۷ سریال شبیه به «فساد توکیو» (Tokyo Vice) که داستان‌های جنایی جذابی دارند

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۹ دقیقه
توکیو وایس

قطعا هیچ‌کس جنایت را دوست ندارد و نباید هم دوست داشته باشد. اما درام‌های جنایی و هیجان‌انگیز می‌توانند ما را به وجد بیاورند و به همین دلیل است که مخاطبان زیادی به چنین سریال‌های جنایی و مهیجی علاقه‌مند هستند.

این امر به احتمال زیاد به دلیل شور و اشتیاقی است که از دیدن یک پرونده‌ی جنایی حل نشده یا یک قهرمان ناامید که در نهایت جنایتکار داستان را به دام می‌اندازد به ما دست می‌دهد. مشاهده‌ی این موضوع که همیشه راهی برای اصلاح اشتباه و دستگیری کسانی که مرتکب جنایت می‌شوند وجود دارد باعث می‌شود که آرامش خاصی وجودمان را فراگیرد و به همین دلیل است که ما به سریال‌هایی مانند «توکیو وایس» علاقه‌مند هستیم. زیرا این سریال چنین تجربه‌ای را برای ما فراهم می‌کند.

این مجموعه‌ی درام جنایی بر اساس خاطرات جیک ادلستاین، تحت عنوان توکیو وایس: گزارشگر آمریکایی و در مورد دنیای تاریک مملو از جنایتکار ژاپن دهه‌ی ۹۰ ساخته و پرداخته شده است. در حقیقت این سریال، داستان جیک ادلستاین جوان را دنبال می‌کند که در اواخر دهه‌ی ۹۰ به عنوان یک روزنامه نگار تازه‌کار به توکیو نقل مکان می‌کند و در یکی از روزنامه‌های برجسته‌ی ژاپن مشغول به کار می‌شود. این سریال به مخاطب نشان می‌دهد که چگونه جیک یاد می‌گیرد که در دنیای زیرزمینی خطرناک یاکوزا نفوذ کند و همواره به دنبال حقیقت باشد. در واقع او در این دنیای بی‌رحم به واسطه‌ی محیط اطرافش یاد می‌گیرد که به روزنامه‌نگاری که همیشه آرزو داشت تبدیل گردد. در «توکیو وایس» که داستان آن توسط جی.تی راجرز نوشته شده، آنسل الگورت، کن واتانابه، ریچل کلر، الا رامپف، رینکو کیکوچی، هیداکی ایتو و شو کاساماتسو در کاراکترهای کلیدی به ایفای نقش پرداخته‌اند.

«توکیو وایس» با همین چند قسمت ابتدایی خود توانسته طرفداران زیادی را به سمت خود جلب کند و نظرات تحسین برانگیزی را از جانب مخاطبان بسیاری به دست آورد. در حقیقت این سریال به روایت داستانی منحصربه‌فرد و در عین حال خطرناک می‌پردازد و در کنار آن داستان زندگی یک مرد جوان و جاه‌طلب را به تصویر می‌کشد. ما در این سریال با سیستم حقوقی معیوب ژاپن و تاثیر روز افزون یاکوزا بر قوانین این کشور آشنا می‌شویم و مشاهده می‌کنیم که این سیستم حقوقی در نهایت، چگونه بر رسانه‌ها و زندگی مردم عادی تاثیر می‌گذارد. وقتی تمامی این موارد در کنار هم قرار گیرند، می‌توان شاهد داستان جنایی جذابی بود که عزم راسخ یک فرد را برای کشف حقیقت نشان می‌دهد.

بنابراین، اگر از تماشای «توکیو وایس» لذت برده‌اید و به دنبال سریال‌های مشابهی هستید که به تماشایشان بنشینید و یا در زمانی که منتظر انتشار قسمت‌های جدید این سریال هستید، می‌خواهید وقت خالی‌تان را با سریال‌های دیگر پر کنید، در این مطلب به هفت سریال جنایی که دارای مضمونی مشابه هستند اشاره شده که می‌توانند شما را سرگرم کنند. این تریلرهای جنایی جذاب به روایت داستان‌های متفاوتی در مکان‌های مختلف، دوره‌های زمانی متفاوت و کاراکترهای مختلف می‌پردازند، اما تمام آن‌ها تاریک، خطرناک و خشن هستند و لذا قطعا همانند سریال «توکیو وایس» شما را به وجد خواهند آورد.

