۱۰ سلاح احمقانه‌ی برتر که تا کنون در فیلم‌های اکشن استفاده شده است

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۱۱ دقیقه

سلاح‌های قدرتمند و عجیب و غریب بخش جدانشدنی از فیلم‌های اکشن هستند. در بسیاری از آثار، متخصصان ماهر روزها و ماه‌ها برای طراحی و ساخت یک سلاح وقت صرف می‌کنند و نتایج اعجاب‌انگیز و خارق‌العاده‌ای خلق می‌کنند اما گاهی با نمونه‌های عجیب‌وغریبی روبه‌رو می‌شویم که نه تنها مخوف نیستند بلکه بسیار مضحک و ناکارآمدند.

در این مقاله ۱۰ سلاح مضحک فیلم‌های اکشن را با هم بررسی می‌کنیم که به اندازه‌ای ناکارآمد هستند که امکان استفاده از آن‌ها در دنیای واقعی وجود ندارد یا طرز کارشان به اندازه‌ای احمقانه است که ناخودآگاه خنده بر لبانتان می‌آورد.

۱۰. نارنجک دستی در فیلم مسابقه مرگ ۲۰۰۰ (Death Race 2000)

نارنجک دستی در فیلم مسابقه مرگ 2000

  • سال انتشار: 1975
  • کارگردان: دیوید کارادین، سیلوستر استالونه، لوئیزا مورتز، دان استیل، جان لندیس، مری وارناف
  • امتیاز IMDb به فیلم: ۶٫۲ از ۱۰
  • امتیاز راتن تومیتوز به فیلم: 81 از ۱۰۰

مسابقه‌ی مرگ به دلیل با خاک یکسان کردن تصوراتمان از نارنجک دستی، رده‌ی دهم این فهرست را به خود اختصاص می‌دهد. ماجرا از این قرار است که فرانکشتاین، ضد قهرمان فیلم، یک نارنجک را در دستکش تعبیه می‌کند تا در صورت دست دادن با رییس‌جمهور منفجر شود.

از اینکه ایده‌ی ترور تا چه اندازه مضحک و احمقانه است و اصلا چقدر احتمال دارد نارنجک به موقع منفجر شود می‌گذریم، اما فرانکشتاین ‌که در طول فیلم استراتژی‌های بی‌نقصی می‌چیند برای چه باید نقشه‌ی تروری طراحی کند که خودش را هم به کام مرگ بکشاند؟!

۹. کلاه آدجاب در فیلم گلدفینگر (Goldfinger)

نارنجک دستی در فیلم مسابقه مرگ 2000

  • سال انتشار: 1964
  • کارگردان: گای همیلتون
  • بازیگران: شان کانری، اونور بلکمن، گرت فروبه، شرلی ایتون، هارولد ساکاتا، برنارد لی
  • امتیاز IMDb به فیلم: 7٫۷ از ۱۰
  • امتیاز راتن تومیتوز به فیلم: 99 از ۱۰۰

گلدفینگر سومین فیلم از فرنچایز جیمز باند است و از آنجایی که در ایران هم با همین نام اکران شده نسبت به «پنجه‌طلایی» میان ایرانیان مصطلح‌تر است و به همین دلیل ما هم تصمیم گرفتیم در این مقاله از نام اصلی فیلم استفاده کنیم.

ماجرا از این قرار است که در این قسمت مأمور ۰۰۷ باید به جنگ سرمایه‌دار قدرتمند و فاسدی به نام اوریک گلدفینگر برود اما این آقای گلدفینگر یک نیروی وفادار به نام آدجاب دارد که گویا بسیار هم خطرناک است و هر جنایتی از دستش برمی‌آید.

آدجاب یکی از ماندگارترین تبهکارهای سری فیلم‌های جیمز باند است که برای قتل‌هایش از سلاحی استفاده می‌کند که در یک کلاه لبه‌دار مستتر است. احتمالا می‌پرسید کجای این ماجرا مضحک است چون نمونه‌ی این ایده را در پیکی بلایندرز هم دیدیم و اتفاقا شلبی‌ها را به گروه خشن و ترسناکی تبدیل کرده بود. مشکل اساسی این است که در اینجا سلاح اصلا معقول و منطقی به نظر نمی‌رسد و طرز کار آن به‌شدت مضحک است.

تصور کنید در لبه‌ی کلاه لبه‌دارتان تیغه‌ای تعبیه شده و با پرتاب کردنش می‌توانید هدف را کاملا قطعه قطعه کنید؛ حال هر چیزی که باشد از سر انسان گرفته تا مجسمه!

