طرحهای هندسی برای تبدیل دیوار به یک نقطه کانونی چشمنواز
چه بخواهید یک اتاق رنگارنگ با طرحهای متنوع طراحی کنید و چه قصد داشته باشید طراحی فعلی خانهی خود را زیباتر کنید، بههرحال، میتوانید از طرحهای هندسی به عنوان نقطهی کانونی استفاده کنید. اضافه کردن این طرحها به طراحی داخلی راهی نسبتا ساده برای آوردن رنگ، جذابیت بصری و شخصیت به این فضا است. با کمی برنامهریزی و تحقیق میتوانید یک طرح هندسی زیبا را به نقطهی کانونی اتاق خود تبدیل کنید. در این مقاله، با روش این کار آشنا میشوید.
نحوهی ایجاد طرح های هندسی روی دیوار
برای ایجاد طرحهای هندسی به عنوان نقطهی کانونی فضای داخلی باید روش درست آن را بدانید. این راه طراحی داخلی ۵ مرحلهی مهم دارد که در ادامه آنها را میخوانید.
مرحلهی اول: دربارهی طرح دلخواه خود تصمیم بگیرید
قبل از اینکه از خانه بیرون بروید و مواد و وسایل لازم را بخرید، تصمیم بگیرید که چه طرح هندسی را برای دیوار میخواهید. میتوانید با کاغذ دیواری طرحدار، ایجاد جلوههای سهبعدی با استفاده از نوارهای چوبی یا کاشی، نقاشی با دست آزاد یا چسباندن یک طرح قبل از رنگآمیزی یک نقطهی کانونی جذاب بسازید. بعد از اینکه تصمیم گرفتید، با استفاده از پروژکتور طرح مورد نظر خود را روی دیوار بیندازید.
مرحلهی دوم: اندازهها را دقیقا مشخص کنید
برای ایجاد طرحهای هندسی به عنوان نقطهی کانونی باید اندازههای دقیق این طرحها را مشخص کنید مگر اینکه بخواهید اشکال انتزاعی بیشتری داشته باشید. از یک متر، مداد و تراز برای اندازهگیری کل دیوار، حاشیهای که میخواهید اشکال هندسی روی آن ایجاد کنید و هر شکل هندسی که میخواهید اضافه کنید و علامتگذاری آن استفاده کنید. در نهایت، نتیجهی کار خود را سه بار بررسی کنید. وقتی که اندازهگیریها کاملا تمام شد، هر نوار چوبی که میخواهید به کار ببرید را به آن اندازه برش دهید.
مرحلهی سوم: طرح خود را روی دیوار بکشید
چه طرح خود را روی دیوار رنگآمیزی میکنید، از پروژکتور برای اضافه کردن طرح خود به دیوار استفاده میکنید یا اشکال هندسی را روی دیوار میچسبانید، باید ابتدا این طرح را روی دیوار بکشید. استفاده از نوار نقاشی برای این کار ایدهی خوبی است چون با استفاده از آن میتوانید به راحتی الگوها را بدون آسیب رساندن به دیوار بکشید و به اندازه و شکل مورد نظر خود تنظیم کنید. بعد از اینکه از طراحی نهایی خود راضی شدید، میتوانید تمام وسایل و لوازم مورد نیاز خود را خریداری کنید تا مطمئن شوید که طرحهای هندسی به شکل مورد نظر شما روی دیوار کشیده میشوند.
مرحلهی چهارم: رنگهای خود را انتخاب کنید
وقتی نوبت به انتخاب یک پالت رنگی برای دیوار میرسد، میتوان از رنگهای بسیاری استفاده کرد. شما میتوانید فقط از ۲ تا ۳ رنگ استفاده کنید یا ۴ تا ۵ رنگ را انتخاب کنید تا دیواری با ظاهری زیباتر داشته باشید. اگر از چند رنگ برای این کار استفاده میکنید، رنگهای ملایم را با رنگهای تند ترکیب کنید تا ظاهر دیوارتان بیش از حد رنگارنگ نشود. اگر برای انتخاب رنگ تردید دارید، از طراحی داخلی موجود خانهی خود الهام بگیرید.
مرحلهی پنجم: طرح خود را اجرا کنید
اگر یک افکت سه بعدی را برای ایجاد طرحهای هندسی به عنوان نقطهی کانونی انتخاب کردهاید، قبل از رنگآمیزی و اجرای طرح خود از یک تفنگ میخکوب و چسب چوب برای چسباندن نوارهای چوبی استفاده کنید. پس از خشک شدن کامل رنگ طرح مورد نظرتان هم میتوانید نوار نقاشی را از روی دیوار بردارید.
ایدههایی برای ایجاد طرحهای هندسی به عنوان نقطهی کانونی
ایجاد طرحهای هندسی به عنوان نقطهی کانونی فضای داخلی به ایدههای الهامبخش نیاز دارد. برای اینکه این روش طراحی داخلی را بهتر اجرا کنید، میتوانید از ایدههایی که در ادامه میخوانید الهام بگیرید.
۱. دیوار رنگارنگ
با ترکیبی از رنگهای ملایم و تند، چندین رنگ را روی یک دیوار به کار ببرید. به طور مثال، یک دیوار با طرحهای برجستهی هندسی میتواند چندین رنگ اصلی و مکمل داشته باشد. بسته به اینکه میخواهید اشکال هندسی تا چه اندازه عالی به نظر برسند، میتوانید از نوار نقاشی استفاده کنید یا این کار را بدون لوازم خاصی انجام بدهید.
۲. دیوار نقاشی شده با دست
اگر میخواهید طرح هندسی دیوار کار دست خودتان باشد یا برای طراحی دیوار دفتر کار خانگی خود خلاقیت بیشتری خرج کنید، میتوانید از نقاشی روی دیوار استفاده کنید. یک پالت رنگی شاد و روشن انتخاب کنید، طرح مورد نظر خود را با استفاده از نوار نقاشی روی دیوار ایجاد کنید و با کمک آن دیوار را نقاشی کنید. به این ترتیب، یک اتاق یا دفتر کار با طرحی ساده شادتر و جذابتر به نظر خواهد رسید.
۳. پس زمینهی گالری دیواری
اگر مجموعهی هنری و چاپی گستردهای دارید و میخواهید آن را به نمایش بگذارید، بهتر است که پس زمینهای عالی برای آن انتخاب کنید. یک اتاق نشیمن با سبک طراحی تلفیقی با آثار هنری چاپی زیبا روی پس زمینهی کاغذ دیواری با طرح هندسی نمونهای از این طراحی است. اگر اغلب آثار گالری دیواری خود را تغییر میدهید، کاغذ دیواری موقتی را انتخاب کنید که به راحتی میتوانید آن را تعویض کنید. این روش برای کسانی که میخواهند در خانهای اجارهای طرحهای هندسی به عنوان نقطهی کانونی دکوراسیونشان باشد بهترین روش است.
۴. گوشهای الهامبخش برای انجام دادن تکالیف
ممکن است اتاق خواب کودک شما فضایی محدود داشته باشد و کمد دیواری را به عنوان بخشی برای انجام تکالیف او انتخاب کرده باشید. در این صورت، میتوانید از اشکال هندسی و رنگهای مناسب استفاده کنید تا گوشهی مخصوص انجام دادن تکالیف کمتر شبیه به کمد دیواری باشد. نقاشی طرحهای هندسی روی دیوار این بخش از اتاق کودک راهی ساده برای سرزنده نشان دادن این گوشه از این اتاق است. نقاشی دیواری این گوشهی الهامبخش باید رنگهایی هماهنگ با سایر بخشهای اتاق داشته باشد تا در نهایت، طراحی این بخش از اتاق به سایر بخشهای آن متصل شود.
۵. دکوراسیون اتاق ناهارخوری به سبک آرت دکو
یک اتاق چشمنواز شایستهی طراحی دکوراسیونی خیرهکننده است. میتوانید اتاق ناهارخوری را طوری طراحی کنید که در آن آنچه بیشتر به چشم میآید، کاغذ دیواری به سبک آرت دکو باشد. این کاغذ دیواری با طرحهای هندسی اگر پالت رنگی تیره و چشمنوازی داشته باشد، مدرن و در عین حال، کلاسیک به نظر میرسد. در صورتی که سقف این اتاق بلند باشد و در رنگآمیزی آن از پردهها گرفته تا قاب پنجرهها و سقف رنگ سفید به کار رود، فضای آن روشنتر و سقف آن بلندتر به نظر خواهد رسید.
