گلکسی S22؛ کوچک‌ترین پرچم‌دار سامسونگ برای اپل درس‌هایی دارد

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۷ دقیقه

گلکسی S22 کوچک‌ترین پرچم‌داری است که سامسونگ طی چند سال اخیر رونمایی کرده است. شرکت کره‌ای در حالی این گوشی را با اندازه‌ی کوچک معرفی کرد که پیش از این فقط اپل بود که با مدل مینی از سری پرچم‌دارهای خود، نیاز علاقه‌مندان به گوشی‌های کوچک را برطرف می‌کرد اما حالا گلکسی S22 آمده تا درس خوبی به این شرکت بدهد.

در این مقاله نظر شخصی نویسنده هم ذکر شده است

گلکسی S22 بعد از گلکسی S7، یکی از کوچک‌ترین پرچم‌دارهای سری S به حساب می‌آید که قرار است در سال ۲۰۲۲ به عنوان نماینده‌ی مدل  استاندارد سامسونگ با رقبای قدرتمندی چون آیفون ۱۳ به رقابت بپردازد. البته بودند گوشی‌هایی که اندازه‌ی کوچک‌تری از این محصول داشتند نظیر گلکسی S10e اما S22 خیلی هم از آن‌ها بزرگ‌تر نیست و همچنان در دسته‌ی گوشی‌های کوچک قرار می‌گیرد.

اگر بخواهیم این گوشی را محصولات دیگر سامسونگ مقایسه کنیم، نتیجه‌ی جالبی را شاهد خواهیم بود. شرکت کره‌ای در سال ۲۰۱۶ گلکسی S7 را با نمایشگر ۵٫۱ اینچی راهی بازار کرد. سه سال بعد گلکسی S10e با نمایشگر ۵٫۸ اینچی و دو سال پشت سر هم بعد از آن، گلکسی S20 و S21 با نمایشگرهای ۶٫۲ اینچی به بازار عرضه شدند. اما گلکسی S22 نمایشگری ۶٫۱ اینچی دارد که به لطف حذف چشمگیر حواشی، بسیار کوچک‌تر از قبل به نظر می‌رسد. شما می‌توانید در جدول زیر اندازه‌ی دقیق این پرچم‌دار را نسبت به گوشی‌های نسل قبل و همچنین آیفون ۱۳ ببینید.

نام گوشی گلکسی S7 گلکسی S10e گلکسی S20 گلکسی S21 گلکسی S22 آیفون ۱۳
ابعاد ۷٫۹ × ۶۹٫۶ × ۱۴۲٫۴ ۱۴۲٫۲ × ۶۹٫۶ × ۷٫۹ ۱۵۱٫۷ × ۶۹٫۱ × ۷٫۹ ۱۵۱٫۷ × ۷۱٫۲ × ۷٫۹ ۱۴۶ × ۷۰٫۶ × ۷٫۶ ۱۴۶٬۷ × ۷۱٫۵ × ۷٫۷
وزن ۱۵۲ گرم ۱۵۰ گرم ۱۶۳ گرم ۱۶۹ گرم ۱۶۷ گرم ۱۷۴ گرم
اندازه‌ی نمایشگر ۵٫۱ اینچ ۵٫۸ اینچ ۶٫۲ اینچ ۶٫۲ اینچ ۶٫۱ اینچ ۵٫۴ اینچ

همانطور که مشاهده می‌کنید، گلکسی S22 از لحاظ اندازه تنها ۴ میلی‌متر با گلکسی S10e فاصله دارد که نمایشگری ۵٫۸ اینچی داشت. همچنین این محصول از رقیب مستقیم خود در دنیای iOS هم کوچک‌تر، باریک‌تر، کم‌عرض‌تر و سبک‌تر است. در مقایسه با دو نسل قبل، S22 هم عرض، هم ارتفاع و هم ضخامت کمتری دارد. بدین ترتیب باید آن را در حال حاضر کوچک‌ترین و در عین حال قدرتمندترین گوشی اندرویدی کنونی بدانیم که انتظار می‌رود از لحاظ فروش هم دو مدل دیگر یعنی S22 پلاس و اولترا را پشت سر بگذارد.

آیا گوشی‌های اندرویدی کوچک در راه هستند؟

گلکسی S22 را می‌توان شروع کار شرکت‌های اندرویدی برای تولید گوشی‌های کوچک دانست. این در حالی است که شرکت آمریکایی یعنی اپل تصمیم گرفت از سال بعد سری مینی را از سبد محصولات خود حذف کند چرا که این گوشی‌ها به نظر می‌رسد خیلی نمی‌توانند کاربران را به خود جذب کنند. اما در دنیای اندروید داستان اندکی فرق می‌کند. برای مثال سامسونگ انتظار دارد گلکسی S22 در مقایسه با دو مدل دیگر بیشترین فروش را داشته باشد و حتی در برنامه‌های خود بیشترین میزان تولید را به این گوشی اختصاص داده است.