۱. کارآگاه حقیقی (True Detective)

توکیو وایس

  • خالق: نیک پیزولاتو
  • بازیگران: متیو مک کانهی، وودی هارلسون، کالین فارل
  • سال انتشار: ۲۰۱۴
  • امتیاز IMDb به سریال: ۸.۹ از ۱۰
  • امتیاز راتن تومیتوز: ۷۸ از ۱۰۰

این سریال درام جنایی حول محور قتل‌ها و جنایات غیرقابل توضیحی جریان دارد که در سراسر ایالات متحده رخ داده‌اند و کارآگاهانی را نشان می‌دهد که مصمم‌اند عدالت را برای قربانیان اجرا نمایند. هر فصل از این سریال، جنایات متفاوتی را مورد بررسی قرار می‌دهد. ویژگی‌های برجسته‌ی سریال «کارآگاه حقیقی» عبارت‌اند از روایت هر داستان به صورت جدا از داستان‌های دیگر، گروهی از بازیگران منحصربه‌فرد (نظیر متیو مک کانهی، وودی هارلسون، کالین فارل، میشل موناهن، ریچل مک آدامز، وینس وان، ماهرشالا علی و غیره) و سکانسهای ترسناکی که مخاطب با تماشای آن‌ها در حیرت فرو می‌رود. فیلم «کارآگاه حقیقی» توسط نیک پیزولاتو ساخته شده است که همراه با اسکات لاسر (فصل ۲)، دیوید میلچ (فصل ۳) و گراهام گوردی (فصل ۳) کار نویسندگی سریال را نیز بر عهده داشت. فصل چهارم این سریال هم اکنون در دست ساخت است.

۲. مارسلا (Marcella)

توکیو وایس

  • خالق: اندرو وودهد
  • بازیگران: آنا فریل، ری پنتاکی
  • سال انتشار: ۲۰۱۶
  • امتیاز IMDb به سریال: ۷.۴ از ۱۰
  • امتیاز راتن تومیتوز: ۷۰ از ۱۰۰

فیلم‌نامه‌ی این سریال بریتانیایی جنایی توسط فیلم‌نامه‌نویس تحسین‌شده‌ی سوئدی، هانس روزنفلد نوشته شده که پیش‌تر، فیلم‌نامه‌ی فیلم «پل» را به رشته‌ی تحریر درآورده بود. این سریال به روایت داستان یکی از کارآگاهان سابق می‌پردازد که به سر کار باز می‌گردد و بررسی پرونده‌ای را که از ۱۱ سال پیش تاکنون بسته نشده آغاز می‌کند. این پرونده در رابطه با یک قاتل زنجیره‌ای است که گویا اخیرا دوباره فعالیتش را از سر گرفته است. در سریال «مارسلا» آنا فریل در نقش قهرمان اصلی سریال به ایفای نقش می‌پردازد که تمام تلاش خود را می‌کند تا معمای قتل‌های غیرقابل پیش‌بینی و توجیه ناپذیری را که به نحوی به یکدیگر مرتبط هستند حل کند. اما هر چه در این پرونده‌ها جلوتر می‌رود، آن‌ها درست همانند زندگی شخصی‌اش روز به روز پیچیده‌تر می‌شوند. این سریال پرفراز و نشیب از وجود کاراکترهایی منحصربه‌فرد، خطوط داستانی درهم تنیده، مضمونی تاریک و در عین حال دلهره آور بهره می‌برد. در حالی که «مارسلا» در درجه‌ی اول به عزم راسخ این کارآگاه در کشف حقیقت اشاره دارد، داستان عاطفی یک زن به عنوان همسر و مادر را نیز روایت می‌کند و تمامی این ویژگی‌ها درست همانند سریال «توکیو وایس» در کنار هم داستانی منسجم و قوی را تشکیل می‌دهند.

۳. گیری/هاجی (Giri/Haji)

توکیو وایس

  • خالق: جولیان فارینو
  • بازیگران: تاکهیرو هیرا، کلی مک‌دونالد، یوسوکه کوبوزوکا
  • سال انتشار: ۲۰۱۹
  • امتیاز IMDb به سریال: ۷.۸ از ۱۰
  • امتیاز راتن تومیتوز: ۱۰۰ از ۱۰۰

