مقایسه‌ی دوربین سلفی آیفون ۱۳ پرو، گلکسی S21 اولترا و پیکسل ۶ پرو

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۱۲ دقیقه

مسلماً دوربین‌های سلفی مانند دوربین‌های اصلی یک گوشی از استانداردهای بالایی برخوردار نیستند. حتی خیلی عجیب نیست اگر بگوییم که جدا از حدس و گمان‌های پی در پی در مورد فرم و موقعیت آن‌ها، دوربین‌های سلفی به ندرت ویژگی‌های جدید و جذابی را به دست می‌آورند. با توجه به چیزهایی که ما در دوربین جدیدترین گوشی‌های هوشمند می‌بینیم، به نظر می‌رسد که بیشتر به مخفی کردن دوربین‌های سلفی فکر می‌شود تا اضافه کردن قابلیت‌های جدید به آن‌ها. به هر حال اگر مقایسه‌ی دوربین گوشی‌ها برای شما امری جذاب محسوب می‌شود، این مقاله را از دست ندهید. چرا که در این مقاله دوربین‌های سلفی ۳ گوشی پرچم‌دار سال ۲۰۲۱ از غول‌های فناوری را در حالات مختلف مورد بررسی قرار خواهیم داد.

شاید برایتان جالب باشد که بدانید اولین سلفی تاریخ در سال ۱۸۳۹ توسط رابرت کورنلیوس گرفته شده است. در آن زمان وجود آینه برای سلفی گرفتن امری لازم و ضروری بود، زیرا گوشی‌ها تنها یک دوربین داشتند. سلفی گرفتن زمانی پرطرفدار شد که تولیدکنندگان گوشی شروع به قرار دادن آینه‌های کوچکی در پشت گوشی‌ها، دقیقا کنار دوربین کردند. برای مثال می‌توان به گوشی‌های تاشو اشاره کرد. این گوشی‌ها که مجهز به دو نمایشگر بودند، مشکل نداشتن دو دوربین گوشی‌ها را حل کردند.

یا به عنوان مثالی دیگر، گوشی نوکیا N90 صفحه‌ای داشت که می‌چرخید و باعث می‌شد کل گوشی به نوعی تبدیل به یک دوربین فیلم‌برداری شود. به طور خلاصه اگر بخواهیم بگوییم در گذشته، امکانات لازم برای گرفتن عکس‌های سلفی خوب فراهم نبود و باز هم با این حال این نوع از عکاسی نیز طرفداران خاص خود را داشت. اما امروزه ما شاهد استفاده از دوربین‌های سلفی قدرتمندی در گوشی‌های کاربران هستیم که می‌تواند نیاز آن‌ها را از این بابت رفع کند.

برخی کاربران خیلی از دوربین‌ سلفی گوشی‌های استفاده نمی‌کنند، در حالی که برای دیگران کاربران عکس آن نیز صدق می‌کند. اما برای هر دو دسته از این افراد کیفیت تصاویر بسیار حائز اهمیت است. بنابراین سازندگان گوشی‌های هوشمند همواره در تلاش‌اند تا در گوشی‌های تولیدی خود بر حسب قیمت و نوع آن گوشی از دوربین‌های سلفی با کیفیتی در آن‌ها استفاده کنند. با توجه به این اینکه گوشی‌های برجسته امسال در بازار گوشی‌های هوشمند گلکسی S21 اولترا، آیفون ۱۳ پرو و پیکسل ۶ پرو هستند، در این مقاله قصد داریم تا این ۳ غول را در بخش دوربین سلفی‌شان و در حالت‌های مختلف با هم مقایسه کنیم. پس پیشنهاد می‌کنیم که خواندن این مقاله را از دست ندهید.

در آغاز بد نیست به مشخصات دوربین این سه گوشی برتر نگاهی بیاندازیم. ابتدا با پرچم‌دار سامسونگ آغاز می‌کنیم جایی که سامسونگ گلکسی S21 اولترا از ۵ دوربین برای عکاسی بهره می‌برد که شامل دوربین واید ۱۰۸ مگاپیکسلی که به‌صورت پیش‌فرض عکس‌های ۱۲ مگاپیکسلی می‌گیرد، دوربین ۱۲ مگاپیکسلی که برای ثبت عکس‌های اولتراواید به‌کار می‌رود، دو دوربین تله‌فوتوی ۱۰ مگاپیکسلی که امکان بزرگ‌نمایی اپتیکال ۳ و ۱۰ برابری را فراهم می‌سازند و دوربین ۴۰ مگاپیکسلی سلفی که به‌صورت پیش‌فرض عکس‌های ۶.۵ مگاپیکسلی می‌گیرد.

دوربین سلفی این گوشی همانند نسل قبلش از سنسور ۴۰ مگاپیکسلی برای گرفتن عکس‌های سلفی بهره می‎‌برد. این دوربین از فیلتر رنگی Quad Bayer و پیکسل‌های کوچک ۰.۷ میکرومتری به‌همراه قابلیت فوکوس خودکار و لنز واید ۲۵ میلی‌متری با f/2.2 استفاده می‌کند. عکس‌های سلفی این گوشی در حالت پیش‌فرض زوم‌شده با کراپ ۵ مگاپیکسلی یا حالت واید با وضوح ۱۰ مگاپیکسل ثبت می‌شوند. علاوه بر این‌ها، قابلیت Single Take همانند گذشته به کاربر اجازه می‌دهد تا انواع عکس‌ها و ویدئوها شامل پرتره، اسلوموشن و عکس‌های واید را با گوشی خود تجربه کند. همچنین در حالت Director’s View، کاربران قادر خواهند بود تا تصویر زنده‌ی تمام دوربین‌ها را در قالب پنجره‌هایی کوچک روی View Finder مشاهده کنند.

پرچم‌دار غول فناوری آمریکایی در سال ۲۰۲۱ یعنی آیفون ۱۳ پرو نیز با استقبال بی‌نظیر کاربران روبرو شده است. گوشی‌های آیفون در طی سال‌های اخیر همواره یکی از بهترین گزینه‌های موجود در بخش دوربین بوده‌اند. پیشرفت گوشی‌های اپل تا حدی بوده که به اعتقاد بسیاری از تحلیلگران، آیفون‌های جدید کامل‌ترین و مطمئن‌ترین انتخاب برای ثبت تصاویر هستند. لنز اصلی آیفون ۱۳ پرو دارای سنسور ۱۲ مگاپیکسلی با پیکسل‌های ۱.۹ میکرون‌متر است که بزرگ‌ترین سنسوری که تاکنون اپل در گوشی‌های خود قرار داده محسوب می‌شود تا نور بیشتری را جذب کند.

دیافراگم f/1.5 این دوربین به شما اجازه می‌دهد تا تصاویر چشمگیری را در نور کم ثبت کنید. سنسور اولتراواید این گوشی از لنز ۱۲ مگاپیکسلی بهره می‌برد. افزایش گشودگی دیافراگم دوربین اولتراواید از f/2.4 به f/1.8 باعث شده تا به‌گفته‌ی اپل، دوربین اولتراواید آیفون ۱۳ پرو تا ۹۲ درصد جذب نور بیشتری داشته باشد و تصاویر ۱۲۰ درجه با جزئیات بیشتری را در محیط‌های کم‌نور ثبت کند. اما در بخش دوربین سلفی، آیفون ۱۳ پرو همانند گذشته از سنسور ۱۲ مگاپیکسلی ساخت سونی با پیکسل‌های ۱/۰ میکرومتری و ابعاد بسیار کوچک ۱/۳.۶ اینچی استفاده می‌کند. این سنسور در پس لنز واید ۲۳ میلی‌متری با f/2.2 قرار دارد. همچنین دوربین تله فوتوی این گوشی از یک لنز ۱۲ مگاپیکسلی با پیکسل‌های ۱.۰ میکرومتری بهره می‌برد.

و اما بپردازیم به پرچم‌دار جدید گوگل یعنی گوگل پیکسل ۶ پرو، جایی که این گوشی نیز علی‌رغم مشکلاتی که از سوی کاربران گزارش شده، توانست با استقبال خوبی از سوی هواداران گوگل روبرو شود. گوگل در این گوشی پس از مدت‌ها از سنسورهای جدیدی استفاده کرده و به نوعی می‌توان گفت که دوربین این گوشی‌ها متحول کرده است. گوگل پیکسل ۶ پرو از سنسور ۱۲ مگاپیکسلی اولترا واید با پیکسل‌های ۱/۲۵ میلی‌متری، سنسور ۵۰ مگاپیکسلی واید با پیکسل‌های ۱/۲ میکرومتری، سنسور ۴۸ مگاپیکسلی تله فوتو به عنوان سیستم دوربین عقب بهره می‌برد. اما در بخش دوربین سلفی این گوشی از حسگر ۱۱/۱ مگاپیکسلی با پیکسل‌های ۱.۲۲ میکرومتری و لنز عریض ۲۰ میلی‌متری با دیافراگم f/2.2 استفاده می‌کند. دوربین سلفی پیکسل ۶ پرو نسبت به نمونه‌ی ۸ مگاپیکسلی به‌کاررفته در نسل قبلی خود یعنی پیکسل ۵ بیش‌از ۶۰ درصد بزرگ‌تر شده و از لنز گشوده‌تری با میدان دید وسیع‌تر بهره می‌برد.

