تفاوت گلیکولیک اسید با سالیسیلیک اسید چیست؟

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۵ دقیقه
گلیکولیک اسید با سالیسیلیک اسید

پوست تقریباً هر ۲۸ روز یکبار تجدید می‌شود، بنابراین سطحی‌ترین سلول‌های مرده به طور طبیعی از بین می‌روند. با این حال، شرایط خاصی مانند سن، آب و هوا، گرمایش داخلی، تهویه‌ی مطبوع، استرس، دارو‌ها یا مسائل مربوط به سلامتی، می‌توانند باعث اختلال در این پاکسازی طبیعی شوند. وقتی این اتفاق می‌افتد، سلول‌های مرده‌ی پوست روی سطح پوست باقی می‌مانند و باعث می‌شوند رنگ چهره کدر به نظر برسد. بنابراین لایه‌برداری منظم برای یک روال مراقبت از پوست ضروری است.

گلیکولیک اسید یا گلایکولیک اسید (Glycolic acid) و سالیسیلیک اسید (salicylic acid) دو ماده‌ی لایه‌بردار شناخته شده هستند. به دلیل محبوبیت بالایشان، به تنهایی یا در ترکیب با سایر محصولات مراقبت پوست، عرضه می‌شوند. هر دو مواد می‌توانند پوست شما را لایه‌برداری کرده و با آکنه مبارزه کنند، اگرچه مکانیسم‌های اثر متفاوتی دارند. این مقاله به شما کمک می‌کند تا بدانید تفاوت‌ گلیکولیک اسید با سالیسیلیک اسید چیست و ببینید کدام یک برای مشکلات پوستی شما مناسب‌تر است.

گلیکولیک اسید چیست؟

گلیکولیک اسید نوعی آلفا هیدروکسی اسید (AHA) است که به طور طبیعی در نیشکر هم یافت می‌شود. یک لایه‌بردار قوی که با کار کردن روی خارجی‌ترین لایه‌ی پوست و از بین بردن سلول‌های مرده، باعث ظاهر شدن پوست شاداب‌تر و روشن‌تر می‌شود. گلیکولیک اسید اندازه‌ی مولکولی کوچکی دارد که آن را در ورود و لایه‌برداری پوست بسیار مؤثر می‌کند. این ماده ظاهر پوست آسیب‌دیده را بهبود می‌بخشد، خطوط ریز و چین و چروک را کاهش می‌دهد، بافت ناهموار پوست را صاف می‌کند و هایپرپیگمانتاسیون یا همان ناهماهنگی رنگ پوست را بهبود می‌دهد. از آنجایی که آلفا هیدروکسی اسید‌ها محلول در آب هستند، ممکن است گلیکولیک اسید را در ترکیبات بسیاری از پاک‌کننده‌ها ببینید. بعد از پاکسازی صورت با شوینده‌ی حاوی گلایکولیک اسید، احساس نرمی بیشتری خواهید داشت.

تونیک پوست دی اوردینری مدل Glycolic Acid 7% Toning Solution حجم 240 میلی لیتر

سالیسیلیک اسید چیست؟

اسید سالیسیلیک یک از انواع بتا هیدروکسی اسید است (BHA) است که در طبیعت در پوست درختان بید هم وجود دارد. اسید سالیسیلیک می‌تواند به لایه‌های عمیق‌تر پوست نفوذ کند و به توانایی آن در لایه‌برداری و باز کردن منافذ شناخته شده است. این ماده عمدتاً برای پیشگیری و درمان آکنه و کاهش جوش‌های سرسیاه استفاده می‌شود. به علاوه، اسید سالیسیلیک دارای خواص ضد التهابی و ضد میکروبی خفیفی هم است. این ماده به طور گسترده برای رفع چندین مشکل پوستی از جمله آکنه، پسوریازیس، پوست ناهموار (کراتوز پیلاریس) و ملاسما استفاده می‌شود. از آنجایی که اسید سالیسیلیک محلول در چربی است، می‌تواند به منافذ مسدود شده نفوذ و چربی اضافی جمع شده در آن‌ها را تمیز کند. همچنین از آنجا که این ماده ترشح سبوم را کاهش می‌دهد، برای افرادی که پوست چرب یا مستعد آکنه دارند مفید است.

