چرا گلکسی S25 باید باتری قابل تعویض داشته باشد؟
گوگل با اعلام هفت سال آپدیت امنیتی و سیستم عامل برای سری پیکسل ۸، همه را غافلگیر کرد. سامسونگ هم بیکار ننشست و سری گلکسی S24 را با همان وعده هفت سال آپدیت معرفی کرد. اما حالا که جدیدترین پرچمداران سامسونگ و گوگل ۷ سال آپدیت دریافت میکنند، گام منطقی بعدی برای کمک به عمر طولانیتر گوشیهای هوشمند سامسونگ و گوگل چیست؟ در این مطلب قصد داریم به اهمیت زیاد استفاده دوباره از باتری های قابل تعویض بپردازیم.
چرا حالا زمان مناسبی برای باتریهای قابل تعویض است؟
مهمترین دلیل برای استفاده از باتریهای قابل تعویض، مشکل کاهش ظرفیت باتری است. باتریهای گوشیهای هوشمند معمولاً پس از ۸۰۰ بار شارژ (دو تا سه سال) به ۸۰ درصد ظرفیت اولیه خود میرسند. به زبان ساده، یک گوشی با باتری ۵۰۰۰ میلیآمپر ساعت بعد از دو یا سه سال استفاده، عملاً یک باتری ۴۰۰۰ میلیآمپر ساعتی دارد. این ظرفیت در نهایت کفاف روزکاری کامل را نخواهد داد. برندهایی مثل اوپو، ریلمی و وانپلاس ادعای ۱۶۰۰ بار شارژ (بیش از چهار سال) تا کاهش ۸۰ درصدی ظرفیت را مطرح کردهاند، اما این موارد استثنا هستند نه قاعده.
حتی اگر سامسونگ و گوگل از فناوریهای مقاومتری برای باتری استفاده کنند، عمر باتری سری گلکسی اس ۲۴ و پیکسل ۸ تا پیش از پایان دریافت بهروزرسانیها، کاهش محسوسی خواهد داشت. این موضوع در مورد مدل پایه گلکسی اس ۲۴ با باتری ۴۰۰۰ میلیآمپر ساعتی، نگرانکنندهتر است.
یکی از مهمترین دلایلی که کاربران گوشی خود را تعویض میکنند، کاهش ظرفیت باتری است. کاهش ظرفیت تنها مشکل گوشیهای قدیمی نیست؛ تورم باتری نیز پس از مدتی دردسرساز میشود. این تورم میتواند باعث برآمدگی یا ترک خوردن قاب پشتی گوشی شود و مقاومت آن در برابر آب را از بین ببرد.
در این میان طبیعتا برخی افراد میگویند که تعویض باتری از جمله سادهترین کارهایی است که مراکز تعمیر گوشی انجام میدهند. اما واقعیت این است که مثلا در کشور ایران، دسترسی به باتریهای باکیفیت کار راحتی نیست و بیشتر کاربران باید به باتریهای بیکیفیتی بسنده کنند که شاید عمر مفید طولانی نداشته باشند. کاهش ظرفیت، هزینه تعویض و تورم باتری، تنها دلایل طرفداری از لزوم بهرهگیری گلکسی S25 از باتری قابل تعویض نیستند. برای یادآوری باید بگوییم که اتحادیه اروپا الزام استفاده از باتریهای قابل تعویض را تا سال ۲۰۲۷ تصویب کرده است. این یعنی سامسونگ میتواند با پذیرفتن زودتر این فناوری، نسبت به رقبا پیشی بگیرد.
داشتن یک گوشی با باتری قابل تعویض به این معنی است که میتوانید در زمان خرید، باتری یدکی تهیه کنید و در صورت نیاز آن را تعویض کنید. دیگر نیازی نیست چند سال بعد از خرید، نگران هزینههای زیاد تعویض باتری یا دیگر چالشهای مربوط به انجام این کار باشید.
ممکن است برخی از کاربران نگران تأثیر باتری قابل تعویض بر روی درجهبندی IP گوشی باشند. با این حال، در این زمینه میتوانیم سری گلکسی XCover سامسونگ را مثال بزنیم که با وجود استفاده از باتری قابل تعویض، کاملا ضدآب هستند.
شاید بزرگترین ضعف باتری قابل تعویض این باشد که تولیدکنندگان از نظر شکل باتری با محدودیت بیشتری مواجه هستند و نمیتوانند ظرفیت میلیآمپر ساعت آن را افزایش دهند. برخی از گوشیهای دارای باتری قابل تعویض نیز نسبتاً ضخیم هستند، اما گوشیهایی مانند FairPhone 5 و XCover 6 Pro نشان میدهند که دستیابی به ضخامت نسبتاً کم نیز امکانپذیر است.
با این حال، پیشبینی میکنیم این موضوع میتواند برای گوشیهای تاشو یک چالش مهم باشد، زیرا این دستگاهها حتی با باتریهای غیرقابل تعویض هم ضخیم هستند. همچنین این گوشیها معمولاً دارای دو باتری هستند که موضوع را پیچیدهتر میکند.
سخن پایانی
با وجود وعدههای اخیر سازندگان گوشیهای هوشمند در مورد پشتیبانی نرمافزاری، به وضوح نیاز است تعهدات سختافزاری آنها نیز همسو با این وعدهها باشد. در نهایت، وعدهی بهروزرسانی هفتساله برای نرمافزار، درصورتیکه گوشی نتواند یک روز کامل را شارژ نگه دارد یا باتری بادکرده آن باعث آسیب به دستگاه شود، بیمعنی است.
امکان تعویض آسان باتری و دسترسی راحت به قطعات یدکی نیز باید در الویت اول تولیدکنندگان گوشیهای هوشمند قرار گیرد، بهویژه اگر واقعاً مایلاند تعهد خود را به پایداری نشان دهند. به هر حال، اگر قرار است با اولین خرابی گوشی مجبور به خرید دستگاه جدید باشید، بستهبندی ۱۰۰٪ بازیافتی چه سودی دارد؟
منبع: Android Authority