کمبود مهندس ماهر بحران جدید صنعت تراشه است
بحران کمبود جهانی تراشه هنوز برطرف نشده و حالا به نظر میرسد این صنعت باید خود را برای روبرو شدن با بحران جدیدی آماده کند. بر اساس گزارش وال استریت ژورنال، کارشناسان صنعت تراشه میگویند که کمبود نیروهای ماهر به خصوص مهندسان در این حوزه به یک مشکل جدی تبدیل شده که کارهایی مانند طراحی تراشهها و ساخت آنها را با چالشهای متعددی روبرو کرده است.
در حال حاضر بزرگترین سازندگان تراشهها در سرتاسر دنیا مشغول ساخت کارخانههای چندین میلیارد دلاری هستند که برای فعالسازی این کارخانهها، به تعداد زیادی نیروی ماهر در این حوزه نیاز دارند. هرکدام از تاسیسات ساخت تراشهها نیازمند چندین هزار مهندس و نیروی ماهر هستند و از سوی دیگر محققان هم برای یافتن روشهای بهبود تراشهها باید به خدمت گرفته شوند.
شرکت تایوانی TSMC که بزرگترین تولیدکنندهی تراشههای موبایل محسوب میشود، به طور نگرانکنندهای کمبود نیرو دارد. طبق گزارشهای منتشر شده، این شرکت در حال حاضر به ۲۷۷۰۰ نیروی متخصص نیاز دارد که این آمار نسبت به سال گذشته ۴۴ درصد افزایش یافته است. در همین زمینه رییس دانشکده مهندسی برق دانشگاه ملی تایوان گفته که مشکل اصلی به افزایش تقاضا برای این نیروها برمیگردد و افزوده که نسبت به حل این مشکل در کوتاهمدت چندان خوشبین نیست.
در این میان باید خاطرنشان کنیم اگرچه شرکتهایی مانند اپل و کوالکام از واحدهای مختص طراحی تراشه بهره میبرند، اما TSMC برای تولید این تراشههای پیشرفته به مهندسان متعددی نیاز دارد. روی هم رفته با پیشرفتهتر شدن فرایند ساخت تراشهها، پیدا کردن نیروهای متخصص مناسب این حوزه سختتر میشود و به همین خاطر برخی مقامات تایوان نگران این روند هستند. شرکت TSMC نقش بسیار مهمی در اقتصاد تایوان ایفا میکند و به همین خاطر افت عملکرد آن اقتصاد این کشور را دچار چالش میکند.
یکی از اساتید رشتهی مهندسی برق الکترونیک در این زمینه به وال استریت ژورنال گفته که طی سالهای گذشته شمار دانشجوهایی که به سمت این رشته میآیند به طور قابل توجهی کاهش پیدا کرده است. آمریکا هم در این زمینه وضعیت خوبی ندارد زیرا شرکتها برای استخدام مهندسان خارجی با محدودیتهای زیادی مواجه هستند و همین موضوع چالش تولید تراشههای پیشرفته در این کشور را افزایش داده است.
همانطور که در ابتدای مطلب گفتیم، بحران جهانی تراشه هم همچنان ادامه دارد و شرکتهای زیادی با چالشهای ناشی از آن دست و پنجه نرم میکنند. در این زمینه مقامات شرکتهای مختلف در مورد تاریخ اتمام این بحران اظهارنظر کردهاند. به عنوان مثال مدیرعامل کوالکام مدتها قبل اعلام کرد که در سال ۲۰۲۲ وضعیت کمبود تراشه کمی بهتر میشود ولی به طور کامل حل نخواهد شد. از طرف دیگر، مدیرعامل arm مدعی شده بحران جهانی تراشه قرار نیست پایان مشخصی داشته باشد و از طرفی روز به روز بدتر هم میشود. طبق گفتههای او، بحران تراشه نه تنها بهتر نمیشود بلکه تا مدتها ادامه هم خواهد داشت و بسیار بدتر از چیزی خواهد بود که برخی از کاربران تصور میکنند.
مدیرعامل اینتل هم اعلام کرده که در سال ۲۰۲۲ این بحران ادامه پیدا میکند ولی او نسبت به حل این مشکل نسبتا خوشبین است و گفته در سال ۲۰۲۳ به طور کامل شاهد برطرف شدن این مشکل خواهیم بود. در رابطه با بحران تراشه هنوز با قاطعیت نمیتوان چیزی گفت و صحبتهای مقامات ارشد شرکتها هم عمدتا گمانهزنی محسوب میشوند.
منبع: 9To5Mac
کسانی که مقطع کارشناسی تکنولوژی نرم افزار خوندن این امکان واسشون هست که برای مقطع ارشد سخت افزار بخونن؟
چه رشته ای رو باید برای پذیرش انتخاب کنن؟
سلام.. این رشته بر میگرده به الکترونیک و یا کنترل بخش تحقیقات بنیادی و اتم که شامل تحقیق و توسعه مدارات میکرو منطقی و کاووش حالات در رفتار الکترونها