نگاهی بر هرآنچه که در رویداد I/O شب گذشته‌ی گوگل معرفی شد

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۱۰ دقیقه

رویداد I/O گوگل شب گذشته برگزار شد. رویدادی بسیار طولانی اما پر از اتفاقات هیجان‌انگیز که اگر به هر دلیلی موفق نشدید آن را مشاهده کنید، در این مطلب می‌توانید به صورت خلاصه، از مهم‌ترین وقایع آن مطلع شوید.

گوگل هر سال رویداد I/O خود را با تمرکز بر قابلیت‌های نرم‌افزاری برگزار می‌کند. البته چند سالی است که شرکت آمریکایی در این رویداد از محصولات سخت‌افزاری هم حرفی به میان می‌آورد و حتی از آن‌ها رونمایی می‌کند. برای مثال پیکسل ۶a را می‌توان یکی از همین محصولات دانست. اما غالبا این رویداد نرم‌افزاری است چرا که گوگل برای رونمایی از سخت‌افزارهای خود، رویداد ماه پاییز را در نظر می‌گیرد.

اما در شب گذشته، اتفاقات بسیار هیجان‌انگیزی رخ داد. از نرم‌افزار و سخت‌افزاری که رسما رونمایی شدند گرفته تا آن‌هایی که قرار است رونمایی شوند، در رابطه با تمام آن‌ها در رویداد دیشب صحبت شد. به گونه‌ای که اکنون اصلا نمی‌دانیم باید از کجا شروع کنیم و به کجا برسیم. نقشه، اندروید ۱۳، ساعت هوشمند، گوگل اسیستنت، سرویس‌ها و بسیاری موارد دیگر، از جمله مواردی هستند که گوگل تلاش کرد به شکلی جدی آن‌ها را ارتقا دهد و در صحبت‌های شرکت هم دیدیم که واقعاً این تغییرات عالی و جذاب هستند.

اگر به هر دلیلی موفق نشدید این رویداد جذاب و طولانی را تماشا کنید، پیشنهاد می‌شود این مطلب را از دست ندهید چون در آن به صورت خلاصه به بررسی تمام چیزی که در رویداد I/O گوگل رونمایی شد خواهیم پرداخت. به صورت کلی شب گذشته در رابطه با موضوعات زیر صحبت شد که عبارت‌اند از:

  • نقشه
  • جست‌و‌جوی چندگانه
  • تماس تصویری بهبود یافته
  • تبلیغات شخصی‌سازی شده
  • کیف پول گوگل
  • اپلیکیشن‌های تبلت
  • پشتیبانی از Matter
  • گوگل ترنسلیت
  • پیکسل ۶a
  • پیکسل ۷ و ۷ پرو
  • پیکسل واچ
  • پیکسل تبلت
  • عینک هوشمند

۱. اندروید ۱۳

اندروید 13

اندروید ۱۳ اصلی‌ترین بخش رویداد I/O گوگل بود. سیستم‌عاملی که قرار است پاییز امسال رسما عرضه شود و به نظر می‌رسد قابلیت‌های بسیار زیادی هم خواهد داشت. از جمله این قابلیت‌ها می‌توان به امکان تغییر رنگ آیکون‌ها متناسب با رنگ غالب پس‌زمینه، ویجت کنترل رسانه‌ی جدید با امکان نمایش آلبوم هنری خواننده، بهبود حریم خصوصی در بخش‌هایی نظیر کلیپ‌برد (پاک کردن تاریخچه‌ی کلیپ‌برد بعد از مدت زمان معین)، بهبود تجربه‌ی کار با تبلت و بسیاری موارد دیگر اشاره کرد.

۲. نقشه

گوگل مپ در حال حاضر یکی از معروف‌ترین و بهترین نقشه‌هایی است که در اکوسیستم اندروید در دسترس قرار دارد. گوگل هر سال این نقشه را بهتر و بهتر می‌کند که امسال هم از قاعده مستثنی نبود. در حال حاضر گوگل مپ در یک سری از شهر‌ها، گزینه‌ای تحت عنوان Immersive View به نمایش در می‌آید که مناطق مختلف را به صورت سه‌بعدی به کاربر نشان می‌دهد.