اکنون بپردازیم به مطلب اصلی جایی که قرار است دوربین‌های سلفی ۳ گوشی هوشمند برتر سال ۲۰۲۱ را یعنی گلکسی S21 اولترا، آیفون ۱۳ پرو و پیکسل ۶ پرو را مورد بررسی و تجزیه و تحلیل قرار دهیم. ما ۶ حالت مختلف را برای بررسی عکس‌های سلفی گرفته شده توسط این سه گوشی انتخاب کردیم که هر کدام را در بخشی جداگانه توضیح خواهیم داد.

حالت اول: سلفی پرتره

به نظر من یکی از بهترین کاربردهای دوربین سلفی، قابلیت عکاسی پرتره آن است. نه اینکه با سلفی‌های معمولی مشکلی داشته باشم، اما عکاسی پرتره برای من طبیعی‌تر به نظر می‌رسند. اما متاسفانه گاهی اوقات برخی از تصاویر به ظاهر پرتره، تصور ما را نسبت به اینگونه عکس‌ها تغییر می‌دهند. من مطمئن هستم که بیشتر شما می‌دانید که پس زمینه‌های پیچیده گاهی اوقات، به عنوان مثال شاخه‌های درخت، برگ‌ها، و دیگر الگوهای پیچیده واقعاً به خوبی با بوکه‌ی مصنوعی ترکیب نمی‌شوند و تصویر ثبت شده به عنوان یک عکس پرتره چنگی به دل نمی‌زند.

دلیل این بهم ریختگی‌ها در تصویر ساده است: درک عمق تصویر بدون استفاده از سنسور دوربین اختصاصی که داده‌های خود را به دوربین سلفی می‌رساند و به آن می‌گوید کدام قسمت‌ها باید تار شوند و کدام یک باید در فوکوس کامل باشند، کار دشواری است. الگوریتم‌های نرم‌افزاری و هوش مصنوعی راه طولانی را در مسیر پیشرفت پیموده‌اند و این روزها، اکثر گوشی‌ها تنها با استفاده از یک دوربین قادر به ارائه‌ی یک پرتره عالی هستند. با این حال، مسافت پیموده شده‌ی هر کدام از آن‌ها در مسیر پیشرفت ممکن است متفاوت باشد، زیرا برخی از آن‌ها توانایی بیشتری نسبت به دیگری دارند.

مقایسه‌ی ۳ عکس سلفی گرفته شده در حالت پرتره با هر ۳ گوشی به ترتیب از چپ به راست: سامسونگ، آیفون و پیکسل

جدا از تفاوت‌ عکس‌ها در بخش نوردهی و پخش نور، نتایج بسیار خوبی از هر سه گوشی دریافت می‌کنیم. حتی با زوم کردن روی صورت من ایرادی در جلوه‌ی بوکه‌ی مصنوعی به چشم نمی‌خورد. هر سه گوشی در این بخش عالی کار کرده‌اند. با این حال، سلفی گرفته شده با پیکسل از نظر من بهترین است. در حالی که رنگ‌ها و نوردهی در عکس‌ها واقعاً یک موضوع شخصی و سلیقه‌ای است، من مشتاق عکس‌هایی هستم که اندکی در معرض نور قرار دارند و بازتولید رنگ‌ها واقعی‌تر به نظر می‌رسد. اما بسیاری از شما، با نظر من موافق نیستید. باید خاطر نشان کنیم که سلفی‌های گرم‌تر و با نوردهی بهتر معمولاً در رسانه‌های اجتماعی موفق‌تر ظاهر می‌شوند، به همین دلیل است که سامسونگ و اپل به دنبال چنین عکس‌هایی از چهره هستند.

حالت دوم: سلفی معمولی

صحنه‌ی دوم بیشتر یک سناریوی سلفی معمول است. هیچ چیز فانتزی یا غیرعادی وجود ندارد، فقط یک سلفی ساده است. در این صحنه، منبع نور از جلو به سوژه‌ی ما برخورد می‌کند، که در کمال صداقت باید بگوییم که شرایط ایدئالی برای گرفتن یک سلفی خوب فراهم شده است.

