گوگل قابلیتهای جدید پیکسل ۶ را به پیکسلهای قدیمیتر میآورد
گوگل پیکسل ۶ و پیکسل ۶ پرو که بهتازگی معرفی شدهاند، از قابلیتهای جدیدی نظیر سختافزار جدید، دوربینهای جدید، تراشهی گوگل تنسور و چیزهای دیگر بهره میبرند. برخی از این ویژگیهای جدید به دلیل استفاده از پردازندهی جدید گوگل تنسور است و برخی دیگر مبتنی بر نرمافزار هستند. این قابلیتهای جدیدی که منشاء نرمافزاری دارند را میتوان در گوشیهای قدیمی پیکسل هم استفاده کرد و گوگل اکنون در حال کار بر روی انتشار چنین ویژگیهایی به گوشیهای هوشمند قدیمی پیکسل است.
طبق اعلام یکی از نمایندگان گوگل، این شرکت قصد دارد تا آنجایی که از نظر فنی امکانپذیر است و تا حد ممکن قابلیتهای جدید را برای پیکسلهای قدیمیتر هم منتشر کند و این اقدام احتمالا کمی طول خواهد کشید. با این حال، در حال حاضر تاریخ قطعی برای انتشار این قابلیتها به پیکسلهای قدیمیتر توسط گوگل اعلام نشده است. قابلیتهایی مانند Live Translate ،Motion Mode و غیره نیاز به استفاده از پردازندهی تنسور گوگل دارند. نمایندهی گوگل میگوید: « برخی فناوریها به سرمایهگذاریهای فنی بیشتری نیاز دارند، مانند قابلیت Live Translate که طوری طراحی شدهاند که فقط بر روی تراشهی اختصاصی پیکسل ۶ یعنی تنسور اجرا شوند.»
قابلیتهایی مثل Action Pan و Long Exposure، به تصاویر شما تحرک میبخشد و شما قادر خواهید بود تا با استفاده از ویژگیها تصاویر متحرک بسازید. Action Pan میتواند به تصاویری که قبلا گرفتهاید، بهویژه اشیای متحرک مانند اسکیتبورد کودک یا اتومبیل در حال عبور جلوه تاری اضافه کند و یک جلوه پسزمینه فیلمی به آن بدهد. یکی دیگر از قابیلیتهای مبتنی بر تراشهی تنسور گوگل، پاککن جادویی است که شما با آن میتوانید اشیای اضافه تصویر را پاک کنید. در حال حاضر گوگل اعلام نکرده که کدام قابلیتها به پیکسلهای قدیمیتر میآیند. با این حال، ما انتظار نداریم که ویژگیهای جدید بخش دوربین در هیچ گوشی هوشمند دیگری غیر از پیکسل ۶ و پیکسل ۶ پرو در دسترس کاربران قرار گیرد زیرا فقط آنها از چیپست جدید تنسور گوگل بهره میبرند.
بد نیست نگاهی کوتاه داشته باشیم به دو گوشی جدید شرکت گوگل یعنی پیکسل ۶ و پیکسل ۶ پرو. مدل پرو سری گوگل پیکسل ۶ با نمایشگر ۶٫۷ اینچی اولد مبتنی بر رزولوشن ۱۴۴۰ در ۳۱۲۰ راهی بازار میشود. از ویژگیهای مهم این نمایشگر میتوانیم به رفرش ریت ۱۲۰ هرتزی آن اشاره کنیم که به لطف فناوری LTPO از نوع متغیر محسوب میشود. برخلاف پیکسل ۶ که نمایشگر آن از لبههای تخت بهره میبرد، در لبههای نمایشگر این گوشی شاهد خمیدگی هستیم. در بخش جلویی و پشتی آن شیشهی محافظ گوریلا گلس ویکتوس تعبیه شده و این یعنی در برابر ضربات مختلف از دوام بالایی بهره میبرد. مانند بسیاری از پرچمداران، حسگر اثر انگشت پیکسل ۶ پرو هم زیر نمایشگر تعبیه شده که از نوع اپتیکال است.