این فانتزی عجیب‌و‌غریب حتی در سری فیلم‌های جیمز باند منطق درست و درمانی ندارد. از آن گذشته بر فرض که ویژگی‌های فراطبیعی کلاه را پذیرفتیم، نحوه‌ی پرتاب آن توسط آدجاب موقعیت مسخره‌ای را ایجاد می‌کند که قرار بوده ترسناک باشد اما ناخودآگاه خنده بر لبانتان می‌آورد.

۸. شمشیر سه لبه در فیلم شمشیر و جادوگر (The Sword And The Sorcerer)

شمشیر سه لبه در فیلم شمشیر و جادوگر

  • سال انتشار: 1982
  • کارگردان: آلبرت پایون
  • بازیگران: لی هورسی، کاتلین بلر، سایمن مک کور کیندل، ریچارد لینچ، ریچارد مول، آنتونی د لونیز
  • امتیاز IMDb به فیلم: 5٫۶ از ۱۰
  • امتیاز راتن تومیتوز به فیلم: 63 از ۱۰۰

جادوگر و شمشیر یکی از بدترین فیلم‌های فانتزی تمام دوران است و اصلا عجیب نیست که در آن عناصر مضحک و نخ نمایی مثل شمشیر سه لبه وجود داشته باشد.

جادوگر خبیث یک سرزمین خیالی تصمیم دارد شاهزاده خانم را نابود و تاج و تخت را تصرف کند. در این میان یک مزدور شجاع از راه می‌رسد و با شمشیر سه لبه‌اش از شاهزاده محافظت می‌کند؛ پس حتی اگر فیلم را ندیده باشید با خواندن خلاصه‌ی داستان و حتی تأمل در نام فیلم متوجه می‌شوید که این سلاح نقش کلیدی و مهمی در فیلم دارد اما مشکل اساسی این است که اصلا لزومی نداشت جنگجوی شجاع داستان ما این همه به خودش زحمت بدهد و از آن استفاده کند!

طراحی این سلاح به شکل مضحکی ابتدایی است؛ تصور کنید سه شمشیر فولادی بزرگ را به هم بچسبانید و به دل میدان نبرد بزنید. این کار نه تنها مزیتی در جنگ ایجاد نمی‌کند بلکه وزن بالا و بددست بودنش چابکی جنگجو را هم می‌گیرد؛ در نتیجه با یک شمشیر معمولی تیز و سبک می‌توان در عرض چند ثانیه دخل صاحب شمشیر سه لبه را آورد. البته با همه‌ی این‌ها باز هم آقای کارگردان اصرار دارد این سلاح افسانه‌ای است و حتما باید حضور تأثیرگذاری در داستان داشته باشد!

۷. مگازورد در فیلم پاور رنجرز (Power Rangers)

مگازورد در فیلم پاور رنجرز

  • سال انتشار: 2017
  • کارگردان: دین ایزرالایت
  • بازیگران: دیکر مونتگمری، نائومی اسکات، آرجی کایلر، بکی جی، لودی لین، برایان کرانستون
  • امتیاز IMDb به فیلم: 5٫۹ از ۱۰
  • امتیاز راتن تومیتوز به فیلم: 50 از ۱۰۰

مگازورد سلاحی است که در همه‌ی نسخه‌های پاور رنجرز از جمله بازسازی سال ۲۰۱۷ حضور تأثیرگذاری دارد. این سلاح در حقیقت یک ربات غول‌پیکر است که ۵ قهرمان اصلی فیلم آن را هدایت می‌کنند.

مگازورد ظاهر رعب‌آوری دارد ولی در حقیقت آن‌قدر بزرگ است که عملا نمی‌تواند کار خاصی انجام دهد و فقط اراضی اطرافش را با خاک یکسان می‌کند. مگازورد با وجود مخوف بودنش هیچ توجیه منطقی ندارد و می‌توان دشمنان را با سلاح‌های کوچک‌تر و اندکی چابکی به‌سادگی نابود کرد و به هیچ عنوان نیازی به سلاحی در ابعاد کشتی تایتانیک نیست.

۶. دندان‌های فولادی در فیلم مونریکر (Moonraker)

دندان‌های فولادی در فیلم مونریکر

  • سال انتشار: 1979
  • کارگردان: لوئیس گیلبرت
  • بازیگران: راجر مور، مایکل لونزدل، لوئیس چلیز، ریچارد کیل، برنارد لی، کرین کرلی
  • امتیاز IMDb به فیلم: 6٫۳ از ۱۰
  • امتیاز راتن تومیتوز به فیلم: 60 از ۱۰۰

دوباره سراغ سری فیلم‌های محبوب جیمز باند و یکی از سلاح‌های و عجیب و ناکارآمد آن می‌رویم. در مونوریکر (ماه شکن) که یازدهمین فیلم فرنچایز است، ابر شروری به نام کوسه وجود دارد که برای تبهکاری به نام هوگو دراکس کار می‌کند. انصافا این آقای کوسه نسبت به رییسش ابر شرور بهتری است اما مشکل اساسی این است که برای ترسناک و خفن به نظر رسیدن، سلاح مضحکی دارد که حضورش در فیلم اصلا توجیه‌پذیر نیست.

