۱۴ درمان خانگی عالی برای جوشهای داخل گوش
جوشهای صورت به اندازهی کافی آزاردهنده هستند، حالا تصور کنید این جوشها روی گوش و بدتر از آن داخل گوش ظاهر شوند! جوشهای گوش میتوانند در هر قسمت از سطح خارجی گوش، پشت گوش و حتی داخل مجرای گوش شما ظاهر شوند. جوش یا آکنه یک بیماری پوستی شایع است که بهدلیل ترشح بیش از حد چربی (سبوم) از غدد چربی پوست ایجاد میشود. جوش در گوش از نظر پزشکی بهعنوان «کیست سباسه» نامیده میشود.
روغن اضافی، سلولهای مردهی موجود در سطح خارجی پوست را به دام میاندازد و منافذ پوست شما را مسدود میکند. همچنین باکتریها و قارچهای موجود در مجاورت خود را به دام میاندازد. در نتیجه، یک برآمدگی یا جوش ایجاد میشود که ممکن است حاوی چرک باشد. خون همچنین ممکن است در جوش وجود داشته باشد که منجر به ترشح خونی از گوش شود. در ادامهی این مطلب از دیجیکالا مگ همراه ما باشید، بیشتر به علل بروز جوش داخل گوش و راههای از بین بردن آن خواهیم پرداخت.
چه چیزی باعث ایجاد جوش در گوش میشود؟
جوش در گوش میتواند بسیار آزاردهنده باشد و همچنین میتواند باعث انسداد شنوایی شود. این مسأله بهویژه زمانی اتفاق میافتد که جوش در کانال گوش ایجاد میشود، جایی که ممکن است بسیار دردناک هم باشد. معمولا جوشهایی که در گوش خارجی ایجاد میشوند، بدون درد هستند.
در ادامه نگاهی به برخی از شایعترین علل جوش در گوش میاندازیم.
اوتیت خارجی
این بیماری که معمولا گوش شناگر نامیده میشود، ممکن است بهدلیل شنا در آب کثیف بروز پیدا کند. باکتریهای موجود در آب باعث عفونت گوش خارجی و مجرای گوش میشوند. از دلایل دیگر این مشکل میتوان به خاراندن گوش با اشیاء کثیف یا گیر کردن یک شیء ریز داخل گوش اشاره کرد.
عفونت ناشی از سوراخ کردن گوش
تحریک ناشی از سوراخ کردن گوش میتواند منجر به ایجاد یک برآمدگی کوچک در لاله یا در مجرای گوش در کنار سوراخ شود. این برآمدگی ایجاد شده میتواند به جوش تبدیل شود و همچنین ممکن است بسیار دردناک شود.
بهداشت نامناسب
مجرای گوش حساس است و نباید با سنجاق، خلال دندان یا هر چیز تیز به آن ضربه زد. این کار میتواند منجر به عفونت شود. همچنین دستهای کثیف، گوشیهای کثیف، هندزفری کثیف و موهای شسته نشده میتوانند باکتریهای مضر را وارد گوش کنند. باکتریها روی گوش رشد میکنند و باعث ایجاد جوش میشوند.
تغییرات هورمونی
تغییرات در سطح هورمونها در بدن هم میتواند منجر به تشکیل جوش گوش، بهویژه در خانمها شود.
برآمدگی کلوئیدی
کلوئید نوعی برجستگی از بافت فیبری است که در محل آسیب ایجاد میشود و شبیه به یک اسکار است. کلوئید معمولا در نزدیکی سوراخهای گوش دیده میشود. این شرایط با مراجعه به پزشک، قابل درمان است.
دلایل دیگر
بیماریهای مزمن مانند سرطان هم میتوانند عامل ایجاد جوش و برجستگی در گوش باشند. سلولهای سرطانی میتوانند بدخیم یا خوشخیم باشند. اگر برجستگی گوش شما در عرض یک هفته یا بیشتر بهبود نیافت و با یک جوش معمولی، متفاوت به نظر میرسید، حتما با پزشک خود مشورت کنید.
چطور میتوان جوش در گوش را از بین برد؟
جوشهای گوش معمولا ظرف یک هفته یا بیشتر، به خودی خود بهبود مییابند و از بین میروند. اگر مایل به تسریع فرآیند درمان هستید، میتوانید از یکی از روشهای زیر استفاده کنید.