این قابلیت اما از نمایش فقط ساختمان‌ها به صورت سه‌بعدی فراتر رفته و حتی اطلاعات یک سری از خیابان‌ها را هم برایتان به نمایش در می‌آورد تا بتوانید با بالاترین جزئیات، همه چیز را زیر نظر داشته باشید. برای مثال، Immersive View وضعیت آب و هوایی و ترافیک را نیز شبیه‌سازی می‌کند و حتی به شما اجازه می‌دهد حالت نمایش را هم تغییر دهید. توسعه‌دهندگان اندرویدی می‌توانند با استفاده از این قابلیت در اپلیکیشن‌های خود، تجربه‌ی لذت‌بخش‌تری از واقعیت افزوده را هم برای کاربران به ارمغان بیاورند.

۳. جست‌و‌جوی چندگانه

اصلی‌ترین سرویس گوگل، جست‌و‌جوی آن است (Google Search). این بخش هر سال ارتقا پیدا می‌کند اما امسال بسیار قدرتمندتر شده و ابزاری جدید نظیر جست‌و‌جوی چندگانه نیز به آن اضافه شده است؛ به این صورت که می‌توانید حتی مناظر مختلف را هم با کمک گوگل لنز با آن جست‌و‌جو کنید.

با کمک این قابلیت جدید، گوگل می‌خواهد فرایند یافتن اطلاعات و محل‌های مختلف نظیر فروشگاه‌ها و …بسیار آسان‌تر شود. برای مثال اگر به قطعه یا غذایی نیاز دارید اما نمی‌دانید چیست، کافی است از آن عکس گرفته و عبارت «near me» را درست در کنار آن در قسمت آدرس سرچ گوگل وارد کنید. گوگل نام نزدیک‌ترین فروشگاه یا رستورانی که آن قطعه یا غذا را دارد به شما می‌گوید.

یافتن منظره هم درست مثل پیدا کردن یک کلمه در یک نوشته است که در ورد، با فشردن کلیدهای کنترل + F به ابزار مربوط به آن دسترسی پیدا می‌کنید. فقط کافی است درون یک فروشگاه، دوربین خود را در گوگل لنز روی یک وسیله در فروشگاه بگیرید تا اطلاعات مورد نیازتان در رابطه با آن وسیله به نمایش در بیاید.

همچنین یکی از تغییرات جذاب بخش جست‌و‌جو این است که می‌توانید رنگ پوست افراد را هم در تصاویر مختلف مشخص کنید. برای مثال اگر می‌خواهید رنگ یک زیورآلات یا لوازم آرایشی را روی پوست صورت خود چک کنید، می‌توانید در پرتره‌هایی که گوگل برایتان پیدا کرده، رنگ پوست را هم تغییر دهید تا با درک بهتری از هماهنگی لوازم آرایشی یا زیورآلات مربوطه با رنگ پوست خود، اقدام به خرید کنید.

۴. بهبود تماس تصویری

تماس ویدیویی اکنون بخش مهمی از زندگی کاربران را تشکیل می‌دهد. خصوصا اینکه بسیاری از افراد به خاطر شیوع بیماری کرونا، با همین تماس تصویری به تمام کارهای خود رسیدگی می‌کردند. گوگل در راستای بهبود تجربه‌ی کاربران در تماس تصویری، اعلام کرد اپلیکیشن گوگل چت را ارتقا می‌دهد. اکنون توسعه‌دهندگان اندرویدی می‌توانند ابزاری را برای انتقال راحت‌تر محتوی از طریق خود اپلیکیشن طراحی کنند که شباهت زیادی هم به قابلیت SharePlay در سیستم‌عامل iOS دارد. اما این فقط یک بخش ماجراست.

