هوش مصنوعی جدید گوگل جهانهای سهبعدی قابل بازی میسازد
گوگل یک ابزار هوش مصنوعی جدید به نام Genie 2 توسعه داده است که میتواند با استفاده از یک تصویر، یک دنیای سهبعدی قابل بازی ایجاد کند.
این ابزار که به عنوان یک مدل جهانی توصیف شده است، قادر است دنیای سهبعدی با زوایا و پرسپکتیوهای مختلف بسازد. برخلاف نسخه قبلی این هوش مصنوعی یعنی Genie 1 که فقط دنیای دوبعدی تولید میکرد، این نسخه شامل مواردی مانند تأثیرات اعمالی مانند پریدن یا شنا کردن نیز هست.
گوگل تأکید کرده که این ابزار برای نمونهسازی سریع طراحی شده است. هدف این است که طراحان و هنرمندان بتوانند ایدههای خود را سریعتر پیادهسازی کنند و به فرآیند خلاقیت سرعت ببخشند. این ابزار با یک درخواست ساده کار میکند و حتی میتوان با آن از تصاویر دنیای واقعی برای ساخت دنیاهای سهبعدی استفاده کرد.
پس از ساخت، کاربران میتوانند وارد این دنیا شوند و با آن تعامل داشته باشند. این هوش مصنوعی چالشهایی مانند درک ورودیهای کنترلی و حفظ وضعیت دنیای ساخته شده هنگام تغییر زاویه دوربین را مدیریت میکند. همچنین میتواند در لحظه محتواهای جدیدی تولید کند و تا یک دقیقه از گیمپلی پشتیبانی میکند. Genie 2 همچنین قابلیت ایجاد شخصیتهای غیرقابل بازی (NPC) و تعامل با آنها، شبیهسازی فیزیک مانند آب یا جاذبه، مدلهای نورپردازی و بازتابها و انیمیشنهای مختلف را دارد.
گوگل گفته است:
هرچند این تحقیقات هنوز در مراحل ابتدایی است و قابلیتهای ایجاد عاملها و محیطهای سهبعدی نیاز به بهبود دارند، اما ما معتقدیم Genie 2 راهحلی برای حل مشکلات ساختاری در آموزش عاملهای هوشمند است. این ابزار بهطور ایمن عمل میکند و قابلیتهای گستردهای برای پیشرفت به سمت هوش مصنوعی عمومی (AGI) دارد.
در کنار استفاده از این ابزار برای نمونهسازی، گوگل از آن برای آموزش مدلهای هوش مصنوعی پیشرفتهتر نیز استفاده میکند.
گوگل همچنین اشاره کرده که این فناوری با رویکردی مسئولانه توسعه یافته است:
هوش مصنوعی Genie 2 پتانسیل مدلهای بنیادی را برای ساخت محیطهای سهبعدی متنوع و سرعتبخشی به تحقیقات عاملهای هوشمند نشان میدهد. این تحقیقات هنوز در مراحل اولیه است و ما به دنبال بهبود قابلیتهای تولید جهان Genie هستیم تا به انسجام بیشتری دست یابیم. مانند پروژه SIMA، این تحقیق در راستای توسعه سیستمهای هوش مصنوعی عمومیتر است که بتوانند طیف گستردهای از وظایف را به صورت مؤثر برای افراد انجام دهند.
اگرچه هدف اصلی این ابزار فعلاً توسعه بازیهای ویدئویی نیست، اما پتانسیل آن در این زمینه بسیار واضح است. به عبارتی دیگر، به نظر میرسد که هوش مصنوعی در حال تغییر فرآیند توسعه بازیهای ویدیویی است و در زمینههایی مانند طراحی شخصیتهای غیرقابل بازی، داستانگویی و صداگذاری مورد استفاده قرار میگیرد. بسیاری از استودیوهای بازیسازی علاقه خود به این فناوری را ابراز کردهاند و برخی نیز مخالف آن هستند. اخیراً یکی از مدیران پلیاستیشن، هرمن هالست، اظهار داشته که فناوری هوش مصنوعی میتواند صنعت بازی را متحول کند، اما جایگزین هنر انسان نخواهد شد.
منبع: Eurogamer