اندازه‌ی گوشی‌های هوشمند همیشه یک مقوله‌ی سلیقه‌ای بوده و هست چرا که این کاربر است که تعیین می‌کند گوشی با چه اندازه‌ای نیاز وی را برطرف می‌کند. به صورت کلی سه فاکتور مهم وجود دارد که باعث می‌شود به دنبال گوشی کوچک یا بزرگ باشیم. این سه فاکتور عبارت‌اند از: اندازه‌ی کف دست، اندازه‌ای که به آن عادت کردیم، اندازه‌ی جیب. بنابراین اندازه‌ی گوشی بسیار اهمیت دارد اما نمی‌تواند فاکتوری برای برتری یک گوشی بر دیگری باشد. هرچند گوشی‌های بزرگ به واسطه‌ی در اختیار داشتن فضای بیشتر برای تعبیه‌ی قطعات بزرگ‌تر نظیر باتری، در دنیای واقعی عملکرد بهتری دارند.

به صورت کلی گوشی‌ها با نمایشگر کوچک این روزها طرفداران زیادی ندارند چرا که نیاز همه به این سمت و سو کشیده شده که کارهای خود را روی نمایشگرهای بزرگ انجام دهند. در نتیجه علی‌رغم اینکه کاربر می‌تواند با گوشی‌هایی نظیر آیفون ۱۳، ۱۳ مینی، گلکسی S22 یا حتی S21 و S20 کارها را با یک دست و به‌راحتی انجام دهد و در حمل و نقل آن‌ها هم دچار مشکل نشود، با این حال ترجیح می‌دهد تمام این ضعف‌ها را پذیرفته و باز هم یک گوشی بزرگ خریداری کند.

اما وجود گوشی‌های بالا و همچنین آیفون SE پلاس ۵G، شیائومی ۱۲ مینی و حتی گوشی تاشوی اوپو فایند N این موضوع را نشان می‌دهد که گوشی‌های کوچک ظاهرا در ابتدای مسیر خود قرار دارند و به احتمال بسیار زیاد باز هم شاهد حضور آن‌ها در بازار خواهیم بود. البته همانطور که گفته شد قرار نیست امسال آیفون ۱۴ مینی را شاهد باشیم چرا که آیفون با ابعاد کوچک و قیمت بیشتر از ۵۰۰ دلار ظاهرا ارزش خرید ندارد.

گلکسی S22؛ به اندازه‌ی S22 پلاس و اولترا قدرتمند اما با قد و قواره‌ای کوچک

همانطور که در بالا هم اشاره شد، گوشی‌های کوچک یک نقطه ضعف دارند و آن هم این است که به خاطر محدودیت فضا، نمی‌توان در آن‌ها باتری بزرگی تعبیه کرد. از طرفی دیگر معمولا هرچه قالب یک محصول بزرگ‌تر باشد، پخش دما در آن راحت‌تر صورت گرفته و گوشی زودتر خنک می‌شود که گوشی‌های کوچک از این امتیاز نیز بهره‌مند نیستند. با این حال گلکسی S22 را می‌توان یک محصول موفق ارزیابی کرد.

البته یک سری از قابلیت‌های جذاب نظیر پشتیبانی از شارژر ۴۵ واتی در این گوشی دیده نمی‌شود که هیچ ربطی به کوچک بودن آن ندارد و سامسونگ فقط خواسته این محصول از این حیث با دو برادر بزرگ‌ترش تفاوت داشته باشد. هرچند با توجه به ظرفیت ۳۷۰۰ میلی‌آمپر ساعتی باتری این محصول، شارژر ۲۵ واتی هم کاملا برای آن مناسب ارزیابی می‌شود.

اما گلکسی S22 را نباید با برادران بزرگ‌ترش مقایسه کرد، بلکه باید آن را در مقابل آیفون ۱۳ قرار داد که قرار است در بازار با آن رقابت کند. محصولی با همان اندازه‌ی نمایشگر، با همان قیمت اما سنگین‌تر، ضخیم‌تر و تا حدودی هم بددست‌تر. اما این تمام ماجرا نیست. گلکسی S22 اولترا برتری‌های دیگری هم دارد. از جمله این موارد می‌توان به دوربین تله‌فوتو با زوم ۳ برابری اپتیکال، دوربین ۵۰ مگاپیکسلی با بهره‌مندی از قابلیت‌های پیشرفته‌ی عکاسی نظیر الگوریتم هوش مصنوعی و فناوری جدید سامسونگ برای بهبود عکاسی در نور شب، شارژر سریع‌تر، فناوری رفرش‌ریت تطبیق‌پذیر برای جابه‌جایی میزان فریم از ۱۰ تا ۱۲۰ (در حالی که آیفون ۱۳ اصلا از رفرش‌ریت ۱۲۰ هرتز پشتیبانی نمی‌کند) اشاره کرد. علاوه بر این‌ها سامسونگ میزان پشتیبانی از گوشی‌های جدید خود را نیز چهار سال اعلام کرد و از لحاظ امنیتی نیز به مدت ۵ سال از آن‌ها پشتیبانی خواهد کرد تا جایی برای هیچ بهانه‌ای نباشد. بنابراین به نظر می‌رسد گلکسی S22 اولترا جز در بخش پردازنده و امنیت سیستم‌عامل که آن هم برای خیلی‌ها مهم نیست، در تمامی بخش‌های دیگر از آیفون ۱۳ به عنوان یک رقیب کوچک دیگر ارزشمندتر است.