کوسه دندان‌های تیزی از جنس فولاد دارد که به کمک آن قادر به تکه‌تکه کردن هر موجود زنده و غیرزنده‌ای است. اگر آقای کوسه از این قابلیتش برای پاره کردن یک طناب یا چیزی شبیه به آن استفاده می‌کرد، توجیه منطقی دارد ولی برای کشتن انسان‌ها بیش‌ از حد عجیب و غریب است.

اصلا چرا یک نفر باید این همه هزینه کند و دندان‌های فولادی برای خودش بکارد تا مثلا مخوف به نظر برسد، اما حریفش در عرض چند ثانیه آن‌ها را از دهانش بیرون بکشد یا پیش از اینکه حتی دهانش را باز کند و ظاهر خفنش را به رخ بکشد با یک گلوله یا ضربه‌ی چاقوی حریف به دیار باقی بشتابد؟!

۵. شمشیر پنج پر در فیلم کرول (Krull)

شمشیر پنج پر در فیلم کرول

  • سال انتشار: 1983
  • کارگردان: پیتر ییتس
  • بازیگران: کنت مارشال، لایست آنتونی، لیام نیسون، برنارد برسلاو
  • امتیاز IMDb به فیلم: 6٫۱ از ۱۰
  • امتیاز راتن تومیتوز به فیلم: 32 از ۱۰۰

شمشیر پنج پرِ کالوین هم از آن سلاح‌های عجیب‌وغریبی است که شاید اگر به‌درستی طراحی می‌شد، می‌توانست یکی از ماندگارترین سلاح‌های تاریخ سینما لقب بگیرد اما متأسفانه از آنجایی که هیچ هوشمندی و ظرافتی در طراحی آن به کار نرفته به‌شدت مضحک است.

شاهزاده کالوین قرار است با کمک این شمشیر همسرش را از دست هیولا نجات دهد اما هنگام استفاده از سلاح بیشتر نگرانیم به خودش آسیب بزند!

طراحی این شمشیر به صورت گرد است و پنج‌تیغه‌ی تیز فولادی حول محور یک دایره‌ی فرضی کنار هم قرار گرفته‌اند. از آنجایی که هیچ دسته‌ای برای آن تعبیه نشده، احتمال اصابت تیغه‌ها به دست جنگجو وجود دارد و حتما باید سلاح را از طرف یکی از تیغه‌ها در دست نگه دارد؛ بنابراین اگر منطقی به قضیه نگاه کنیم کالوین نه تنها به کمک شمشیر نمی‌تواند دشمنان سرسختش را نابود کند بلکه با اندکی تعلل از خونریزی در ناحیه‌ی دست خواهد مرد!

۴. اسپری دفع‌کننده‌ی کوسه در فیلم بتمن (Batman)

اسپری دفع‌کننده‌ی کوسه در فیلم بتمن

  • سال انتشار: 1966
  • کارگردان: لسلی اچ مارتینسون
  • بازیگران: آدام وست، برت وارد، لی مری وثر، سزار رومرو، بورگس مریدیت، فرانک گورشین
  • امتیاز IMDb به فیلم: 6٫۵ از ۱۰
  • امتیاز راتن تومیتوز به فیلم: 79 از ۱۰۰

اولین فیلم از فرنچایز پرطرفدار بتمن در دهه‌ی ۶۰ میلادی ساخته شد و طبیعی است که کیفیت آثار امروزی را نداشته باشد و جلوه‌های ویژه‌ی آن بیش‌ از حد کودکانه و در بعضی لحظات مضحک به نظر برسد اما سکانسی که کمی بعد درباره‌ی آن صحبت می‌کنیم، حتی در این شرایط هم به‌شدت عجیب و مضحک است و دادِ طرفداران مرد خفاشی در سراسر دنیا را درآورده است.

دیدگاه لسلی اچ مارتینسون و آدام وست در آن دوران به بتمن تا اندازه‌ای طنازانه بود و این شخصیت را به اندازه‌ی امروز جدی نمی‌گرفتند؛ بنابراین همیشه در زرادخانه‌ی بتمن چند سلاح بی‌خود و مضحک وجود داشت که بیشتر جنبه‌ی طنز داشتند و معمولا از آن‌ها استفاده‌ای نمی‌شد اما در این میان سلاحی به نام اسپری دفع‌کننده‌ی کوسه وجود داشت که اتفاقا در یک سکانس از آن استفاده شد.

ماجرا از این قرار است که بتمن قصد دارد از طریق یک نردبان طنابی خودش را از دریا نجات دهد و به هلیکوپتر برساند که پایش در دهان یک کوسه گیر می‌کند؛ اگر تصور می‌کنید که ابرقهرمان ما با چاقو یا چیزی شبیه به آن از شر کوسه خلاص می‌شود، سخت در اشتباهید؛ در عوض معلوم نیست این وسط یک اسپری دفع‌کننده‌ی کوسه از کجا گیر می‌آورد و مثل مگس‌کش از آن برای نابود کردن کوسه‌ی غول‌آسا استفاده می‌کند!

۳. ناخن‌های مرد اتمی در فیلم سوپرمن ۴: در جست‌وجوی صلح (Superman IV: The Quest For Peace)

ناخن‌های مرد اتمی در فیلم سوپرمن 4: در جستجوی صلح

  • سال انتشار: 1987
  • کارگردان: سیدنی جی. فیوری
  • بازیگران: کریستوفر ریو، جین هکمن، جکی کوپر، مارک مک کلور، جان کرایر، سام وانا میکر
  • امتیاز IMDb به فیلم: 3٫۷ از ۱۰
  • امتیاز راتن تومیتوز به فیلم: ۱۱ از ۱۰۰

این فیلم به‌عنوان چهارمین قسمت از فرنچایز سوپرمن به اندازه‌ای ضعیف بود و با انتقادات منفی مواجه شد که پرونده‌ی مجموعه تا چند سال بسته شد. در این فیلم سوپرمن نبرد نفس‌گیری را با مرد اتمی روی سطح صخره‌ای مریخ آغاز می‌کند.

مرد اتمی مجهز به سلاح عجیب‌وغریبی به نام ناخن‌های نقره‌ای است. طرز استفاده از آن هم بسیار ساده است؛ فقط باید آن‌ها را در پوست نفوذ ناپذیر سوپرمن فرو کند تا مقادیر زیادی از انرژی خورشیدی را وارد بدنش کند و او را در کسری از ثانیه از پا درآورد.

هیچ شکی نیست که در اینکه ناخن‌های مرد اتمی سلاح قدرتمندی است؛ اما نحوه‌ی نمایش آن به‌شدت عجیب است. البته اگر بخواهیم با خودمان صادق باشیم اینکه قوی‌ترین ابرقهرمان زمین از طریق خراش‌های ناشی از ناخن مصنوعی‌های نقره‌ای از دنیا برود، علاوه بر عجیب بودن به‌شدت مضحک است!

با این اوصاف، این سکانس بیش از اینکه به نبرد نفس‌گیر یک ابرقهرمان و ابر شرور شبیه باشد به دعوا و گیس و گیس کشی دو کودک شباهت دارد.

۲. زره کول یانگ در فیلم مورتال کامبت (Mortal Kombat)

زره کول یانگ در فیلم مورتال کامبت

  • سال انتشار: 2021
  • کارگردان: سایمون مک کوید
  • بازیگران: لوئیس تان، جو تسلیم، جسیکا مک نامی، جاش لاوسون، لودی لین، تادانابو آسانو
  • امتیاز IMDb به فیلم: 6٫۱ از ۱۰
  • امتیاز راتن تومیتوز به فیلم: 55 از ۱۰۰

مورتال کامبت جدیدترین اقتباس از یکی از محبوب‌ترین بازی‌های ویدیویی دنیا است و تقریبا به اندازه‌ی طرفداران پروپاقرص، مخالفان سرسختی دارد که معتقدند اصلا در حد و اندازه‌ی بازی نیست.

داستان این قسمت بر شخصیت کول یانگ استوار است و روند تبدیل شدن او به جنگجویی بزرگ با قدرت‌های مافوق بشری را بررسی می‌کند. در بخشی از فیلم پس از اینکه کول یانگ به تهدید خانواده‌اش توسط گورو پی می‌برد به صورت ناگهانی زره‌ای طلایی با طرحی عجیب‌وغریب را به تن می‌کند و به یک مبارز جسور تبدیل می‌شود.

