نگاهی به سریال «گل یا پوچ»؛ یک بازی ایرانی با اجرای مدیری
مدتی است در کنار رئالیتیشوهای مختلفی که در شبکه نمایشخانگی منتشر میشود، مجموعهای در پلتفرم فیلیمو عرضه شده به نام «گل یا پوچ». این برنامه براساس یک بازی قدیمی و اصیل ایرانی ساخته شده که از قضا به صورت حرفهای این روزها بیشتر در زندانها و قهوهخانهها انجام میشود. بازی مفرح که اتفاقا طرفداران و همچنین قهرمانانی گمنام در میان عام مردم دارد. در هفتههای گذشته در جریان مسابقه بازیکنها جاشیههایی هم به وجود آمد که بیش از پیش نام این برنامه را بر سر زبانها انداخت. این مسابقه که حالا هفتههای پایانیاش را سپری میکند، یکی از برگهای برندهاش قرارگرفتن مهران مدیری به عنوان مجری و میزبان آن است. در ادامه بیشتر به «گل یا پوچ» خواهیم پرداخت.
ساختار رئالیتی شو «گل یا پوچ»
پخش سریال «گل یا پوچ» از ۷ مرداد هر یکشنبه شروع شد و حالا به فینال آن نزدیک شده. این مسابقه گل یک بازی گروهی است که در هر قسمت تیمهای متفاوت در قالب رقابتهایی با مدل حذفی به مصاف هم میروند. در هر دوره بازی گل یا پوچ دو تیم ۳ نفره روبروی هم قرار میگیرند و بازی گل یا پوچ را با قوانین مخصوص این مسابقه انجام میدهند. قوانین بازی هم به این شکل است که هر بار که گل دست یک تیم باشد تیم مقابل باید با سه «خالی بازی» گل را حدس بزند. اگر گل را حدس بزند میتواند بازی کند و اگر حدس نزند یک امتیاز به تیمی داده میشود که گل را حفظ کرده. اما اگر تیم مقابل که میخواهد حدس بزند یک ضرب گل را بگیرد و هیچ دستی را پوچ نکند ۲ امتیاز میگیرد.
در بیشتر رئالیتیشوها بازیکنهای مسابقه را از میان بازیگران انتخاب میکنند تا بیننده برنامه را به نحوی تامین کنند. اما مسابقه «گل یا پوچ» یک مسابقه مردمی است. بازیکنهای آن از میان افرادی انتخاب شدند که از طریق فراخوان مهارت خود را به سازندگان مسابقه نشان دادند. در میان این افراد همه جور کاراکتری پیدا میشود. بعضی از این افراد از قشر پایین جامعه هستند و برخی حتی دارای مدارج بالای تحصیلی.
عوامل سازنده سریال «گل یا پوچ»
نیک یوسفی کارگردان جوانی است که پیشتر از این بر روی ساخت ویدیو کلیپ یا تیزر تمرکز داشته و مشغول کار عکاسی بوده. او براساس ایده خودش کارگردانی «گل یا پوچ» را انجام داده و علی اسدزاده یکی از تهیهکنندههای مشهور شبکهنمایش خانگی هم در کنار او به عنوان تهیهکننده قرار دارد. اما شاید بیشتر از همه در این برنامه مهران مدیری دیده میشود. در صورتی که او تنها میزبان یا گرداننده این مسابقه است. از ابتدا هم مشخص بود که مدیری چندان در این بازی سررشتهای ندارد. بنابراین سعی میکند دخالت چندانی نداشته باشد. اما تسلطش بر اجرا در پیش برد بازی بسیار اثرگذار است، او مدتی با قبل برنامه «اسکار» هم مورد توجه قرار گرفته بود.
حاشیههای مسابقه «گل یا پوچ»
اولین حاشیهای که در رزوهای ابتدایی پخش این برنامه اتفاق افتاد، حذف نام نیک یوسفی از پلتفرم و تیتراژ این برنامه بود. چون او در طی اتفاقات سال ۱۴۰۱ مدتی در بازداشت بود و با قرار وثیقه آزاد است این موضوع باعث شد بسیاری از نسبت به موضع دوگانه ساترا واکنش نشان دهند و به همین دلیل نام یوسفی دیگر در میان عوامل این برنامه دیده نمیشود.
حاشیه بعدی اما اتفاق خوبی بود. یکی از بازیکنهای این مسابقه به نام رجب آمری، مشهور به عمو رجب با مهارت مخصوصش در این بازی به شهرت و محبوبیت زیادی رسیده بود. بسیاری منتظر بودند او و تیمش برنده شوند و جایزه نهایی که مبلغ ۵۰۰ میلیون تومان برای هر نفر بود به عمو رجب برسد. خود او هم اعلام کرده بود اگر این جایزه را بگیرد خرج جهیزیه دخترش خواهد کرد. اما در طی روند مسابقه عمو رجب و تیمش باختند و این موضوع مسابقه را در مرحله نیمهنهایی به یک قسمت دراماتیک کشاند. مهران مدیری از این اتفاق و حذف عمو رجب بسیار ناراحت شد.
اما در قسمت دهم رئالیتیشو «گل یا پوچ» پیش از شروع مسابقه، رجب آمری، جلوی دوربین آمد و مهران مدیری در کنار او قرار گرفت و گفت:«اولین کسی که در فراخوان آمد عمو رجب بود. همه تو این برنامه کاپ اخلاق داشتن. اما عمو رجب یک کاپ اخلاق جدا دارد، بع خاطر مهربونیش، به خاطر دوستداشتنی بودنش. من میخواستم با افتخار با افتخار با افتخار، از خودم پانصد میلیون تومان تقدیم کمک به عمو رجب» این اتفاق بزرگی بود که در تاریخ مسابقات و رئالیتیشوهای ایرانی تقریبا بیسابقه بود و پس از پخش این قسمت بخش اهدای این هدیه تبدیل به یک ویدیو پربازدید و وایرال شده در فضای مجازی شد. ادامه رئالیتی شو «گل یا پوچ» قرار است در قالب دو بازی رفت و برگشت انجام شود و برنده نهایی در هفتههای آینده معرفی خواهد شد.
منبع: دیجیکالا مگ
واقعا برنامه جالب و پر مخاطبیه. ولی خیلی عجیبه که ساترا به آقای یوسفی که مجرمه و سابقه خیانت به کشورش رو داره همچین مجوزی داده