فروش جهانی گوشیهای هوشمند حدود ۹ درصد کاهش یافته است
امسال گوشیهای هوشمند، به ویژه در سهماههی دوم، تقاضای کمتری نسبت به سهماههی اول داشتند. گزارش جدیدی از Canalys، یک مؤسسهی تحقیقاتی که روی بازار نظارت میکند، نشان میدهد که نرخ فروش جهانی گوشیهای هوشمند در سهماههی دوم سال ۲۰۲۲ نسبت به مدت مشابه سال قبل حدود ۹ درصد کاهش یافته است.
این گزارش نشان میدهد که به دلیل رکود اقتصادی و غیرقابل پیشبینی بودن شرایط بازار، تقاضای کمتری برای خرید گوشیهای هوشمند وجود داشته است. برای مقایسه باید اشاره کنیم که حدود ۳۰۰ میلیون گوشی هوشمند در سهماههی اول سال جاری به فروش رسید. سری گلکسی S22 سامسونگ و گوشی وانپلاس ۱۰ پرو نقش بسیار پررنگی در به دست آمدن این آمار و ارقام داشتهاند. این در حالی است که در سهماهه دوم امسال تنها ۲۷۰ میلیون گوشی هوشمند به فروش رفته که افت قابل توجه ۹ درصدی را به دنبال داشته است.
در این گزارش، «Runar Bjørhovde»، تحلیلگر Canalys Research اشاره میکند که رکود اقتصادی و کاهش تقاضای کاربران باعث شده که بسیاری از سازندگان گوشیهای هوشمند تغییراتی را در استراتژیهای خود برای ماههای باقیمانده از سال ۲۰۲۲ اتخاذ کنند. او در ادامه افزود: «به دلیل وجود مشکلات اقتصادی، بازار گوشیهای میانرده و اقتصادی بسیار مورد توجه قرار گرفته و به نظر میرسد که همین موضوع موجب شود تا سازندگان گوشیهای هوشمند حجم عرضهی گوشیهای میانرده خود را کاهش دهند. بدیهی است کاربران با بودجه اقتصادی محدودی که برای خرید گوشی دارند، بیشتر به سمت گوشیهای میانرده و اقتصادی روی میآورند.»
در ادامه، «توبی ژو»، یکی دیگر از تحلیلگران Canalys اشاره کرده که کاهش تقاضا باعث به وجود آمدن نگرانیهای زیادی برای زنجیرههای تأمین گوشیهای هوشمند شده است. البته گفته میشود که این مشکلات موقتی خواهد بود و بهزودی رفع خواهد شد. با این حال، مشکلات لجستیکی و مرتبط با تولید همچنان ادامه خواهد داشت. اینها شامل مسائلی مانند محدودیتهای واردات از کشورهای در حال توسعه است که منجر به تأخیر بیشتر در فرآیندهای گمرکی شده است.
به عنوان یک راهحل، فروشندگان باید با توزیعکنندگان همکاری نزدیک داشته باشند تا وضعیت عرضه و موجودی را بررسی کرده و به سرعت فرصتهای کوتاه مدت جهت بهبود وضعیت را شناسایی کنند. علیرغم کاهش عرضه گوشیهای هوشمند، شرکتهایی مانند سامسونگ توانستهاند در صدر این فهرست قرار بگیرند (در سهماهه دوم سال ۲۰۲۲). دلیل اصلی صدرنشینی سامسونگ، گوشیهای سری گلکسی A هستند. این گوشیهای هوشمند در واقع به سامسونگ کمک کردهاند تا ضمن تثبیت جایگاه اول، سهم بازارش را از ۱۸ به ۲۱ درصد ارتقا دهد.
پس از آن اپل با ۱۷ درصد در جایگاه دوم قرار گرفته زیرا آیفون ۱۳ تقاضای زیادی داشته است. از سوی دیگر، فروشندگان چینی مانند شیائومی، اوپو و ویوو در بازار کشورهای خود با مشکلات زیادی مواجه شدهاند. آنها در این سه ماهه به ترتیب ۱۴٪، ۱۰٪ و ۹٪ سهم بازار را به خود اختصاص دادهاند. باید اشاره کنیم که سامسونگ در سه ماهه اول سال ۲۰۲۲ نیز در صدر این جدول قرار گرفته بود. گزارش اخیر حاکی از آن است که غول فناوری کرهای با ۷۳.۶ میلیون فروش محصولاتش از اپل پیشی گرفته است. این در حالی است که غول فناوری آمریکایی با فروش ۵۶ میلیون از محصولات خود در ردهی دوم قرار دارد.
منبع: Androidcentral