۱۰ مجموعه سینمایی که به دلیل دنبالههای بیارزششان نابود شدند
طی دهههای اخیر در صنعت سینما نسبت به گذشته دنبالههای بیشتری برای فیلمها ساخته میشود؛ حتی برای فیلمهایی که تماشاگران هرگز فکرش را هم نمیکنند ارزش ساخت دنباله داشته باشد. در قالب همین روند، فیلمهایی مانند «رقص کثیف» هم قرار است دنبالهای داشته باشند که سال ۲۰۲۴ اکران خواهد شد.
در حالی که ممکن است دنبالهی فیلم «رقص کثیف» پوچ و بیمحتوا به نظر برسد، به خصوص با توجه به این امر که نمیتوان کسی را جایگزین پاتریک سویزی در نقش جانی کسل کرد، اما در کل میتوان گفت که این فیلم اولین اثر پوچی نیست که دنبالهای برایش ساخته خواهد شد.
- آیا فیلم «دنیای ژوراسیک: سلطه» به فرنچایز ژوراسیک پایان میدهد؟
- چرا فرنچایز «بتمن» به شخصیتهای زن بیشتری نیاز دارد؟
- ۱۰ فیلم سینمایی خوب که فرنچایزشان را نابود کردند؛ از شوالیه تاریکی تا انتقامجویان
در این شرایط، کاربران وبسایت ردیت از این فرصت استفاده کردهاند و به بحث در مورد مجموعههای سینمایی پرداختهاند که آنقدر برایشان دنبالههای گوناگون ساخته شد تا کل مجموعه به یک مجموعه سینمایی پیش پا افتاده تبدیل شد. در واقع یک مجموعه سینمایی باید تا زمانی که حرفی برای گفتن دارد دنبالههای لازم را دریافت کند و پس از آن، هنگامی که هنوز محبوبیتش را از دست نداده به اتمام برسد اما استودیوها معمولا از این فرمول پیروی نمیکنند. در این نوشته به معرفی ۱۰ مجموعه سینمایی میپردازیم که بر اساس نظرات کاربران وب سایت ردیت به واسطهی دنبالههای بیارزششان نابود شدند؛ مجموعههای متنوعی از «داستان اسباب بازی» گرفته تا «سریع و خشمگین».
۱. پادوی گلف (Caddyshack)
- کارگردان: هارولد رامیس
- بازیگران: کوی چیس، بیل موری
- تاریخ انتشار: ۱۹۸۰
- امتیاز IMDb به فیلم: ۷.۲ از ۱۰
- امتیاز راتن تومیتوز: ۷۳ از ۱۰۰
بسیاری از کاربران ردیت تصور میکنند که «پادوی گلف ۲» یک فیلم به درد نخور بود که توانست فیلم اول را نابود کند. در حقیقت فیلم «پادوی گلف» بهترین فیلمی بود تاکنون در رابطه با گلف ساخته شده اما فیلم «پادوی گلف ۲» آن را کاملا خراب کرد. در حقیقت تاکنون فیلمهای زیادی در رابطه با گلف ساخته نشده و آنهایی هم که ساخته شدهاند اصلا ارزش تماشا کردن را ندارند اما فیلم «پادوی گلف» فیلمی کمدی و در عین حال جذاب بود که ارزش تماشا کردن را داشت.
در حقیقت در فیلم «پادوی گلف ۲» هیچ یک از بازیگران فیلم اصلی حضور ندارند. کوی چیس تنها در یک صحنه ظاهر میشود و بیل موری نیز اصلا در این فیلم به ایفای نقش نمیپردازد. با توجه به این تفاصیل این فیلم نتوانست در باکس آفیس توجه مخاطبان را جلب کند و با اینکه برادران وارنر به شدت بر روی آن حساب کرده بودند حتی نتوانست بودجهای را که صرفش شده بود به کمپانی بازگرداند.
۲. ایندیانا جونز (indiana Jones)
- کارگردان: استیون اسپیلبرگ
- بازیگران: هریسون فورد، پل فریمن، کارن آلن
- تاریخ انتشار: ۱۹۸۱
- امتیاز IMDb به فیلم: ۸.۴ از ۱۰
- امتیاز راتن تومیتوز: ۹۵ از ۱۰۰
ایندیانا جونز یکی از نمادینترین و منحصربهفردترین شخصیتهای سینمایی است که تا به امروز بر روی پردهی نقرهای سینما ظاهر گردیده و به جرات میتوان گفت که سه فیلم اول این فرنچایز در زمرهی بهترین سهگانههای تمام دوران جای میگیرند. اما زمانی که دنبالهی چهارم این فرنچایز تحت عنوان «ایندیانا جونز و پادشاهی جمجمه بلورین» ۱۹ سال پس از «ایندیانا جونز و جنگ صلیبی» منتشر شد دیگر همه چیز همانند قبل نبود.
بسیاری از کاربران ردیت به این موضوع اشاره کردهاند که پس از «جنگ صلیبی» این فرنچایز باید برای همیشه به پایان میرسید. در پایان این دنباله، ایندیانا جونز و پدرش در حالی که سوار بر اسب بودند به سمت غروب خورشید پیش میروند و هیچ پایانی نمیتوانست زیباتر از این باشد. البته راههای زیادی برای خلق دنبالهای وجود داشت که بتواند همچون دنبالههای دوم و سوم خوش بدرخشد اما در کل میتوان گفت که «ایندیانا جونز و پادشاهی جمجمه بلورین» همانند لکهی ننگی بر پیشانی این فرنچایز تا ابد باقی خواهد ماند.
۳. قانونا بلوند (Legally Blonde)
- کارگردان: رابرت لوکتیک
- بازیگران: ریس ویترسپون، سلما بلیر، ویکاور گاربر
- تاریخ انتشار: ۲۰۰۱
- امتیاز IMDb به فیلم: ۶.۴ از ۱۰
- امتیاز راتن تومیتوز: ۷۰ از ۱۰۰
«قانونا بلوند» یکی از آن دست فیلمهایی است که در نوع خود بینظیر بود، زیرا داستانی درام در رابطه با دادگاه را با یک کمدی رمانتیک در هم آمیخت و توانست به یک نتیجهی شگفت انگیز و در عین حال هوشمندانه دست پیدا کند. حتی منتقدان نیز نتوانستند در برابر داستان بینظیر این فیلم مقاومت کنند و لذا این فیلم توانست نظر مثبت منتقدان را جلب نماید. با این حال، دنبالهی بعدی این فیلم نتوانست همانند فیلم اصلی پرشکوه باشد و لذا بسیاری از کاربران وب سایت ردیت عقیده دارند که برخلاف فیلم اول که فیلمی هیجان انگیز و به شدت خندهدار بود دنبالهی دوم تنها سعی کرد تمامی داستانهای فیلم اول را بدون هیچگونه خلاقیتی تکرار کند و لذا مخاطب از تماشای آن خسته میشد.
البته ممکن است حتی پر و پا قرصترین طرفداران فیلم نیز روحشان خبر نداشته باشد که یک اسپین آف مستقیم نیز با همین عنوان برای فیلم «قانونا بلوند» ساخته شده است. با توجه به اینکه فیلم اصلی به عنوان یکی از محبوبترین فیلمهای کمدی و درامی که تاکنون ساخته شده شناخته میشود، ما امیدواریم که دنبالهی بعدی این فیلم بتواند تمامی کاستیهای دنبالهی دوم را برطرف نماید و دوباره این فرنچایز را به روزهای اوج خود بازگرداند.
۴. پارک ژوراسیک (Jurassic Park)
- کارگردان: استیون اسپیلبرگ
- بازیگران: کیس پرت، لورا درن، سم نیل
- تاریخ انتشار: ۱۹۹۳
- امتیاز IMDb به فیلم: ۸.۲ از ۱۰
- امتیاز راتن تومیتوز: ۹۲ از ۱۰۰
بسیاری از کاربران وب سایت ردیت بر این عقیده هستند که دنبالههای «پارک ژوراسیک» و فیلمهای «دنیای ژوراسیک» فیلم اصلی محصول سال ۱۹۹۳ را خراب کردهاند. در واقع گویا هیچ یک از دنبالههای بعدی، آنچه را که در فیلم اصلی گنجانده شده بود درک نکردند و به آن پایبند نبودند. در حقیقت همهی این دنبالهها فقط از این موضوع که مردم، دایناسورها را دوست دارند استفاده کردند و روی همین جنبه از فیلم اصلی متمرکز شدند و همین موضوع باعث شد که محتوای اصلی به فراموشی سپرده شود.
