گوگل احتمالا کار روی نسل بعدی تراشه‌ی تنسور را شروع کرده است

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۴ دقیقه

گزارشات اخیر حاکی از آن است که گوگل قصد دارد از نسل دوم چیپست تنسور به‌عنوان قلب تپنده‌ی گوشی‌های سری پیکسل ۷ استفاده کند. به تازگی اطلاعات جدیدی در کد منبع پیکسل سری ۶ مشاهده شده که به نسل بعدی تراشه‌های تنسور گوگل اشاره دارد و با نام رمز Cloudripper دیده می‌شود.

براساس این اطلاعات، Cloudripper با شماره مدل GS201 نام رمز پلتفرمی است که نسل دوم پردازنده‌ی تنسور روی آن آزمایش شده است. اولین نسل تراشه‌ی تنسور گوگل که در بهترین گوشی‌های اندرویدی استفاده می‌شود، دارای شماره مدل GS101 است که این شباهت بین ۲ شماره مدل نشان می‌دهد که احتمالا دومین نسل از پردازنده‌ی اختصاصی تنسور گوگل در راه خواهد بود. گوگل با استفاده از تراشه‌ی تنسور در سری گوشی‌های پیکسل ۶، خودکفایی خود را در ساخت چیپست اختصاصی اعلام کرده است. به همین دلیل ما احتمالا شاهد به کارگیری دومین تراشه‌ی تنسور گوگل در گوشی‌های سری پیکسل ۷ خواهیم بود.

تنسور گوگل

با این حال، جزئیات دیگری در مورد چیپست جدید گوگل تاکنون فاش نشده است. همانطور که گفته شد، انتظار می‌رود نسل دوم پردازنده‌ی تنسور عملکرد سریع‌تر و حتی قابلیت‌های هوش مصنوعی چشمگیرتری را نسبت به نسل قبلی ارائه دهد. تراشه اختصاصی گوگل برای اولین بار در سری پیکسل ۶ این شرکت به‌کار گرفته شد و گوگل را به یکی از کمپانی‌هایی بدل ساخت که از تراشه‌های اختصاصی در محصولات خود استفاده می‌کند. چیپ اختصاصی تنسور با لیتوگرافی ۵ نانومتری همانند اسنپدراگون ۸۸۸ کوالکام و اگزینوس ۲۱۰۰ سامسونگ و با تمرکز بر امنیت معرفی شده بود. این چیپست از یک پیکربندی ۳ شاخه‌ای با دو هسته Arm Cortex X1، دو هسته Cortex A76 و چهار هسته Cortex A55 استفاده می‌کند.

همچنین این چیپست از پردازنده‌ی گرافیکی GPU Mali G78MP20 بهره می‌برد که به کاربران تجربه بهتری از اجرای بازی‌های سنگین را نسبت به اگزینوس ۲۱۰۰ سامسونگ می‌دهد. با این حال، آنچه این پردازنده را از سایر تراشه‌‌های گوشی‌های پرچم‌دار متمایز می‌کند، عملکرد هوش مصنوعی آن است. از آن جایی که اسم رمز Cloudripper در اپلیکیشن‌های مرتبط گوگل پیکسل مشاهده شده، جای تعجب نیست که گوگل در حال توسعه نسل دوم Tensor باشد.  احتمالا می‌رود این چیپست به عنوان قلب تپنده‌ی گوشی سری پیکسل ۷ گوگل مورد استفاده قرار بگیرد.

