۱۳ فایده‌ی خارق‌العاده‌ی روغن هسته‌ی انگور برای سلامتی، پوست و مو

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۱۱ دقیقه
خواص روغن هسته‌ی انگور

روغن هسته‌ی انگور نوعی روغن مخصوص پخت‌وپز بوده که همان‌طور که از نامش مشخص است، از هسته‌ی انگور تهیه می‌شود. مصرف خوراکی روغن هسته‌ی انگور برای سلامتی بدن فوایدی دارد. سطح بالای اسیدهای چرب تک غیراشباع و چند غیراشباع موجود در روغن هسته‌‌ی انگور باعث می‌شود این روغن به حفظ سلامت قلب کمک کند. علاوه بر این، مطالعات نشان می‌دهند که استفاده‌ی موضعی از این روغن برای پوست و مو مفید است. این مقاله از دیجی‌کالا مگ را به معرفی خواص روغن هسته‌ی انگور برای سلامتی، پوست و مو اختصاص داده‌ایم. تا پایان مقاله در کنار ما باشید.

ارزش غذایی روغن هسته‌ی انگور

در ادامه به ارزش غذایی یک قاشق غذاخوری (۱۵ میلی‌لیتر) روغن هسته‌ی انگور اشاره می‌کنیم.

  • کالری: ۱۲۰
  • چربی: ۱۴ گرم
  • سدیم: ۰ گرم
  • کربوهیدرات: ۰ گرم
  • فیبر: ۰ گرم
  • قند: ۰ گرم
  • پروتئین: ۰ گرم

کربوهیدرات

اگرچه انگور حاوی کربوهیدرات است، اما چربی تنها درشت‌مغذی موجود در روغن هسته‌ی انگور محسوب می‌شود.

چربی

۱۲۰ کالری موجود در یک قاشق غذاخوری روغن هسته‌ی انگور همگی ناشی از چربی هستند. چربی اشباع شده‌ی این روغن در مقایسه با سایر روغن‌ها بسیار کم است؛ به طوری که یک قاشق غذاخوری از آن فقط ۱.۵ گرم چربی اشباع شده دارد. سایر اسیدهای چرب روغن هسته‌ی انگور شامل ۱۸ درصد چربی تک غیراشباع و ۷۰ درصد چربی چند غیراشباع می‌شود.

اگرچه گفته می‌شود که اسیدهای چرب امگا ۶ برای قلب مفید هستند، بعضی از تحقیقات نشان می‌دهند که وجود مقدار زیادی امگا ۶ در رژیم غذایی ممکن است التهاب را افزایش دهد. باید بین مصرف مواد غذایی حاوی امگا ۶ و امگا ۳ تعادل ایجاد کنید.

پروتئین

روغن هسته‌ی انگور چربی خالص است که این یعنی هیچ پروتئینی ندارد.

ویتامین‌ها و مواد معدنی

شاید فکر کنید روغن هسته‌ی انگور سرشار از ویتامین‌ها و مواد معدنی است. اما این موضوع درست نیست. ریزمغذی اصلی این روغن ویتامین E است که در بسیاری از روغن‌ها وجود دارد. بسیاری از خواص روغن هسته‌ی انگور ناشی از وجود چربی‌های اشباع نشده در آن است.

یک قاشق غذاخوری روغن هسته‌ی انگور تقریبا ۸ گرم ویتامین E دارد و می‌تواند مقداری از نیاز روزانه‌ی بدن به این ویتامین را برطرف کند. علاوه بر این، روغن هسته‌ی انگور ممکن است حاوی آنتی‌اکسیدان‌های پلی‌فنولی مانند فلاونوئیدها، کاروتنوئیدها و تانن‌ها باشد. میزان این آنتی‌اکسیدان‌ها به برند و نحوه‌ی استخراج روغن بستگی دارد.

خواص روغن هسته‌ی انگور برای سلامتی

در ادامه بعضی از مهم‌ترین فواید روغن هسته‌ی انگور برای سلامتی بدن را در اختیارتان قرار می‌دهیم.

