آیا گوگل با دوربین پیکسل ۶ پرو به فرمانروایی اپل پایان می‌دهد؟

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۱۰ دقیقه
دوربین پیکسل 6 و 6 پرو

گوگل قرار است پاییز امسال رسما از گوشی‌های پیکسل ۶ و پیکسل ۶ پرو رونمایی و آن‌ها را راهی بازار کند. به نظر می‌رسد بعد از یک سال وقفه، گوگل باز هم تصمیم گرفت به سراغ تولید پرچم‌داران واقعی برود و سری جدید را با پردازنده‌های قدرتمندی تولید کند. اما آنچه بیشتر توجه ما را به خود جلب می‌کند، سیستم دوربینی است که شرکت آمریکایی برای گوشی‌های خود در نظر گرفت و آن را هم به گونه‌ای روی پنل پشتی تعبیه کرد تا به کاربران این حس را منتقل کند که این گوشی‌ها از لحاظ دوربین قرار است بسیار پیشرفته باشند. بنابراین تصمیم گرفتیم در این مطلب به بررسی دوربین پیکسل ۶ و پیکسل ۶ پرو بپردازیم و ببینیم آیا این‌بار گوگل می‌تواند در رقابت با شرکتی مثل اپل پیروز باشد یا خیر.

از زمانی که اپل به تولید گوشی هوشمند پرداخت تاکنون، بسیاری از خبرگزاری‌ها به بررسی دوربین پرچم‌دارهای این شرکت‌ها پرداخته‌اند و نتیجه هم نمی‌توان گفت همیشه به یک سمت بوده است. گاهی اوقات نماینده‌های اپل و گاهی اوقات هم نماینده‌های اندرویدی گوی سبقت را از رقبا می‌ربایند. اما در یک سری بخش‌ها گوشی‌های آیفون واقعا بی‌رقیب هستند. سال‌ها شاهد رقابت شرکت‌ها با اپل در این زمینه بودیم و تلاش‌هایی که صورت گرفت تا گوشی‌های شرکت آمریکایی به زیر کشیده شوند اما این اتفاق به‌ندرت رخ می‌داد.

به نظر می‌رسد گوگل امسال برنامه‌ی ویژه‌ای در سر دارد و می‌خواهد واقعا با پرچم‌دارهایش خودی نشان دهد. سال گذشته پیکسل ۵ اگرچه به‌عنوان پرچم‌دار گوگل اما به طور کلی در مقایسه با سایر پرچم‌دارهای موجود در بازار، در قامت یک میان‌رده راهی بازار شد. پردازنده‌ی اسنپدراگون 765G که در این گوشی به کار گرفته شد اجازه نمی‌داد نماینده‌ی گوگل در مقابل رقبایی چون آیفون ۱۱ و ۱۲ با پردازنده‌ی A13 و A14 و همچنین گلکسی S20 یا S21 اولترا که به پردازنده‌های اسنپدراگون ۸۶۵ و ۸۸۸ مجهز شده‌اند درخشان ظاهر شود. اما کیفیت عکاسی و فیلم‌برداری در آن واقعا خوب و رضایت بخش بود.

همان‌طور که گفته شد، گوگل امسال برنامه‌ی ویژه‌ای در سر دارد و می‌خواهد یک پرچم‌دار واقعی را راهی بازار کند. البته گفته می‌شود این پرچم‌دارها باز هم پردازنده‌ای که در حد و اندازه‌های اسنپدراگون ۸۸۸ باشد در اختیار نخواهند داشت اما پردازنده‌ی اختصاصی گوگل آنقدری قدرتمند خواهد بود که بتواند از پس تمام نیازهای کاربران در اکوسیستم اندروید بربیاید. بنابراین می‌توان آن‌ها را پرچم‌دارانی واقعی خطاب کرد.

به نظر می‌رسد گوگل تمام تلاش خود را روی بخش دوربین منعطف کرده است چرا که اگر به ظاهر این سری جدید پیکسل ۶ دقت کنید می‌بینید که ماژول دوربین به شکل و شمایل خاصی طراحی شده است و توجه کاربران را به خود جلب می‌کند. بنابراین به نظر می‌رسد باید پیشرفت چشمگیری را در این بخش شاهد باشیم. برای مقایسه‌ی وضعیتی که امسال شاهد آن بودیم، بهتر است به تصاویر زیر نگاه کنید که در نتیجه‌ی مقایسه‌ی دوربین گوشی‌های آیفون ۱۲ پرو مکس، گلکسی S21 اولترا و گوگل پیکسل ۵ به ثبت رسید.