«گیری/هاجی» که به عنوان وظیفه/شرم نیز شناخته شده، یک سریال درام جنایی بریتانیایی است که رابطه‌ی پیچیده‌ی بین قانون و یاکوزای ژاپن را به تصویر می‌کشد و همین امر باعث می‌شود که با تماشای آن، سکانس‌های سریال «توکیو وایس» را به خاطر بیاورید. خب، اما این شباهت به همین‌جا خلاصه نمی‌شود. «گیری/هاجی» داستان کارآگاه توکیویی، کنزو موری (با بازی تاکهیرو هیرا) را دنبال می‌کند که به لندن می‌رود تا برادرش را که متهم به قتل پسر یک رهبر یاکوزا شده نجات دهد. در حالی که داستان اصلی به روایت فضای مسموم سیستم حقوقی و تاثیر آن بر اجتماع می‌پردازد، روایت شخصی‌تری نیز در دل این داستان جریان دارد. با این حال، درست همانند «توکیو وایس»، «گیری/هاجی» به روایت داستانی می‌پردازد که در آن قهرمان ما مجبور است سرزمین‌های ناشناخته را کشف کند و با مشکلات جدیدی آشنا شود. به‌علاوه کاراکتر اصلی این سریال، درست همانند جیک که به درون دنیای زیرزمینی ژاپن راه یافته، به میان دنیای جنایتکاران لندن می‌رود تا بتواند حقیقت را کشف نماید.

۴. سوپرانوها (The Sopranos)

توکیو وایس

  • خالق: دیوید چیز
  • بازیگران: جیمز گاندولفینی، ادی فالکو، مایکل امپریولی
  • سال انتشار: ۱۹۹۹
  • امتیاز IMDb به سریال: ۹.۲ از ۱۰
  • امتیاز راتن تومیتوز: ۹۲ از ۱۰۰

«سوپرانوها» که توسط دیوید چیز ساخته شده، یکی از بهترین و موفق‌ترین سریال‌های درام جنایی است که تاکنون در تلویزیون آمریکا به نمایش در آمده است. خلاصه داستان این سریال حول محور سوپرانوها جریان دارد که یک خانواده مافیای ایتالیایی-آمریکایی مستقر در نیوجرسی هستند و سرکرده‌ی آن‌ها نیز فردی به نام تونی سوپرانو (با بازی جیمز گاندولفینی) است. داستان سریال بر کشمکش‌های تونی تمرکز دارد که نه تنها رهبری یک سازمان جنایی را بر عهده دارد و با رقبایش به جدال می‌پردازد، بلکه در عین حال باید زندگی خانوادگی و شخصی‌اش را نیز متعادل نگاه دارد. همسرش کارملا (با بازی ادی فالکو) و دستیارش، کریستوفر (با بازی مایکل امپریولی) و درمانگرش، ملفی (با بازی لورین براکو) برجسته‌ترین شخصیت‌های داستان این سریال را تشکیل می‌دهند. اگرچه ممکن است در نگاه اول چنین تصور کنید که این سریال و سریال «توکیو وایس» هیچ وجه اشتراکی با هم ندارند، اما هر دو به روایت داستان‌هایی در مورد جنایتکاران جوامع پیشرفته می‌پردازند. با این وجود در پشت تمام خشونت‌ها و بی‌رحمی‌ها و جنایاتی که شاید این افراد مرتکبشان شوند، داستان‌هایی از درگیری‌های شخصی، روابط احساسی و مشکلات رایج زندگی روزمره نهفته است.

۵. میامی وایس (Miami Vice)

توکیو وایس

  • خالق: آنتونی یرکوویچ
  • بازیگران: دان جانسون، فیلیپ مایکل توماس
  • سال انتشار: ۱۹۸۴
  • امتیاز IMDb به سریال: ۷.۵ از ۱۰
  • امتیاز راتن تومیتوز: ۷۱ از ۱۰۰

قطعا با نگاه اول متوجه خواهید شد که نام «توکیو وایس» از «میامی وایس» الهام گرفته شده البته شاید هم این‌طور نباشد. هر دو سریال «میامی وایس» و «توکیو وایس» از وجود مضامین مشترکی بهره می‌برند، مانند روایت داستان یک زندگی معمولی در شهری که در گوشه و کنار آن جنایت‌های بزرگی اتفاق می‌افتد. «میامی وایس» داستان دو کارآگاه جنایی را دنبال می‌کند که سانی کروکت (با بازی دان جانسون) و ریکاردو تابز (با بازی فیلیپ مایکل توماس) نام دارند و به صورت مخفیانه در میامی، جنایتکاران را دنبال می‌کنند. این سریال از سال ۱۹۸۴ تا ۱۹۸۹ پخش شد و محبوبیت آن در بین طرفداران سبب گردید که در سال ۲۰۰۶، یک اقتباس سینمایی با بازی جیمی فاکس و کالین فارل در نقش‌های اصلی از روی آن ساخته شود.