همیشه به یاد داشته باشید که قبل از دست زدن به جوش گوش، دستهای خود را با مایع ضد عفونی کننده کاملا بشویید. دستهای کثیف میتواند باعث گسترش بیشتر عفونت شود.
روش اول؛ درمان دارویی
روشهای درمان دارویی زیر مفید هستند.
۱. الکل مالشی
گوش پاک کن را به الکل آغشته کنید و بهآرامی گوش و نواحی اطراف، بهخصوص نزدیک جوش را با آن تمیز کنید. دو بار در روز موضع را با الکل تمیز کنید.
الکل مالشی یک عامل ضد عفونی کننده است و از گسترش عفونت جلوگیری میکند.
احتیاط: فشار زیادی به جوش وارد نکنید.
۲. فندق جادوگر
پنبه را به فندق جادوگر آغشته کنید و محلول اضافی آن را بردارید. پنبه را بهآرامی روی جوش و نواحی اطراف آن بمالید. این کار را دو بار در روز تکرار کنید.
فندق جادوگر خواص ضد میکروبی دارد و به درمان عفونتی که باعث ایجاد جوش شده، کمک میکند.
۳. آب اکسیژنه
پنبه را به مدت یک دقیقه در آب اکسیژنه خیس کنید. پنبه فشار دهید تا محلول اضافی خارج شود، سپس آن را چند بار روی جوش بکشید. این کار را چند بار در روز تکرار کنید.
آب اکسیژنه نه تنها باکتریها را از بین میبرد، بلکه روند از بین بردن جوش را هم تسریع میکند، همچنین خاصیت ضد التهابی و ضد باکتریایی دارد.
۴. پماد نئوسپورین
پماد را روی جوش بمالید و اجازه دهید خشک شود. این کار را دو تا سه بار در روز انجام دهید.
نئوسپورین به درمان عفونت و همچنین خشک شدن جوش کمک میکند و در نتیجه جوش بهسرعت بهبود مییابد.
۵. کرم ضد آکنه
کرم را روی جوش بمالید و اجازه دهید بماند. این کار را دو تا سه بار در روز انجام دهید.
بنزوئیل پراکسید موجود در کرم ضد آکنه، یک عامل ضدعفونیکننده است و باکتریهای عامل عفونت را از بین میبرد. کرمهای آکنه حاوی مواد دیگری هستند که به بهبود سریع جوش کمک میکنند.
۶. پاککنندهی بدون روغن
جوش را بهآرامی با آب داغ بشویید، دمای آب را تا جایی که میتوانید بالا نگه دارید. حال جوش را با پاک کننده بدون روغن بشویید. اگر جوش شما داخل گوش است، برای شستن آن از یک دستمال استفاده کنید. این کار را دو یا سه بار در روز انجام دهید.
اسید سالیسیلیک موجود در پاک کننده بدون روغن، به باز کردن منافذ کمک میکند و جوش را سریعتر بهبود میبخشد.
روش دوم؛ درمانهای طبیعی
روشهای درمان طبیعی زیر مفید هستند.
۷. سیر
دو حبه سیر را کمی فشار دهید و در دو قاشق غذاخوری روغن خردل یا کنجد و با حرارت ملایم گرم کنید تا سیاه شود. روغن را صاف کنید و بگذارید تا خنک شود. این روغن را بر جوش روی گوش بمالید و بگذارید بماند. برای جوش داخل گوش، دو تا سه قطره از روغن را در گوش بریزید و بگذارید چند دقیقه داخل گوش بماند. این کار را دو بار در روز انجام دهید.
سیر خواص ضد باکتریایی دارد و معمولا برای درمان درد هم استفاده میشود. با استفاده از این روش درد کاهش مییابد و زیت گوش بهزودی از بین میرود.
۸. ریحان
یک مشت از برگهای ریحان را له کنید تا آب آن گرفته شود. با کمک یک تکه پنبه، این آب را روی جوش گوش و اطراف آن بمالید. میتوانید دو قطره از آب ریحان را برای جوش داخل مجرای گوش بریزید. این کار را دو بار در روز تکرار کنید.
