خواص قهوه سبز؛ از کاهش وزن تا رفع خشکی پوست

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۵ دقیقه
خواص قهوه سبز

دانه‌های قهوه‌ی سبز همان دانه‌های قهوه‌ی معمولی هستند که بو داده نمی‌شوند و کاملا خام باقی می‌مانند. عصاره‌ی قهوه‌ی سبز یک مکمل غذایی محبوب است، اما این دانه را می‌توانید به‌شکل کامل هم بخرید و به‌صورت نوشیدنی مصرف کنید. برخلاف قهوه‌ی بوداده، طعم قهوه‌ی سبز ملایم است. گفته می‌شود که طعم این نوشیدنی بیشتر شبیه‌ی دمنوش گیاهی است تا قهوه. در این مقاله از دیجی‌کالا مگ تصمیم داریم خواص قهوه سبز و عوارض احتمالی آن را بررسی کنیم. با ما تا انتهای این مطلب همراه باشید.

خواص قهوه سبز

قهوه‌ی سبز و قهوه‌ی معمولی هر ۲ منشاء یکسان دارند، اما مشخصات شیمیایی آن‌ها با هم متفاوت است. اسید کلروژنیک که مهم‌ترین ترکیب موجود در دانه‌های قهوه است، معمولا در حین بو دادن از بین می‌رود. قهوه‌ی سبز مقدار زیادی اسید کلروژنیک دارد، ماده‌ای که از خواص آنتی‌اکسیدانی و ضدالتهابی قوی برخوردار است و بسیاری از فواید قهوه سبز از آن ناشی می‌شود. از مهم‌ترین خواص قهوه سبز می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

۱. به کاهش وزن کمک می‌کند

عصاره‌ی قهوه‌ی سبز یکی از محبوب‌ترین مکمل‌های کاهش وزن در بازار است. تحقیقات نشان می‌دهد که این ماده با کاهش تجمع چربی در بدن به مبارزه با چاقی کمک می‌کند. در یک مطالعه‌ی حیوانی، محققان خواص قهوه سبز برای لاغری را بررسی کردند و به این نتیجه رسیدند که عصاره‌ی این قهوه می‌تواند از افزایش وزن ناشی از مصرف رژیم غذایی پرچرب جلوگیری کند.

در مطالعات انسانی، کسانی که قهوه‌ی سبز می‌نوشیدند، در مقایسه با افرادی که از این نوشیدنی استفاده نمی‌کردند، سه تا پنج پوند (۱/۳ تا ۲/۲ کیلوگرم) وزن بیشتری از دست دادند. با این حال، به‌دلیل کم بودن تعداد شرکت‌کنندگان، باید تحقیقات بیشتری انجام شود.

۲. در درمان دیابت نقش دارد

اسید کلروژنیک موجود در دانه‌های قهوه‌ی سبز روی سطح قند خون تاثیر می‌گذارد. در یک مطالعه، دریافت روزانه سه تا چهار فنجان قهوه‌ی بدون کافئین با محتوای اسید کلروژنیک بالا خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را ۳۰ درصد کاهش داد. اسید کلروژنیک ترشح انسولین را تحریک می‌کند و به همین دلیل اغلب از آن به‌عنوان یک عامل ضددیابت یاد می‌شود. برای بهره‌مندی از خواص قهوه سبز، از آن پس از صرف غذا استفاده کنید. چون سطح قند خون بعد از مصرف کربوهیدرات بالا می‌رود.

۳. فشار خون را تنظیم می‌کند

خواص قهوه سبز برای فشار خون

در تحقیقات انجام شده روی موش‌های مبتلا به پرفشاری خون، مصرف عصاره‌ی قهوه‌ی سبز با کاهش فشار خون همراه بود. در مطالعات انسانی هم نتایج مشابهی به دست آمده است. اسید کلروژنیک از تشکیل کورتیزول فعال که سطح فشار خون را افزایش می‌دهد، جلوگیری می‌کند. به‌علاوه، مصرف قهوه‌ی سبز خاصیت ارتجاعی شریان را بهبود می‌بخشد و درنتیجه سطح فشار خون را کاهش می‌دهد.

با این حال، کافئین قهوه‌ی سبز ممکن است در بعضی از افراد باعث بالا رفتن فشار خون شود. اگر به پرفشاری خون مبتلا هستید، قبل از مصرف این قهوه با پزشک درباره‌ی فواید و مضرات آن مشورت کنید.

۴. ضد پیری است

دانه‌های قهوه‌ی سبز مملو از آنتی‌اکسیدان هستند و به همین دلیل خاصیت ضدپیری دارند. اسید کلروژنیک موجود در این دانه‌ها خشکی پوست را برطرف می‌کند، به حفظ آب در پوست کمک می‌کند و pH پوست را بهبود می‌بخشد.

عوارض قهوه سبز

قهوه‌ی سبز تقریبا بی‌ضرر است، اما گاهی اوقات ممکن است مصرف آن با عارضه همراه باشد.

