اصلی‌ترین علت اضافه وزن در رمضان از زبان کارشناسان تغذیه

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۳ دقیقه
ramadan food table

شاید شما هم از آن دسته افرادی باشید که فکر می‌کنید روزه گرفتن باعث کاهش وزن می‌شود چون مدت زمان زیادی را بدون مصرف آب و غذا می‌گذرانید. اما در پایان ماه رمضان متوجه می‌شوید که نه تنها لاغر نشده‌اید، بلکه روزه‌داری باعث چاق شدن و افزایش وزن شما هم شده است! این مشکلی است که نه فقط شما، بلکه خیلی از روزه‌داران با آن مواجه می‌شوند. متخصصین تغذیه معتقدند غذاهای مصرفی در مدت زمان کوتاه بین افطار تا سحر می‌تواند علت اضافه وزن در رمضان باشد.

در این مطلب از دیجی‌کالا مگ می‌خواهیم علت اضافه وزن در رمضان را از زبان متخصصان و کارشناسان تغذیه بخوانیم. پس برای پیشگیری از افزایش وزن بعد از ماه رمضان، این مطلب را تا آخر بخوانید.

چرا در ماه رمضان دچار اضافه وزن می‌شویم؟

غذاهای سنتی که مصرف آن‌ها در این ماه حسابی رواج دارد، علت اصلی اضافه وزن در در ماه رمضان هستند. درست است که نمی‌توانید از مهمانی‌های افطار چشم پوشی کنید و غذاهای سنتی مثل شله‌زرد را نادیده بگیرید، اما باید این نکته را هم در نظر بگیرید که اغلب این غذاها کربوهیدرات‌های سنگین و پیچیده دارند و از طرفی حسابی چرب هستند.

غذاهای سرخ شده، دسرهای شیرین، خورشت‌های چرب و انواع خوراکی‌های خوش آب و رنگ می‌توانند مقدار زیادی کالری به بدنتان وارد کنند؛ آنقدر زیاد که حتی محاسبه‌ی آن هم سخت است. مدت زمان ماندن غذا در روغن هم می‌تواند روی میزان کالری آن تاثیر بگذارد پس باز هم می‌بینید که نمی‌توانید به صورت دقیق مشخص کنید که چند کیلوکالری در یک وعده‌ی افطار به بدنتان وارد می‌کنید.

مثلا فقط یک سمبوسه می‌تواند بین ۲۰۰ تا ۵۰۰ کالری داشته باشد. پس می‌توان گفت که غذاهای سرخ شده اصلی‌ترین علت اضافه وزن در رمضان هستند. دلیل آن هم فقط میزان روغن یک تکه غذا نیست، میزان کلی غذایی است که مصرف می‌کنید. شما برای افطار هیچ وقت فقط یک عدد کتلت یا یک عدد سمبوسه نمی‌خورید. حداقل ۲-۳ تکه از هر غذای سرخ شده را برای افطار می‌خورید.

حالا فکر کنید این اتفاق ۳۰ روز متوالی پیش می‌آید. اگر هر روز ۳ یا ۴ قطعه غذای سرخ شده بخوررید یعنی در ماه به راحتی ۱۰۰ قطعه غذای سرخ شده مصرف کرده‌اید. حالا این تعداد را در میانگین کالری که دو پاراگراف بالاتر درباره‌اش صحبت کردیم ضرب کنید. عدد بزرگی به دست می‌آید. البته این عدد فقط مربوط به یک خوراکی ساده در سفره‌ی افطار است. شما باید نوشیدنی‌ها،  غذاهای اصلی، دسرها و دیگر خوراکی‌ها را هم به آن اضافه کنید.

خیلی وقت‌ها برای تامین آب بدن به جای نوشیدن آب، سراغ شربت‌ها و نوشابه‌ها می‌روید و این یعنی به جای آب، مقدار زیادی شکر و کالری اضافه به بدن خود وارد می‌کنید. یک لیوان نوشیدنی شیرین می‌تواند چیزی بین ۴ تا ۷ قاشق چایخوری شکر داشته باشد. یکی دیگر از عادت‌های بد غذایی،، مصرف میزان زیادی از غذا در اواخر شب و قبل از خواب است که می‌تواند به تنهایی و بدون در نظر گرفتن تمام کالری‌های مصرفی، علت اضافه وزن در رمضان باشد.

پس اگر علاقه‌ای به افزایش وزن در ماه رمضان ندارید و نمی‌خواهید بعد از عید فطر به فکر کاهش وزن باشید، بهتر است به نوع تغذیه و زمان مصرف غذاها در این ماه دقت کنید. از افطار تا سحر بیشتر آب بنوشید و سراغ نوشیدنی‌های صنعتی، مثل نوشابه و آبمیوه‌های آماده، نروید. اگر قرار است غذای سرخ شده بخورید بیشتر از یک قطعه مصرف نکنید و برای رفع گرسنگی از تمام دسته‌های غذایی استفاده کنید. یعنی به میزان کافی سبزیجات و سالاد بخورید، غذاهای آب‌پز شده مصرف کنید و مصرف میوه را هم فراموش نکنید.

حتما بین وعده‌ی افطار و شام کمی فاصله بگذارید و دو سه ساعت قبل از اینکه بخوابید شام بخورید تا دستگاه گوارش شما فرصت کافی برای هضم غذا داشته باشد. اگر هم فکر می‌کنید برای این کار نیاز به کمک و راهنمای دارید حتما به یک متخصص تغذیه مراجعه کنید.

این مطلب صرفا جنبه‌ی آموزش و اطلاع‌رسانی دارد. پیش از استفاده از توصیه‌های این مطلب حتما با پزشک متخصص مشورت کنید. برای اطلاعات بیشتر بیانیه‌ی رفع مسؤولیت دیجی‌کالا مگ را بخوانید.

منبع: cbc



برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما
X