مقایسه‌ی ۳ عکس سلفی عادی گرفته شده با هر ۳ گوشی به ترتیب از راست به چپ: سامسونگ، آیفون و پیکسل

اصلی‌ترین و بارزترین تفاوتی که در این عکس‌های گرفته شده به چشم می‌خورد، مقوله‌ی رنگ‌ها است. از نظر من بار دیگر گوگل پیکسل ۶ پرو در این بخش ماهیت واقعی‌گرایانه‌ی دوربین سلفی خود را به ما نشان می‌دهد که در تضاد کامل با رنگ‌های قرمز و سبز کم رنگ صورت در سلفی آیفون و گلکسی S21 اولترا است. از نظر جزئیات اما، گوگل پیکسل چندان موفق ظاهر نشده و آیفون ۱۳ پرو و گلکسی S21 اولترا عملکرد بهتری در نشان دادن جزئیات ثبت کرده‌اند.

با این حال در تصاویر سلفی ثبت شده‌ی آیفون و سامسونگ نویز بیشتری را می‌بینیم، اما پیکسل به طور کلی تصویر تمیزتری را ثبت کرده است. اگر می‌توانستم یک ترکیب از ویژگی‌های دوربین این ۳ گوشی درست کنم، رنگ‌دهی واقعی‌گرایانه پیکسل را با جزئیات سامسونگ را انتخاب می‌کردم. اما می‌دانم بسیاری از کاربران به سادگی و بدون توجه به گوشی‌های دیگر عکس سلفی آیفون را انتخاب می‌کردند.

حالت سوم: یک سلفی معمولی دیگر

عکس‌ها از راست به چپ: پیکسل، آیفون و سامسونگ

در این بخش نیز ۳ عکس سلفی معمولی دیگر را به ثبت رسانده‌ایم که به طور کلی آنچه را که در بخش قبلی توضیح دادیم، نشان می‌دهد. تفاوت‌ها واضح است: رنگ‌ها، جزئیات و حتی میدان دید دوربین سلفی. باز هم به نظر من پیکسل ۶ پرو بار دیگر سلفی‌های تیره‌تر و واقعی‌تری را خلق می‌کند که سلیقه‌ای است، در حالی که پرچم‌داران سامسونگ و اپل با سلفی‌های زنده‌تر و با نوردهی بهتر ظاهر می‌شوند.

حالت چهارم: سلفی در نور کم

به طور کلی در شرایط کم‌نور، گرفتن یک عکس سلفی مناسب و باکیفیت بسیار از سخت‌تر از عکاسی در شرایط ایده‌آل نوری است. اما من از هر سه عکس ثبت شده با این شرایط نوری راضی هستم و تفاوت‌ها نیز چندان فاحش نیست. من سایه‌ی زرد/سبز رنگ ثبت شده در عکس سلفی گلکسی S21 اولترا دوست ندارم و ته‌‌رنگ‌های پیکسل و آیفون در این بخش را ترجیح می‌دهم.

مقایسه‌ی ۳ عکس سلفی گرفته شده در حالت کم‌نور با هر ۳ گوشی از سمت راست به چپ: پیکسل، آیفون و سامسونگ

حالت پنجم: سلفی در نور بسیار کم

حالا بیایید کمی شرایط عکاسی را سخت‌تر کنیم و کمی این دوربین‌ها را به چالش بکشیم. در این صحنه‌ی خاص، اکثرا چراغ‌ها خاموش بودند و نور بسیار کمی برای عکاسی وجود داشت. سعی داشتیم که با استفاده از حالت شب (Night Mode) دوربین این گوشی‌ها یک سلفی خوب ثبت کنیم، که ظاهرا نیز عکس‌های خوبی ثبت شده‌اند. عکس‌های ثبت شده توسط گلکسی S21 اولترا و گوگل پیکسل ۶ پرو صورت فرد را کمی بی‌روح جلوه می‌دهند که این قطعا برای کاربران رضایت‌بخش نخواهد بود. اما گوشی آیفون تصویری بسیار زنده‌تر گرفته، با رنگ‌هایی که در واقع زیبا به نظر می‌رسند. لازم به ذکر است در آن شرایط از فلش دوربین‌ها استفاده نشده است.

