چرا تراشه‌ی اختصاصی گوگل پیکسل ۶ مهم است؟

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۴ دقیقه
چیپست گوگل پیکسل 6

بالاخره گوگل شب گذشته بهره‌گیری گوشی‌های سری پیکسل ۶ از چیپست اختصاصی این شرکت را تأیید کرد. اگرچه این شرکت قبلا با ساخت چیپ‌های مانند Pixel Visual Core و چیپ امنیتی Titan M در این زمینه تجربه دارد، اما این نخستین باری است که گوگل وارد حوزه‌ی چیپست‌های موسوم به SoC برای گوشی‌های هوشمند می‌شود.

همان‌طور که انتظار داشتیم، گوگل برای ساخت چیپست تنسور توجه ویژه‌ای به قابلیت‌های مربوط به پردازش تصویر و یادگیری ماشینی نشان داده است. در هر صورت درباره‌ی این چیپست و اهمیت آن سؤالات زیادی وجود دارد که در ادامه تلاش می‌کنیم دو دیدگاه برای اهمیت بالا و مهم نبودن آن مطرح کنیم.

چرا چیپست گوگل تنسور اهمیت زیادی دارد؟

چیپست گوگل پیکسل 6

در درجه‌ی اول، تنسور یک چیپست سفارشی است که توسط گوگل طراحی شده تا در حیطه‌ی وظایف تعریف‌شده‌ی این شرکت بهترین عملکرد را ارائه دهد. این یعنی باید انتظار افزایش سرعت و امکانات مربوط به پردازش تصویر، پردازش صدا و دیگر قابلیت‌های مبتنی بر یادگیری ماشینی را داشته باشیم. اگرچه گوگل با استفاده از پردازش‌های ابری و توانایی‌های چیپست‌های فعلی همواره امکانات زیادی در این رابطه ارائه می‌دهد، اما این تراشه می‌تواند جذابیت آن‌ها را دوچندان کند.

روی هم رفته سرعت پردازش دیگر مهم‌ترین ویژگی یک چیپست نیست. از طرف دیگر محاسبات ناهمگن و بهبود بازدهی عملکرد شاید از سرعت مهم‌تر نباشند، اما برای ویژگی‌های نرم‌افزاری و تمایز گوشی نقش مهمی را ایفا می‌کنند. گوگل با خارج شدن از اکوسیستم کوالکام و انتخاب قطعات لازم خود، کنترل بیشتری برای تحقق چشم‌انداز گوشی‌های هوشمند خود به دست می‌آورد.

چیپست گوگل پیکسل 6

کوالکام باید به نیاز تعداد زیادی از شرکت‌ها پاسخ دهد اما گوگل یک چشم‌انداز بسیار خاص‌تر را در ذهن دارد. درست مانند اپل که برای ارائه‌ی تجربه‌ی کاربری ویژه سال‌هاست چیپست‌های اختصاصی را تولید می‌کند، گوگل هم با این کار قصد دارد گوشی‌های خود را بیش از پیش متمایز کند.

همچنین با استفاده از چیپست اختصاصی، احتمالا این شرکت می‌تواند مدت‌زمان پشتیبانی نرم‌افزاری از گوشی‌های خود را طولانی‌تر از قبل کند. سامسونگ برای بسیاری از گوشی‌های خود ۳ سال آپدیت اصلی اندروید و ۴ سال آپدیت امنیتی ارائه می‌کند و گوگل هم برای پیکسل ۵ و گوشی‌های قبلی چنین رویکردی را اتخاذ کرده است. باید ببینیم آیا گوشی‌های پیکسل ۶ به لطف دریافت چیپست اختصاصی و نسل‌های بعد از آن آیا می‌توانند برای مدت بیشتری آپدیت نرم‌افزاری دریافت کنند یا نه.

چرا این چیپست چندان هم مهم نیست؟

چیپست گوگل پیکسل 6

اگر فکر می‌کنید این چیپست با فاصله‌ی زیادی قادر به پشت سر گذاشتن رقبا خواهد بود، به احتمال زیاد باید خودتان را برای مأیوس شدن آماده کنید. گوگل هیچ اطلاعات یا بنچمارکی از پردازنده، پردازنده‌ی گرافیکی و دیگر بخش‌های این چیپست را منتشر نکرده است. با این حال، بدون بهره‌گیری از طراحان معماری پردازنده، بدون شک این شرکت از طراحی‌های آماده‌ی شرکت Arm مانند هسته‌های پردازشی Cortex-A78 استفاده کرده است. در رابطه با امکانات 5G این چیپست هم هنوز جزئیاتی مطرح نشده است.

