راهنمای جامع یادگیری عکاسی حرفه‌ای در شب

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۱۲ دقیقه

اگر به فکر گسترش توانایی‌های خود به‌عنوان یک عکاس هستید، سعی کنید در محیط‌های تاریک عکس بگیرید. البته، محیط کم نور نه، محیط‌هایی به معنای واقعی کلمه تاریک. چیزی مانند تاریکی شب. عکاسی در شب یکی از چالش‌برانگیزترین و هیجان‌انگیزترین کارها در حرفه عکاسی است. عکاسی با کیفیت و زیبا از یک سوژه در محیط شب، در نور کم و در میان سایر سوژه‌های متحرک، واقعاً کاری دشوار است. اگر تمایل دارید تکنیک‌های جدید و مناسبی را یاد بگیرید، عکاس‌های شبانه می‌توانند بخش مهمی از پورتفولیو شما را شکل دهند. با تمام این توضیحات،‌ باید اضافه کنیم که برای گرفتن عکس‌های جادویی و دوست‌داشتنی در طول شب احتیاجی نیست که لزوماً یک عکاس حرفه‌ای باشید. در این مقاله قصد داریم تا توصیه‌های مختلفی را در مورد ابزارهای با کیفیت، تمرین‌های ذهنی مناسب و بهترین‌ شیوه‌ها برای عکس‌برداری در محیط‌های کم‌نور را به شما ارائه کنیم.

تجهیزات مناسب تهیه کنید

مهم نیست چقدر تمرین می‌کنید و یا اینکه چقدر در این کار استعداد داشته با حرفه‌ای باشید،‌ ثبت‌ عکس‌های با کیفیت و حرفه‌ای در نور شب،‌ بدون استفاده از تجهیزات مناسب ممکن نیست. جدا از بحث دوربین‌های DSLR و لنزهای مختلف، یک سه‌پایه محکم مهم‌ترین وسیله برای عکاسی در شب است. اگر تصور می‌کنید که می‌توانید دوربین را خودتان ثابت در دستانتان نگه دارید، باید بگوییم که اشتباه می‌کنید و چنین چیزی ممکن نیست. نتیجه‌ی این کار حتماً ثبت‌ عکس‌هایی تار و مات خواهد بود. از آنجایی که در شب‌ها نور کمتری وجود دارد، دوربین‌ها با سرعت شاتر کمتری کار می‌کنند که می‌تواند هرگونه لرزش کوچکی را هم در عکس نشان دهد؛ بنابراین، هرگز عکس‌هایی که در روشنایی روز می‌گرفتید را با این شرایط مقایسه نکنید. برای به دست آوردن یک محصول نهایی شفاف و واضح، دوربین باید بتواند تمام نورهای موجود را بدون هیچ حرکتی جذب کند. فرقی نمی‌کند اندازه سه‌پایه شما چقدر باشد. مادامی که بتواند دوربین شما را کاملاً‌ ایمن و بدون هیچ لرزشی نگه دارد، برای کار ما مناسب خواهد بود.

برای گرفتن عکس‌هایی عالی در طول شب به تجهیزات دیگری هم احتیاج خواهیم داشت. اگر قصد خرید و جمع‌آوری مجموعه تجهیزات عکاسی خود هستید، این موارد را هم باید در نظر داشته باشید:

  • کنترل از راه دور: این ابزار به شما اجازه می‌دهد تا بدون نزدیک شدن به دوربین عکس بگیرید. این کار احتمال هرگونه لرزش احتمالی هنگام ثبت عکس را به شدت کاهش می‌دهد. از سوی دیگر، اگر بخواهید خودتان هم در عکس حضور داشته باشید، استفاده از این ابزارها ضروری خواهد بود.
  • لنزهای عریض: لنزهای عریض‌ (به اصطلاح واید) یکی دیگر از ابزارهای کارآمد در زمینه عکاسی در شب هستند. هرچه لنز شما عریض‌تر باشد، منظره بیشتری در عکس شما خواهد بود و دوربین هم نور بیشتری جمع می‌کند.
  • چراغ‌قوه یا چراغ پیشانی: استفاده از چراغ‌قوه یک راهکار بسیار ساده و کاربردی برای افزودن مقداری نور به منطقه عکاسی است. اگر این نورها به‌صورت خلاقانه‌ای استفاده کنید، می‌توانید جلوه‌هایی هنری بیشتری به عکس خود بدهید. از سوی دیگر، تمام تجهیزات شما نباید لزوماً ارتباط مستقیم با عکس داشته باشند! استفاده از یک منبع نور برای پیدا کردن راه و جستجو در منطقه در طول تاریکی شب ضروری است. طبعاً دلتان نمی‌خواهد به‌خاطر ثبت یک عکس به خودتان آسیبی برسد.
  • باتری اضافی: نوردهی طولانی (Long Exposure) روشی رایج برای عکاسی در شب است. مصرف باتری در این روش بسیار بالا می‌رود و باعث تخلیه باتری دوربین شما می‌شود. بنابراین، مطمئن شوید که باتری شما کاملاً شارژ شده و یک باتری اضافی هم ترجیحاً همراه خود داشته باشید. مطمئن باشید هیچ‌چیز بدتر از آن نیست که همه چیز را برای گرفتن چند عکس عالی در شب تنظیم کنید و ناگهان متوجه شوید باتری شما تمام شده است.

