گوگل اپلیکیشنهای قدیمی پلی استور را از دید کاربران جدید پنهان میکند
نظر میرسد گوگل میخواهد سیاست جدیدی را در قبال پلی استور در پیش بگیرد به این صورت که اپلیکیشنهای قدیمی و از رده خارج را از دید کاربران جدید پنهان کند.
در حال حاضر در گوگلپلی اپلیکیشنهای بسیار زیادی برای دانلود در دسترس قرار دارند. طبق اطلاعات منتشر شده از سوی Statista، تعداد اپلیکیشنهای موجود در این فروشگاه بزرگ به ۳٫۵ میلیون میرسد که بسیار زیاد بوده و به همین خاطر احتمال اینکه تعداد زیادی از آنها قدیمی و از رده خارج باشند هم خیلی بالاست.
در بسیاری از زمینهها، اپلیکیشنهای قدیمی و از رده خارج هیچ ضرر خاصی به گوشی یا تبلت شما وارد نمیکنند. اما گاهی اوقات شاید این اتفاق رخ دهد. بنابراین گوگل متوجه شده که کار از محکمکاری عیب نمیکند و بهتر است این اپلیکیشنها را دیگر برای کاربران جدیدش به نمایش در نیاورد. بدین ترتیب وقتی کاربر به دنبال اپلیکیشنی مثلا در زمینهی پخش موسیقی میگردد، فقط اپلیکیشنهای جدیدی را که همچنان آپدیت میشوند مشاهده خواهد کرد و این در بهبود کیفیت گوگل پلی استور نقش فوقالعاده بهسزایی ایفا میکند.
البته شاید با خود بگویید ممکن است یک سری اپلیکیشنها همچنان عملکرد خوبی داشته باشند و به آنها نیاز داشته باشید. در درجهی اول امکان دانلود آنها از بیرون و به عبارتی سایدلود آنها روی گوشی وجود دارد. در درجهی دوم اگر قبلا با همین حساب کاربری از این اپلیکیشنها استفاده میکردید، دوباره در گوگل پلی میتوانید آنها را مشاهده و دانلود کنید. یعنی برای شما دیگر این اپها پنهان نمیشوند. حتی اگر گوشی خود را تغییر دهید یا به تنظیمات کارخانه بازگشت دهید، مادامی که از همان حساب کاربری استفاده کنید، اپلیکیشنهای قدیمی خوبی را که تجربهی استفاده از آنها را داشتهاید مشاهده خواهید کرد. اما اگر از این اپلیکیشنها هیچوقت استفاده نکرده باشید و گوگل تشخیص دهد که از رده خارج شده هستند، دیگر در پلی استور شاهد آنها نخواهید بود.
سیاست جدید گوگل شامل اپلیکیشنهایی میشود که به مدت دو سال، برای هیچ API اندرویدی طراحی نشده باشند. برای مثال اگر امسال اپلیکیشنی برای اندروید ۱۰ یا قدیمیتر نوشته شده باشد، در پلیاستور برای کاربران گوشیهای جدید مسدود خواهد شد. با عرضهی اندروید جدید، این مدت دوساله به جلو میرود. مثلا اگر اندروید ۱۳ عرضه شود، اپهایی که برای اندروید ۱۱ نوشته میشدند از رده خارج به حساب خواهند آمد.
چرا گوگل این تصمیم را گرفته است؟
شاید با خود بپرسید که گوگل چرا تصمیم گرفته چنین کاری انجام دهد. البته در بالا هم اشاره کردیم که با این کار کاربران به اپلیکیشنهایی دسترسی خواهند داشت که نه تنها جدید بلکه متناسب با سیستمعامل گوشی آنها هستند. بدین ترتیب بازده آن اپلیکیشن افزایش پیدا خواهد کرد. خود گوگل در رابطه با این موضوع هم گفته که آن دسته از کاربرانی که از گوشیها یا محصولات اندرویدی استفاده میکنند و از لحاظ آپدیت همچنان تحت پوشش قرار دارند میخواهند تمام قابلیتهای امنیتی و حریم خصوصی این سیستمعامل را هم دریافت کنند. بنابراین تصمیم گرفته چنین کاری را انجام دهد تا کاربران مجبور نباشند اپلیکیشنهای قدیمی و گاها مخرب را روی سیستم خود نصب کنند.
این سیاست جدید گوگل هنوز اعمال نشده اما در ماه نوامبر ۲۰۲۲ یعنی اواخر امسال رسما اعمال خواهد شد و گوگل هم توسعهدهندگان را در جریان آن قرار میدهد تا فکری به حال اپلیکیشنهای قدیمی خود کنند. برخی از توسعهدهندگان اپلیکیشنهای خود را پیوسته آپدیت میکنند و برای آنها مشکل خاصی وجود ندارد. حتی برخی از توسعهدهندگان که اپهای خیلی قدیمی هم دارند هر سال آنها را آپدیت میکنند تا هدف این سیاست جدید قرار نگیرند.
همانطور که اشاره شد، اگر نگران این هستید که یک سری از اپها از دسترستان خارج شود، امکان سایدلود آنها وجود دارد. همچنین به خاطر داشته باشید فقط اپلیکیشنهای خیلی قدیمی از دسترستان حذف خواهند شد و نه هر اپی که چندین ماه آپدیت نشده باشد. با این حال سعی کنید اگر توسعهدهندهی اپلیکیشن اندرویدی هستید، حتما اپ خود را هر چند وقت یکبار آپدیت کنید تا در دسترس کاربران قرار بگیرد.
نظر شما در رابطه با سیاست جدید گوگل چیست؟ آیا این کار باعث میشود از لحاظ کیفیت اپلیکیشن، گوگل پلی استور به رقیب جدی اپ استور تبدیل شود؟
- نوجوانان آمریکایی دیوانهوار عاشق آیفون هستند
- قابلیت جدید جستوجوگر گوگل اخبار کذب را مشخص میکند
- توسعهدهندگان روسیه جایگزینی برای گوگل پلی استور میسازند
منبع: Android Authority