۱. مقدار زیادی امگا ۶ به‌ویژه اسید لینولئیک دارد

تحقیقات نشان می‌دهند که چندین نوع اسید چرب امگا ۶ وجود دارد و همه‌ی آن‌ها منجر به التهاب نمی‌شوند. بیشترین میزان اسید چرب روغن هسته‌ی انگور اسید لینولئیک نام دارد که نوعی چربی ضروری است؛ این یعنی بدنمان نمی‌تواند آن را تولید کند و باید برای دریافت آن مواد غذایی حاوی آن را مصرف کنیم.

مطالعه‌ی انجام شده روی زنان مبتلا به چاقی یا اضافه وزن به این نتیجه رسید که روغن هسته‌ی انگور در مقایسه با سایر روغن‌های سبزیجات مثل روغن آفتاب‌گردان، در کاهش التهاب و مقاومت به انسولین مؤثرتر است.

۲. منبع خوبی از ویتامین E است

روغن هسته‌ی انگور

روغن هسته‌ی انگور منبع خوبی از ویتامین E محسوب می‌شود که یک آنتی‌اکسیدان مهم برای بدن است.

میزان ویتامین E موجود در روغن هسته‌ی انگور دو برابر بیشتر از روغن زیتون است. مطالعات نشان می‌دهند که ویتامین E در تقویت سیستم ایمنی، بهبود سلامت چشم‌ها و پوست مفید است. علاوه بر این، ویتامین E به محافظت از سلول‌ها در برابر آسیب ناشی از رادیکال‌های آزاد کمک می‌کند.

رادیکال‌های آزاد با سرطان، بیماری قلبی و سایر بیماری‌های مزمن در ارتباط هستند. تحقیقات نشان می‌دهند که این ویتامین ممکن است سرعت پیشرفت زوال عقل را کاهش دهد. هرچند به تحقیقات بیشتری در این زمینه نیاز است.

۳. فاقد چربی ترانس است

باید از مصرف چربی ترانس اجتناب کنید، چون برای بدن مضر است. چربی اشباع شده بیشتر در فست‌فودها، مواد غذایی بسته‌بندی شده و غذاهای سرخ ‌شده یافت می‌شود. امروزه بسیاری از تولیدکنندگان مواد غذایی متعهد شده‌اند که از این نوع چربی در محصولات خود استفاده نکنند.

۴. نقطه‌ی دود نسبتا بالایی دارد

منظور از نقطه‌ی دود، دمایی است که چربی شروع به اکسید شدن کرده و ساختار ترکیبات شیمیایی آن به‌طرز منفی تغییر می‌کند. مواد مغذی مفید موجود در روغن‌های تصفیه نشده زمانی که روغن بیش از حد حرارت ببیند، از بین می‌روند.

اسیدهای چرب چند غیراشباع بهترین گزینه برای پخت‌وپز نیستند، چون به‌راحتی اکسید می‌شوند که این موضوع باعث می‌شود سمی شوند. اما روغن هسته‌ی انگور در مقایسه با روغن زیتون یا سایر روغن‌ها، نقطه‌ی دود بالاتری دارد. این یعنی استفاده از آن برای پخت‌وپز و سرخ کردن در دمای بالای مناسب است.

۵. رایحه‌درمانی با روغن هسته‌ی انگور استرس را کاهش می‌دهد

استرس مزمن اثرات منفی زیادی روی سلامتی بدن می‌گذارد و ممکن است منجر به پیری زودرس، بثورات (راش) پوستی، خشکی پوست، آکنه و ریزش مو شود. روغن هسته‌ی انگور به‌تنهایی نمی‌تواند به کاهش استرس کمک کند، اما استفاده از آن در رایحه‌درمانی ممکن است در تسکین اضطراب و کاهش استرس مفید باشد.

۶. خواص ضدمیکروبی دارد

به مطالعات بیشتری برای تأیید خواص ضدمیکروبی روغن هسته‌ی انگور نیاز است، اما تحقیقات محدود انجام شده نشان می‌دهند که این روغن می‌تواند بعضی از عوامل بیماری‌زا را از بین ببرد. علت این موضوع، ترکیبات فنولیک موجود در روغن هسته‌ی انگور مثل رزوراترول است که می‌توانند از رشد باکتری‌هایی مثل استافیلوکوکوس اورئوس جلوگیری کنند.

۷. برای قلب مفید است

برای حفظ سلامت قلب باید روغن‌های اشباع شده را از رژیم غذایی خود حذف کرده و از روغن‌های اشباع نشده استفاده کنید. همان‌طور که اشاره کردیم، روغن هسته‌ی انگور حاوی مقدار زیادی اسیدهای چرب چند غیراشباع است که برای قلب فوایدی دارند.

خواص روغن هسته‌ی انگور برای پوست

در ادامه به خواص روغن هسته‌ی انگور برای پوست اشاره می‌کنیم.

۸. جوش و آکنه را درمان می‌کند

خواص روغن هسته‌ی انگور در درمان جوش

خواص روغن هسته‌ی انگور در مبارزه با میکروب‌ها آن را تبدیل به یک گزینه‌ی مناسب برای درمان جوش و آکنه می‌کند. اگرچه علت اثربخشی این روغن در درمان آکنه به‌طور دقیق مشخص نیست، اما می‌توانیم نتیجه بگیریم که این روغن از طریق حمله به باکتری‌هایی که می‌توانند به‌طور عمیق وارد منافذ شده و منجر به جوش شوند، جوش و آکنه را از بین می‌برد.

۹. ممکن است پوست را نرم‌تر و مرطوب‌تر کند

نر‌م‌تر کردن و افزایش خاصیت کشسانی پوست، از دیگر خواص روغن هسته‌ی انگور است.

در یک مطالعه روغن هسته‌ی انگور به همراه سایر ترکیبات گیاهی، که ادعا می‌شود خاصیت کشسانی و لطافت پوست را افزایش می‌دهند، بررسی شدند. نتایج این مطالعه بهبود رطوبت، افزایش نرمی و لطافت و بهبود خاصیت کشسانی پوست را نشان داد. روغن هسته‌ی انگور در محافظت از پوست اثرگذار است و به بهبود عملکرد ویتامین C و ویتامین E موجود در پوست کمک می‌کند.

۱۰. رنگ پوست را یکنواخت می‌کند

روغن هسته‌ی انگور حاوی آنتی‌اکسیدان‌ قدرتمندی به نام پروآنتوسیانیدین است‌. در صورت مصرف منظم روغن هسته‌ی انگور روی پوست، این آنتی‌اکسیدان ممکن است رنگ پوست را همگون و یکنواخت کند. همچنین نشان داده شده که مصرف روغن هسته‌ی انگور به‌صورت خوراکی علائم ملاسما را بهبود می‌بخشد.

ملاسما یک نوع مشکل پوستی رایج است که منجر به بروز تکه‌های تیره و بی‌رنگ روی پوست می‌شود. این عارضه در زنان بسیار رایج‌تر از مردان است. بر اساس گزارشات آکادمی پوست آمریکا، ۹۰ درصد افرادی که دچار ملاسما می‌شوند خانم هستند.

۱۱. می‌تواند از پوست در برابر آسیب نور خورشید محافظت کند

آنتی‌اکسیدان‌های قدرتمند موجود در روغن هسته‌ی انگور فواید دیگری هم دارند. یک بررسی به این نتیجه رسید که این روغن مفید به محافظت از پوست در برابر جذب کامل آسیب‌های ناشی از اشعه‌های فرابنفش مضر خورشید (UV) محافظت می‌کند.

۱۲. ممکن است در درمان زخم مفید باشد

اسیدهای چرب موجود در روغن هسته‌ی انگور مثل اسیدلینولنیک در درمان زخم‌ها نقش دارند. بر اساس یک بررسی در سال ۲۰۱۸، مصرف اسیدلینولنیک ممکن است سرعت ترمیم بافت‌ها را افزایش دهد.

خواص روغن هسته‌ی انگور برای مو

خواص روغن هسته‌ی انگور برای مو

روغن هسته‌ی انگور برای مو هم فوایدی دارد که در ادامه به توضیح آن‌ها پرداخته‌ایم.

