۵ چیز که دوست داریم در محصولات ۲۰۲۲ گوگل ببینیم

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۵ دقیقه
گوگل 2022

گوگل در سال ۲۰۲۱ باعرضه‌ی گوشی‌های سری پیکسل ۶ سروصدای زیادی ایجاد کرد و نشان داد که برای گوشی‌های خود برنامه‌های زیادی دارد. اما گوگل در سال ۲۰۲۲ به غیر از گوشی‌های هوشمند باید به بازار ساعت‌ها و تبلت‌ها هم توجه نشان بدهد. در ادامه به ۵ ویژگی مورد انتظار از محصولات گوگل در سال ۲۰۲۲ می‌پردازیم.

۱. پایین نگه داشتن قیمت‌ها

گوگل 2022

به غیر از تعداد انگشت‌شماری از نقص‌ها، گوشی‌های سری پیکسل ۶ از جهات مختلف عالی هستند. از همه مهم‌تر، این دو گوشی قیمت مناسبی دارند و همین موضوع جذابیت آن‌ها را دوچندان کرده است. گفتنی است طی سال‌های گذشته گوشی‌های پیکسل با قیمت بالایی عرضه می‌شدند ولی خوشبختانه مدیران این شرکت بالاخره برای جدیدترین مدل این گوشی‌ها تصمیم گرفتند قیمت آن‌ها را پایین بیاورند.

موفقیت گوشی‌های سری پیکسل ۶ نشان می‌دهد که گوگل با پایین آوردن قیمت گوشی‌های خود می‌تواند در برابر رقبا توجهات زیادی را جلب کند. با توجه به اینکه گوگل یکی از پردرآمدترین شرکت‌های جهان محسوب می‌شود، بدون شک قدرت انجام چنین کاری را دارد. گوگل در اصل یک شرکت نرم‌افزاری محسوب می‌شود و با افزایش فروش گوشی‌های خود، می‌تواند اطلاعات بیشتری جمع‌آوری کند که احتمالا ارزش این اطلاعات بسیار بیشتر از سود مربوط به فروش این گوشی‌ها است.

گوگل مانند اپل نیست و نمی‌تواند برای محصولات خود قیمت بالایی تعیین کند. بنابراین امیدواریم در سال ۲۰۲۲ هم نسل جدید گوشی‌های گوگل پیکسل با قیمت مناسبی به دست کاربران برسند.

۲. جلوگیری از تکراری شدن گوشی‌های پیکسل

گوگل 2022

قبل از پیکسل ۶ این گوشی‌ها تا سال‌ها از طراحی تقریبا یکسانی استفاده می‌کردند. اما بالاخره بعد از سال‌ها انتظار، گوگل از طراحی جدید، دوربین‌های تازه‌نفس، مشخصات سخت‌افزاری بهتر و حتی چیپست اختصاصی برای سری پیکسل ۶ استفاده کرد. اما سوالی که حالا ایجاد می‌شود این است که آیا گوگل بار دیگر چند سال از همین طراحی و رویکرد استفاده خواهد کرد؟ آیا نسل بعدی این گوشی‌ها فقط از چیپست جدید و شاید یک ویژگی متفاوت بهره می‌برند؟

امیدواریم گوگل در سال ۲۰۲۲ چنین رویکردی را اتخاذ نکند. البته ما انتظار نداریم که گوگل هر ساله برای گوشی‌های خود از طراحی‌های کاملا جدیدی استفاده کند. این شرکت در سال ۲۰۲۱ نشان داد که در زمینه‌ی طراحی و ساخت گوشی حرف زیادی برای گفتن دارد و امیدواریم این روند مقطعی نباشد. از طرف دیگر، گوگل نباید اشتباه پیکسل ۵ را دوباره تکرار کند. به طور مشخص، این یک گوشی معمولی بود که نسبت به نسل قبلی عملا حرف زیادی برای گفتن نداشت.

۳. توجه بیشتر به WearOS

گوگل 2022

بعد از عرضه‌ی گلکسی واچ ۴ که از WearOS 3 بهره می‌برد، این دو شرکت هیچ تعهد مشخصی را در قبال آپدیت نرم‌افزاری این ساعت ارائه نداده‌اند. همچنین هنوز گوگل اسیستنت راهی این ساعت نشده و در ضمن همچنان یک آپدیت که منجر به کاهش مصرف باتری شود، برای آن منتشر نشده است. به عبارت دیگر به نظر می‌رسد WearOS همچنان برای گوگل اهمیت زیادی ندارد.

