گوگل ژستهای ناوبری اندروید را هوشمند میکند
گوگل ظاهرا تصمیم گرفته در راستای جبران مشکلات فراوان ژستهای ناوبری در گوشیهای هوشمند، این ژستها را در سیستمعامل اندروید هوشمند کند.
از زمانی که گوشیها تمام صفحه شدند، شرکتها به جای تعبیهی ژستهای ناوبری در حاشیهی گوشی، آنها را درون نمایشگر قرار دادند. تا زمانی که این گزینهها دیده میشدند، کاربر میتوانست با یک کلیک ساده روی آنها، به عقب بازگردد، به منوی هوم برود یا لیست اپهای اخیر را باز کند. اما شرکتها در راستای رسیدن به هدف تمام صفحه شدن نمایشگر، تصمیم گرفتند طی آپدیتی، به کاربر این حق انتخاب را بدهند که با ژستهای حرکتی، این سه کار را انجام دهند. مثلا به جای ضربه زدن روی کلید بازگشت، در همان سمت، به بالا سوایپ کنند.
از زمانی که این اتفاق افتاد، بسیاری از کاربران اندروید که عاشق کار با یک گوشی تمام صفحه بودند، تصمیم گرفتند از آن استفاده کنند. اما گزارشات زیادی منتشر شده مبنی بر اینکه ژست ناوبری عقب (کلید Back)، به درستی کار نمیکند. گاهی اوقات پیش میآید که کاربر فقط میخواهد به عقب بازگردد اما به منوی اصلی بر میگردد، به منوی برنامهها میرود و … که این موضوع خیلی جالب نیست. گوگل مدتهاست که روی این قابلیت کار میکند تا بتواند شرایط را بهتر کند. اما به نظر میرسد بالاخره توانسته راهی برای بهبود این مشکل پیدا کند.
گوگل میخواهد در دومین که در واقع آخرین روز از مراسم I/O نیز به حساب میآید، در رابطه با قابلیتی با نام predictive back navigation صحبت کند که به فارسی، «ناوبری عقب پیشگویانه» ترجمه میشود. به نظر میرسد گوگل بار دیگر میخواهد از توانایی بالایش در زمینهی هوش مصنوعی و یادگیری ماشین کمک بگیرد تا بتواند اندروید را قادر سازد که در طول زمان، بر اساس استفاده از ژستهای قبلی، ژست مورد نظری را که کاربر میخواهد انجام دهد یاد بگیرد. به زبان سادهتر، وقتی چند بار به عقب بر میگردید، اندروید دفعهی بعد با توجه به الگوی حرکتی دست شما، پیشبینی میکند که میخواهید به عقب بازگردید و بدین ترتیب این کار دیگر با خطا همراه نخواهد بود.
کاربران از زمانی که ژست ناوبری تمام صفحه به اندروید ۱۰ اضافه شد، از عملکرد کلید بازگشت رضایت نداشتند. گوگل هم ظاهرا میدانسته یک سری از کاربران شاید از این قابلیت استقبال نکنند، در نتیجه امکان استفاده از سه گزینهی لمسی را حذف نکرد. اگر آنقدر از این اشتباهات خسته شدهاید که نمیتوانید تا عرضهی آپدیت جدید گوگل منتظر بمانید، کافی است سری به تنظیمات زده و در بخش مربوط به ژستهای ناوبری، همان سه گزینهی لمسی را فعال کنید. البته در همین منو میتوانید میزان حساسیت ژستهای لمسی را هم افزایش دهید. پیشنهاد میشود قبل از بازگشت به شرایط قبل، ابتدا این گزینه را امتحان کنید و اگر جواب نگرفتید، سه گزینهی یادشده را فعال کنید. این تنظیمات در گوشیهای اندرویدی مختلف، شاید در مسیر متفاوتی در دسترس قرار داشته باشد. بنابراین ممکن است مجبور شوید بیشتر از دو مسیر را طی کنید تا به آن برسید.
این آپدیت شاید در نگاه نخست مهم به نظر نرسد، اما توجه داشته باشید اگر این مشکل برای شما پیش بیاید، قطعا آشفته خواهید شد. به شخصه بارها شده که قصد ضبط صدا در واتساپ را داشتم اما یک پله به عقب باز میگشتم (گوشی سامسونگ با اندروید ۱۲). این مشکل همچنان هم پابرجاست و چند سال قبل و با اندروید ۱۰ هم به همین شکل بود. وقتی هم که میزان حساسیت را کاهش دهید، یک مشکل دیگر به وجود میآید.
نکتهی بعدی هم این است که در برخی از گوشیها، این ژستها به درستی کار میکنند و مشکل خاصی ندارند. بنابراین اگر برای گوشی شما که عملکرد خوبی دارد، آپدیتی منتشر نشده، نباید نگران باشید. شاید هم این آپدیت به عنوان یکی از قابلیتهای اندروید ۱۳ در نظر گرفته شده و به همراه آن برای تمام گوشیهای اندرویدی عرضه شود. از این بابت بیخبریم و به همین خاطر باید منتظر بمانیم ببینیم در رویداد I/O گوگل (۲۱ اردیبهشت) چه اطلاعاتی در رابطه با ژستهای ناوبری جدید منتشر میشود.
- iOS به تدریج در حال تصاحب سهم اندروید از بازار سیستمعاملها است
- اندروید ۱۳ یکی از بدترین مشکلات اندروید ۱۲ را حل میکند
- چگونه بتای اندروید ۱۳ را روی گوشی خود نصب کنیم؟
- ۵ قابلیت جذاب اندروید ۱۳ که بیصبرانه منتظرشان هستیم
منبع: PhoneArena