اگرچه برخی از کاربران این وب سایت نیز به موضوع خوبی اشاره کردهاند و آن موضوع این است که این فیلمها توانستند به موفقیتهای بینظیری دست پیدا کنند، به خصوص فیلم «دنیای ژوراسیک» که توانست به فروش خیره کننده ۱.۵ میلیارد دلار در سراسر جهان دست پیدا کند و حتی دنبالهی آتی «دنیای ژوراسیک: سلطه» نیز که در آن شاهد بازگشت آلن گرانت و ایان مالکوم خواهیم بود، میتواند به درآمد بسیار بیشتری دست یابد و لذا بسیاری از منتقدان این فرنچایز را روسیاه نماید. لذا نمیتوان این فرنچایز را جزو فرنچایزهای شکست خوردهی هالیوود دانست که دنبالههایش فیلم اصلی را به نابودی کشانیده باشند.
۵. دانی دارکو (Donnie Darko)
- کارگردان: هانت لاوری
- بازیگران: جیک جیلنهال، درو بریمور، مگی جیلنهال
- تاریخ انتشار: ۲۰۰۱
- امتیاز IMDb به فیلم: ۸ از ۱۰
- امتیاز راتن تومیتوز: ۹۱ از ۱۰۰
فیلم «دنی دارکو» که در سال ۲۰۰۱ ساخته شد داستان یک نوجوان عصبی را دنبال میکند که متوجه میشود قدرتهای ماوراء طبیعی و توانایی سفر در زمان دارد. این فیلم توانست به دلیل داستان پرمحتوای خود خیلی زود به یکی از محبوبترین فیلمهای مستقل قرن بیست و یکم تبدیل شود. اما بسیاری از کاربران وب سایت ردیت بر این عقیدهاند که دنبالهی این فیلم که هشت سال بعد از فیلم اصلی ساخته شد، میراث فیلم اصلی را به نابودی کشانید. نویسنده و کارگردان اصلی، ریچارد کلی، هیچ مشارکتی در ساخت دنبالهی دوم نداشت و این دنباله برخلاف میل او ساخته شد و لذا همین امر سبب شد که شاهد دنبالهای بیکیفیت مملو از داستانهای پیش پا افتاده و نه چندان جذاب باشیم که نتوانستند نظر مثبت مخاطبان را کسب کنند.
اما در کل کلی هم کارگردان چندان مطرحی نیست، زیرا الباقی فیلمهایی که پس از «دانی دارکو» ساخته با شکستهای تجاری زیادی مواجه شدند و انتقادات زیادی را به همراه داشتند، بنابراین قطعا اگر دنبالهی بعدی به کارگردانی او هم ساخته میشد قطعا باز هم با شکست مواجه میگردید. با این حال عدم حضور او در این فیلم به نوعی به نفعش تمام شد زیرا دنبالهی دوم با شکست بزرگی مواجه گردید و او توانست از ثبت این شکست در کارنامهی کاریاش جان سالم به در ببرد.
۶. ربودهشده (Taken)
- کارگردان: پیر مورل
- بازیگران: لیام نسون، مگی گریس، زاندر برکلی
- تاریخ انتشار: ۲۰۰۸
- امتیاز IMDb به فیلم: ۷.۸ از ۱۰
- امتیاز راتن تومیتوز: ۵۹ از ۱۰۰
فیلم «ربوده شده» که با بازی لیام نسون توانست در باکس آفیس به فروش چشمگیری دست یابد و ۱۰ برابر بودجهی خود را به دست آورد، به واسطهی ساخت دنبالههای مکرری توسط استودیوی سازندهاش به نابودی کشیده شد. در حقیقت این فیلم در هر دنباله بدتر از دنبالهی قبل عمل کرد و لذا «ربوده شده ۳» باعث شود «ربوده شده ۲» که در زمان خود عملکرد چندان چشمگیری نداشت و انتقادات زیادی را دریافت کرده بود از دید منتقدان باز هم بهتر از دنبالهی سوم به نظر برسد.
در حقیقت فیلمی که در ابتدا به عنوان یک فیلم اکشن و خشن سطح بالا کار خود را آغاز کرد در دنبالههای بعدی آنقدر رو به انحطاط رفت که دیگر نمیشد حتی نام اکشن را بر آن نهاد. فرنچایز «ربوده شده» سبب ساخت بسیاری از فیلمهای اکشن سطح پایین دیگر نیز شد و لذا از این طریق نیز تاثیر فوقالعاده منفیای بر صنعت سینما نهاد. بسیاری از استودیوها تحت تاثیر موفقیت شوکه کنندهی این فیلم قرار گرفتند و لذا از لیام نسون برای ساخت فیلمهایی مانند «مسافر همیشگی» و «بدون توقف» استفاده کردند که نتوانستند عملکردی همچون فیلم «ربوده شده» داشته باشند.
