قدرت تراشه و قیمت گوشیهای سری پیکسل ۶ گوگل لو رفت
طی روزهای اخیر شاهد افشای اطلاعات زیادی پیرامون گوشیهای جدید گوگل یعنی سری پیکسل ۶ بودیم. اما بهتازگی خبری منتشر شد که در آن اطلاعات بیشتری نظیر مشخصات فنی، دوربین، رنگبندی، قیمت و… پیرامون پرچمداران آیندهی گوگل لو رفت.
گوگل سال گذشته از هیچ گوشی پرچمداری رونمایی نکرد. البته خود شرکت، پیکسل ۵ را پرچمدار خود میداند اما این گوشی به پردازندهی اسنپدراگون 765G مجهز شده بود و نمیشد آن را از لحاظ قدرت پردازشی و گرافیکی و همچنین از لحاظ یک سری قابلیتهای دیگر نظیر دوربین و نمایشگر، در حد و اندازههای بهترین پرچمدارهای بازار دانست. در واقع به همین خاطر هم بود که این گوشی با قیمت پایهی ۷۰۰ دلار در دسترس قرار گرفت.
پردازندهای قدرتمند اما نه در حد اسنپدراگون ۸۸۸
به نظر میرسد امسال شرکت آمریکایی برنامهی دیگری در سر دارد و میخواهد از گوشیهای سری پیکسل ۶ بهعنوان پرچمدارانی قدرتمند رونمایی کند. اما گفته میشود با این حال باز هم این دو گوشی از پردازندهای در حد و اندازههای اسنپدراگون ۸۸۸ بهره نمیبرند که در حال حاضر بهترین تراشهی موجود برای گوشیهای اندرویدی است. یعنی باز هم گوگل پرچمداری حقیقی رونمایی نخواهد کرد اما وضعیت آن به نسبت سال گذشته بهتر خواهد شد.
طبق گفتههای مکس وینبچ، یکی از معروفترین افشاگران حوزهی فناوری، پردازندهای که قرار است قلب تپندهی گوشیهای جدید گوگل باشد، وایتچپل نام دارد و اختصاصی است. در واقع این پردازنده برای گوگل، همان سری پردازندههای A برای اپل است. بدین ترتیب این شرکت میتواند بین نرمافزار و سختافزار هماهنگی فوقالعادهای بوجود بیاورد و بهخصوص در فعالیتهایی نظیر هوش مصنوعی و یادگیری ماشینی، وضعیت گوشیهای خود را بهبود بخشد. دقیقا همان کاری که اپل انجام میدهد تا iOS و تراشههای سری A بیشترین هماهنگی را با یکدیگر داشته باشند.
البته دلیل اصلی که گوگل ترجیح داده از این تراشه استفاده کند، یادگیری ماشینی است. با توجه به اطلاعاتی که منتشر شده، این پردازنده از واحد پردازشی عصبی سفارشی و واحد پردازش تصویر قدرتمندی بهره میبرد. البته به جز سال گذشته، تمام گوشیهای گوگل از زمان پیکسل ۲ از واحد پردازشی مخصوص یادگیری ماشین بهره میبردند تا بدین ترتیب در زمینه عکاسی و یا یک سری بخشهای مربوطه عملکرد خوبی از خود به نمایش بگذارند اما گوشی سال گذشتهی شرکت برای تمام این کارها فقط و فقط به پردازندهی کوالکام وابسته بود.
باید این نکته را هم حتما به خاطر بسپارید که اگرچه تمرکز روی مواردی نظیر هوش مصنوعی برای بهبود کیفیت دوربین اقدام بسیار خوبی است و از این بابت که گوگل قصد دارد چنین کاری را انجام دهد خوشحالیم، اما نباید انتظار داشته باشیم به نسبت پردازندههای قدرتمند کنونی، عملکرد پیکسلها بهتر باشد. گوگل اما طی چند سال اخیر نشان داده که برای حضور داشتن در جمع بهترینها لزوما به سختافزار نیازی ندارد و با پیکسل ۶ هم قصد دارد این موضوع را نشان دهد. اما باز هم بعید به نظر میرسد این گوشی به نسبت پرچمدارهای مشابه، عملکرد بهتری داشته باشد.
به گفتهی مکس وینبچ، پردازندهی وایتچپل قرار است توسط فرایند ۵ نانومتری سامسونگ تولید شود و از لحاظ قدرت پردازشی هم چیزی بین اسنپدراگون ۸۸۸ و اسنپدراگون ۸۶۵ خواهد بود. این یعنی شاهد پردازندهی بسیار قدرتمندی خواهیم بود که شاید بهترین نباشد، اما آنقدری سریع هست که بتوان حتی برای سالهای بعد هم روی تواناییهای آن حساب کرد.