این تصاویر در واقع اسکرین‌شات‌هایی از صفحه‌ی فیلم‌برداری گوشی‌های یادشده در بالا هستند، نه تصاویری که با دوربین اصلی آن‌ها به ثبت رسیده باشد. همان‌طور که می‌بینید،‌ به نظر می‌رسد وقتی بخواهیم کیفیت گوشی‌ها را در زمینه‌ی فیلم‌برداری بررسی کنیم، اپل واقعا بی‌رقیب است؛ حداقل این مقایسه که چنین چیزی را به ما می‌گوید.

مثلا در دو تصویری که در نور روز به ثبت رسیده‌اند، می‌بینیم که میزان جزئیات در تصویر ثبت شده توسط نماینده‌ی گوگل به شکل چشمگیری کاهش پیدا کرده است. به همین میزان نویز هم در دو تصویری که در نور شب به ثبت رسیده‌اند مشاهده می‌شود تا بدین ترتیب ضعف نماینده‌ی میان‌رده‌ی گوگل در فیلم‌برداری در نور شب هم خود را نشان دهد.

در این تصاویر آیفون ۱۲ پرو مکس با اختلاف قابل توجهی در صدر می‌ایستد چرا که توانست در تمام بخش‌ها به لطف سنسور بزرگ‌تر و تراشه‌ی فوق‌العاده قدرتمند خود که با دوربین جهت کاهش میزان نویز و افزایش جزئیات همکاری می‌کند، صحنه‌ی زیبا و فوق‌العاده با کیفیتی را خلق کند.

ضعف‌های گوگل پیکسل ۵ را می‌توان در بخش‌های زیر خلاصه کرد؛

  • میزان زیاد نویز در ویدیو یا تصاویر در شرایط نوری نامساعد
  • از دست رفتن میزان زیادی از جزئیات چه در شرایط نوری خوب و چه در شرایط نوری نامساعد (در فیلم‌برداری)
  • عملکرد بد HDR در شرایطی که نور پس‌زمینه بسیار شدید باشد

حال که می‌بینیم طراح سیستم‌عامل اندروید نتوانسته در بخش دوربین در سال گذشته در حد و اندازه که هیچ، حتی نزدیک به سایر رقبا باشد،‌ سوال اینجاست که آیا پیکسل ۶ و پیکسل ۶ پرو می‌توانند این انتظارات سنگینی را که از آن‌ها داریم برطرف کنند یا باز هم شاهد عملکرد ناامیدکننده‌ای در مقایسه با رقبا خواهیم بود؟ به نظر می‌رسد که این‌بار داستان متفاوت خواهد بود.

پیکسل ۶ و پیکسل ۶ پرو در بخش دوربین همان گوشی‌هایی هستند که منتظرشان بودیم

دوربین پیکسل 6 و 6 پرو

یک‌بار دیگر باید به این نکته اشاره کنیم که منظورمان از دوربین یا کیفیت دوربین در واقع در زمینه‌ی فیلم‌برداری است که تنها بخشی از آن متوجه عکاسی هم می‌شود. اما عمده‌ی تمرکزمان روی توانایی فیلم‌برداری منعطف شده است. بعد از صبر تقریبا چهار ساله گوگل بالاخره تصمیم گرفت سخت‌افزار و نرم‌افزار (پردازش تصاویر) دوربین گوشی‌هایش را ارتقا دهد. البته خود شرکت هنوز عدد دقیقی را اعلام نکرده است اما با توجه به شایعه‌ها و خبرهای مختلف می‌توان گفت مشخصات دوربین سری پیکسل ۶ به شرح زیر است؛

گوگل پیکسل ۶

  • دوربین اصلی: ۵۰ مگاپیکسلی
  • دوربین فوق عریض: ۱۲ مگاپیکسلی
  • دوربین سلفی: ۸ مگاپیکسلی