گوگل برای این گوشی ۱۲ گیگابایت رم در نظر گرفته که ۴ گیگابایت بیش از پیکسل ۵ و دو برابر ظرفیت روم پیکسل ۴ محسوب میشود. کاربران برای حافظهی داخلی میتوانند بین ظرفیتهای ۱۲۸، ۲۵۶ و ۵۱۲ گیگابایت دست به انتخاب بزنند. این در حالی است که سه نسل قبلی پیکسل، حداکثر حافظهی داخلی ۱۲۸ گیگابایتی را ارائه میدادند. انرژی این گوشی از طرف باتری ۵۰۰۰ میلیآمپر ساعتی تامین میشود که از سرعت شارژ ۳۰ وات پشتیبانی میکند. همچنین باید به پشتیبانی از شارژ بیسیم ۲۳ وات هم اشاره کنیم. در پنل پشتی این گوشی شاهد دوربین اصلی ۵۰ مگاپیکسلی هستیم که سنسور آن نسبت به نسل قبلی سری پیکسل اندازهی بزرگتری دارد. طبق ادعای گوگل، این سنسور میتواند حدود ۱۵۰ درصد نور بیشتری ثبت کند.
اگرچه دوربین اولترا واید این گوشی از سنسور ۱۲ مگاپیکسلی بهره میبرد که یعنی نسبت به دوربین اولترا واید پیکسل ۵ رزولوشن کمتری دارد، ولی در عوض مبتنی بر پیکسلهای بزرگتری است و به همین خاطر میتواند نور بیشتری را جذب کند. در کنار این دو دوربین، باید به دوربین پریسکوپی هم اشاره کنیم که زوم ۴ برابری را امکانپذیر میکند و حداکثر توان زوم دیجیتال این گوشی به لطف فناوری Super Res Zoom به ۲۰ برابر میرسد. در کنار ارتقاهای سختافزاری دوربین، باید به ارتقاهای نرمافزاری هم اشاره کنیم. یکی از این ویژگیها Magic Eraser یا پاککن جادویی نام دارد که میتواند بخشهای موردنظر شما را از تصویر حذف کند. اگر از جمله افرادی هستید که مثلا دوست دارید هنگام بازی از کودکان خود عکس بگیرید، مشخصهی Face Unblur به شما کمک میکند که صورتهای مات شده در تصویر را واضح کنید.
گوگل پیکسل ۶ در زمینههای مختلف شباهت زیادی به نسخهی پرو دارد ولی در نهایت در برخی زمینهها شاهد قابیلتهای ضعیفتری هستیم. این گوشی هم مجهز به چیپست گوگل تنسور است ولی از ۸ گیگابایت رم، ۱۲۸ یا ۲۵۶ گیگابایت حافظه داخلی و باتری ۴۶۱۴ میلیآمپر ساعتی بهره میبرد. همچنین برخلاف مدل پرو که سرعت شارژ بیسیم ۲۳ وات را ارائه میدهد، این گوشی برای شارژ بیسیم از سرعت ۲۱ وات پشتیبانی میکند. دوربین سلفی آن مبتنی بر رزولوشن ۸ مگاپیکسلی است که ۴ مگاپیکسل کمتر از مدل پرو محسوب میشود.
در پنل پشتی شاهد دوربین تلهفوتو نیستیم و به همین خاطر برای زوم کردن باید فقط از فناوری Super Res Zoom استفاده کنید. اگرچه اندازهی نمایشگر این گوشی به ۶٫۴ اینچ میرسد و در این زمینه تفاوت زیادی با مدل پرو ندارد، اما رزولوشن آن به 1080p محدود شده است. همچنین باید به رفرش ریت ۹۰ هرتز هم اشاره کنیم. البته کاربرانی که به نمایشگر خمیدهی پیکسل ۶ پرو علاقهای ندارند، میتوانند گوگل پیکسل ۶ را بخرند که از نمایشگر تخت بهره میبرد. در ضمن نمایشگر این گوشی مبتنی بر فناوری LTPO نیست و این یعنی رفرش ریت متغیر را ارائه نمیکند. از نظر ویژگیهای نرمافزاری مانند اندروید ۱۲، امکانات دوربین، پشتیبانی ۵ ساله و دیگر موارد اینچنینی، هیچ تفاوتی بین این دو گوشی جدید گوگل وجود ندارد.
منبع: Digitaltrends