تونر نیپ+فاب مدل سالیسیلیک اسید حجم 100 میلی لیتر

گلایکولیک اسید یا سالیسیلیک اسید؟ کدام برای پوست من مناسب‌تر است؟

اگر با آکنه و منافذ بسته دست و پنجه نرم‌ می‌کنید، با این که هر دو ماده می‌توانند تأثیر مفیدی روی پوست شما داشته باشند، اما به طور کلی اسید سالیسیلیک انتخاب بهتری است. زیرا ترشح اضافی سبوم را کنترل می‌کند. سبوم اضافی باعث رشد باکتری‌های مولد آکنه می‌شوند. اگر پوست شما چرب نیست، اسید گلیکولیک انتخاب بهتری برای پوستتان خواهد بود. سالیسیلیک اسید می‌تواند اثر خشک کنندگی داشته باشد و استفاده از آن روی پوست غیر چرب ممکن است به طور تصادفی باعث از بین رفتن مقدار بالای سبوم مفید شود. این در حالی است که اسید گلیکولیک پوست شما را با حفظ رطوبت، لایه‌برداری می‌کند. گلیکولیک اسید ممکن است برای بهبود ناهماهنگی رنگ پوست از جمله آسیب‌های ناشی از نور خورشید و علائم آکنه و همچنین کاهش ظاهر خطوط ریز و چین و چروک هم انتخاب مناسب‌تری باشد. با این حال استفاده از آن برای افرادی که پوست حساس یا واکنش‌پذیر دارند توصیه نمی‌شود زیرا به گونه‌ای طراحی شده است که به عمق منافذ پوست نفوذ کند و می‌تواند باعث خشکی و التهاب شود.

تفاوت گلیکولیک اسید با سالیسیلیک اسید

کرم لایه بردار سسدرما مدل ای سی گلیکولیک 20 حجم 50 میلی لیتر

آیا می‌توان از اسید‌های گلیکولیک و سالیسیلیک با هم استفاده کرد؟

با این که می‌توان هر دو اسید را برای استفاده با هم ترکیب کرد، متخصصان پوست توصیه می‌کنند به طور متوالی از این ترکیب استفاده نشود. از آنجایی که هر دو ماده از جمله لایه‌بردارهای فعال به شمار می‌روند، می‌توانند سد پوستی شما را ضعیف و مستعد خشکی بیش از حد یا حساسیت بالا کنند. مهم‌ است که استفاده از ترکیب هر دو را به آرامی شروع کنید و به هرگونه حساسیتی که رخ می‌دهد توجه داشته باشید.

سرم لایه بردار پوست

سرم پوست وزه مدل سالیسیلیک اسید حجم 30 میلی لیتر

نکات ضروری

انتخاب اسید لایه‌بردار مناسب لین این دو به نگرانی پوست شما بستگی دارد. هر دو ماده را می‌توان در مجموعه‌ای از محصولات از جمله پاک‌کننده‌ها، سرم‌ها و تونر‌ها یافت و هر دو برای لایه‌برداری پوست و کاهش آکنه ایده‌آل هستند. با وجود شباهت‌ها، تفاوت‌های زیادی هم بین گلیکولیک اسید و سالیسیلیک اسید وجود دارد و هر کدام روش خاص خود را برای کمک کردن به داشتن پوستی سالم و شفاف دارند. هر کدام را که انتخاب می‌کنید، مهم است به دقت و به مرور آن‌ها را وارد روتین مرافبت از پوست خود کنید تا از لایه‌برداری بیش از حد پوست جلوگیری کنید. در ادامه‌، نکات ضروری برای استفاده از هر دو ماده آمده است.

  • هرگز نباید گلیکولیک اسید یا سالیسیلیک اسید را با ویتامین C ترکیب کنید. ترکیب هر نوع اسید با ویتامین C تعادل pH را مختل می‌کند و قبل از اینکه فرصتی برای بهبود پوست داشته باشد کاملاً بی‌اثر می‌شود.
  • هنگام قرار گرفتن در معرض آفتاب، مصرف هر دو اسید را قطع کنید.
  • هم گلیکولیک اسید و هم سالیسلیک اسید می‌توانند حساسیت به نور خورشید را افزایش دهند. پس حتما در طول درمان با این دو ماده، از ضد آفتاب استفاده کنید.
  • قبل از مشورت با متخصص پوست، این مواد را با سایر دارو‌های درمان‌کننده‌ی آکنه یا لوازم آرایشی ترکیب نکنید.
  • اگر می‌خواهید باردار شوید، دوران بارداری را سپری می‌کنید یا در دوران شیردهی هستید، حتما قبل از استفاده از گلیکولیک اسید و سالیسیلیک اسید، با پزشک خود مشورت کنید.
  • برای جلوگیری از عوارض جانبی، هنگام درمان با گلایکولیک اسید یا سالیسیلیک اسید، استفاده از لایه‌بردار‌های دیگر را متوقف کنید.
  • از هیچ‌گونه اسید‌های موضعی برای کودکان استفاده نکنید.
  • هنگام استفاده از هر محصول مراقبت از پوست، همیشه دستورالعمل‌های روی بسته‌بندی را دنبال کنید.

منابع: healthline, depolog, miiskin, clinikally

روتین پوستی


برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما