بزرگترین تولیدکنندهی آیفون از پلتفرم متنباز خودروهای الکتریکی رونمایی کرد
شرکت فاکسکان که بهعنوان بزرگترین تولیدکنندهی آیفون شناخته میشود، از ساخت ساخت یک پلتفرم متنباز برای خودروهای الکتریکی (EV) خبر داده و امیدوار است که بتواند جای خود را در این صنعت رو به رشد باز کند.
تولیدکنندگان پلتفرم خودروهای الکتریکی مانند جنرال موتورز و فولکسواگن باید انتظار رقبای تازهای را هم در این حوزه داشته باشند. برای نمونه فولکسواگن قصد دارد پلتفرم مدولار MEB خود را طی همکاری با خودروسازان دیگر توسعه دهد و از سودآور بودن معماری آن مطمئن شود. اکنون به نظر میرسد که تولیدکنندگان جدیدتر مانند فاکسکان هم به دنبال مشتریان بالقوه در این صنعت هستند.
شرکت تایوانی فاکسکان (Foxconn) که بیشتر به ساخت آیفون و برخی دیگر از دستگاههای حوزهی فناوری شناخته میشود، از بستر متنباز خودروهای الکتریکی خود با نام MIH رونمایی کرده که دارای یک باتری حالت جامد و خدمات اینترنت درون خودرو است.
به گفتهی «یانگوِی لیو» (Young-Way Liu) رئیس فاکسکان، MIH یک پلتفرم تعریفشدهی نرمافزاری باز است. یک خودروی تعریفشدهی نرمافزاری، خودرویی است که برخی از قابلیتها و ویژگیهای آن پس از تحویل خودرو میتواند از طریق بهروزرسانی نرمافزاری تغییر کرده و بهبود یابد. پیشبینی میشود که نخستین خودرو الکتریکی که از این پلتفرم استفاده میکند طی دو سال آینده وارد بازار شود.
سختافزار این پلتفرم هم مدولار و انعطافپذیر خواهد بود تا نیازهای خودروسازان را برآورده کند. طبق اعلام فاکسکان فاصلهی چرخ، عرض و ارتفاع خودرو همگی قابل تنظیم است. ماژولهای این پلتفرم در انواع جلو، عقب و چهارچرخ متحرک با انواع موتورها از ۹۵ کیلووات تا ۳۴۰ کیلووات دردسترس خواهد بود و ویژگیهای بیشتر هم بر اساس تقاضای مشتری تعبیه خواهد شد.
یکی از چشمگیرترین ویژگیهای سختافزاری پلتفرم خودروهای الکتریکی فاکسکان استفاده از یک باتری حالت جامد است که در سال ۲۰۲۴ در دسترس خواهد بود. باتریهای حالت جامد میتوانند سریعتر شارژ شوند و ظرفیت ذخیرهسازی بیشتری نسبت به باتریهای لیتیوم-یونی موجود در وسایل نقلیهی کنونی دارند. هرچند ساخت یک باتری حالت جامد پایدار که دارای عمر طولانی باشد، هنوز هم یک چالش است اما فاکسکان با تأمینکنندگان باتری مانند CATL و شرکت باتری حالت جامد SES کار کرده است، تا فناوری ساخت این منابع تغذیه را برای پلتفرم خود بهبود دهد.
پلتفرم نرمافزاری این شرکت به ابر فاکسکان هم متصل میشود و دارای یک کیت توسعهی نرمافزاری (SDK) است که به خودروسازان امکان میدهد کنترل و استفاده از مجموعهی باتری و پلتفرم را در اختیار داشته باشند. این پلتفرم همچنین میتواند با عملکردهای اضافی مانند دسترسی به کلید از راه دور یا سیستم کمک به رانندگی بهروزرسانی شود. علاوه بر این برای شرکتهای حملونقل، از سامانهی مدیریت ناوگان و تاکسیهای رباتیک هم پشتیبانی خواهد کرد.
اینطور که به نظر میرسد، فاکسکان میخواهد با توسعهی وسایل الکتریکی از طریق بستر MIH کارهای بزرگی انجام دهد. لیو گفت: «ما باید سریع حرکت کنیم تا سهمی از بازار بهدست آوریم.» با هدفگذاری ارائهی قطعات یا خدمات برای ۱۰ درصد خودروهای برقی جهان تا سال ۲۰۲۷ این شرکت باید معاملات خود را با خودروسازانی را که حتی ممکن است از قبل با سایر تأمینکنندگان وارد مذاکره شده باشند، از هماکنون تضمین کند.
برای نمونه شرکت «فیات-کرایسلر اتومبیل» (FCA) که به زودی با نام «استلانتیس» (Stellantis) شناخته میشود احتمالا پیش از این، همکاری خود را آغاز کرده است. این شرکت در ماه ژانویه اعلام کرد که قصد دارد با فاکسکان سرمایهگذاری مشترکی برای ساخت خودروهای الکتریکی انجام دهد.
بهتازگی فیسکر (Fisker) اعلام کرد که از خودروسازی مگنا (Magna) برای تولید شاسیبند الکتریکی استفاده خواهد کرد و فولکسواگن هم با فورد همکاری میکند تا پلتفرم MEB را بر روی خودروهای ساخت این شرکت اعمال کند. با اقدامات شرکتهای گوناگون در زمینهی توسعهی پلتفرم خودروهای الکتریکی، اکنون شرکت فاکسکان برای داشتن سهم قابل توجهی از بازار، باید خودروسازان را متقاعد کند که میتواند در این بازار رقابتی روزافزون به آنان برای ساخت خودروهای الکتریکی کمک نماید.
عکس کاور: پلتفرم خودروهای الکتریکی متنباز فاکسکان
Credit: Foxconn
منبع: Car and Driver
تجهیزات افرود