مقایسه‌ی عکس‌های سلفی گرفته شده در شرایط نوری بسیار کم با هر ۳ گوشی از سمت راست به چپ: پیکسل، آیفون و سامسونگ

حالت ششم: سلفی با فلش در برابر سلفی بدون فلش

با استفاده از فلش دوربین، در یک وضعیت سیاه و سفید می‌توانید انتظار نتایج زیر را داشته باشید:

گوگل پیکسل ۶ پرو به طور جالبی در زمانی که از فلش استفاده نمی‌شود عملکرد نسبتاً خوبی دارد. تصویر ثبت شده توسط این گوشی طبیعتا نویز زیادی دارد که این برای اتاق‌های تاریک عادی است. رنگ‌های صورت در این تصویر، کمی طبع سردی دارند که خیلی جذاب و جالب توجه نیست.

عکس سلفی ثبت شده با گوشی آیفون نیز کیفیت خوبی داشته و رنگ‌ها در این عکس گرم‌تر و دیدنی‌تر هستند. از نظر من آیفون برنده‌ی این بخش خواهد بود، زیرا عکس گرفته شده‌ی آن سبک خون آشام گونه‌ای که بیشتر برای هالووین مناسب است، ندارد.

در نهایت به عکس گرفته شده توسط گلکسی S21 اولترا می‌رسیم که خیلی تعریف زیادی ندارد و آیفون عملکرد بسیاری بهتری از این دو گوشی در این بخش دارد. همانطور که در تصویر می‌بینید بدون فلش عکس شما در تاریکی همانند یک صفحه‌ی سیاه است و شما چیزی را نمی‌بینید. البته که نباید انتظار زیادی از گوشی‌ها برای گرفتن عکس‌های قابل قبول در تاریکی داشته باشیم. باید خاطر نشان کنیم که بهتر است در شرایط نوری ایدئال برای گرفتن عکس سلفی از فلش دوربین استفاده نکنید، زیرا نور مصنوعی فلش سلفی معمولاً به گرفتن یک سلفی خوب کمکی نمی‌کند.

جمع‌بندی

به طور کلی، هر یک از این گوشی‌ها عملکرد خوبی در گرفتن سلفی دارند به شرطی که از نقاط قوت آن‌ها استفاده کرده تا نقاط ضعف آن‌ها کمتر در عکس نمایان باشد. بد نیست قبل از عکاسی منابع و جهت نوری خود را درنظر بگیرید و سپس به گرفتن عکس بپردازید، برای مثال اگر خورشید پشت سرتان باشد یا از پایین عکس بگیرید، به سختی می‌توانید عکس سلفی قابل قبولی را بگیرید، البته اگر هدفتان گرفتن عکس هنری است شرایط فرق می‌کند.

در نگاه شخصی من، عکس‌های ثبت شده با گوشی گوگل پیکسل ۶ ماهیتی واقع‌گرایانه دارند که توجه من را به خود جلب کرده است، با اینکه می‌دانم اپل و سامسونگ تصاویر گرم‌تر و زنده‌تری را به ثبت رسانده‌اند. همچنین این را هم می‌دانم که خیلی از کاربران خلاف نظر من را دارند اما این دو گوشی اغلب تصاویر را بسیار زنده‌تر و بیش از حد طبیعی‌شان نشان می‌دهند. حال و هوای طبیعی‌تر عکس‌های سلفی پیکسل، را من در عکس‌های گرفته شده توسط گوشی سامسونگ و اپل نمی‌بینم.

البته من نمی‌گویم که هیچ کدام از این عکس‌ها بد هستند، نه تصاویر گرفته شده‌ی اپل و نه سامسونگ. این دو غول بزرگ فناوری  به دلایل زیادی محبوب هستند و یکی از مهم‌ترین آن‌ها این واقعیت است که هدف این شرکت‌ها جلب رضایت مشتریان است. گرفتن یک عکس سلفی خوب از خود یکی از راه‌هایی است که می‌توانید ترشح دوپامین مغز خود را کمی افزایش دهید. جایی که گرفتن عکس برای گذاشتن پست، استفاده از فیلترها و دوری از واقعیت اغلب اولویت بیشتری دارند، واقع‌گرایی یکی از اصلی‌ترین چیزهایی که در سلفی به دنبال آن می‌گردید، نیست.

در این مقاله ما به بررسی و مقایسه‌ی دوربین سلفی ۳ گوشی پرچم‌دار سال ۲۰۲۱ یعنی گوگل پیکسل ۶ پرو، آیفون ۱۳ پرو و سامسونگ گلکسی S21 اولترا پرداختیم. امیدواریم از خواندن این مطلب لذت برده باشید.

اگر شما هم از کاربران این ۳ گوشی هوشمند مذکور هستید، نظر خود در مورد عملکرد دوربین این گوشی‌ها در قسمت کامنت با ما به اشتراک بگذارید.

منبع: Phonearena

راهنمای خرید آیفون


برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما
X