گوگل پیکسل ۶ پرو

  • دوربین اصلی: ۵۰ مگاپیکسلی
  • دوربین فوق عریض: ۱۲ مگاپیکسلی
  • دوربین تله‌فوتو: ۴۸ مگاپیکسلی
  • دوربین سلفی: ۱۲ مگاپیکسلی

گوگل که معمولا از سنسورهایی با اندازه‌ی کوچک استفاده نمی‌کرد، این‌بار سیاست خود را تغییر داد و بیشتر تلاش کرد مسیری مشابه مسیری که شرکت‌های اندرویدی چند سالی است در پیش گرفته‌اند در پیش بگیرد. نه که با اعداد بازی کند و از سنسورهایی به بزرگی ۱۰۰ مگاپیکسل استفاده کند اما اگر به گذشته‌ی شرکت نگاهی بیندازید کاملا متوجه می‌شوید ۵۰ مگاپیکسل واقعا عجیب بود.

نه تنها اندازه‌ی سنسور بلکه جالب اینجاست حتی نوع سنسورها نیز تغییر کرده است. گوگل دیگر از سنسورهای قدیمی سونی که به مدت ۳٫۴ سال از آن‌ها استفاده می‌کرد بهره نبرده و همین یعنی یک اقدام مثبت از سوی شرکتی که آمده تا رقابت کند و در بازار بماند.

با توجه به گفته‌های گوگل، پیکسل ۶ و پیکسل ۶ پرو به کمک این سنسورهای جدید در شرایطی که نور هم کم باشد، ۱۵۰ درصد نور بیشتری را به نسبت پیکسل‌های گذشته جذب می‌کنند. البته این ادعا قطعا مربوط به دوربین اصلی پیکسل‌های جدید است که با دوربین اصلی پیکسل ۵ مقایسه شد.

نکته‌ی جالب‌تر اینکه این‌بار سه سنسور مختلف را در مدل پرو که پرچم‌دار اصلی شرکت آمریکایی به حساب می‌آید شاهد هستیم. سوا از دوربین اصلی و فوق عریض که حداکثر تعداد دوربین روی پنل پشتی پیکسل‌ها را تشکیل می‌داد، این‌بار یک لنز تله‌فوتو نیز اضافه شده است که به پیکسل ۶ پرو این احازه را می‌دهد تا ۴ برابر به صورت اپتیکال روی یک سوژه بزرگ‌نمایی کند.

از آن جایی که گویا اندازه‌ی سنسور قرار است ۴۸ مگاپیکسلی باشد و الگوریتم هوش مصنوعی گوگل هم به کیفیت تصاویر ثبت شده کمک می‌کند، قطعا باید انتظار داشته باشیم حتی در بزرگ‌نمایی ۸ تا ۱۰ برابری هم افت کیفیت زیادی را شاهد نباشیم. با این تفاسیر، می‌توان نتیجه گرفت تصاویری که با میزان بزرگ‌نمایی ۴ برابری اپتیکال به ثبت می‌رسند قطعا شگفت‌انگیز و باکیفیت خواهند بود.

پشت پرده‌ی این عملکرد عالی چه چیزی قرار دارد؟

بر کسی پوشیده نیست که گوگل به پردازش نرم‌افزاری تصاویر و هوش مصنوعی علاقه‌ی زیادی دارد و به طور شگفت‌انگیزی این همه سال توانسته با همین تکنیک نرم‌افزاری با سایر شرکت‌ها رقابت کند. البته که پیکسل‌ها هیچ‌وقت برنده‌ی بی چون و چرای مقایسه‌ی دوربین گوشی نبودند اما نمی‌توان انکار کرد که چه عملکرد خوبی از خود به نمایش می‌گذاشتند.

تا به اینجای کار، گوشی‌های پیکسل از تراشه‌ی پردازش تصویری که گوگل آن را «Pixel Visual Core» یا همان «هسته‌ی بصری پیکسل» می‌نامد استفاده می‌کردند (در گوشی پیکسل ۲ و ۳) که بعدها شاهد ارتقای کیفیت و تغییر نام آن به «Pixel Neural Core» بودیم که در سری گوشی‌های پیکسل ۴ به بالا استفاده شد. موضوع آخری به گوشی‌های پیکسل غالبا در زمینه‌ی عکاسی محاسباتی کمک می‌کرد اما در جاهایی نظیر ترجمه‌ی لحظه‌ای هم می‌شد از توانایی‌های آن این‌بار به‌عنوان پردازشگر صوتی بهره برد.