ماهیت این زره اصلا عجیب نیست و نخستین کارش محافظت از یانگ در برابر ضربات سهمگین دشمن است؛ اما از آنجایی که بدون هیچ پیش‌زمینه‌ای و به صورت ناگهانی ظاهر می‌شود و در او قدرت‌های فراطبیعی ایجاد می‌کند عجیب، غیرقابل‌باور و تا اندازه‌ای مضحک است و با ماهیت خشونت‌آمیز فیلم مطابقت ندارد.

۱. تی در فیلم انتقام جوی سمی (The Toxic Avenger)

تی در فیلم انتقام جوی سمی

  • سال انتشار: 1984
  • کارگردان: لوید کافمن
  • بازیگران: مارک تورگل، میچ کوهن، آندری ماراندا، ریک کالینز
  • امتیاز IMDb به فیلم: 6٫۲ از ۱۰
  • امتیاز راتن تومیتوز به فیلم: 70 از ۱۰۰

انتقام‌جوی سمی در دوره‌ی خودش از کمدی‌های ابرقهرمانی درجه یک به حساب می‌آمد. در این بخش به هیچ عنوان قصد نداریم فیلم‌نامه را نقد کنیم بلکه درباره‌ی سلاحی صحبت می‌کنیم که بسیار عجیب و مضحک است اما به فضای کلی فیلم می‌آید.

ماجرا درباره‌ی ملوین مستخدم باشگاه ورزشی است که یک روز توسط چند شرور آزار و اذیت می‌شود، بعد از پنجره به بیرون پرتاب می‌شود و در مخزن مواد شیمیایی فرود می‌آید. فعل‌وانفعالات شیمیایی، ملوین را به موجود بدقیافه‌ای تبدیل می‌کند که قدرت بسیار زیادی دارد. او تصمیم می‌گیرد از ویژگی‌های تازه و نه چندان خوشایندش استفاده و آدم بدها را نابود کند.

نکته‌ی عجیب و بامزه این است که ملوین از تی که پیش‌تر ابزار کارش بوده در مبارزات استفاده می‌کند. البته هر طور که به ماجرا نگاه کنیم او به اندازه‌ای قوی است که با دست خالی هم می‌تواند از پس هر جنبنده‌ای برآید و اصلا لزومی ندارد از تی استفاده کند اما معمولا به‌عنوان حسن ختام و اطمینان از خفگی کامل قربانی‌ها، تی را فراموش نمی‌کند!

جالب است بدانید این فیلم ابرقهرمانی کلاسیک قرار است به‌زودی بازسازی شود و احتمالا پیتر دینکلیج در نقش ملوین ظاهر می‌شود. من که از همین‌الان در انتظار حرکات رزمی و آکروباتیک دینکلیج با تی هستم.

منبع: screenrant



برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

۵ دیدگاه
  1. Mori

    بسیار جالب بود .تا به حال به ابزار ابر قهرمانها از این زاویه نگاه نکرده بودم .در ضمن در مورد تی باتری هم از اطلاع رسانی شما سپاسگذاری مینمایم .(ادب فرد به ز دولت اوست)

  2. Mani

    خنگه اون تی نیست اشتباه نوشتی طی درسته 😶‍🌫️😶‍🌫️🤨🤨🤨🤨😑😑😑😬

    1. دوست عزیز از آنجایی که این ابزار شبیه حرف T هست، ترجمه ی فارسی «تی» صحیح تره البته واژه ی «طی» هم در زبان فارسی مصطلحه ولی معنی درست این واژه ی عربی «پیمودن» هست که هیچ ربطی به این ابزار نداره.

      1. امیر

        خب چه ربطی داره به شکلش؟
        اگر شکلش شبیه T باشه دلیل نمیشه بهش بگیم تی

      2. امیدوارم بیش از حد طولانی نشه اما چون ترجیح میدم به جای رسم‌الخط رایج از رسم‌الخط صحیح استفاده کنم، این توضیح رو ضروری می دونم:
        اسم این ابزار در زبان انگلیسی بسته به شکلش Squeegee یا Mop است و چون شکل ظاهریش شبیه به حرف T انگلیسیه، در زبان فارسی هم به همین اسم نامیده میشه. از طرف دیگه حرف «ط» از زبان عربی وارد الفبای فارسی شده؛ بنابراین بهتر است در ترجمه‌ی واژه‌ها یا حروف انگلیسی از «ت» استفاده کنیم تا «ط». مثل واژه‌ی «باتری» که از «باطری» صحیح‌تر است.
        در هر صورت اگر تمایل دارید از واژه‌ی «طی» استفاده کنید به نظرتون احترام می‌گذارم اما اجازه بدید در مقالاتم از رسم‌الخطی که فکر می‌کنم درست تر هست، استفاده کنم.
        با تشکر از زمانی که صرف کردید

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما
X