۱. عوارض مرتبط با دریافت زیاد کافئین

دانه‌های قهوه‌ی سبز هم مانند قهوه بوداده حاوی کافئین هستند. مصرف متوسط کافئین (حدود ۴۰۰ میلی‌گرم در روز) برای اکثر افراد سالم بی‌خطر است، اما زیاده‌روی در دریافت آن می‌تواند به علائم منفی مانند اضطراب، سردرد، اختلال خواب و افزایش فشار خون منجر شود.

بسته به نوع و روش تهیه‌ی قهوه، یک فنجان (۲۳۶ میلی‌لیتر) قهوه‌ی سیاه یا سبز حدود ۱۰۰ میلی‌گرم کافئین دارد. از آنجا که ممکن است مقداری از کافئین در طول فرآیند بو دادن از بین برود، مقدار این ماده در قهوه‌ی سبز کمی بالاتر است. با این حال، این تفاوت ناچیز تلقی می‌شود.

مکمل‌های قهوه‌ی سبز معمولا در هر کپسول ۲۰ تا ۵۰ میلی‌گرم کافئین دارند. البته بعضی از آن‌ها ممکن است بدون کافئین باشند. فرقی ندارد که از قهوه‌ی سبز به چه شکلی استفاده می‌کنید، در هر صورت لازم است میزان مصرف خود را در حد اعتدال نگه دارید تا از بروز عوارض احتمالی جلوگیری شود.

۲. آسیب استخوان

عوارض قهوه سبز

یک مطالعه‌ی ۲ ماهه روی حیوانات نشان داد که استفاده‌ی روزانه‌ از عصاره‌ی قهوه‌ی سبز باعث کاهش کلسیم در بافت استخوانی موش‌ها می‌شود. این یافته بیانگر این است که مصرف مکمل قهوه‌ی سبز در طولانی‌مدت می‌تواند به سلامت استخوان آسیب برساند. با این حال، برای نتیجه‌گیری قطعی باید روی انسان هم تحقیق شود.

۳. بالا رفتن هموسیستئین خون

بر اساس تحقیقات، مصرف بیش از حد اسید کلروژنیک می‌تواند سطح هموسیستئین را بالا ببرد. بالا رفتن هموسیستئین خون احتمال ابتلا به بیماری قلبی-عروقی را افزایش می‌دهد.

۴. تداخل با سایر داروها

قهوه‌ی سبز می‌تواند با داروهایی که برای موارد زیر تجویز می‌شوند تداخل داشته باشد:

  • مشکلات قلبی
  • ضعیف بودن استخوان‌ها
  • بیماری ریوی
  • یائسگی
  • افسردگی
  • اسکیزوفرنی

از مصرف قهوه‌ی سبز همراه با محرک‌های گیاهی یا سایر مکمل‌های حاوی کافئین خودداری کنید.

موارد منع مصرف قهوه‌ی سبز

اطلاعات کافی درباره‌ی تاثیر قهوه‌ی سبز روی زنان باردار و شیرده وجود ندارد. به همین دلیل، بهتر است این افراد از مصرف آن خودداری کنند. پزشکان توصیه می‌کنند کودکان هم از مصرف قهوه‌ی سبز به‌شکل نوشیدنی یا مکمل بپرهیزند.

به‌دلیل کافئین موجود در قهوه‌ی سبز، دریافت دوزهای بالای آن برای بعضی از مردم خطرناک است. افراد مبتلا به گلوکوم (آب سیاه)، اضطراب، دیابت، فشار خون بالا، سندرم روده‌ی تحریک‌پذیر (IBS)، پوکی استخوان و اختلالات خونی باید قبل از مصرف قهوه‌ی سبز با پزشک خود مشورت کنند.

طرز تهیه‌ی قهوه‌ی سبز

تهیه‌ی قهوه‌ی سبز بسیار ساده است. برای کسب بهترین نتیجه، توصیه می‌شود به جای پودر قهوه‌ی سبز از دانه‌های آن استفاده کنید:

  • ۱۰ گرم (یک و نیم قاشق غذاخوری) دانه‌‌ی قهوه را بشویید و همراه با ۲ لیوان آب روی شعله بگذارید.
  • دانه‌ها باید حدود ۱۰ دقیقه روی حرارت متوسط رو به بالا بجوشند.
  • نوشیدنی آماده‌‌شده را از صافی رد کنید تا دانه‌های قهوه از آن جدا شوند.

کلام پایانی

خواص قهوه سبز به اسید کلروژنیک و سایر ترکیبات گیاهی موجود در آن نسبت داده می‌شود. دانه‌ قهوه‌ سبز خاصیت آنتی‌اکسیدانی، ضدالتهابی و ضدپیری دارد و به کاهش وزن و کنترل قند خون کمک می‌کند. با این حال، مصرف بیش از حد آن ممکن است به پرفشاری خون یا افزایش سطح هموسیستئین منجر شود. در صورت مشاهده‌ی هر گونه عارضه‌ی جانبی، مصرف خود را محدود و به پزشک مراجعه کنید.

این مطلب صرفا جنبه‌ی آموزش و اطلاع‌رسانی دارد. پیش از استفاده از توصیه‌های این مطلب حتما با پزشک متخصص مشورت کنید. برای اطلاعات بیشتر بیانیه‌ی رفع مسؤولیت دیجی‌کالا مگ را بخوانید.

منابع: stylecraze, healthline, webmd



برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما
X