همچنین باید به این نکته هم اشاره داشته باشیم که به طور متوسط، کاربران گوشی‌های پیکسل معتقدند تصاویری که گوشی‌هایشان ثبت می‌کند به نوعی یک امضای کار خاص با خود دارد و برایشان مشخص است که مثلا یک تصویر را گوشی پیکسل به ثبت رسانده است. مثلا گوشی‌های پیکسل، پیکسل ۲ و پیکسل ۳ تصاویری با تعادل HDR فوق‌العاده ثبت می‌کردند؛ حتی این موضوع را در گوشی نکسوس 6P نیز شاهد بودیم.

این توانایی بالا در امر عکاسی هیچ‌وقت در فیلم‌برداری وجود نداشت. همان‌طور که در بالا مشاهده کردید، حتی پیکسل ۵ که به نوعی جدیدترین و آخرین پرچم‌دار گوگل هم به حساب می‌آید نتوانست در زمینه‌ی فیلم‌برداری حتی عملکردی نزدیک به آیفون ۱۲ پرو مکس داشته باشد. اپل البته همیشه در زمینه‌ی فیلم‌برداری عملکرد خارق‌العاده‌ای از خود به نمایش می‌گذاشته و سال‌هاست که این روند را حفظ کرده است؛ چرا که کوپرتینویی‌ها از تکنیک کلی استفاده می‌کنند، یعنی اگر قرار باشد بهبودی اتفاق بیفتد، در تمامی زمینه‌ها از جمله عکاسی، فیلم‌برداری، نرم‌افزاری و سخت‌افزاری خواهد بود.

اپل شرکتی است که به نوعی می‌توان گفت روی همه چیز کنترل دارد و دلیل اصلی ثابت و عملکرد خوب دوربین‌هایش نیز همین است. به همین خاطر است که شرکت از گوشی‌هایش به‌عنوان «قابل اعتمادترین گوشی‌ها از لحاظ دوربین» یاد می‌کند. البته این بدان معنا نیست که آیفون‌ها بهترین دوربین را در بین گوشی‌های هوشمند دارند چرا که پرچم‌داران اندرویدی مدت‌هاست به واسطه‌ی سخت‌افزار بی‌نظیر خود، عملکرد خیره‌کننده‌ای در این بخش داشته‌اند. اما می‌توان لقب پایدارترین عملکرد را از لحاظ کیفیت دوربین به آیفون‌ها داد.

تنسور وارد می‌شود؛ قدرتمند، اما نه بهترین

گوگل قصد دارد در گوشی‌های سری پیکسل ۶ از تراشه‌ی اختصاصی تنسور استفاده کند که به احتمال فراوان توسط سامسونگ تولید می‌شود. اگرچه این تراشه بسیار قدرتمند است منتها نمی‌توان آن را با بهترین‌های موجود نظیر اگزینوس ۲۱۰۰، اسنپدراگون ۸۸۸ یا A14 مقایسه کرد. اما گوگل قصد دارد از این پردازنده برای پیشبرد تمام فعالیت‌هایی استفاده کند که سال‌هاست روی آن‌ها کار می‌کند تا بدین ترتیب بتواند در امر فیلم‌برداری، گوشی‌های خود را به سطح بهترین‌ها برساند. بنابراین وظیفه‌ی بسیار سنگینی روی تراشه‌ی تنسور قرار دارد؛ بهبود عملکرد پیکسل ۶ در عکاسی و انتقال تمام این بهبودی‌ها به فیلم‌برداری!

این یعنی دوربین پیکسل ۶ و پیکسل ۶ پرو مطابق آنچه شنیدیم باید مشخصات زیر را داشته باشد؛

  • از فناوری HDRNet برای فیلم‌برداری استفاده کنند تا در صحنه‌هایی که برقراری تعادل در محدوده‌ی دینامیکی مشکل می‌شود، پیکسل‌ها کم نیاورند. (در صحنه‌هایی که نور خورشید مستقیما به سنسور می‌تابد یا جاهایی که منبع نوری قدرتمند و درخشانی وجود دارد).
  • تصاویر را به‌گونه‌ای ثبت کنند که فرق خاصی با واقعیت نداشته باشند؛ نه اشباع بیش از حد، نه سردی بیش از حد
  • در تغییر حالت عکاسی از سنسوری به سنسور دیگر عملکرد نرم و روانی داشته باشند