در طول تماس تصویری، کاربران می‌توانند نوردهی را نیز تغییر دهند. به این صورت که شدت آن را در طول خود برنامه کم و زیاد کنند تا در صورتی که محیط تاریک یا روشن است، چشم کاربر اذیت نشود و به راحتی بتواند مخاطب خود را ببیند. گوگل چت همچنین اکنون می‌تواند کل یک متن را بخواند و یک خلاصه از آن را در اختیار کاربران قرار بدهند. قابلیتی فوق‌العاده کاربردی و مهم که بسیاری از کاربران به آن نیاز دارند.

۵. تبلیغات شخصی‌سازی شده

Google's My Ad Center.

سرویس‌های گوگل شدیدا تبلیغات‌محور هستند. امسال شرکت آمریکایی بخشی را با نام My Ad Center راه‌اندازی کرد که در آن کاربران می‌توانند تبلیغاتی را که در اینترنت می‌بینند کنترل کنند. در این بخش، کاربران همچنین این اختیار را خواهند داشت که تبلیغات شخصی‌سازی شده را غیرفعال کرده و تعداد تبلیغاتی را که بر اساس اطلاعات جمع‌آوری شده از خودشان به نمایش در می‌آید را محدود کنند، یا حتی انتخاب کنند چه تبلیغاتی برایشان به نمایش در بیاید.

متأسفانه یا خوشبختانه، امکان محدود کردن کامل تبلیغات به خاطر محتوای حساس نظیر الکل، شرط‌بندی، کاهش وزن یا قرار ملاقات و … وجود ندارد. طبق گفته‌های گوگل، My Ad Center از اواخر امسال برای تمام کاربران در دسترس قرار خواهد گرفت.

۶. کیف پول گوگل

اندروید ۱۳ با یک نرم‌افزار جدید با نام Google Wallet عرضه خواهد شد. اپلیکیشنی که شباهت زیادی به Apple Wallet دارد ولی نه تنها خدمات پرداختی کاربران را پوشش می‌دهد بلکه می‌تواند اطلاعات مربوط به اسناد مختلف، بلیط، گواهی سلامت کرونا و حتی گواهی‌نامه‌ی رانندگی را هم ذخیره کند.

یکی از قابلیت‌های منحصر به فرد و جذابی که برای سرویس پرداخت گوگل Pay در نظر گرفته شده، پشتیبانی از کارت‌های مجازی حین خرید آنلاین است. گوگل‌پلی به صورت خودکار به کاربران اجازه می‌دهد که از کارت‌های مجازی به جای فیزیکی استفاده کنند تا بتوانند تراکنش‌های ایمن‌تری داشته باشند.

۷. اپلیکیشن‌های تبلت

رویداد I/O گوگل

گوگل برای رسیدن به اپل در دنیای تبلت‌ها، راه بسیار درازی دارد. اما در جریان رویداد I/O خود، پیش‌نمایشی را از یک اپ سیستمی منتشر کرد که کاربران به لطف آن می‌توانند استفاده‌ی بهینه‌تر و بهتری از نمایشگر بزرگ داشته باشند. به علاوه، گوگل در حال همکاری با توسعه‌دهندگانی نظیر تیک‌تاک و فیسبوک است تا بتواند به کمک آن‌ها، کیفیت اپلیکیشن‌های مخصوص تبلت آن‌ها را بهبود ببخشد.

۸. پشتیبانی از Matter

Matter یک استاندارد جدید برای لوازم خانه‌ی هوشمند است که اپل، گوگل، سامسونگ، آمازون و سایر شرکت‌ها از آن پشتیبانی می‌کند. اگرچه عرضه‌ی این استاندارد چندین بار به تعویق افتاد اما گوگل در جریان رویداد I/O شب گذشته‌ی خود اعلام کرد که در اندروید ۱۳ که قرار است اواخر امسال هم عرضه شود، پشتیبانی از دستگاه‌های مجهز به Matter هم وجود خواهد داشت. با کمک Matter، همان لوازم خانه‌ی هوشمند را می‌توان به پلتفرمی متفاوت نظیر اپل HomeKit و گوگل هوم متصل کرد.