اگرچه گوگل هنوز اعلام نکرده که این چیپست توسط چه شرکتی تولید شده، اما بر اساس گزارش‌ها به نظر می‌رسد سامسونگ تولیدکننده‌ی چیپست اختصاصی گوگل است. رییس بخش سخت‌افزار گوگل هم اعلام کرده این چیپست از نظر عملکرد پردازنده و پردازنده‌ی گرافیکی عملکرد بسیار رقابتی خواهد داشت که البته سازندگان تمام تراشه‌ها معمولا چنین ادعاهایی را مطرح می‌کنند.

چیپست‌ گوگل‌ پیکسل‌ 6

از طرف دیگر باید خاطرنشان کنیم اقدامات گوگل برای ویژگی‌های مبتنی بر یادگیری ماشینی و پردازش تصویر خارق‌العاده محسوب نمی‌شوند. در این زمینه شرکت‌های مختلف وارد عمل شده‌اند و مرتبا ویژگی‌های بسیار مهمی را عملی می‌کنند. گوگل اعلام کرده که این تراشه می‌تواند پردازش‌های تصویر پیشرفته‌تری را برای دوربین چندگانه و ویدیوها ارائه کند.

چنین قابلیت‌هایی حتی برای گوشی‌های ۲۰۲۰ هم امکانات جدیدی محسوب نمی‌شوند چه برسد به گوشی‌هایی که اواخر ۲۰۲۱ راهی بازار می‌شوند. به‌عنوان مثال می‌توانیم به چیپست‌های اسنپدراگون ۸۶۵ و ۸۸۸ اشاره کنیم که می‌توانند به طور هم‌زمان از داده‌های چند دوربین استفاده کنند و همچنین افکت‌هایی مانند HDR و بوکه را به طور هم‌زمان با فیلم‌برداری برای ویدیوهای 4K با سرعت ۶۰ فریم در ثانیه عملی می‌کنند. البته شاید گوگل توانسته کیفیت این امکانات را به طور قابل توجهی بهبود ببخشد که برای بررسی این موضوع باید تا زمان عرضه‌ی گوشی‌های پیکسل ۶ مجهز به چیپست تنسور منتظر بمانیم.

آیا گوشی‌های گوگل با چیپست اختصاصی منحصربه‌فرد می‌شوند؟

چیپست‌ گوگل‌ پیکسل‌ 6

مدیرعامل گوگل گفته که آغاز فرایند توسعه‌ی این تراشه به ۴ سال قبل برمی‌گردد. گوگل زمانی این پروژه را آغاز کرده که قابلیت‌هایی مانند هوش مصنوعی و یادگیری ماشینی در موبایل نسبتا جدید بودند. این شرکت همیشه در لبه‌ی تکنولوژی یادگیری ماشینی حرکت کرده و به دلیل محدودیت‌های سخت‌افزاری این حوزه، چیپ‌هایی مانند Pixel Visual Core و Neural Core را برای گوشی‌های خود تولید کرده است.

چیپست گوگل تنسور یک گام مهم برای متمایز شدن گوشی‌های این شرکت است و هنوز مشخص نیست که آیا گوشی‌های پیکسل ۶ به لطف بهره‌گیری از چیپست اختصاصی می‌توانند قابلیت‌های هیجان‌انگیزی را امکان‌پذیر کنند یا نه. از طرف دیگر، کوالکام و دیگر شرکت‌ها هم طی ۴ سال گذشته دست روی دست نگذاشته‌اند.

یادگیری ماشینی، پردازش‌های پیشرفته‌ی تصویر و قابلیت‌های محاسبات ناهمگن حالا در قلب تمام چیپست‌های مهم بازار قرار دارند و این مشخصه‌ها دیگر محدود به چیپست‌های پرچم‌دار نیست. در نهایت باید ببینیم آیا تلاش گوگل برای ساخت چیپست فقط به قصد به رخ کشیدن توانایی‌های این شرکت انجام شده یا اینکه توانسته ویژگی‌های جذاب‌تر و مفیدتری را نسبت به دیگر تراشه‌ها برای آن به ارمغان بیاورد.

منبع: Android Authority



برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما
X