما تمام بخشهای گوشی را به طور دقیق بررسی کنید.
وضعیت رجیستری
یکی از مهمترین نکاتی که باید هنگام خرید گوشی کار کرده در نظر بگیرید، بررسی وضعیت رجیستری گوشی است؛ به این دلیل که در صورت غیر قانونی بودن رجیستری گوشی، پس از ۳۰ روز از اولین زمان روشن شدن، گوشی کار کردهی شما از کار خواهد افتاد.
چند راه حل مختلف برای بررسی اصالت گوشی دست دوم وجود دارد که راحتترین روش، چیزی است که در ادامهی مطلب مشاهده میکنید:
قدم اول) کد دستوری *۷۷۷# را شمارهگیری کرده و تماس بگیرید.
قدم دوم) گزینهی استعلام اصالات یعنی عدد ۱ را انتخاب کنید.
قدم سوم) شناسه (IMEI) دستگاه که معمولا روی جعبه نیز وجود دارد را بدون هیچ علامت اضافی دیگر وارد کنید. این شناسه ۱۵ رقم است. اگر هم دسترسی به جعبه ندارید، قبل از دنبال کردن قدمهای این فرایند، با شمارهگیری کد *#۰۶# میتوانید شناسه IMEI را مشاهده کرده و آن را در مکانی یادداشت کنید.
پس از درست انجام دادن سه قدم گفته شده، وضعیت رجیستری گوشی به طور آنی در قالب پیامک به گوشی ارسال خواهد شد. اگر در داخل پیامک نوشته شده که دستگاه غیر قانونی است، پیشنهاد میکنیم قید گوشی مورد نظر را بزنید.
در هر صورت شما باید از فروشنده بخواهید روند انتقال مالکیت گوشی دست دوم را برای شما انجام دهد. این کار با کد دستوری *۷۷۷۷# به راحتی قابل انجام است و در عرض چند دقیقه میتوان انتقال مالکیت را انجام داد. تنها کافی است تا دستور العمل حک شده روی صفحه نمایش را با دقت دنبال کنید.
راهنمای خرید گوشی آیفون دست دوم
بسیاری از کاربران هنگام خرید آیفون دست دوم شرکت اپل به چند نکته اصلا و ابدا دقت نمیکنند! برای مثال آیا کد IMEI گوشی با جعبهی گوشی یکسان است؟ تنها در صورتی باید نسبت به خرید گوشی مورد نظر تمایل از خود نشان دهید که شناسه IMEI گوشی با جعبه یکسان است. در صورت نبودن جعبه، پیشنهاد میکنیم گوشی را تهیه نکنید.
حتما وضعیت سلامت باتری گوشی آیفون کار کرده را بررسی کنید. برای این امر، به مسیر Settings > Battery > Battery Health بروید و عدد این بخش را رویت کنید. اگر درصد سلامت باتری زیر ۸۰ باشد، پیشنهاد میکنیم گوشی آیفون را تهیه نکنید چون پس از چند ماه باید به دنبال راه حلهایی برای افزایش ماندگاری باتری بگردید!
در برخی گوشیهای کار کردهی آیفون ممکن است پیکسلهای سوخته هم یافت شود. بنابراین، با قرار دادن والپیپرهای تک رنگ و یکدست به رنگهای قرمز، مشکی، زرد، سفید و سبز میتوانید گوشی را برای یافتن پیکسلهای سوخته آنالیز کنید.
در نهایت حتما به این مسئله دقت کنید آیا میتوان خط و خش یا صدمهای را در نزدیکی سوکت شارژ یا دوربین گوشی آیفون پیدا کرد یا خیر.
دیجیکالا؛ محلی امن برای خرید و فروش گوشی کارکرده
آیا میدانستید که نیاز به این میزان از سطح استرس و نگرانی از بابت خرید و فروش گوشی کارکرده وجود ندارد؟ چون فروشگاه دیجی کالا برای شما کاربران که بودجهی محدود در اختیار دارید نیز تهمیداتی را به کار گرفته تا بتوانید محصول مورد نیاز خود را به صورت کار کرده خریداری کرده یا به فروش برسانید.
با کلیک روی این لینک شما وارد صفحهای جدید میشوید و این قدرت را خواهید داشت تا در عرض چند دقیقه کالای مورد نظر خود را جستوجو کنید. سپس با انتخاب گوشی موبایل مورد نظر، میتوانید اطلاعات و تصاویر محصول دست دوم را مشاهده کنید. لازم به ذکر است شما میتوانید از بخش گزارش سلامت دستگاه، گوشی دلخواهتان را از جنبههای مختلف بررسی کنید.
گوشیهای کار کرده دیجی کالا معمولا دارای سه ماه گارانتی دیجیکالا سرویس بوده تا شما با خیال آسوده بتوانید گوشی کار کرده را در دست بگیرید. روند خرید هم بسیار ساده بوده و مطابق با فرایند فروشگاه اصلی دیجیکالاست؛ یعنی شما باید ابتدا محصول مورد نظر را انتخاب کرده و سپس در این بخش از دیجی کالا ثبت نام کنید. در نهایت امر با دنبال کردن مراحل، به درگاه امن هدایت میشوید تا پس از خرید گوشی، پروسهی ارسال کالا برای شما انجام شود. دیجی کالا تنها به عنوان یک عامل واسط در این ماجرا نقش بازی میکند تا شما با خیالی آسوده برای خرید گوشی کار کردهی دلخواه خود اقدام کنید. هر چند، تمام نکاتی که در این مقاله در قالب راهنمای خرید گوشی دست دوم گفتهایم را باید همچنان آویزهی گوش خود کنید!
منبع: دیجی کالا مگ
وقت بخیر. من یک گوشی همراه از سرویس دیجیکالا یوزد خریداری کردم اما بعد از گذشت ۲ هفته هنوز برای من انتقال مالکیت ندادن!! هرچی هم به تلفن داخلی درج شده توی سایت زنگ میزنم کسی جوابگو نیست. شناسه خرید ۱۱۴۶۳ یدونه ۱۲ mini
بلاخره انتقال دادن.
بجز این فرایند انتقال مالکیت همه چیز خوب بود ممنون از عوامل محترم
سلام
میشه بگین وقتی سفارش دادین بعد از چند روز دستتون رسید؟ من الان ۹ روز گذشته ولی هنوز نرسیده هر چی زنگ میزنم میگن ۵ روز دیگه … ۴ روز دیگه …
این همه از دیجی کالا خرید کردم دیگه به هیچ وجه خرید نمیکنم ، تکنولایف شب سفارش دادم فردا صبح دستم بود! خودم موندم این همه سرعت بعد این دیجی کالا ۹ روز خبری نیس متاسفانه …
به دیجی کالا هم میگی پاس میدن به خودشون اونا هم که انگار یکی نشسته پشت تلفن و هیچی نمیدونه !