۹. گوگل اسیستنت

گوگل اسیستنت در حال حاضر هم بهترین دستیار صوتی هوشمند در جهان است اما گوگل باز هم آن را ارتقا بخشید؛ به گونه‌ای که این‌بار نه فقط با بهترین دستیار صوتی هوشمند، بلکه با جذاب‌ترین آن سر و کار داریم. از جمله قابلیت‌های این دستیار صوتی جدید می‌توان به تشخیص حالت طبیعی صحبت کردن اشاره کرد. قابلیتی که باعث می‌شود حتی وقتی هم که مکث می‌کنید، صدای خود را به نشانه‌ی فکر کردن می‌کشید یا مواردی مثل این (حتی گفتن اممم … برای فکر کردن)، گوگل اسیستنت منتظر شما بماند.

همچنین دیگر نیازی نیست حتما گوگل را صدا کنید تا آماده به کار باشد. اگر محصولی با دوربین در اختیار دارید، می‌توانید فقط به آن نگاه کرده و سوال بپرسید. با این کار، اسیستنت به صورت خودکار فراخوانده شده و به سوال شما پاسخ خواهد داد. این کار با تشخیص حرکت سر و جهت نگاه کاربر صورت می‌گیرد.

۱۰. پیکسل ۶a، پیکسل ۷ و پیکسل بادز پرو

همانطور که گفته شد، علاوه بر نرم‌افزار و خدمات نرم‌افزاری، از سخت‌افزار هم در رویداد شب گذشته رونمایی شد که مهم‌ترین آن، پیکسل ۶a، گوشی میان‌رده‌ی گوگل بود. این گوشی نمایشگری OLED با رفرش‌ریت ناامیدکننده‌ی ۶۰ هرتزی دارد، حسگر اثرانگشت آن در زیر صفحه قرار دارد و از همان تراشه‌ای بهره می‌برد که در سری پیکسل ۶ به عنوان قلب تپنده ایفای نقش می‌کند.

این گوشی از ۶ گیگابایت حافظه‌ی رم و ۱۲۸ گیگابایت حافظه‌ی داخلی بهره می‌برد و دو دوربین ۱۲ مگاپیکسلی اصلی و فوق عریض هم روی پنل پشتی آن تعبیه شده است. از قابلیت‌های جذاب و انحصاری نظیر Magic Eraser ،Real Tone و Face Unblur هم برای ویرایش و بهبود کیفیت تصاویر، پاک کردن اشیای ناخواسته از آن‌ها و …در این گوشی پشتیبانی می‌شود. این گوشی ۴۵۰ دلار قیمت‌گذاری شده و در ماه جولای در دسترس قرار خواهد گرفت. طبق گفته‌ی گوگل، پیکسل ۶a به مدت سه سال از لحاظ نرم‌افزاری و پنج سال از لحاظ امنیتی آپدیت دریافت خواهد کرد.

رویداد I/O گوگل

اما می‌رسیم به محصولی جذاب‌تر که در واقع می‌توان گفت در کنار اندروید ۱۳، گل سرسبد رویداد دیشب بود. در رابطه با پیکسل ۷ صحبت می‌کنیم که البته دیشب از آن رونمایی نشد اما تیزری را از آن شاهد بودیم که توانستیم به لطف آن، از شکل ظاهری نماینده‌های گوگل مطلع شویم. سری پیکسل ۷ هم در دو مدل استاندارد و پرو، با پردازنده‌ای جدید (نسل دوم تنسور) و قابلیت‌های هوش مصنوعی و سیستم پردازش تصویر قدرتمند راهی بازار خواهند شد.