۷. جنگ ستارگان (Star Wars)
- کارگردان: جرج لوکاس
- بازیگران: مارک همیل، هریسون فورد، کری فیشر
- تاریخ انتشار: ۱۹۷۷
- امتیاز IMDb به فیلم: ۸.۶ از ۱۰
- امتیاز راتن تومیتوز: ۹۲ از ۱۰۰
بسیاری از کاربران وب سایت ردیت معتقد هستند که سهگانه اصلی جنگ ستارگان به واسطهی ساخت دنبالهها خراب شدند و در حقیقت تک تک دنبالههای بعدی این فرنچایز، فیلمهای نه چندان چشمگیری بودند که در به انحطاط کشیدن آن نقش ویژهای را بازی میکردند. بسیاری از کاربردان این وب سایت به این نکته اشاره کردهاند که در ابتدا مخاطبان شروع به انتقاد از سهگانهی دوم این فیلم کردند اما با پخش سهگانهی سوم، آنها دریافتند که میتوان شاهد تولید دنبالههای پیش پا افتادهتر و بیارزشتری نیز بود و لذا نگاه آنها نسبت به سهگانهی دوم محبت آمیزتر شد. بالاخره هر چه که بود این فیلم در هر دنباله از فیلم قبلی خود بدتر عمل کرد و این روند همچنان ادامه یافت تا به آخرین دنباله رسید.
با این حال، گرچه دنبالههای VII تا IX و «سولو: داستانی از جنگ ستارگان» فیلمهای چندان مطلوب و محبوبی نیستند اما دنبالهی «روگ وان» را میتوان یکی از بهترین فیلمهای علمی-تخیلی ۱۰ سال گذشته دانست زیرا کل داستان این فیلم به معنای واقعی کلمه شامل وقوع جنگهایی در فضا است. بهعلاوه دیزنی نیز با ساخت مجموعهای مختص «جنگ ستارگان» در دیزنی پلاس، کار بسیار پسندیدهای را انجام داده زیرا سریال «اوبی ون کنوبی» به عنوان هیجان انگیزترین سریال ساخته شده در رابطه با «جنگ ستارگان» که در دههی اخیر اکران گردیده شناخته شده است.
۸. جی و باب ساکت (Jay And Silent Bob)
- کارگردان: کوین اسمیت
- بازیگران: جیسون موس، کوین اسمیت، بن افلک
- تاریخ انتشار: ۲۰۱۹
- امتیاز IMDb به فیلم: ۶.۸ از ۱۰
- امتیاز راتن تومیتوز: ۵۲ از ۱۰۰
کوین اسمیت قبل از دنیای سینمایی مارول، توانست یک دنیای سینمایی مختص خودش را خلق کرد، زیرا با اینکه تنها دو فیلم در فرنچایز کمدی جی و باب ساکت وجود دارد، آنها تقریبا در همهی فیلمهای این کارگردان ظاهر شدند و تمامی این فیلمها را به هم ربط دادند.
«ریبوت جی و باب ساکت» محصول سال ۲۰۱۹ یک پروژه بیهوده و پیش پا افتاده بود که به کارگردانی کوین اسمیت ساخته شد و توانست ضربهی محکمی را به شهرت فیلم اصلی وارد کند. این دنباله به طرز غیرقابل باوری مدام به فیلم اصلی ارجاع داده میشد و در واقع هیچ چیزی از خودش نداشت. به نظر میرسد که فیلم «کلرکهای ۳» نیز از همین فرمول پیروی خواهد کرد و قطعا جی و باب ساکت نیز در آن حضور خواهند داشت.
۹. داستان اسباب بازی (Toy Story)
- کارگردان: جان لستر
- بازیگران: تام هنکس، دان ریکلس، تیم آلن
- تاریخ انتشار: ۱۹۹۵
- امتیاز IMDb به فیلم: ۸.۳ از ۱۰
- امتیاز راتن تومیتوز: ۱۰۰ از ۱۰۰
«داستان اسباببازی ۳» توانست پایانی عالی را برای این فرنچایز رقم بزند، زیرا همانطور که مشاهده کردیم اندی بزرگ شد و همراه با کودکانی که از اولین فیلم به تماشای این فیلم نشسته بودند به دانشگاه رفت. اما نه سال بعد، «داستان اسباب بازی ۴» پا به عرصه نهاد و حتی قبل از انتشار آن، بسیاری از طرفداران فیلم استدلال کرده بودند که دیگر حتی برای یک بار دیگر هم نمیخواهند این کاراکترهای دوست داشتنی را ببینند. زیرا از نظر آنها داستان این فرنچایز برای همیشه تمام شده بود. بسیاری از کاربران وب سایت ردیت در این خصوص گفتهاند تنها کاری که دنبالهی چهارم انجام داد این بود که این فرنچایز را به نابودی کشاند و به این اسب مرده که دیگر روحی در بدن نداشت، آخرین ضرباتش را وارد کرد.