 تنظیمات دوربین را برای عکاسی در شب تغییر دهید

انتخاب تنظیمات صحیح دوربین برای عکاسی در شب ضروری است. در واقع، این بخش از کار تفاوت‌های اصلی را رقم می‌زند. در ابتدا باید حالت تنظیمات دستی را برای دوربین انتخاب کنید. خیلی از عکاس‌ها، به‌خصوص عکاس‌های مبتدی‌تر، احتمالا‌ً احساس خوبی نداشته باشند که دوربین را از حالت امن و راحت اتوماتیک خارج کنند و نیاز باشد خودشان تمام تنظیمات را انجام دهند. عکاسی در حالت دستی کنترل بیشتری در اختیار عکاس می‌گذارد و برای اهداف دقیق‌ و حرفه‌ای مناسب‌تر است.

همچنین، توصیه می‌کنیم عکس را با فرمت RAW ثبت کنید. این فرمت عکس‌ها را فشرده، رمزگذاری یا پردازش نمی‌کند و تمام اطلاعات خام را ثبت می‌کند. بنابراین این امکان را خواهید داشت که بعداً عکس را ویرایش کرده و بسیاری از متغیرها را دست‌کاری کنید. یکی دیگر از مزایای عکاسی با فرمت RAW این است که همه چیز را همان‌طوری که هست ثبت می‌کند و هیچ تغییری به آن نمی‌دهد و عکس شما خطر خراب شدن را نخواهد داشت. عکاسی در فرمت JPEG باعث می‌شود تا خود دوربین هنگام ثبت عکس مقداری آن را تغییر دهد.

مورد دیگری که باید خودتان تنظیم کنید فوکوس است. دوربین و لنز شما احتمالاً فوکوس خودکار داشته باشد. ولی ویژگی فوکوس خودکار در اکثر دوربین‌ها زمانی که هوا خیلی تاریک است کار نمی‌کند. بنابراین عکاس‌ها باید خودشان به صورت دستی روی سوژه فوکوس کنند. تنظیم فوکوس در حالت بی‌نهایت روی اکثر دوربین‌ها به‌خوبی کار می‌کند. ولی باید چند مرتبه به‌صورت آزمایشی عکس بگیرید تا مطمئن شوید فوکوس را به‌خوبی انجام داده‌اید. هنگامی که فوکوس را انجام دادید، دیگر سه‌پایه را حرکت ندهید. فوکوس خودکار دوربین را هم حتماً خاموش کنید که دوربین به‌صورت خودکار مجدداً‌ تلاش برای فوکوس نداشته باشد و تنظیمات شما را خراب نکند. بسیاری از عکاس‌ها توصیه می‌کنند که در شرایط تاریک و کم‌نور، تصویر را به‌جای منظره‌یاب از طریق LCD دوربین تماشا کنید. وقتی شک دارید، مقداری زوم کنید و فوکوس را روی صفحه با دقت بررسی کنید.

اگر از سیستم‌های تثبیت‌کننده تصویر و یا لرزش‌گیر استفاده می‌‌کنید، هنگام استفاده از سه‌پایه دیگر احتیاجی به آن‌ها نخواهید داشت و بهتر است آن‌ها را خاموش کنید. این ویژگی‌ها برای عکاسی خیلی مفید هستند، ولی برای این هدف خاص، احتیاجی به آن نخواهیم داشت. سه‌پایه مراقب ثابت نگاه داشتن دوربین است، ولی این سیستم‌ها ممکن است باعث ثبت برخی حرکات و نورهای اضافه در تصویر شوند.