۶. بریکینگ بد (Breaking Bad)

توکیو وایس

  • خالق: وینس گیلیگان
  • بازیگران: برایان کرانستون، آرون پال، جاناتان بانکز
  • سال انتشار: ۲۰۰۸
  • امتیاز IMDb به سریال: ۹.۵ از ۱۰
  • امتیاز راتن تومیتوز: ۹۶ از ۱۰۰

«بریکینگ بد» با کسب تعداد زیادی جوایز جهانی و نامزدی برای دریافت سایر جوایز، کسب تحسین بسیاری از منتقدان، به پا نمودن هیاهویی در سطح جهان و داشتن طرفدارانی دو آتشه، توانست رکوردهای زیادی را از خود به جای بگذارد. رکوردهایی که شاید کسی توقع ندارد یک سریال تلویزیونی بتواند به آن‌ها دست یابد. سریال «بریکینگ بد» که توسط وینس گیلیگان ساخته و تهیه شده بود به مدت پنج فصل پخش شد و سبب گردید که سریال پرطرفدار دیگری به نام «بهتره با ساول تماس بگیری» و یک فیلم کوتاه دیگر در رابطه با مضمون این سریال ساخته شود.

این سریال تلویزیونی درام و جنایی نئو وسترن به روایت داستان زندگی مردی معمولی می‌پردازد که از زندگی ناامید شده و همین امر سبب می‌شود که به جنایت رو بیاورد. والتر وایت (با بازی برایان کرانستون)، یک معلم شیمی فوق‌العاده حرفه‌ای است که دستمزد ناچیزی دریافت می‌کند. چندی نمی‌گذرد که او درمی‌یابد به سرطان مبتلا شده و برای پرداخت قبض‌های پزشکی گران ‌قیمتش به مشکل برمی‌خورد. همین امر باعث می‌شود که او با شاگرد و شریک تجاری‌اش، جسی پینکمن (با بازی آرون پال) وارد مسیر ساخت و توزیع کریستال شود. اما خیلی زود، این کسب و کار پولساز با مشکل مواجه می‌گردد زیرا او وارد دنیای جنایتکاری شده که در حال خرید و فروش مواد مخدر مکزیکی هستند.

«بریکینگ بد» از لحاظ داستان یا شخصیت پردازی هیچ شباهتی به «توکیو وایس» ندارد. اما وقتی صحبت از تاثیر یک داستان بر تماشاگر می‌شود، می‌توان به شباهت بین این دو سریال پی برد چراکه هر دوی آن‌ها تاثیر شگرفی بر مخاطبان خود داشته‌اند و توقعاتی که یک مخاطب از یک سریال تلویزیونی دارد را برآورده نمودند.

۷. نارکوها (Narcos)

توکیو وایس

  • خالق: دوگ میرو
  • بازیگران: واگنر مورا، بوید هالبروک، پدرو پاسکال
  • سال انتشار: ۲۰۱۵
  • امتیاز IMDb به سریال: ۸.۸ از ۱۰
  • امتیاز راتن تومیتوز: ۸۹ از ۱۰۰

«نارکوها» هیچ شباهتی به سریال «توکیو وایس» ندارد، پس چرا این سریال در لیست ما قرار گرفته است؟ دلیلش این است که جهان شیطانی و پررمز و رازی که به آن پرداخته شده عنصر کلیدی هر دو داستان را تشکیل می‌دهد و هر دو سریال توانسته‌اند به خوبی کلمبیای دهه‌ی ۸۰ و ژاپن دهه‌ی ۹۰ را به تصویر بکشند. این سریال به جزئیات ظهور تجارت کوکائین در کلمبیا می‌پردازد و حول محور داستان زندگی سلطان مواد مخدر آن زمان که پابلو اسکوبار نام داشت روایت می‌شود. اساس داستان سریال «نارکوها» را ظهور و سقوط اسکوبار به عنوان تولید کننده و توزیع کننده‌ی اصلی یکی از باارزش‌ترین کالاهای جهان و بازی موش و گربه‌ای او با پلیس تشکیل می‌دهد.

این سریال که از داستانی منحصربه‌فرد برخوردار است، رویارویی اسکوبار را با قانون و اشخاص حقوقی، رقبا، سیاست‌مداران، ارتش و مردم بررسی می‌کند و پرده از رازهایی برمی‌دارد که در گوشه و کنار این تجارت خطرناک و کثیف بین‌المللی جریان دارند. دو فصل اول «نارکوها» بر داستان زندگی پابلو اسکوبار و امپراتوری تجاری او تمرکز دارد در حالی که فصل سوم با سقوط امپراتوری اسکوبار شروع می‌شود. به‌علاوه اسپین آفی به نام «نارکوها: مکزیک» نیز بر اساس سریال «نارکوها» ساخته شده است.

منبع: collider

راهنمای تماشای سریال


برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما