سری گلکسی S22 ش‍‍‍‍‍‍اید دیرتر عرضه شود اما ارزش صبر کردن را خواهد داشت

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۱۱ دقیقه
اگزینوس گلکسی S22

پردازنده‌ی اگزینوس ۲۲۰۰ یکی از جاه‌طلبی‌های بزرگ سامسونگ برای سال ۲۰۲۲ است که بی‌صبرانه منتظر رونمایی از سری گلکسی S22 با این تراشه هستیم اما این احتمال وجود دارد که سامسونگ اندکی عرضه‌ی گوشی‌های پرچم‌دار امسال خود را به تعویق بیندازد.

اگر خبرهای مربوط به اگزینوس ۲۲۰۰ را خوانده باشید احتمالا می‌دانید که رونمایی و عرضه‌ی آن به تاخیر افتاده است. سامسونگ این قول را داده بود که تراشه‌ی جدیدش با هسته‌ها و فناوری‌های قدرتمند شرکت ARM و همچنین پردازشگر گرافیکی RDNA2 ساخت AMD قرار است اوایل هفته‌ی قبل رونمایی شود اما دیدیم که چنین اتفاقی رخ نداد. همین موضوع سبب شد شایعه‌های زیادی شکل بگیرد.

نخستین شایعه پیرامون این موضوع وقتی بود که شنیدیم سامسونگ می‌خواهد تمام سه مدل از سری جدید را به تراشه‌ی اسنپدراگون ۸ نسل ۱ مجهز کند و آن را به تمام نقاط جهان ارسال کند. این خبر علاوه بر اینکه عجیب به نظر می‌رسید، تمام کاربران را خوشحال هم کرد چرا که سال‌هاست منتظریم خبر عرضه‌ی تمام مدل‌های پرچم‌دار سامسونگ با تراشه‌ی اسنپدراگون به‌جای اگزینوس را بشنویم و بالاخره هم این اتفاق افتاد. اما کمی بعد متوجه شدیم این اتفاق خوب، در واقع فقط خبر عرضه‌ی همه‌ی این پرچم‌دارها با اسنپدراگون ۸ نسل ۱ بود نه اینکه واقعا چنین چیزی در برنامه‌های سامسونگ باشد. چرا که همان منبعی که این خبر را منتشر کرد بعدها طی یک پیام دیگر به کاربران گفت که در روند ساخت اگزینوس ۲۲۰۰ هیچ مشکلی وجود ندارد. بار سوم، یعنی تقریبا چهار روز قبل همین افشاگر بار دیگر در توییتر به کاربران گفت که گلکسی S22 با اگزینوس ۲۲۰۰ راهی بازار نمی‌شود.

گلکسی S22 مجهز به اسنپدراگون ۸ نسل ۱ برای کاربران اروپایی و کره‌ای یا بهتر است بگوییم برای تمام نقاط جهان جز آمریکا و چین یک رویای شگفت‌انگیز به حساب می‌آید. اما به نظر نمی‌رسد برای مدت زمان طولانی شاهد چنین چیزی باشیم. استراتژی سامسونگ برای استفاده از تراشه‌ی اگزینوس برای مدل‌های بین‌المللی گوشی‌های پرچم‌دار سری گلکسی S چیزی است که سال‌ها بوده و بعید به نظر می‌رسد امسال شاهد آن نباشیم.

چند روز پیش اما شرکت کره‌ای یک‌جورهایی کاربران بازار بین‌المللی را ناامید کرد. به این معنا که قرار نیست سری گلکسی S22 فقط با تراشه‌ی اسنپدراگون ۸ نسل ۱ راهی بازار شود و قطعا طبق همان برنامه پیش خواهد رفت. سامسونگ اعلام کرد در همان رویداد رونمایی از گوشی‌های گلکسی S22 از تراشه‌ی اگزینوس ۲۲۰۰ هم رونمایی می‌کند و هرگونه شایعه مبنی بر مشکل در رند تولید و عملکرد اگزینوس ۲۲۰۰ را تکذیب کرد. این گزارش از سوی وب‌سایت Business Korea دریافت شده و به نظر می‌رسد می‌توان به طور کامل به آن اعتماد کرد.

این حرف سامسونگ به این معنا نیست که بلافاصله بعد از رونمایی از گوشی‌های سری گلکسی S22 قرار است شاهد عرضه‌ی آن‌ها به بازار با تراشه‌ی یادشده باشیم. این‌طور که به نظر می‌رسد شاید مدل‌های مجهز به اگزینوس ۲۲۰۰ از پرچم‌دارهای شرکت کره‌ای کمی دیرتر از انتظار راهی بازار شوند اما گویا این صبر کردن ارزشش را خواهد داشت چرا که به نظر می‌رسد نتیجه بسیار ارزشمند و راضی‌کننده خواهد بود.

اگزینوس ۲۲۰۰ در مقابل اسنپدراگون ۸ نسل ۱؛ برد غیرمنتظره‌ی سامسونگ یا شکست دوجانبه‌ی اندروید؟

از لحاظ طراحی و فناوری ساخت، دو نسل است که تراشه‌های اگزینوس و کوالکام کاملا شبیه به یکدیگر هستند و جز یک سری چیزهای جزئی تفاوتی باهم ندارند. با تمام این تفاسیر باز هم می‌بینیم که در انجام کارهای مختلف تراشه‌ی کوالکام عملکرد بهتر و پایدارتری دارد. این موضوع ثابت شده که تراشه‌های ساخت کوالکام عملکرد بهتری در انجام کارهای مختلف به نسبت مدل‌های اگزینوس دارند که می‌توان این کارها را به صورت زیر خلاصه کرد.

  • عملکرد پایدار
  • کنترل و دفع گرما
  • مصرف انرژی و طول عمر باتری
  • کیفیت تصاویر و ویدیو

اگر قرار باشد اگزینوس ۲۲۰۰ قطعا رونمایی و در مدل‌های بین‌المللی گلکسی S22 استفاده شود،‌ می‌توانیم انتظار داشته باشیم تراشه‌ی گرافیکی RDNA2 ساخت AMD با پشتیبانی از فناوری فوق‌العاده‌ی رهگیری پرتو نور که فقط برای بازی توسعه یافته، پردازنده‌ی اختصاصی سامسونگ را در رقابت با تمام پردازنده‌های دیگر پیروز کند که حتی شامل مواردی که در بالا ذکر کردیم هم می‌شود. اگر سامسونگ بتواند در این زمینه از اسنپدراگون ۸ نسل ۱ که خود سازنده (نه طراح) آن بوده بهتر ظاهر شود،‌ قطعا می‌تواند تراشه‌ی فوق‌العاده قدرتمند A15 را هم به چالش بکشاند. حتی حالا هم گفته می‌شود قدرت گرافیکی اسنپدراگون ۸ نسل ۱ به اندازه‌ی تراشه‌ی ۶ هسته‌ای اپل قدرتمند است. بنابراین سامسونگ باید فقط اندکی بهتر ظاهر شود تا سال ۲۰۲۲ برایش مثل یک رویا باشد.

در واقع دلیل اصلی اینکه کاربران بین‌المللی باید خوشحال باشند و نه نگران و ناراضی این است که گلکسی S22 و دو مدل پلاس و اولترا اگرچه قرار است با تأخیر راهی بازار شوند اما سامسونگ آنقدر زمان خواهد داشت که تراشه‌ی خود را به بهترین شکل ممکن قبل از عرضه‌ی رسمی برای آن‌ها بهینه کند. در نتیجه آنچه که در دسترس کاربران قرار می‌گیرد قطعا رضایت‌بخش و خوشحال‌کننده خواهد بود. البته اگر سامسونگ این کار را انجام دهد.

اسنپدراگون ۸ نسل ۱ تراشه‌ی جدیدی است. طبیعتا زمان می‌برد تا مشکلات آن شناسایی شود و شرکت سازنده بتواند آن‌ها را برطرف کند. بنابراین اگر می‌بینید که در یک سری از گوشی‌ها این تراشه داغ می‌کند کاملا عادی است چراکه انتظار می‌رود روز به روز این مشکل کم‌رنگ‌تر شود. سال ۲۰۲۲ مثل تمام سال‌های دیگر برای شرکت‌های تولیدکننده‌ی گوشی‌های هوشمند مثل یک میدان مبارزه‌ای است که برخی از شرکت‌ها می‌خواهند در آن بهتر از دیگری ظاهر شوند و برخی دیگر هم می‌خواهند حتما اول باشند. در بین تمام این شرکت‌ها اما قرعه‌ی اول شدن به نام موتورولا افتاد و در همان اواخر سال ۲۰۲۱ شاهد عرضه‌ی پرچم‌دار این شرکت با تراشه‌ی اسنپدراگون ۸ نسل ۱ بودیم. موتورولا به امید جلب توجه کاربران در این زمینه عملکرد سریعی داشت اما بعدا دریافتیم که متأسفانه اسنپدراگون ۸ نسل ۱ در موتو اج X30 فقط تمام نقاط ضعف خود را از جمله داغ شدن بسیار شدید به نمایش گذاشت.

بررسی اولیه‌ی اسنپدراگون ۸ نسل ۱؛ استفاده نکردن از تمام قدرت یا داغی بیش از حد؟

اسنپدراگون 8 نسل 1

از آنجایی که اسنپدراگون ۸ نسل ۱ اولین بار در موتورولا اج X30 به کار گرفته شد، بنابراین تنها محصولی که برای بررسی در اختیار کاربران قرار داشت همین گوشی بود. اما بررسی‌ها نشان داد این گوشی نه تنها در ضبط ویدیو و ثبت تصاویر بسیار مشکل دارد و تقریبا به‌گونه‌ای عمل می‌کند که گویا هوا تاریک است بلکه در انجام کارهای سنگین هم به‌شدت داغ می‌کرد و با افت شدیدی در عملکرد همراه بود. حتی فیلم‌برداری با وضوح ۴K و سرعت ۶۰ فریم بر ثانیه هم در آن وجود نداشت.

این اصلا منطقی نبود چرا که تراشه‌ی جدید کوالکام یعنی اسنپدراگون ۸ نسل ۱ باید عملکرد گوشی‌ها را در زمینه‌ی عکاسی و فیلم‌برداری به شکل محسوسی بهبود می‌بخشید. به‌خصوص در عکاسی در نور شب، HDR، و نه فقط ضبط ویدیو با سرعت ۶۰ فریم بر ثانیه در وضوح ۴K بلکه در وضوح ۸K. اینطور که به نظر می‌رسد موتورولا موفق نشد تمام این قابلیت‌ها را یک‌جا درون گوشی جدید خود به کار بگیرد. حال این به خاطر عجله‌ی بیش از حد برای اول شدن بود یا اینکه شرکت خودش نخواست چنین کاری انجام دهد مشخص نیست.

مهم‌تر از همه اینکه موتو اج X30 عملکردی دور از انتظار در انجام کارهای مختلف داشت. این گوشی به شدت داغ می‌کرد، حتی بیشتر از تراشه‌های قدیمی‌تر کوالکام و A15 اپل که در گوشی‌های سری آیفون ۱۳ به کار گرفته شده است. البته به خاطر داشته باشید که نماینده‌ی موتورولا فعلا فقط در بازار کشور چین در دسترس قرار دارد اما قرار است وارد بازار جهانی هم شود. به همین خاطر حتما دقت کنید که اگر قصد خرید آن را دارید، یک مدت صبر کنید تا حداقل مشکل تراشه برطرف شود. حال بهره‌مند نبودن از قابلیت فیلم‌برداری در وضوح ۴K با سرعت ۶۰ فریم بر ثانیه چیزی نیست که با صبر کردن حل شود.

گلکسی S22، پلاس و اولترا؛ بهینه‌سازی اسنپدراگون ۸ نسل ۱ و اگزینوس ۲۲۰۰ کلید موفقیت شرکت کره‌ای خواهد بود

اگزینوس گلکسی S22

تا اینجای کار به این نتیجه رسیدیم که اگر سامسونگ بتواند اگزینوس ۲۲۰۰ را برای سری گلکسی S22 بهینه کند قطعا موفق خواهد شد. اکنون متوجه شدیم نه تنها اگزینوس ۲۲۰۰ بلکه اسنپدراگون ۸ نسل ۱ هم به بهینه‌سازی زیادی نیاز دارد تا بتواند آن عملکرد خوبی که با توجه به مشخصات و قابلیت‌های روی کاغذ از آن انتظار داشتیم در عمل هم خود را نشان بدهند.

اگر گلکسی S21 اولترا را معیار مقایسه قرار دهیم، گلکسی S22 اولترا اصلا نباید از این گوشی در عکاسی و فیلم‌برداری ضعیف‌تر ظاهر شود. خبرهای بسیار زیادی را شنیدیم مبنی براینکه این گوشی در زمینه‌ی پردازش تصویر، عکاسی در نور شب، حذف نویز و حتی کنترل منبع نوری به لطف لنزهای فوق شفاف عملکرد بسیار خوبی خواهد داشت. سامسونگ هم تنها شرکت سازنده‌ی گوشی‌های اندرویدی است که معمولا هرچه توان در یک پردازنده وجود داشته باشد را برای گوشی‌های پرچم‌دارش استفاده می‌کند. به همین خاطر است که گوشی‌های این شرکت از یک سری قابلیت‌های بلا استفاده پر هستند و حتی در یک سری مواقع بعد از چند سال استفاده هم برخی از کاربران از وجود آن‌ها هم خبر ندارد. با این حال این چیزی است که وجود دارد و شرکت برای اینکه بتواند آن را محقق کند نیاز دارد زمان زیادی را روی کار با آن صرف کند.

نکته‌ی دیگر اینکه بهینه‌سازی نرم‌افزاری نقش بسیار مهمی در ارائه‌ی یک تجربه‌ی بی‌نظیر و عالی و در نتیجه موفقیت شرکت ایفا می‌کند. می‌توانید به تراشه‌ی به کار رفته در یک گوشی به‌عنوان موتور خودرو نگاه کنید. از آن موتور می‌توان در ماشین‌های مختلف استفاده کرد اما هیچ یک از آن ماشین‌ها لزوما با یک قابلیت، تجربه‌ی کاربری و آپشن راهی بازار نمی‌شوند و قطعا هر شرکتی متناسب با سلیقه‌ی خود یک سری از قابلیت‌ها را برای آن در نظر می‌گیرد.

تمام شرکت‌های سازنده‌ی گوشی‌های اندرویدی که می‌خواهند برای امسال پرچم‌داری قدرتمند طراحی کنند قطعا از اسنپدراگون ۸ نسل ۱ به‌عنوان یک گزینه استفاده می‌کنند. اما این بدان معنا نیست که نتیجه‌ی نهایی سامسونگ باید با شیائومی مشابه باشد چرا که یک تراشه در آن‌ها به‌عنوان قلب تپنده به کار گرفته شد است. قطعا آن استفاده‌ای که سامسونگ از پتانسیل تراشه‌ی یادشده دارد با استفاده‌ای که وان‌پلاس و شیائومی دارند متفاوت خواهد بود. حتی اگر این قابلیت‌ها مشابه هم باشند، مثلا در تمام این گوشی‌ها از حالت شب استفاده شود، قابلیت فیلم‌برداری در وضوح ۸K وجود داشته باشد و…، باز هم این هم است که اپلیکیشن دوربین تا چه اندازه با این قابلیت‌ها بهینه است و برای مثال کرش نمی‌کند؟ یا عملکرد نرم‌افزاری تا چه اندازه بهینه خواهد بود که اگر پردازنده‌ای با قدرت اگزینوس ۲۲۰۰ در انجام بازی‌ها از قابلیت رهگیری پرتو نور استفاده کند، گوشی داغ نکند؟

گلکسی S22؛ طراحی زیبا زمانی اهمیت پیدا می‌کند که با عملکرد عالی ترکیب شده باشد

اگزینوس گلکسی S22

گوشی‌های سری گلکسی S22 واقعا زیبا هستند. البته اگر شایعه‌ها و خبرهایی که تاکنون پیرامون آن‌ها شنیدیم واقعیت داشته باشد باید بگوییم با یکی از زیباترین مجموعه گوشی‌های پرچم‌دار روبه‌رو هستیم که سامسونگ می‌خواهد در تاریخ ۱۹ بهمن ماه از آن‌ها رونمایی کند. اما این زیبایی باید در کنار قدرت بالا و عملکرد بهینه قرار بگیرد در غیر این صورت ارزشی نخواهد داشت.

سامسونگ سال گذشته در تاریخ ۱۴ ژانویه یعنی حدود ۶ هفته زودتر از انتظار از گوشی‌های سری گلکسی S21 رونمایی کرد. دو روز قبل از این تاریخ شاهد رونمایی از اگزینوس ۲۱۰۰ بودیم که سامسونگ ادعای زیادی در رابطه با قدرت و سرعت آن مطرح کرد. امسال اما شرکت کره‌ای عجله‌ای برای رونمایی از این تراشه ندارد و فعلا وقت خود را صرف بررسی و تست آن کرده تا بتواند تمام مشکلات آن را به بهترین شکل ممکن برطرف کند در حالی که بیشترین قدرت را از آن بیرون می‌کشد.

از طرفی سامسونگ باید توجهی به تراشه‌ی کوالکام هم داشته باشد. همان‌طور که اشاره شد این گوشی‌ها قرار است اوایل ماه فوریه یا اواخر بهمن ماه رونمایی شوند. تا آن زمان قطعا گوشی‌های اندرویدی بیشتری با تراشه‌ی اسنپدراگون ۸ نسل ۱ راهی بازار خواهد شد و به همین خاطر آن موقع می‌توانیم متوجه شویم آیا واقعا کار سامسونگ امسال سخت است یا اینکه عملکرد ضعیف این تراشه فقط به خاطر عجله‌ی موتورولا برای عرضه‌ی یک پرچم‌دار به بازار بود.

نکته‌ی حائز اهمیت در این رابطه این است که گوشی‌های سری گلکسی S22 با تراشه‌ی اگزینوس ۲۲۰۰ شاید با تاخیر راهی بازار شوند. این نمی‌تواند نشانه‌ی بدی باشد چرا که تاخیر یعنی سامسونگ می‌خواهد از زمان به دست آمده برای بهینه‌سازی هرچه بیشتر گوشی‌های خود چه از لحاظ نرم‌افزاری و چه از لحاظ سخت‌افزاری استفاده کند. همانطور که اشاره شد، تراشه‌ی RDNA2 ساخت شرکت AMD قرار است به‌عنوان پردازشگر گرافیکی در اگزینوس ۲۲۰۰ ایفای نقش کند. این پردازشگر گرافیکی اگر واقعا همان چیزی باشد که در شایعه ها شنیدیم، می‌تواند عملکرد کهکشانی‌های سامسونگ در انجام بازی یا کارهای گرافیکی سنگین را به شکل چشمگیری بهبود ببخشد. اما پرسش مهم اینجاست که آیا می‌تواند عملکرد خوب خود را به صورت پایدار حفظ کند؟ آیا مدل‌های مجهز به اسنپدراگون ۸ نسل ۱ هم عملکرد پایداری در این گوشی‌ها خواهند داشت؟ آیا اصلا شاهد عرضه‌ی گوشی‌های گلکسی S22 با تراشه‌ی اگزینوس خواهیم بود؟ پاسخ همه‌ی این پرسش‌ها «احتمالا» است. حال باید منتظر ماند و دید چه پیش می‌آید.

گوشی‌های سری گلکسی S22، از لحاظ طراحی به نسبت نسل گذشته تفاوت چشمگیری ندارند. البته این حرف برای دو مدل پلاس و استاندارد صادق است چرا که در طراحی مدل اولترا که شاید حتی گلکسی S22 نوت نام‌گذاری شود، کاملا از زبان طراحی گوشی‌های سری گلکسی نوت شرکت کره‌ای استفاده شده است. قابلیت‌های خوبی هم که سامسونگ از لحاظ طراحی به گوشی‌هایش اضافه کرده شامل یک‌اندازه شدن تمام حواشی دور نمایشگر، عریض‌تر شدن و کوچک‌تر شدن آن‌ها و در نتیجه قرارگیری راحت‌تر در دست، حذف ماژول در مدل اولترا و تعبیه‌ی هر لنز روی پنل که جلوه‌ی بسیار زیبایی به گوشی بخشیده است، اضافه شدن درگاه نگه‌داری قلم به مدل اولترا و بسیاری موارد خوب دیگر که باعث می‌شوند هر روز بیشتر از روز قبل برای دیدن این گوشی‌ها هیجان‌زده باشیم.

لازم به ذکر است حرف‌های مطرح شده در این مقاله لزوما قرار نیست به واقعیت تبدیل شوند. بلکه چیزهایی هستند که احتمال به وقوع پیوستن آن‌ها بسیار بالاست. حال باید دید تصمیمی که در نهایت سامسونگ اتخاذ می‌کند چیست و آیا می‌تواند با این تصمیم خود را نجات دهد یا خیر.

منبع: PhoneArena



برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما
X