ریحان بهدلیل خواص ضد باکتریایی که دارد، از گذشته برای درمان عفونت استفاده میشده است. این روش یک درمان خانگی عالی برای درمان جوشهای گوش است.
۹. سرکهی سیب
پنبه را در سرکهی سیب خیس کنید و روی جوش بمالید. اجازه دهید یک یا دو دقیقه بماند، سپس با آب بشویید. این کار را سه تا چهار بار در روز تکرار کنید. سرکهی سیب خواص ضد باکتریایی دارد که عفونت را درمان میکند و همچنین منافذ مسدود شده را باز میکند. این کار به تسکین سریع جوش کمک میکند.
۱۰. روغن درخت چای
۱ قاشق چایخوری روغن درخت چای را با ۹ قاشق چایخوری آب رقیق کرده و خوب مخلوط کنید. این مخلوط را با کمک پنبه روی جوش بمالید و اجازه دهید بماند. این کار را دو یا سه بار در روز تکرار کنید.
روغن درخت چای خواص ضد باکتریایی دارد. استفاده از آن روی جوش، به تسکین سریعتر عفونت و همچنین به بهبود سریعتر کمک میکند.
۱۱. پیاز
یک عدد پیاز را از وسط نصف کنید و به مدت ۳۰ ثانیه تا ۱ دقیقه روی اجاق گاز یا مایکروفر حرارت دهید. پارچهی پنیر را دور یکی از نیمههای پیاز بپیچید و آن را به مدت ۱۰ دقیقه روی گوش عفونی قرار دهید تا زمانی که پیاز خنک شود. همچنین میتوانید یک پیاز له شده را آب بگیرید و روی جوش گوش بمالید یا دو تا سه قطره در گوش بریزید. این کار را دو تا سه بار در روز تکرار کنید.
پیاز همهی میکروبهای اطراف خود را میکشد و مواد شیمیایی مضر را هم جذب میکند. هنگامی که از پیاز برای از بین بردن جوش گوش استفاده میکنید، نه تنها جوش فعلی درمان میشود، بلکه از عفونتهای مکرر هم جلوگیری میشود.
۱۲. روغن زیتون
روغن زیتون را گرم کنید و با کمک قطرهچکان دو تا سه قطره داخل گوش بریزید. همچنین میتوانید با کمک پنبه آن را بهصورت موضعی روی گوش بمالید. این کار را دو تا سه بار در روز انجام دهید.
روغن زیتون گرم، چرک و کثیفی را در محل جوش حل میکند و منافذ را باز میکند. این کار به بهبود سریعتر جوش کمک میکند.
۱۳. چای سیاه
چای کیسهای سیاه را به مدت یک دقیقه در آب داغ فرو کنید. آب اضافی را بردارید و آن را روی جوش قرار دهید. همچنین میتوانید با کمپرس گرم یا حولهی گرم، جوش را بپوشانید و اجازه دهید ۱۵-۱۰ دقیقه بماند. این کار را دو بار در روز انجام دهید.
تانن موجود در چای بههمراه گرمای آب داغ، به کاهش التهاب کمک میکند.
۱۴. کمپرس گرم
پارچهای را در آب داغ خیس کنید، سپس بیرون بیاورید و آب اضافی آن را بگیرید. این کمپرس گرم را به مدت ۱۵-۱۰ دقیقه روی جوش قرار دهید. این کار را سه تا چهار بار در روز تکرار کنید.
گرمای دستمال به شکل گیری سریعتر جوشها کمک میکند و پس از آن بهراحتی میتوان جوش را بیرون آورد. این کار همچنین به تسکین التهاب در ناحیهی آسیب دیده کمک میکند.
کلام آخر
هرگز جوش روی گوش و هر جوش دیگری را فشار ندهید و نترکانید. این کار ممکن است باکتریهای موجود در جوش را پخش کند و عوارض بیشتر و خطرناکتری را در پی داشته باشد. روشهای دارویی و طبیعی که برای از بین بردن جوش روی گوش گفته شد، نه تنها روند بهبود را تسریع میکنند، بلکه از ایجاد جوش در آینده هم جلوگیری میکنند. اگر جوش در عرض یک هفته یا بیشتر خوب نشد، حتما به پزشک مراجعه کنید.
منبع: stylecraze