چطور در دوران دورکاری ترفیع شغلی بگیریم؟
کار کردن در محیطی به غیر از محیط رسمی و اداری دفتر اگرچه ممکن است برای برخی جذاب و راحت به نظر برسد، ولی این سبک کار کردن به مرور زمان کلیشهای میشود. از سوی دیگر، خیلی طبیعی است که بعد از مدتی کار کردن در محیطی خاص و کسب تجربه، پیشرفت کرده و سمت شما ارتقا پیدا کند. بعد از چند سال کار کردن در یک محیط رسمی و اداری احتمالاً ترفیع میگیرید، ولی فردی که دورکاری میکند معمولاً بعد از چند سال کار کردن نباید انتظار ترفیع گرفتن را داشته باشد. با این حال، راهکارهایی برای ترفیع گرفتن برای افراد دورکار هم وجود دارد که در ادامه به آنها میپردازیم.
شبکه خود را بسازید
فردی که در مکانی غیر از دفتر کار رسمی شرکت و سازمان کار میکند ممکن است انتظار داشته باشد از کاری که انجام داده است قدردانی شود. اما این اتفاق با توجه به محیطی که او در آن کار میکند چندان آسان نیست. از سوی دیگر، بهصورت کلی، ارزیابی افرادی که به صورت دورکاری کار میکنند هم به راحتی کارمندان حضوری نیست. بنابراین، فرد به سختی باید تلاش کند تا شبکهای از ارتباط خود را بسازد در زمان ارائه ترفیعهای شغلی هیچ تفاوتی وجود نداشته باشد و شانس خود را داشته باشد. گاهی اوقات ممکن است مدیرها افراد دورکار را هنگام بررسی ارتقاء شغلی و یا افزایش حقوق در نظر نگیرند. به همین خاطر، سعی کنید همیشه با سایر کارمندان و مدیرها در ارتباط باشید.
راهنماییهای سودمند را پیدا کنید
گاهی اوقات فرد دورکار انتظار ترفیع شغلی و یا افزایش دستمزد دارد و واقعاً فکر میکند عملکرد خوبی داشته و شایسته چنین پاداشی است. ولی از سوی دیگر کارفرما ممکن است چنین نظری نداشته باشد. در این شرایط، فرد باید سعی کند یک مربی و راهنمای خوب پیدا کند تا در فرآیند ارتقای شغلی که شایسته آن است به او کمک کند. بنابراین بهتر است از تکنیکهای خاصی که این مشاور و مربیها به شما آموزش میدهند در جهت پیشرفت شغلی خود استفاده کنید.
به دنبال کسب مهارتهای جدید باشید
کار کردن در محیطی از دفتر رسمی میتواند موانع و یا مرزهای خاصی را برای شرایط کاری شما ایجاد کند. برخی از این موانع شامل کماطلاعی و یا بیاطلاعی شما در مورد برخی تواناییها و یا مهارتهای مهمی میشود که برای ارتقاء شغلی به آنها احتیاج دارید. آن دسته از کارمندانی که از خانه و یا هر مکان دیگری غیر از دفتر کار میکنند گاهی اوقات ممکن است تنها به این دلیل وفق به ترفیع گرفتن نشوند که از مهارتها و تواناییهای جدید مورد نیاز این سمت جدید آگاهی کافی ندارند.
مسئولیت پذیر باشید
زمانی که فردی کار خود را در مکانی غیر از دفتر کار شروع به کار میکند، ممکن است تغییرات رفتاری متفاوتی را از سوی کارفرمای خود تجربه کند. این تغییرات رفتاری را میتوان به عنوان نشانههایی از این موضوع در نظر گرفت که آن کارمند دورکار شانسی برای ارتقا و ترفیع گرفتن ندارد. برای جلوگیری از چنین مشکلاتی، فرد دورکار باید سعی کند بسیار مسئولیتپذیر باشد و در پذیرش و انجام مسئولیتهای جدید حتی داوطلب شود. این کار باعث خواهد شد دیدگاه کارفرما در مورد شما تغییر پیدا کند.
همیشه پیشرفت کنید
پیشرفت شغلی بدون پیشرفت در تواناییها و مهارتها ممکن نیست. به عنوان فردی که در محیطی غیر از محیط رسمی خود سازمان کار میکنید، احتمالاً کارفرما متوجه تمام پیشرفتها و تواناییهای شما نباشد. از سوی دیگر، ممکن است بعد از چند سال کار کردن در این سازمان انتظار ترفیع و پیشرفت شغلی داشته باشید که امری کاملاً طبیعی است. برای اینکه شانس ارتقاء شغلی خود را حفظ کنید، همیشه باید در حال پیشرفت و تلاش برای بهتر کار کردن باشید. هرچه کارفرما از شما راضیتر باشد، احتمال ترفیع هم بیشتر میشود.
