گوگل میگوید مشکلی با عملکرد ضعیف چیپستهای تنسور در بنچمارکها ندارد
سال گذشته گوشیهای سری گوگل پیکسل ۷ برای اولین بار با چیپست اختصاصی تنسور راهی بازار شدند و مدتی قبل گوشیهای پیکسل ۷ با نسل دوم همین چیپست از راه رسیدند. اما در این میان هر دو چیپست از نظر عملکردی رقیب قدرتمندی برای کوالکام، اپل و مدیاتک محسوب نمیشوند و در نتیجه در بنچمارکها فاصلهی زیادی با تراشههای پرچمدار این شرکتها دارند.
حالا یکی از مقامهای ارشد گوگل در این زمینه صحبت کرده است. او در یک پادکست گفته که معیارهای کلاسیک مربوط به عملکرد تراشهها مربوط به دورهی زمانی خاصی هستند. این مقام ارشد بر این باور است که گوگل توجه زیادی به هوش مصنوعی و الگوریتمهای یادگیری ماشینی نشان میدهد ولی بنچمارکها به دلیل ماهیت قدیمی که دارند، نمیتوانند در این زمینه معیار مناسبی باشند.
او افزوده که گوگل فشارهای واقعی که روی چیپست وارد میشود را مورد بررسی قرار میدهد نه فشارهای مصنوعی مربوط به بنچمارکها. او بر این باور است که گوگل دقیقا میداند این چیپستها را برای چه اهدافی تولید میکند و بنابراین این شرکت مشکلی با شکست در بنچمارکهای مختلف ندارد.
این موضوع که بنچمارکها عملکرد گوشی در دنیای واقعی را شبیهسازی میکنند نکتهی جدیدی نیست و بارها مطرح شده است. اول از همه باید بگوییم که بنچمارکها نهایت سرعت تراشه را نشان میدهند و این در حالی است که کمتر کاربری با چنین چیزی روبرو میشود. از طرف دیگر، عملکرد پایدار که به عملکرد ارائه شده در زمان طولانی گفته میشود، اهمیت بسیار بیشتری دارد. طبق بررسیهای صورت گرفته، چیپست تنسور G2 در زمینهی اوج سرعت نسبت به اسنپدراگون ۸ نسل ۱ حرف زیادی برای گفتن ندارد اما از نظر عملکرد پایدار بهتر از آن عمل میکند. برای مواردی مانند بازیها و عکاسی عملکرد پایدار اهمیت بسیار زیادی دارد.
همچنین گوگل طی چند سال اخیر توجه ویژهای به قابلیتهای مربوط به هوش مصنوعی نشان داده و بنچمارکها در این زمینه نمیتوانند معیار مناسبی ارائه کنند. اگرچه بنچمارکهای تخصصی مربوط به هوش مصنوعی هم وجود دارد ولی این بنچمارکها قادر به ارائهی کل داستان نیستند.
منبع: Android Authority