مقدار دیافراگم یا F-stop خود را تا جایی که لنز به شما اجازه می‌دهد پایین تنظیم کنید. این مقدار در واقع اندازه‌ی سوراخ لنز را تغییر می‌دهد. دقیقاً چیزی شبیه به اندازه‌ی مردمک چشم شما که در نورهای زیاد جمع و بسته شده و هنگامی که نور کم است کاملاً بار می‌شود تا بیشترین میزان نور را جذب کنند. هرچه میزان F-stop (و یا عدد دیافراگم) کمتر باشد، لنز بازتر خواهد بود. از آنجایی که عکاسی در شب در نور بسیار کم انجام می‌شود، ‌ طبعاً می‌خواهیم که دریچه لنز ما تا حد ممکن باز باشد تا بیشترین مقدار نور را دریافت کنیم. مقدار باز و بسته شدن دیافراگم به ویژگی‌های لنز شما بستگی خواهد داشت. برخی لنزها برای عکاسی در شب واقعاً عالی هستند. هرچه این عدد کمتر باشد، برای عکاسی در شب مناسب‌تر است. با این حال، اکثر لنزها تا F/3.5، F/5.6 و F/2.8 تنظیم می‌شوند و همین مقادیر برای عکاسی در شب بسیار مناسب است. اندازه‌ی دیافراگم بر عمق تصویر هم تأثیر می‌گذارد و آن را محدود می‌کند. استفاده از f-stopهای پایین عمق تصویر را محدود می‌کند. ولی در مورد عکاسی در شب احتیاجی به عمق تصویر خاصی نداریم و این ویژگی چندان برای ما مهم نیست.

در مورد استفاده از فلاش هم توصیه ما این است که فلاش را خاموش کنید. وقتی قصد عکاسی در شب و در محیط باز را داریم، نور فلاش کمکی به ما نخواهد کرد، به‌خصوص اگر از منظره‌ای عریض عکاسی می‌کنیم! بنابراین بهتر است فلاش را خاموش کرده و اجازه دهیم دیافراگم و سرعت شاتر روی بحث نوردهی عکس کار کنند.

یکی دیگر از تنظیمات مهمی که برای عکاسی در شب باید به آن توجه داشته باشیم، ISO دوربین یا روشنایی تصویر است. ISO بالاتر باعث روشن‌ شدن تصویر می‌شود، اما نویز (Noise) بیشتری در عکس ایجاد می‌کند که می‌تواند عکس شب را تار کند. نکته کلیدی در این بخش این است که تعادل مناسبی پیدا کنید که هم عکس روشن باشد، هم نویز زیادی نداشته باشد. توصیه می‌کنیم با ISO 1600 شروع کنید و در صورت لزوم، آن را دقیق‌تر تنظیم کنید. اگر عکس شما خیلی روشن است، به‌خصوص اینکه اگر از یک منظره‌ شهری با نور زیاد عکاسی می‌کنید، ISO را به ۸۰۰ و یا حتی کمتر کاهش دهید. هدف این است که بین داشتن نور کافی و نداشتن یک عکس دانه دانه و تار تعادل پیدا کنیم. تنظیمات ISO یکی از آن بخش‌هایی است که داشتن تجهیزات با کیفیت و مدرن می‌تواند بسیار کارآمد باشد. دوربین‌ها و لنزهای حرفه‌ای، با مقادیر بالاتر ISO هم به‌خوبی کار می‌کنند. این دوربین‌ها می‌توانند بسیاری از نویز هایی که ممکن است هنگام عکاسی با همین ISO در دوربین‌های معمولی ایجاد شوند را حذف کرده و تصاویری روشن و بدون تاری و دانه دانه را ثبت کنند.

