پتنت اپل از یک مکبوک شیشهای یا سرامیکی با دکمههای لمسی خبر میدهد
پیشتر شایعها و گمانهزنیها حاکی از آن بود که اپل قصد ساخت یک ساعت هوشمند شیشهای را دارد، اما پتنت ثبت شدهی دیروز این شرکت از یک مکبوک شیشهای یا سرامیکی خبر میدهد. این پتنت حفرههای نامرئی در بدنهاش دارد که از طریق آن آیکونهای نوتیفیکیشن میتوانند با دکمههای تعاملی نمایش داده شود. باید خاطر نشان کنیم که در این پتنت برای ترکیب حفرههای کوچک به جای استفاده از دکمههای فیزیکی از استراتژی خاصی بهره برده شده است.
در واقع ایدهی این پتنت اپل را اینطور میتوان بیان کرد که زمانی که عناصر نمایشگر یا دکمهها روشن نیستند آنها به شکل نامرئی درمیآیند و قابل دیدن نیستند. این توضیحات به طور کلی به ورودیهای این دستگاه الکترونیکی مربوط میشود. به طور خاص، تجربیات استفاده شده در این دستگاه مربوط به ساختارهایی هستند که وجود یک درگاه ورودی را از نظر کاربر پنهان و یا مبهم میکنند.
این دستگاه الکترونیکی شامل یک محفظهی تعریف شده و همچنین یک منطقهی ورودی با مجموعهای از حفرههای کوچک است. این پتنت علاوه بر اینها شامل یک منبع نور است که در داخل محفظهای قرار گرفته و برای انتشار نور به شکل آرایهای از حفرههای کوچک پیکربندی شده است. مکبوک شیشهای یا سرامیکی اپل همچنین شامل یک حسگر است که در داخل محفظهای قرار گرفته و برای تشخیص عناصر ورودی (انگشت دست) در امتداد ناحیهی ورودی پیکربندی شده است.
آرایهای از حفرههای کوچک روی دستگاه طوری پیکربندی شدهاند که تا زمانی که توسط منبع نور روشن نشوند، به صورت بصری غیر قابل تشخیص هستند. همچنین باید اشاره کنیم این حفرههای کوچک به گونهای پیکربندی شدهاند که وقتی توسط منبع نور روشن میشوند، آیکونها را نشان میدهند. اپل سرامیک را به عنوان یک مادهی مناسب برای پوشش این مکبوک، با شیشه و پلاستیک بهعنوان جایگزینهای احتمالی آن پیشنهاد میکند (هرچند این روزها مکبوک پلاستیکی بعید به نظر میرسد.)
غول فناوری آمریکایی در این زمینه توضیح داده: «لایهی نیمه شفاف دستگاه ممکن است از یک یا چند ماده نیمه شفاف از جمله شیشه، سرامیک، پلاستیک یا ترکیبی از آنها تشکیل شود. باید اشاره کنیم که اصطلاح شفاف که در اینجا بکار برده شده، ممکن است برای اشاره به یک ماده یا لایهای که اجازه عبور نور را میدهد استفاده شود و نیازی به این نیست که مواد یا لایه شفاف و روشن باشد.»
بد نیست یادآوری کنیم که اپل قبل از این پتنت، از ثبت پتنت دیگری خبر داده بود که کاربران میتوانند قلم لمسی پنسل اپل را با قرار دادن روی نمایشگر گوشیهای آیفون شارژ کنند. این پتنت که به نام «شارژ بیسیم Trought Display Wireless» ثبت شده، جزئیات سیستمی را شرح میدهد که به یک دستگاه الکترونیکی شخصی مانند آیفون یا آیپد اجازه میدهد تا بتواند گجتهای دیگر را از طریق صفحهنمایش خود شارژ کند.
به عبارت دیگر، این فناوری با هدف تبدیل صفحهنمایش به نقطهی شارژ به دنبال افزایش دامنهی شارژ معکوس است. یک دستگاه الکترونیکی شخصی (مثلا تبلت یا گوشی هوشمند) میتواند گجتهای جانبی (مثلا قلم) را از طریق صفحهنمایش دستگاه به صورت بیسیم شارژ کند. این نقطهی شارژ میتواند در قسمت خاصی از نمایشگر تعبیه شود که در دید کاربر مشکلی ایجاد نکند.
باید دید در نهایت غول فناوری آمریکایی میتواند که این اختراعات ثبت شده که تصورشان کمی دشوار است را روزی به واقعیت و محصول نهایی این شرکت تبدیل کند یا نه.
منبع: 9to5mac