اگر یکی از این‌ها به گوشتان خورده باشد به این خاطر است که در بررسی‌های مربوط به دوربین گوشی، آیفون‌ها همیشه در زمینه‌ی HDR عملکرد خوبی داشتند،‌ خصوصا این اواخر که شرکت آمریکایی قابلیت Smart HDR یا همان HDR هوشمند را به گوشی‌هایش اضافه کرد. همچنین آیفون‌ها سال‌هاست که عملکرد فوق‌العاده روانی در سوییچ بین سنسورها از خود به نمایش گذاشته‌اند.

سخن آخر

دوربین پیکسل 6 و 6 پرو

این‌طور که به نظر می‌رسد،‌ گوگل برخلاف سال گذشته این‌بار واقعا قصد دارد با بهترین‌های بازار رقابت کند. البته امیدواریم اتفاق سال ۲۰۱۹ تکرار نشود تا مجبور شویم برای محصولی که کلی قابلیت بی‌استفاده داشت، (سری پیکسل ۴) مبلغی بیش از ۱۰۰۰ دلار هزینه کنیم. یعنی برای رقابت، قیمت هم فاکتور بسیار حیاتی به حساب می‌آید.

گوگل باید بتواند در زمینه‌های مختلف نظیر تجربه‌ی کلی کار با گوشی، دوربین، سخت‌افزار، نرم‌افزار و قیمت، بهترین عملکرد خود را نشان دهد. از طرفی اگر شرکت آمریکایی نتواند محصولاتش را در بازارهای مختلف به فروش برساند، قطعا کمتر در بین کاربران شناخته خواهد شد و این موضوع هم می‌تواند به ضررش تمام شود.

در بین این انتظاراتی که از پیکسل ۶ و پیکسل ۶ پرو داشتیم به نظر می‌رسد در بخش دوربین انتظارات‌مان برآورده خواهد شد. اما اینکه آیا گوگل می‌تواند با این گوشی‌ها، رقبای قدرتمندش را در زمینه‌ی عکاسی و فیلم‌برداری از میان بردارد، پرسشی است که باید تا پاییز امسال برای یافتن پاسخ آن منتظر بمانیم.

منبع: PhoneArena



برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

۴ دیدگاه
  1. مازیار

    کی گفته اپل بهترین دوربینا رو همیشه میزنه؟ مثل اینکه تو این دنیا نیستین.
    مخاطب شرکت اپل صرفا افراد پولدار و فخرفروش هستن که هیچی از تکنولوژی نمیدونن.
    هزار ساله حتی حاضر نشده طراحی گوشیشو عوض کنه! تا سالها حاضر نمیشد اندازه صفحه گوشیشو بیشتر کنه.
    تا سالها صفحه اولد نمیزد چون گرون تر بودن و دلش نمی خواست سودش کم شه،
    دوربین آیفون ۱۲ هم که سوتی دادن توش. طراحی اپل به زمختی ماشین پاتروله، با قیمت هزار برابر.

    شما ها هم جای این که با تعریف مفت از اپل مثلا خودتونو نابغه تکنولوژی بدونین یکم اطرافو نگاه کنین

  2. فرزاد

    دوربین آیفون پرو مکس ۱۲مگا پیکسلی دهه ی هشتادی در مقایسه با دوربین گوشی های ارزان قیمت هم بی کیفیت تره مطالب بی محتوا و صرفا تبلیغی

  3. محمد

    قطعا گوشی های گوگل یکی از بهترین گوشیای اندرویدی هستند و اصلا نمیشه به اعداد رو کاغذ نگاه کرد مثل آیفون
    ضمن اینکه سخت افزار رو بالا برده به نظر با ترکیب شدن این سخت افزار با نرم افزار فوق العادش یه چیز عجیب از آب در بیاد
    کلا گوگل تو نرم افزار بی رقیبه بین اندرویدی ها

  4. Who

    توی یه مقاله دیگه هم گفتم اپل پرستا توی دیجیکالان

    فرمانروایی؟
    مگه جومونگه؟

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما
X