کرومبوکهای جدید گوگل برای گیمرها ساخته شدهاند؛ اما گیمینگ ابری
کرومبوک (Chromebook) برای مدت زیادی است که در دنیای تکنولوژی وجود دارد. این لپتاپها اکثراً با سخت افزار پایینرده ساخته شده و سیستم عامل آنها نیز بر اساس مرورگر کروم است. کرومبوکها همواره دستگاههای ضعیفی بوده که توانایی انجام کارهای سنگین را نداشتند. اصلاً برنامهی زیادی هم برای آنها وجود نداشت. به همین دلیل هیچ زمان هم نتوانستند به محبوبیت زیادی برسند.
با این حال گوگل از این دستگاهها ناامید نشده و در تلاش است تا آنها را گسترش دهد. حال طبق چیزی که اعلام شده پروژه بعدی گوگل این است که کرومبوکهایی با قابلیت گیمینگ بسازد! این موضوع با روند کلی این لپتاپها تفاوت زیادی دارد. البته طبق چیزی که اعلام شده تمرکز اصلی گوگل روی گیمینگ ابری و سیستم استریم بازی است.
برای انجام چنین کاری گوگل با شرکتهایی مثل ایسر (Acer)، ایسوس (Asus) و لنوو (Lenovo) همکاری کرده است. همینطور اینکه روی این دستگاهها قرار است سرویسهای گیمینگ ابری مثل انویدیا جیفورس نَو (Nvidia Geforce Now) و ایکسباکس کلاود گیمینگ (Xbox Cloud Gaming) حضور داشته باشند. اطلاعات دستگاههای این شرکتها نیز به شرح زیر است:
- ایسر: نام دستگاه این شرکت Chromebook 516 GE است. این دستگاه یک صفحه ۱۲۰ هرتزی WQXGA داشته و کیبورد RGB دارد. از طرفی شما میتوانید این لپتاپ را با رم ۱۶ گیگابایتی و تا ۲۵۶ گیگابایت حافظه جامد (SSD) دریافت کنید. دو مدل پردازنده نیز برای این دستگاه در نظر گرفته شده که همگی از پردازندههای بهینه اینتل هستند. Core i5 1240P و Core i7 1260P که هر کدام را کاربران میتوانند انتخاب کنند.
- ایسوس: نام دستگاه این شرکت Chromebook Vibe CX55 است. این دستگاه دارای یک صفحه نمایش ۱۴۴ هرتزی Full HD بوده و اسپیکرهای هارمن کاردون (Harmon Kardon) نیز در آن وجود دارد. شما میتوانید این کرومبوک را با پردازندههای نسل ۱۱ اینتل و تا Core i7 دریافت کنید. همینطور اینکه حافظه ۱۶ گیگابایت رم و ۵۱۲ گیگابایت حافظه جامد برای این دستگاه در نظر گرفته شده است.
- لنوو: نام دستگاه این شرکت IdeaPad Chromebook بوده و یک صفحه ۱۲۰ هرتزی و WQXGA دارد. مقدار رم این دستگاه از دو مورد قبلی کمتر بوده و ۸ گیگابایت است. از طرفی پردازندههای آن نیز به نسبت ضعیفتر بوده و به نوعی مدل اقتصادی در میان سه شرکت است. پردازندههای این لپتاپ سری Core i3 و Core i5 نسل ۱۲ اینتل بوده و حافظه داخلی آن نیز تا ۵۱۲ گیگابایت افزایش پیدا میکند.
گیمینگ ابری هنوز نیاز به بهبود زیادی دارد. با این حال حمایت شرکتهای مختلف از این موضوع باعث شده تا گسترش بیشتری پیدا کند. کرومبوکها همواره نادیده گرفته میشدند و فضای خوبی برای آزمون خطا برای شرکتهای مختلف هستند. حال باید دید که آیا این دستگاهها توانایی اجرای عناوین بازی با نرخ فریم خوب را دارند یا نه.
منبع: IGN.com