با این وجود دنبالهی چهارم در عرصهی جهانی به شدت مورد تحسین قرار گرفت و بازگشتن بسیاری از کاراکترهای شناخته شده نیز توانست نظر مثبت بسیاری از طرفداران را جلب نماید. بنابراین لااقل تنها نکتهی مثبت این دنباله این بود که توانست لحظات لذت بخشی را برای طرفداران این فرنچایز رقم بزند و لذا از این جهت میتوان گفت که فرنچایز «داستان اسباب بازی» را به نابودی نکشانیده است.
۱۰. سریع و خشمگین (Fast & Furious)
- کارگردان: راب کوهن
- بازیگران: پل واکر، وین دیزل، میشل رودریگز
- تاریخ انتشار: ۲۰۰۱
- امتیاز IMDb به فیلم: ۶.۸ از ۱۰
- امتیاز راتن تومیتوز: ۵۴ از ۱۰۰
به نظر میرسد اکثر طرفداران فیلم «سریع و خشمگین» به دو گروه مختلف تقسیم میشوند. کسانی که فیلمهای پرفروش و پرهیجان این فرنچایز را ترجیح میدهند و آنهایی که سه فیلم اول این فرنچایز را بیشتر میپسندند. یعنی فیلمهایی که حول محور داستانهای جنایی و مسابقههای خیابانی جریان داشتند. گویا بسیاری از کاربران ردیت در گروه دوم جای گرفتهاند زیرا آنها عقیده دارند که فیلمهای بعدی، فقط داستان فیلمهای اصلی این فرنچایز را خراب کردند.
در حقیقت کاربران این وب سایت معتقد هستند که کارکنان تورتو سارقان خیابانیای بودند که دی وی دیها را میدزدیدند. نه جاسوسان هوشمندی که با ماشینهای فوقالعاده گرانقیمت رانندگی کنند. حتی اینکه بخواهیم باور کنیم فیلم اصلی و «F9» بخشی از یک فرنچایز هستند نیز برایمان دشوار است زیرا این فیلمها از زمین تا آسمان با هم فرق دارند.
منبع: screenrant
جومونگ😑😂
جومونگ هم فصل ۲ به کیفیت فصل یک نمیرسید
عصر یخبندان هم جزء همین گروهه
من تو اینا همه چی میبینم جز نابودی😐
آیا عصر یخبندان ۶ رو فراموش کردید؟
بنظرم هتل ترنسیلوانیا۴ هم میتونیم به این لیست اضافه کنیم
دزدان دریایی کارائیب رو فراموش کردید.
واقعا داستان اسباب بازی چهار مخصوصا پایانش ضد حال بود اصلا فقط انیمیشن رو خراب کردن…..
داستان اسباب بازی های ۴ !
وودی از بازیچه بودن توسط یه بچه و زندگی کردن برای خوشحالی یه بچه دل کند و راهی و انتخاب کرد که پایانش عشق و آزادی بود!
فورکی با سوالات عجیبش که موجودیت اسباب بازی بودنش و خلقتش رو زیر سوال میبرد اصلی ترین دلیل تفکرات وودی بود!
این پایان یه نتیجه جذای داشت و اون هم آزادی وودی بود که اول اون سیستم و اون به اصطلاح تار صوتیش رو بخشید به اون عروسک تا اون هم بتونه تمام زیبایی ها و عشق یه بچه رو نسبت به خودش تجربه کنه و در آخر دنیا و با تمام داشته هاش انتخاب کرد و دل به یه اتاق نبست که این لوپ همیشگی براش تکرار بشه! بچه روزی بزرگ میشه و دوباره اسباب بازی هاش رو ول میکنه و فراموش میکنه و وودی به این رسیده بود که معنای زندگیش مبتونه خیلی بیشتر از اسباب بازی بودن باشه.
این پایان برای وودی، یه پایان فوق العاده بود و به قول یکی از دوستان وودی این اواخر به عرفانیت رسیده بود :))))
اگر داستان اسباب بازی۴ بد بود برنده اسکار بهترین انیمیشن نمیشد