اهداف شغلی خود را بررسی کنید
وقتی شخصی تمام تصورش از کار کردن را محدود به دورکاری کرده باشد، چندان عجیب هم نخواهد بود که فقط در چنین محیطی کار کند. اگر واقع بین باشیم، دورکاری در حال حاضری یکی از موانع پیشرفت شغلی محسوب میشود و افراد دورکاری شانس کمتری برای ارتقا دارند. بنابراین، هرگز نباید خودتان را تنها محدود به موقعیتها و مشاغل دورکاری کنید. برای غلبه بر چنین مسائلی، بهتر است شروع به کاوش در زمینه اهداف شغلی خود کنید و آینده خود را کاملاً ترسیم کنید. شاید واقعاً با کار حضوری مشکلی نداشته باشید و این سبک کار کردن مزایای بیشتری برای شما داشته باشد. اگر مطمئن هستید که دورکاری انتخاب بهتری برای شما است، حداقل امنیت فکری و اجتماعی بیشتری خواهید داشت.
با رئیس/کارفرمای خود مستقیم ارتباط برقرار کنید
وقتی راهی برای ترفیع فرد دورکار وجود ندارد و هیچ شانسی را پیشروی خود نمیبینید، بهتر است قبل از اینکه خیلی دیر شود با رئیس خودتان مستقیم صحبت کنید. در این مکالمه باید خیلی صریح، واضح و مودبانه در مورد درخواست ترفیع خود صحبت کرده و دلایل خودتان را بیان کنید. شاید واقعاً دورکاری شما باعث شده باشد تا کارفرما توجه کافی به عملکرد شما نداشته باشد و ارائه مستقیم این توضیحات او را برای این تصمیمگیری کمک کند. یادتان باشد صحبت مستقیم با مدیر و کارفرما مادامی که توهینآمیز و بهدور از احترام نباشد، هیچ ایرادی ندارد.
به مدیر خود یادآوری کنید
اگر با مدیر خود صادقانه و مستقیم صحبت کرده و نتیجهای به همراه نداشت، وقت آن است که مجدداً به او یادآوری کرده و پیشنهادات خود را مطرح کند. این کار البته ممکن است کمی ریسک هم داشته باشد. ولی به عنوان آخرین تلاشهای شما برای پیشرفت در نظر گرفته میشود. این تلاشها میتواند محیط شغلی و یا دیدگاه کارفرما در مورد شما را تغییر داده و در نهایت همه چیز به نفع شما تغییر پیدا کند. ولی باید مراقبت باشید که این یادآوریها و صبحتها در فاصله زمانی و در شرایط مناسب انجام شود. اصرار بیش از حد ممکن است نتایج کاملاً معکوسی برای شما به همراه داشته باشد.
سعی کنید بین دورکاری و حضور در دفتر تعادل برقرار کنید
وقتی صحبت از ترفیع به میان میآید، کارفرما و مدیرها تمام حقایق و تجربیات در مورد کارمندان را در نظر میگیرند. در کنار تواناییها، سابقهکار، تعهد شغلی و بسیاری از موارد دیگر، محیط کار هم میتواند یکی از عوامل تاثیرگذار باشد. تمام این موارد میتواند در مورد افراد دورکار هم صدق کند. برای اینکه سعی کنید اوضاع را به نفع خودتان تغییر دهید، باید سعی کنید تعادلی بین کار کردن حضوری و دورکاری خودتان ایجاد کنید. سعی نکنید نشان دهید که دورکاری اصلاً از تواناییها و یا بازدهی شغلی شما نمیکاهد. در مجموع، باید کارفرما را مجاب کنید که دورکاری و کار حضوری تاثیری در عملکرد شما ندارد.
از سوی دیگر، اگر امکان حضور در دفتر سازمان را هم دارید، همیشه خودتان را محدود به دورکاری نکنید و گاهی اوقات در دفتر حضور پیدا کنید. همانطور که بیان شد، ارتقاء شغلی تنها مربوط به سابقه و تواناییها نیست، شبکهسازی و حفظ ارتباطات هم نقش مهمی در این امر دارند. حتی اگر لزومی به حضور فیزیکی شما نباشد و تمام کارهای خود را بتوانید به صورت دورکاری انجام دهید، حضور در محیط شرکت را حتماً جدی بگیرید.
