طراحی گوگل پیکسل تاشو در دومین نسخهی بتای اندروید 12L دیده شد
گوگل شب گذشته دومین نسخهی بتای اندروید 12L را منتشر کرد که در کنار تغییرات ظاهری، یک مدرک مرتبط با گوگل پیکسل تاشو هم در آن پیدا شده است. در بخشی از این سیستمعامل، انیمیشنی برای راهاندازی یک گوشی تاشو وجود دارد که مراحل نشان داده شده مشابه با مراحل راهاندازی گوشیهای پیکسل است.
در این انیمیشن میتوانیم یک گوشی با طراحی مشابه اوپو Find N را ببینیم که از نمایشگر اصلی و بیرونی بهره میبرد و همچنین در سمت راست بدنه هم ظاهرا دکمههای تنظیم صدا تعبیه شده است. ظاهرا طراحی این گوشی بیشتر یادآور اولین گوشی تاشوی اوپو خواهد بود زیرا نسبت به گلکسی زد فولد ۳ قد کوتاهتری دارد. در حالت باز شده، نسبت ابعاد نمایشگر این گوشی حدود ۷:۸ است و برای یادآوری میتوانیم به نسبت ۸.۴:۹ گوشی تاشوی اوپو اشاره کنیم.
بر اساس گزارشهای منتشر شده، ظاهرا این گوشی تاشو مانند سری پیکسل ۶ از چیپست تنسور بهره میبرد ولی از نظر دوربین با گوشیهای سری پیکسل ۶ تفاوت خواهد داشت. باید خاطرنشان کنیم این تصاویر مربوط به یک انیمیشن آموزشی هستند و لزوما طراحی نهایی گوشی گوگل پیکسل تاشو را نشان نمیدهند. با این حال، این اولین باری نیست که در اندروید به وجود پیکسل تاشو اشاره میشود و احتمالا آخرین بار هم نخواهد بود. اگرچه طبق جدیدترین گزارشها، پروژهی پیکسل تاشو لغو شده ولی این احتمال وجود دارد که مهندسان گوگل در حال آمادهسازی گوشی موردنظر هستند.
در رابطه با اندروید 12L هم باید بگوییم که گوگل این نسخه را به طور مشخص برای تبلتها و گوشیهای تاشو توسعه داده است تا تجربهی کاربری بهتری به ارمغان بیاورند. به عنوان مثال گوگل در این نسخه توجه ویژهای به قابلیتهای مربوط به چندوظیفگی نشان داده است. در این نسخه از سیستم عامل اندروید، برنامههایی که اخیرا استفاده کردهاید، بزرگتر نمایش داده میشوند و برنامههای قدیمیتر، کوچکتر هستند. تقریبا چهار کارت کوچک جای یک کارت بزرگ را میگیرند و به گونهای چیده شدهاند که بهترین استفاده را از فضای در دسترس داشته باشند. این سبک طراحی در حالت افقی و عمودی رعایت میشود.
همچنین در این نسخه، تنظیمات سریع و نوتفیکیشنها در سمت چپ و راست یکدیگر قرار میگیرند تا با این کار، تمام فضای گجت موردنظر به خوبی استفاده شود. از دیگر قابلیتهای جدید، نباید وجود تسکبار را از قلم بیندازیم. در این تسکبار، آیکون اپلیکیشنهای مختلفی قرار میگیرد که مثلا در صورت نیاز به استفادهی همزمان از دو اپلیکیشن، کافی است آیکون اپ دلخواه را به سمت چپ یا راست نمایشگر بکشید و رها کنید. تسکبار اندروید 12L امکان سوییچ میان اپها را برای کاربران سادهتر میکند و با درگ و دراپ یک اپ از تسکبار، میتوان آن را در حالت اسپلیت اسکرین باز کرد و دو برنامه در کنار یکدیگر داشت.
روزبهروز به شمار گوشیهای تاشو افزوده میشود و گوگل با توسعهی این نسخه از اندروید امیدوار است که گوشیهای موردنظر تجربهی کاربری بهتری را برای خریداران ارائه کنند. اگرچه شرکتهای زیادی وارد بازار گوشیهای تاشو شدهاند، اما در نهایت این سامسونگ است که بخش بزرگی از این بازار را در دست دارد زیرا در بازارهای مختلف گوشیهای تاشوی خود را به دست کاربران رسانده است. دیگر شرکتها هم برای رقابت با سامسونگ باید چنین کاری را انجام دهند. باید ببینیم آیا در سال ۲۰۲۲ میزان عرضه و استقبال از گوشیهای تاشو به طور معناداری افزایش پیدا میکند یا نه.
منبع: GSM Arena