در مرحله‌ی بعد باید سرعت شاتر را تنظیم کنید. سرعت شاتر تعیین می‌کند که چقدر طول می‌کشد تا یک تصویر ضبط شود. فرآیند عکاسی در شب خودتان را با سرعت شاتر ۱۰ ثانیه شروع کنید و سپس در صورت لزوم تغییرات بیشتری اعمال کنید. از آنجایی که شب بسیار تاریک است و نور کمی در صحنه داریم، سرعت شاتر آهسته به دوربین این امکان را می‌دهد که زمان بیشتری برای جذب نور داشته باشد. بنابراین، در تمام این ۱۰ ثانیه (و یا هر مدت زمان دیگری که تنظیم می‌کنید)، دوربین نورهای مختلف را جمع کرده و تبدیل به یک عکس می‌کند. اگر تصویر شما همچنان تیره و تاریک است، سرعت شاتر را روی ۲۰ یا ۳۰ ثانیه تنظیم کنید. بعضی از عکاس‌های حرفه‌ای در شب، سرعت شاتر خود را روی ۳۰ دقیقه و یا حتی بیشتر تنظیم می‌کنند تا عکس‌هایی عالی ثبت کنند. عموم عکس‌های نجومی که مشاهده می‌‌کنید، با چنین تکنیک‌هایی گرفته شده‌اند.

عکاسی در شب

بی‌حرکت بمانید

ثابت ماندن در طول عکاسی در شب بسیار مهم است. به همین خاطر است که حتماً باید از ۳ پایه استفاده کنیم. دوربین باید ثابت باید تا در حد امکان نورها را دریافت کند. همان‌طور که پیش‌تر بیان شد، برای عکاسی در شب به‌سرعت شاتر آهسته و حداقل ۱۰ ثانیه‌ای نیاز خواهیم داشت. این به این معنی است که مدت زمان زیادی طول می‌کشد تا دوربین تصویر شما را ثبت کند. هر حرکتی در این ۱۰ ثانیه باعث تار شدن عکس شما می‌شود. حتی فشار دادن دکمه شاتر هم می‌تواند لرزش‌هایی ایجاد کرده و عکس را تار کند. برای همین توصیه کرده بودیم که سعی کنید از کنترل از راه دور و یا از سیستم تایمر داخلی دوربین استفاده کنید. در صورت رعایت این موارد، حتی در زمان فشار دادن دکمه شاتر هم دوربین شما کاملاً ثابت و بدون حرکت خواهد بود.

با نور بازی کنید

هنگامی که به این تنظیمات دوربین‌های DSLR مسلط شده و سازوکار اولیه عکاسی در شب را یاد گرفتید، وقت آن است که شروع به بازی با نور کنید. تغییر ISO یا سرعت شاتر در دوربین می‌تواند خط و مسیرهای حرکت نور را در تصویر شما ثبت کند. احتمالاً عکس‌هایی از شهرها و خیابان‌ها تماشا کرده باشید که خط حرکت ماشین‌ها و نور چراغ‌ها در عکس کشیده شده است. علاوه بر این، شما می‌تواند منابع مختلف نور را هم آزمایش کنید. مثلاً می‌توانید از تابلوها و نشانه‌های خیابان و یا ستاره‌ها برای نورپردازی سوژه‌ها استفاده کنید. استفاده از نورهای مصنوعی و دستی هم یکی دیگر از روش‌هایی است که می‌توانید از آن استفاده کنید.

نور هنگام طلوع و غروب خورشید تغییر می‌کند. اگر می‌خواهید برخی از رنگ‌های طبیعی آسمان شب را به تصویر بکشید، برنامه‌ریزی کنید که ۳۰ دقیقه پس از غروب خورشید عکس خود را بگیرید. بنابراین مراقب باشید که زودتر از این زمان به محل عکاسی رفته و همه چیز را آماده کنید. هرچه زمان بیشتری قبل از تاریک شدن هوا داشته باشید، فرصت بیشتری برای کادربندی و توجه به جزئیات خواهید داشت.

قانون‌ها را بشکنید

زمانی که قوانین را به خوبی درک کردید و به آن‌ها مسلط شدید، شروع به شکستن آن‌ها کنید. سعی کنید فیلم‌برداری کنید تا دقیقاً متوجه شوید تغییر در تنظیمات چطور در محصول نهایی کار شما تأثیر می‌گذارد. شما می‌توانید آزمایش‌های خود را با بازتاب‌ها، سایه‌ها و آب انجام دهید. گنجاندن افراد در عکس‌های شبانه نیز می‌تواند پیچیدگی‌های خاص خود را داشته باشد. این کار به خصوص زمانی دشوار  و چالش‌برانگیزتر خواهد بود که بخواهید با سرعت شاتر پایین (مثلاً چند ثانیه و دقیقه‌ای) عکاسی کنید. احتمال اینکه یک انسان بتواند برای چندین ثانیه و دقیقه کاملاً ثابت باشد خیلی کم است و بنابراین احتمالاً‌ عکس‌های شما تار خواهند شد. ولی از سوی دیگر، سوژه‌های انسانی می‌توانند احساسات متمایزی را به عکس اضافه کنند.