۱۳. به تقویت و حفظ سلامت مو کمک می‌کند

روغن هسته‌ی انگور ممکن است در بهبود سلامت مو و کف سر مفید باشد. اگر دچار شوره‌ هستید، که معمولا در اثر خشکی پوست سر رخ می‌دهد، با مالیدن روغن هسته‌ی انگور روی کف سرتان می‌توانید به از بین رفتن سلول‌های پوستی مرده و مرطوب کردن کف سر خود کمک کنید.

بعضی روغن‌های طبیعی مثل روغن زیتون و روغن نارگیل برای مو مفید هستند، اما استفاده‌ی موضعی از آن‌ها به مو احساس سنگینی و چربی می‌دهد. روغن هسته‌ی انگور سبک است و چنین اثری را از خود باقی نمی‌گذارد. استفاده از روغن هسته‌ی انگور رطوبت، استحکام و درخشندگی موها را بیشتر می‌کند.

قبل از اینکه موهایتان را بشویید، چند قاشق غذاخوری روغن هسته‌ی انگور را روی موها و کف سر خود ماساژ دهید تا از خواص آن بهره‌مند شوید. این روغن همچنین به‌عنوان درمان طبیعی کچلی شناخته می‌شود. باور بر این است که اسیدلینولنیک موجود در این روغن رشد مو را تحریک می‌کند.

روغن هسته‌ی انگور حاوی فلاونوئیدهای قدرتمندی است که ممکن است در رشد مو اثرگذار باشند. هرچند به تحقیقات بیشتری در این زمینه نیاز است.

آیا روغن هسته‌ی انگور بهتر از روغن زیتون یا روغن آووکادو است؟

روغن هسته‌ی انگور مثل سایر روغن‌های سبزیجات از جمله روغن ذرت، روغن کانولا یا روغن آفتاب‌گردان علاوه بر اینکه حاوی مقدار کمی از ویتامین‌هایی مثل ویتامین E است، اسیدهای چرب چند غیراشباع دارد. مصرف این نوع چربی‌ها با کاهش سطح کلسترول خون، بهبود سلامت قلب و… در ارتباط است.

ایجاد تعادل بین مصرف اسیدهای چرب چند غیراشباع و سایر چربی‌ها مثل امگا ۳، چربی‌های تک غیراشباع و چربی‌های اشباع شده اهمیت زیادی دارد. اگر میزان امگا ۶ موجود در روغن هسته‌ی انگور را با سایر روغن‌های مخصوص پخت‌وپز مقایسه کنیم، متوجه می‌شویم که روغن هسته‌ی انگور بیشترین میزان این چربی را دارد. در ادامه مقدار اسیدهای چرب امگا ۶ موجود در بعضی از روغن‌ها آورده شده است.

  • روغن هسته‌ی انگور: ۷۰ درصد
  • روغن آفتاب‌گردان: ۶۸ درصد
  • روغن ذرت: ۵۴ درصد
  • روغن سویا: ۵۱ درصد
  • روغن کانولا: ۱۹ درصد

بعضی از متخصصان توصیه می‌کنند اگر به دنبال دریافت مواد مغذی هستید، انگور بخورید و از سایر روغن‌ها مثل روغن زیتون و روغن نارگیل برای پخت‌وپز استفاده کنید. با این وجود استفاده از روغن هسته‌ی انگور در حرارت بالا بهتر از روغن‌های دیگر است که نقطه‌ دود پایینی دارند.

چگونه از روغن هسته‌ی انگور برای پوست استفاده کنیم؟

نحوه‌ی استفاده از روغن روی پوست

استفاده از روغن هسته‌ی انگور روی پوست آسان است. می‌توانید روغن هسته‌ی انگور خالص را خریداری کرده و از آن به‌عنوان سرم صورت قبل از خواب استفاده کنید. یک قطره از این روغن را به کرم مرطوب‌کننده‌ و کرم بدن دلخواه خود اضافه کنید. این کار به حفظ رطوبت در پوست کمک می‌کند.

همچنین می‌توانید روغن هسته‌ی انگور را کمی داغ کرده و آن را روی کف دست ریخته و به‌عنوان یک ماسک مرطوب‌کننده روی پوست خود بمالید. مخلوط کردن روغن هسته‌ی انگور با روغن‌های اسانسی مثل روغن اسطوخودوس ممکن است پوست شما را به‌شدت نرم و لطیف کند.