رویداد I/O گوگل

در این رویداد از ایربادز جدیدی هم با نام پیکسل بادز پرو رونمایی شد که گفته می‌شود شرکت آمریکایی آن را برای رقابت با ایرپادز پرو در نظر گرفته است. طبق اطلاعات منتشر شده، این محصول با غیرفعال بودن قابلیت حذف نویز، تا ۱۱ ساعت شارژدهی دارد که عالی به نظر می‌رسد. همچنین گفته می‌شود فرایند حذف نویز را به کمک یک تراشه‌ی ۶ هسته‌ای قدرتمند انجام می‌دهد و در این زمینه عملکردی استثنائی دارد.

۱۱. پیکسل واچ و پیکسل تبلت

رویداد I/O گوگل

در نهایت می‌رسیم به دو محصول دیگر که یکی از آن‌ها رونمایی شد و دیگری قرار است در سال ۲۰۲۳ رونمایی شود. گوگل از ساعت هوشمند پیکسل واچ به صورت رسمی رونمایی کرد. ساعتی که پیش‌تر هم می‌دانستیم ظاهری دایره‌ای شکل خواهد داشت و با یک نسخه‌ی سفارشی از سیستم‌عامل Wear OS راهی بازار می‌شود. در این سیستم‌عامل، تمام سرویس‌ها و خدمات گوگل به صورت پیش‌فرض وجود دارد تا بدین ترتیب پیکسل واچ یک گجت پوشیدنی فوق‌العاده جذاب و قدرتمند باشد. متأسفانه در رابطه با پیکسل واچ اطلاعات زیادی منتشر نشد چرا که قرار است اواخر امسال شاهد عرضه‌ی آن به بازار باشیم. اما انتظار می‌رود طی روزهای آتی، خبرهای بیشتری پیرامون آن بشنویم.

رویداد I/O گوگل

گوگل اما علاوه بر این محصولات، تیزری را هم از یک تبلت منتشر کرد؛ محصولی با نام پیکسل تبلت که فقط متوجه شدیم قرار است کاربردی‌ترین تبلت موجود باشد. حال چه قابلیت‌های جذابی در آن وجود خواهد داشت که گوگل چنین ادعایی را در رابطه با آن مطرح کرده نمی‌دانیم.

۱۲. عینک هوشمند گوگل

رویداد I/O گوگل

گوگل در رابطه با این محصول خیلی صحبت نکرد چون در واقع در انتهای مراسم، شاهد انتشار تیزری از آن بودیم. ساندار پیچای در انتهای رویداد I/O گوگل، دموی بسیار کوتاهی را از یک عینک به ظاهر هوشمند منتشر کرد که به نظر می‌رسد شرکت آمریکایی قصد دارد در آینده‌ای نزدیک آن را به عنوان محصول واقعیت افزوده‌ی خود راهی بازار کند. البته این محصول اکنون رونمایی شده اما باز هم اطلاعات کامل مربوط به آن منتشر نشده است. از جمله قابلیت‌های جذاب این عینک می‌توان به امکان ترجمه‌ی لحظه‌ای مکالمات و تبدیل گفتار به نوشتار اشاره کرد که نشان می‌دهد شرکت آمریکایی در فکر ساخت یک عینک بی‌نظیر و استثنائی است.

۱۳. جمع‌بندی

حتی اگر از علاقه‌مندان به محصولات گوگل هم نباشیم رویداد I/O شب گذشته‌ی این شرکت واقعاً عالی بود و نمی‌توان این موضوع را انکار کرد. بسیاری از کاربران سرویس‌ها و اپلیکیشن‌های گوگل را در اکوسیستم اپل هم استفاده می‌کنند، بنابراین هرچه پیشرفت در این زمینه وجود داشته باشد، به نفع تمام کاربران خواهد بود و نه فقط اندرویدی‌ها. اما با این حال ناگفته پیداست که تمام این خدمات و سرویس‌های یادشده با گوشی‌های اندرویدی، بیشترین و بهترین سازگاری را خواهند داشت.

منبع: ۹to5Mac ،TechCrunch



برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

یک دیدگاه
  1. حسین

    سلام خسته نباشید ازبرنامه های شما خیلی راضی هستم خیلی خوب

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما
X