ارتباط با همکاران را حفظ کنید
هنگام تصمیمگیری برای ترفیع شغلی عوامل زیادی در نظر گرفته میشود و همهچیز تنها مربوط به سابقهکار و عملکرد نیست. سمت بالاتر احتمالاً مستلزم ارتباط بیشتر شما با سایر کارمندان باشد و شاید حتی نقشی مدیریتی و یا نظارتی پیدا کنید. بنابراین، نظر سایر همکاران در مورد ترفیع شما هم بسیار مهم خواهد بود. به همین خاطر، سعی کنید ارتباط خود با همکاران را حفظ کنید و ارتباط خوبی با آنها داشته باشید. مدیران شما احتمالاً سمتهای مهم و مدیریتی را به افراد گمنام و ناشناس شرکت واکذار نمیکنند.
برای ارتقاء داوطلب شوید
گاهی اوقات پیشنهادهای ارتقاء شغلی در یک بخش سازمان ارائه میشود و افراد مختلف میتوانند برای آن درخواست کنند. درخواستها بررسی شده و سپس فرد مورد نظر انتخاب میشود. در چنین شرایطی، ممکن است مدیران و افراد تصمیمگیر اصلاً بهفکر افراد دوکار نباشند و آنها را از گزینههای خود خارج کرده باشند. بنابراین بهتر است خودتان اقدام کرده و علاقه خود به ارتقاء و پیشرفت را نشان دهید. برای این ترفیغ شغلی اقدام کرده و درخواست خود را ارسال کنید. سعی کنید دلایلی قانع کننده برای این درخواست خود اعلام کنید.
سعی کنید دیده شوید
حتی اگر بهترین کارمند سازمان باشید، تا زمانی که کار شما دیده نشود، شانس چندانی برای پیشرفت نخواهید داشت. اگر ارتقاء و پیشرفت شغلی خیلی برای شما اهمیت دارد، باید تلاش کنید که مدیران متوجه عملکرد مناسب شما شده باشند. گاهی اوقات ممکن است اکثر کارفرماها و مدیرها شرکت انجام وظایف خود بوده و توجه کافی به عملکرد شما نداشته باشند. در این شرایط، باید حواستان باشد و در زمانهایی که مدیر سرگرم کار خود نیست، عملکرد خود را به نحوی به او نشان دهید و پیامی را به هر نحوی ارسال کنید. اطمینان حاصل کنید که مدیر متوجه پیام و عملکرد شما شده است.
پیگیر اخبار و فعالیتهای شرکت باشید
اکثر کارمندانی که در شرکت کار میکنند عمدتاً روی تیمی تمرکز میکنند که قرار است با آنها کار کنند. اما افرادی که دورکاری میکنند معمولاً احتیاجی نیست که با تمام اعضای تیم در ارتباط باشند. بنابراین، افرادی که دورکاری میکنند باید پیگیر اخبار و فعالیتهای تیم و شرکت باشند و سعی کنند اطلاعاتی در مورد آنها جمعآوری کنند. مطلع بودن شما از اخبار شرکت نهتنها روی عملکرد شما در تیم و کارتان تاثیر خواهد گذاشت، بلکه به دلایلی که پیشتر توضیح دادیم هم میتواند شانس شما برای ترفیع گرفتن را افزایش دهد.
جمع بندی
وقتی کسی حضوراً چند سال در شرکت کار میکند و با تجربهتر میشود، شانس بالایی برای ارتقاء شغلی پیدا میکند. ولی این مورد چندان در مورد کارکنان دورکار صدق نمیکند. آنها هرچقدر هم که کار خود را خوب انجام دهند، احتمالاً در همان سطح و حد باقی میمانند. در این مقاله به این موضوع پرداختیم و روشهایی را معرفی کردیم که افراد دورکار با استفاده از آنها میتوانند راحتتر ترفیع شغلی بگیرند. بهصورت خلاصه، این دست کارمندان ۴ چالش اصلی پیش روی خود دارند: ارتباط کمتر و بنابراین شانس پیشرفت کمتر؛ عدم ارتباط چهره به چهره با همکاران؛ جدا بودن از فرهنگ سازمانی؛ مدیریت زمان. استراتژیهای نامبرده در این مقاله را بهکار بگیرید، ولی فراموش نکنید هیچچیز تاثیرگذارتر از عملکرد مناسب و کارایی بالایی شما نخواهد بود.
منبع: wisestep