با تکنیک‌های مختلف ترکیب‌بندی و عکاسی بازی کنید. از چیزهایی مانند خطوط اصلی، پیش‌زمینه و زوایای مختلف استفاده کنید تا به شاهکار عکاسی در شب خود جذابیت بصری بیشتری اضافه کنید. سعی کنید از منظری متفاوت به چیزها نگاه کنید. مثلاً، سعی کنید مناظر و جاهایی را در تاریکی شب نشان دهید که احتمالاً کسی بعد از تاریکی هوا به آنجا نمی‌رود. عکاسی نجومی و یا عکاسی از صورت فلکی و آسمان شب هم بسیار محبوب است. در این قبیل عکس‌ها، عکاسان از سرعت شاتر فوق‌العاده طولانی استفاده می‌کنند تا بتوانند بیشترین میزان از درخشش ستارگان را در عکس خود نشان دهند. استفاده از ماه به‌عنوان منبع نور و یا یکی از سوژه‌های عکاسی نیز ایده جالبی خواهد بود. عکس‌های شبانه از طوفان و یا سایر پدیده‌های آب‌وهوایی نیز می‌تواند ایده فوق‌العاده‌ای باشد! برای مثال می‌توانید دوربین خود را تنظیم کرده و با ترکیب‌ مناسبی از ISO و سرعت شاتر و البته کمی شانس، یک عکس فوق‌العاده و خاص از لحظه برخورد رعدوبرق بگیرید.

ویرایش تصاویر

دقیقاً مثل تمام عکس‌هایی که در روشنایی روز ثبت می‌کنید، عکاس‌هایی که در تاریکی شب می‌گیرید هم به ویرایش احتیاج دارند. اگر عکس شما Noise و دانه دانه‌های زیادی دارد، بخش زیادی از آن‌ها را می‌توانید در محیط Adobe Photoshop و یا Adobe Lightroom حذف کنید. خیلی از عکاس‌ها عادت دارند که میزان White Balance را هم تنظیم کنند. شما همچنین می‌توانید از فیلترها و یا سایر تکنیک‌های ویرایش عکس برای برجسته کردن بخشی از تصویر و یا اهمیت دادن به سوژه استفاده کنید، رنگ‌ها را کمی تغییر داده و یا اینکه نور را تغییر دهید. هیچ‌وقت فراموش نکنید که یک ویرایش عالی با یک عکس عالی شروع می‌شود. اما ویرایش‌های پس از تولید می‌توانند آن عکس را به سطح بالاتری برده و یک شاهکار واقعی خلق کنند. تمام این موارد مستلزم آن است که در ابتدا بتوانید عکس خوبی ثبت کنید.

به تمرین ادامه دهید

یک‌شبه نمی‌توان به عکاسی در شب تسلط پیدا کرد. ولی راه‌های زیادی برای یادگیری عکاسی و تکنیک های مناسب عکاسی شبانه وجود دارد. برای اینکه بتوانید بهترین نتایج را به دست بیاورید، تکرار و تمرین را فراموش نکنید. هرچقدر هم در دوره‌های آموزشی شرکت کنید، مطالب آموزشی بخوانید و یا به عکس‌ عکاس‌‌های موفق توجه کنید، مادامی که خودتان دوربین به دست گرفته و تمرین نکنید، برای شما مفید نخواهد بود. تمرین و تنظیم عناصر مختلف را تا زمانی ادامه دهید که کاملاً به آن‌ها مسلط شوید.

عکاسی شبانه یک مهارت سرگرم‌کننده، زیبا و مفید است که هر عکاسی باید آن را در رزومه و لیست توانایی‌های خود داشته باشد. با یادگیری قوانین شروع کنید، سپس در صحنه حاضر شده و تمرین کنید. زودتر از آنچه فکرش را بکنید به این کار مسلط شده و می‌توانید قوانین خاص خودتان را وضع کرده و یا حتی آن‌ها را بشکنید!

منبع: Skillshare



برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما
X