چنین رویکردی نباید در سال ۲۰۲۲ ادامه پیدا کند. اگر گوگل (و تا حدی سامسونگ) واقعا می‌خواهند WearOS را به یک رقیب قدرتمند برای WatchOS تبدیل کنند، باید توجه زیادی به آن نشان بدهند. به همین خاطر بازخوردهای دریافتی از طرف کاربران باید مورد توجه قرار بگیرند و ویژگی‌های درخواست شده عملی شوند. حداقل گوگل باید در زمینه‌ی انتشار آپدیت‌های نرم‌افزاری برای ساعت‌های مبتنی بر این پلتفرم جوابگو باشد.

مدیران گوگل بدون شک افراد احمقی نیستند. این افراد به خوبی می‌دانند که بازار ساعت‌های هوشمند روزبه‌روز در حال بزرگ‌تر شدن است ولی بازار گوشی‌های هوشمند مدت‌هاست که دیگر رشد چندانی ندارد. اما دقیقا نمی‌دانیم که چرا این شرکت برای افزایش سهم خود از این بازار مهم، اقدامات مورد نیاز را انجام نمی‌دهد. باید خاطرنشان کنیم در رابطه با اولین ساعت هوشمند گوگل موسوم به پیکسل واچ گزارش‌های زیادی منتشر شده، ولی هنوز هم مشخص نیست که چه زمانی راهی بازار می‌شود.

۴. بهبود وضعیت تبلت‌ها

تبلت اندرویدی

اواخر سال ۲۰۲۱ گوگل با معرفی اندروید 12L کاربران زیادی را غافلگیر کرد. این یک نسخه‌ی مبتنی بر اندروید ۱۲ است که به طور مشخص برای گجت‌های دارای نمایشگرهای بزرگ طراحی شده است. باید خاطرنشان کنیم بعد از سال‌ها این اولین باری است که گوگل به طور ویژه به تبلت‌ها توجه نشان می‌دهد.

از سوی دیگر، گوشی‌های تاشو هم از اندروید 12L بهره‌مند خواهند شد و احتمالا بیشتر تمرکز گوگل هم متوجه این حوزه است. اگرچه گوشی‌های تاشو اهمیت زیادی دارند، اما بسیاری از کاربران در آینده‌ی نزدیک چنین گوشی‌هایی را نمی‌خرند. اما در این میان، همچنان سالانه میلیون‌ها کاربر دست به خرید تبلت‌های جدید می‌زنند. سوال اصلی این است که چنین افرادی آیا مانند بسیاری از کاربران در نهایت آیپد می‌خرند یا اینکه به خرید تبلت اندرویدی روی می‌آورند؟

بر اساس جدیدترین گزارش‌های منتشر شده، حدود ۵۶ درصد از بازار تبلت‌ها در دست اپل قرار دارد. این در حالی است که سامسونگ با داشتن ۲۶ درصد سهم از این بازار، در رتبه‌ی دوم قرار گرفته است. در چنین شرایطی سامسونگ به تنهایی نمی‌تواند کاری انجام دهد و به کمک گوگل نیاز دارد. اندروید 12L یک گام مفید در همین راستا محسوب می‌شود اما در نهایت فقط یک گام است و گوگل برای بهبود وضعیت تبلت‌ها باید کارهای زیادی انجام دهد.

۵. بهبود کیفیت گوشی‌ها نه افزایش تعداد آن‌ها

پیکسل 6 پرو

در سال ۲۰۲۱ اپل فقط از ۴ گوشی رونمایی کرد ولی مهم‌ترین رقیب آن یعنی سامسونگ در این سال حدود ۴۰ گوشی را راهی بازار کرده است. گوگل هم از همان ابتدا نشان داده که می‌خواهد پیرو مدل اپل باشد و در سال ۲۰۲۱ سه گوشی پیکسل ۶، پیکسل ۶ پرو و پیکسل 5a را به دست کاربران رساند. البته گوشی پیکسل 5a فقط راهی بازار دو کشور شده و این یعنی عملا این شرکت در سال ۲۰۲۱ فقط دو گوشی را عرضه کرده است.

در سال ۲۰۲۲ هم به غیر از سری پیکسل ۷، احتمالا شاهد معرفی پیکسل 6a خواهیم بود. روی هم رفته امیدواریم گوگل در سال ۲۰۲۲ همین روند را حفظ کند و به دنبال افزایش تعداد گوشی‌های هوشمند نباشد. در همین زمینه می‌توانیم به گوشی‌های پیکسل 4a، 4a 5G، پیکسل ۵ و 5a اشاره کنیم که انتخاب را برای کاربران بسیار سخت‌تر کردند. گوگل همیشه می‌خواسته به اپل دنیای اندروید تبدیل شود؛ برای اینکه چنین اتفاقی بیفتد، باید مانند اپل روی کیفیت تمرکز کند نه کمیت.

منبع: Android Authority



برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما
X