پیکسل ۶ پرو احتمالا دوربینی با سنسور بزرگتر خواهد داشت
اینطور که به نظر میرسد، گوگل قصد دارد با پیکسل ۶ پرو، بالاخره به افزایش مگاپیکسل روی خوش نشان دهد و از سنسوری بزرگتر برای دوربین اصلی این گوشی استفاده کند. شرکت آمریکایی طی سالهای اخیر بهخوبی نشان داده که اگر حق انتخاب بین بهبود نرمافزاری و افزایش اعداد و ارقام سختافزار را داشته باشد، گزینهی اول را انتخاب میکند. اما گویا این بار داستان کمی متفاوت است و شاهد استفاده از سنسوری ۵۰ مگاپیکسلی برای دوربین اصلی این گوشی خواهیم بود. احتمالا دوربین فوق عریض و تلهفوتو هم این دوربین را همراهی خواهند کرد که در رابطه با جزئیات مربوط به سنسور فوق عریض اطلاعات زیادی در اختیار نداریم اما گفته میشود لنز تلهفوتو قابلیت بزرگنمایی ۵ برابری اپتیکال را به گوشی میدهد.
سایر مشخصات فنی مربوط به پیکسل ۶ پرو، نمایشگر ۱۲۰ هرتزی QHD، باتری ۵۰۰۰ میلیآمپر ساعتی، سنسور اثرانگشت درون نمایشگر و اینترنت 5G (طول موج میلیمتری) خواهند بود. اینطور که به نظر میرسد، بالاخره گوگل تصمیم گرفته به تمام نکات در ساخت یک گوشی پرچمدار دقت کند تا بدین ترتیب بتواند در رقابت با شرکتهای بزرگ، کار راحتتری در پیش داشته باشد. لازم به ذکر است پیکسل ۶ احتمالا از نمایشگری با وضوح FHD بهره خواهد برد اما از لحاظ رفرشریت و ظرفیت باتری، وضعیت مشابهی با مدل پرو خواهد داشت.
با توجه به شایعههایی که پیش از این پیرامون پرچمدارهای گوگل منتشر شده، گویا نمایشگر مدل پرو و استاندارد به ترتیب ۶٫۷ اینچی خمیده و ۶٫۴ اینچی تخت خواهد بود. البته این خبر در حد یک شایعه است و دقیق نمیدانیم آیا قرار است به واقعیت تبدیل شود یا خیر. با این حال این تنها اطلاعاتی است که در این زمینه پیرامون این گوشیها در اختیار داریم.
رنگبندی سری پیکسل ۶
از لحاظ رنگبندی، فعلا به لطف رندرهای منتشر شده، دیدیم این گوشیها در بدنهی خود سه رنگبندی مختلف خواهند داشت. اول قسمت بالایی دوربین، سپس ماژول دوربین و در نهایت خود بدنه که هر یک رنگهای متفاوتی خواهند داشت. مثلا آنچه که بیشتر در رندرها شاهد بودیم، بدنهی نسبتا هلویی رنگ و ماژول مستطیل شکل مشکی است که در قسمت بالایی آن، رنگ نارنجی به چشم میخورد. جز این رنگ، احتمالا گوگل یک رنگ سبز، نقرهای و مشکی هم برای این گوشی در نظر خواهد گرفت.
قیمت
آنچه در سال ۲۰۱۹ باعث شد گوگل نتواند به میزان قابل قبولی گوشیهای سری پیکسل ۴ را به فروش برساند، قیمت بسیار بالا در مقایسه با قابلیتهایی بود که برای آن سری در نظر گرفت. اما در سال ۲۰۲۰ تصمیم گرفت فقط میانرده تولید و راهی بازار کند تا بدین ترتیب اندکی کیفیت محصولات خود را با قیمت پایینتری به کاربران نشان دهد. اما اینطور که به نظر میرسد، گوگل برنامهی ویژهای برای پرچمدارهای خود دارد.
با توجه به خبرها و شایعههایی که در حال حاضر پیرامون این محصولات وجود دارد، گویا شرکت آمریکایی تمایل دارد تعداد زیادی از پرچمداران خود را امسال به فروش برساند و انگار نیمنگاهی به میزان سهم سامسونگ در بازار دارد. این در حالی است که سال گذشته، شرکت در نظر داشت تنها ۸۰۰٫۰۰۰ دستگاه پیکسل ۵ تولید کند. بنابراین به نظر میرسد سری پیکسل ۶ این بار حتما حرفهای زیادی برای گفتن خواهند داشت و با قیمت نسبتا بالایی عرضه میشود.
مکس وینبچ اما در ادامهی صحبتهای خود در رابطه با گوشیهای گوگل و برنامههای این شرکت برای آینده، از پیکسل 5a هم گفت که احتمالا در ماه آگوست (اواسط تابستان) رونمایی میشود. ظاهرا قیمتی که برای این گوشی در نظر گرفته میشود بیشتر از پیکسل 4a خواهد بود که حوالی ۳۵۰ دلار قیمتگذاری شد. البته شاید این گوشی ارزش خرید زیادی نداشته باشد چون گفته میشود به نسبت پیکسل 4a، بهبود چشمگیری نخواهد داشت.
با اینکه در حال حاضر اطلاعات بسیار زیادی در رابطه با گوشیهای سری پیکسل ۶ در اختیار داریم، اما باز هم بسیاری از آنها در حد شایعه هستند و باید منتظر بمانیم ببینیم خبرگزاریهای موثق طی هفتههای آینده چه اطلاعاتی پیرامون این گوشیها در اختیارمان قرار میدهند.
منبع: PhoneArena