البته یک ضعف بزرگ که سامسونگ دارد و متاسفانه در سری S22 هم برطرف نشد، قیمت‌گذاری است. شرکت کره‌ای نماینده‌ی مدل استاندارد خود را ۸۰۰ دلار قیمت‌گذاری کرد. اپل مثلا آیفون ۱۳ مینی را با قیمت ۶۹۹ دلار راهی بازار کرد. طبیعتا با چنین قیمتی کمتر کسی ترغیب می‌شود پرچم‌داری را خریداری کند که باتری ۳۷۰۰ میلی‌آمپر ساعتی و نمایشگر ۶٫۱ اینچی دارد. خیلی خوب می‌شد اگر سامسونگ مثلا قیمت پایه‌ی این گوشی را روی ۷۰۰ دلار یا نهایتا ۷۵۰ دلار تنظیم می‌کرد تا بدین ترتیب بتواند توجه تعداد زیادی از کاربران را به آن جلب کند. خصوصا اینکه این‌بار شرکت تصمیم گرفت پنل پشتی را از جنس شیشه تولید کند تا بار دیگر فرق بین پرچم‌دار مدل اولترا و استاندارد در اندازه، دوربین، باتری و مواردی از این دست خلاصه شود و نه کیفیت ساخت. هرچند پلاستیک به خاطر دوام بیشتر طرفداران زیادی دارد اما شیشه به زیبایی گوشی می‌افزاید.

نه خیلی کوچک، نه خیلی بزرگ؛ ایدئال برای انواع سلیقه‌ها

شاید این حرف بیشتر شبیه به شعار تبلیغاتی باشد اما حقیقت دارد. گلکسی S22 یک گوشی نسبتا کوچک اما در عین حال مناسب است که هم می‌تواند برای کسانی که به دنبال یک گوشی هوشمند کوچک هستند انتخاب مناسبی باشد و هم برای کسانی که می‌خواهند از قدرت و کیفیت پرچم‌دار خود بهترین استفاده را داشته باشند. در واقع سامسونگ با از دست دادن یک سری موارد که خیلی هم مهم نیستند توانست این محصول را به برگ برنده‌ی امسال خود تبدیل کند.

یک مورد که فکر می‌کنیم امسال باعث موفقیت گلکسی S22 خواهد شد، عدم نام‌گذاری آن با پسوندهای عجیب و غریب است. این گوشی فقط گلکسی S22 نام دارد و خبری از نام مینی یا مواردی از این دست نیست. بنابراین کاربر در نگاه اول فکر نمی‌کند قرار است یک گوشی مینی خریداری کند بلکه یک پرچم‌دار باوقار با تمام امکانات خوبش را دریافت می‌کند. شاید اپل هم باید همین کار را می‌کرد.

نظر شما در رابطه با گلکسی S22 چیست؟ آیا فکر می‌کنید سامسونگ می‌تواند طبق برنامه‌های خود، این گوشی را در تعدادی که می‌خواهد به فروش برساند؟

منبع: PhoneArena

راهنمای خرید آیفون


برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

۵ دیدگاه
  1. علی

    خیلی قشنگ اسکی میره از رو دست اپل اندازه موبایل ها ظرفیت باتری ها توان شارژرها موارد داخل کارتن ، اپل باشه بعد چهل میلیون بدی اسباب بازی اگزینوس بخری

    1. علی جوادی

      پولت رو بریز سطل اشغال اما اپل نخر
      بدون امکانات،محدود،صفحه نمایش،دوربین،باتری مسخره
      فقط سامسونگ و بس
      البته چون فن های این سیب کرم زده،قدرت خرید اس ۲۲ رو ندارن،مجبورن حرف مفت زیاد بزنن

  2. احسان

    مهمترین ضعف S22 حافظه حداکثر ۲۵۶ آنهم بدون جا برای تعبیه حافظه جانبی است.
    البته برای یک گوشی ایمپکت وزن ۱۶۷ گرم و عرض ۷۰/۵ هم زیاد جالب نیست.میشد روی اینها بهتر کارکرد.در مقایسه با S10e که بهترین بود.

  3. Parsa

    تنها مشکل s21بزرگی ش بود که حل کردن درود به شرفشون

    1. Amir hosein

      مشکل s21 فقط و فقط همین یک دهم یا به رقم بخوام بنویسم ۰.۱ اینچ بوده!؟ جالبه

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما
X