می‌توانید عصاره‌ی روغن هسته‌ی انگور را در شکل مایع یا کپسول هم بخرید‌. اگر برای چند هفته این روغن را بخورید، ممکن است ظاهر پوستتان بهبود پیدا کند.

عوارض جانبی روغن هسته‌ی انگور

مصرف روغن هسته‌ی انگور روی پوست تقریبا ‌بی‌خطر است، مگر اینکه به آن حساسیت داشته باشید‌. توصیه می‌شود قبل از استفاده از هر نوع روغن روی پوست، تست پچ را انجام دهید.

برای انجام این تست، مقدار کمی از روغن را روی مچ یا بازویتان بمالید و ۲۴ ساعت صبر کنید. اگر پوستتان هیچ واکنشی نشان نداد، می‌توان نتیجه گرفت که استفاده از این روغن روی پوستتان بی‌خطر است.

نظرات متناقضی درباره‌ی اسیدهای چرب موجود در روغن هسته‌ی انگور وجود دارد. همان‌طور که در بالا اشاره کردیم، ایجاد تعادل بین چربی‌های مختلف بسیار مهم است و عدم تعادل آن می‌تواند بدن را با مشکلاتی مواجه کند. روغن هسته‌ی انگور برای افرادی که دچار عارضه‌‌‌های زیر هستند، خطرناک است.

  • افراد مبتلا به بیماری‌های خون
  • کسانی که قرار است عمل جراحی داشته باشند.
  • افرادی که داروهای رقیق‌‌کننده‌ی خون مثل وارفارین یا آسپرین مصرف می‌کنند.

عوارض مصرف بیش از حد مواد غذایی مثل روغن هسته‌ی انگور که حاوی مقدار زیادی امگا ۶ هستند، به شرح زیر است.

  • افزایش التهاب: زیاده‌روی در مصرف اسیدهای چرب چند غیراشباع و مصرف کم امگا ۳ می‌تواند التهاب را افزایش دهد که این موضوع خطر ابتلا به بسیاری از بیماری‌های مزمن را بالا می‌برد. التهاب زمانی رخ می‌دهد که رادیکال‌‌های آزاد نحوه‌ی عملکرد DNA را تغییر دهند، به غشای سلولی حمله کنند و باعث تغییر در کارکرد سیستم ایمنی بدن شوند. هرچه سطح التهاب در بدن بیشتر باشد، زودتر دچار نشانه‌های پیری و بیماری‌های مختلف می‌شوید.
  • افزایش سطح کلسترول خون: زمانی که از مواد غذایی سمی رادیکال‌های آزاد جذب می‌کنیم، بدنمان نمی‌تواند از کلسترول استفاده کند. این موضوع می‌تواند احتمال مسدود شدن شریان‌ها و بیماری قلبی را افزایش دهد.
  • عدم تعادل هورمونی و اختلالات تیروئیدی: التهاب به توانایی بدن برای تولید و متعادل کردن هورمون‌های مهم آسیب می‌رساند. سطح بسیار بالای امگا ۶ در بدن ممکن است با هورمون‌ها و فعالیت تیروئید تداخل پیدا کند.
  • چاقی و اضافه وزن: زمانی که سطح التهاب بدن افزایش پیدا کرده وهورمون‌ها تغییر کنند، عملکرد تیروئید هم مختل شده و سرعت سوخت‌وساز بدن کند می‌شود‌. این موضوع اضافه وزن و چاقی را به دنبال دارد.

نکته‌ی آخر

روغن هسته‌ی انگور برای سلامتی بدن، پوست و مو خواص متنوعی دارد. از جمله خواص روغن هسته‌ی انگور می‌توانیم به درمان جوش و آکنه، تقویت سیستم ایمنی بدن به دلیل دارا بودن ویتامین E و افزایش لطافت و درخشندگی مو اشاره کنیم. با این حال توجه داشته باشید که به تحقیقات بیشتری برای تأیید خواص روغن هسته‌ی انگور نیاز است‌.

منبع: very well fit, draxe, medical news today, health line

روتین پوستی


برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما
X