۶. اتاق بازی در زیرزمین خانه
وقتی اتاقی پنجره ندارد، کار طراحی در آن سخت میشود. به عنوان مثال، ترکیب اتاق بازی و سالن بدنسازی در زیرزمین باید چیدمان عالی داشته باشد. یک دیوار با طرحهای هندسی و رنگی در چنین اتاق زیرزمینی جالب به نظر میرسد. طراحی و رنگآمیزی این دیوار هم فقط به مهارتهای اولیهی طراحی نیاز دارد.
۷. طراحی بخش خوراکیها در اتاق ناهارخوری
طراحی دیوار این بخش با اشکال هندسی برجسته نه تنها عنصر طراحی سرگرمکنندهای خواهد بود، بلکه به جداسازی مناطق مختلف در اتاق ناهارخوری کمک میکند. ممکن است دیوارنگارهی این بخش اشکال سادهای داشته باشد اما اگر همهی اشکال هندسی و طرحها در کنار هم قرار بگیرند، یک نقطهی کانونی چشمنوازی ایجاد میکنند. حتی میتوانید پلاکارد کوچکی با عباراتی مانند «سلام» یا «خوش آمدید» نصب کنید تا در شبهای فیلمبینی چشمها را به سمت چرخ دستی غذا بکشاند.
۸. دفتر خانگی با طراحی پیچیده
اگر به ظاهر کلاسیک راه راه برای دیوارهای دفتر کار خود علاقه دارید اما میخواهید به آن پیچیدگی بیشتری اضافه کنید، یک کاغذ دیواری با چنین چشماندازی انتخاب کنید. به عنوان مثال، یک کاغذ دیواری با طرحهای هندسی و اشکال عمودی میتواند به بزرگتر و بازتر شدن فضای دفتر کار خانگی کمک کند.
۹. طراحی دستشویی مهمان به سبک سنتی
وقتی به اشکال هندسی برای طراحی دیوار فکر میکنید، اغلب به یاد سبکهای رترو یا آرت دکو میفتید. بااینحال، این اشکال و طرحها تقریبا با هر سبک طراحی هماهنگ میشوند. به طور مثال، دستشویی مهمان را میتوانید با کاغذ دیواری دارای طرحهای هندسی و رنگهای سنتی تزیین کنید تا به آن ظاهری جاودانه ببخشید.
۱۰. طراحی فضاهای کوچک
داشتن یک فضای کوچک به این معنی نیست که نمیتوانید سراغ سبکی بزرگ و طرحهای برجسته بروید. به عنوان مثال، میتوانید دیوار یک اتاق نشیمن کوچک را با یک نقاشی دیواری رنگارنگ که دارای رنگهای مکمل است دگرگون کنید. برای طراحی سایر فضاهای این اتاق هم میتوانید از سبک مدرن میانهی قرن استفاده کنید. به این ترتیب، رنگهای نقاشی دیواری با دکوراسیون پیوند میخورد تا فضایی جالب ایجاد کند که هیچ وقت خستهکننده به نظر نخواهد رسید.
۱۱. طراحی آشپزخانه به سبک رترو
برای انتخاب طرح دیوارهای آشپزخانهای که به سبک رترو طراحی شده، سراغ طرحهای بک اسپلش یا کاشیهای مثلثی سهبعدی را انتخاب کنید. کاشیها یا بک اسپلشهایی به شکل شش گوشه در الگوهی رنگی متفاوت هم یک نقطهی کانونی جذاب ایجاد میکند و هم این بخش از آشپزخانه را به چشمنوازترین بخش آن تبدیل خواهد کرد.
۱۲. طرحهای نواری چوبی هندسی برای دیوار
طراحی دیوار هندسی سهبعدی کار دشواری به نظر میرسد اما اینطور نیست. برای ایجاد چنین طرحی به کمی مهارتهای فنی و چند نوار چوب نیاز دارید. ابتدا دیوار اصلی اتاق را با رنگ مورد نظر خود رنگآمیزی کنید. سپس، نوارهای چوبی که همرنگ دیوار شدهاند را به اشکال مختلف روی دیوار بچسبانید. اگر چنین طرحی را روی دیوار یک اتاق خواب با رنگ آبی اجرا کنید، اتاق خوابی آرامشبخش خواهید داشت.
۱۳. اتاق غذاخوری طراحی شده به سبک مدرن میانهی قرن
اغلب اوقات، اشکال هندسی را در طراحی مدرن میانهی قرن پیدا خواهید کرد. طراحی یک اتاق ناهارخوری به این سبک هم از این قاعده مستثنی نیست. طراحی اتاق ناهاخوری به این روش ساده و شیک خواهد بود. برای اضافه کردن یک نقطهی کانونی به این اتاق هم میتوانید از یک طرح کاغذ دیواری هندسی روی یکی از دیوارها استفاده کنید. به این ترتیب، این کاغذ دیواری یک عنصر طراحی غیرمنتظره را به فضای اتاق اضافه خواهد کرد.
۱۴. استفاده از کاغذ دیواری موقتی برای ایجاد طرح هندسی
کمدها و قفسههای توکار عناصر طراحی و سازماندهی عالی در خانه هستند اما ممکن است فضای داخلی شما را یکنواخت و خستهکننده کنند. شما به راحتی میتوانید این کمدها و قفسهها را با کاغذهای دیواری موقتی یا حتی روکشهای کابینتی در الگوهای جالبی مانند اشکال هندسی تزیین کنید.
۱۵. کاغذ دیواری با طرحهای هندسی و رنگ متالیک
کاغذ دیواری با طرحهای هندسی و رنگ متالیک ظاهری مدرن و شیک به یک اتاق خواب مجلل میبخشد. این کاغذ دیواری را میتوانید برای یکی از دیوارهای اتاق برای ایجاد نقطهی کانونی یا تمام دیوارها برای داشتن ظاهری چشمگیرتر انتخاب کنید.
۱۶. طرحهای هندسی ظریف
ایجاد طرحهای هندسی به عنوان نقطهی کانونی لزوما به معنای داشتن طرحهایی با زوایای سخت و مثلثی نیست. به عنوان مثال برای طراحی یک اتاق خواب از طرحهای هندسی ظریفتر استفاده کنید. میتوانید در چنین اتاقی به طرز ماهرانهای اشکال هندسی را روی یک دیوار به رنگ صورتی روشن اجرا کنید. این طرحها میتوانند دایرهای باشند تا بدون اینکه فضا را تحت تأثیر خود قرار دهد، به آن جذابیت بیشتری بدهد.
۱۷. ترکیب طرحهای هندسی و گلدار
اگرچه این دو سبک معمولا مکمل یکدیگر نیستند اما اشکال هندسی و گلدار را میتوانید در کنار یکدیگر به کار ببرید. کاغذ دیواری چندین طرح و رنگ مختلف دارد. یک کاغذ دیواری با طرحهای چاپی گلدار و اشکال هندسی میتواند یک دیوار را به نقطهی کانونی اتاق خواب تبدیل کند.
۱۸. ستونهای رنگی
حتی اگر در خانهی خود دیوار ندارید هم میتوانید رنگ را از طریق سایر جزئیات معماری به فضاهای داخلی اضافه کنید. مجموعهی ستونهای بزرگ خانه که با رنگهای گوناگون رنگآمیزی شدهاند میتوانند به نقطهی کانونی فضای داخلی تبدیل شود.
۱۹. نقاشی دیواری ساده در اتاق خواب
نقاشی دیواری اتاق خواب را میتوانید به رنگ زرد آفتابی ساده انتخاب کنید. این نقاشی دیواری شاید ساده به نظر برسد اما بر طراحی داخلی تأثیر فراوانی خواهد داشت. رنگ زرد شاد برای طراحی تکرنگ اتاق خواب خستهکننده نیست و انرژی آن به بقیهی بخشهای اتاق منتقل میشود.
کلام آخر
ایجاد طرحهای هندسی به عنوان نقطهی کانونی به ابزارهای سادهای مانند مداد، کاغذ، متر و تراز برای اندازهگیری دقیق و ایجاد زاویه نیاز دارد. نوار نقاشی هم میتواند به ایجاد طرحهای جذابتر کمک کند. برای ایجاد طرح هندسی سهبعدی هم به نوارهای چوبی و ابزارهای برش، چسب چوب، میخ و تفنگ میخکوب نیاز دارید. نتیجهی کار قطعا چشمنواز خواهد شد.
منبع: thespruce