همانطور که می‌دانید بعد از تراشه‌های سری A اپل و اگزینوس سامسونگ، گوگل با پردازنده‌ی تنسور وارد بازی تراشه‌های اختصاصی شد. واحد پردازشی تنسور (Tensor Processing Unit یا TPU) در واقع نوعی مدار مجتمع با کاربرد خاص (ASIC) شتاب‌یافته با هوش مصنوعی است که سال ۲۰۱۶ گوگل به‌صورت اختصاصی برای شبکه‌های عصبی یادگیری ماشین معرفی کرد. این واحد پردازشی از نرم‌افزار اختصاصی گوگل با نام تنسورفلو (TensorFlow) استفاده می‌کند که در واقع کتابخانه‌ای ریاضی برای کاربردهای یادگیری ماشین (همچون شبکه‌های عصبی) است. به‌طور خلاصه، شاید بتوان گفت TPU تراشه‌ای کامپیوتری است که برای پلتفرم متن‌باز یادگیری ماشین گوگل، یعنی تنسورفلو ساخته شده است.

تنسور گوگل

این شرکت پیش‌تر از TPU در گوگل کلاد و هسته عصبی گوشی‌های پیکسل ۴ استفاده کرده است. در کاربردش به‌عنوان هسته عصبی، TPU پردازش تصویر را به مقدار زیادی سریع‌تر می‌کند که به قابلیت‌هایی همچون Live HDR و تشخیص گفتار در نسل جدید گوگل اسیستنت کمک شایانی می‌کرد. گوگل پیش از اینکه این واحد پردازشی را در سال ۲۰۱۶ معرفی کند، آن را به‌مدت یک سال در دیتا سرورهای خود استفاده کرده بود.

در همین راستا گوگل اعلام کرده که تنسور تجربه عکاسی و تشخیص گفت‌وگو را برای کاربران گوشی‌های پیکسل بهبود می‌بخشد و عناصر پردازش در عکاسی با هوش مصنوعی و یادگیری ماشین تقویت شده‌اند. علاوه‌ بر‌ این، گفته شده که پیکسل ۶ با استفاده از تنسور می‌تواند روی هر فریم یک ویدئو به‌صورت جداگانه HDR را اعمال کند و در این زمینه از اپل هم پیشی بگیرد.  تنسور این امکان را فراهم می‌کند تا همان پردازش HDRNet که روی عکس‌های ثابت اعمال می‌شود، روی تک‌تک فریم‌های یک ویدئو هم پیاده‌سازی کرد.

گوگل اعلام کرده از هسته امنیتی جدیدی با نام تایتان ام۲ (Titan M2) در تنسور استفاده می‌کند که باعث می‌شود پیکسل ۶ و احتمالا گوشی‌های آینده بیشترین حد امنیت سخت‌افزاری را در بین گوشی‌های موجود داشته باشند. این جدیدترین نسخه از سری پردازنده‌های کمکی امنیتی تایتان ام است و سری تایتان اولین‌بار در سال ۲۰۱۸ و برای گوشی‌های پیکسل ۳ معرفی شده بود. پردازنده‌ی مرکزی تنسور از هشت هسته پردازشی، شامل دو هسته پرقدرت، دو هسته نیمه‌قدرتمند و ۴ هسته کم‌مصرف تشکیل شده است.

همچنین تراشه تنسور گوگل از قابلیت Context Hub استفاده می‌کند که پیکسل ۶ را به ارائه ویژگی‌هایی همچون یادگیری ماشینی و ویژگی‌های فراگیر، نظیر حالت همیشه روشن بودن صفحه‌نمایش و قابلیت Now Playing (که آهنگ‌هایی که در پس‌زمینه در حال پخش هستند را شناسایی می‌کند) با حفظ مصرف کم باتری قادر می‌سازد.

به لطف تراشه تنسور، دستیار گوگل از دقیق‌ترین سیستم تشخیص خودکار گفتار (ASR) گوگل بهره می‌برد و گوگل به قابلیت‌هایی از جمله زیرنویس زنده یا ضبط زنده، امکان دسترسی به ASR بدون مصرف زیاد باتری را ارائه می‌دهد. تراشه تنسور گوگل با هدف ارائه یک سیستم روی چیپ (SoC) برتر ساخته شده که هرآنچه از یک SoC موبایل انتظار می‌رود و فراتر از آن را ارائه دهد.

منبع: Androidcentral



برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما