۲۲ ماده‌ی غذایی که خطر ابتلا به سرطان را کاهش می‌دهند

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۱۳ دقیقه
مواد غذایی برای کاهش خطر ابتلا به سرطان

سرطان یکی از علل اصلی مرگ‌ومیر در سراسر جهان به شمار می‌رود. این عارضه نه تنها کل زندگی فرد را تحت تأثیر قرار می‌دهد، بلکه هزینه‌های هنگفتی به دنبال دارد. خوشبختانه می‌توانید با جای دادن بعضی از خوراکی‌ها در رژیم غذایی خود، احتمال ابتلا به سرطان را در خود پایین بیاورید. از لحاظ علمی ثابت شده که بعضی از خوراکی‌ها می‌توانند در کاهش خطر ابتلا به سرطان اثربخش باشند. در این مقاله از دیجی‌کالا مگ قرار است شما را با ۲۲ ماده‌ی غذایی عالی برای کم کردن احتمال ابتلا به سرطان آشنا کنیم. تا پایان مقاله در کنار ما بمانید.

۱. قارچ

قارچ نه تنها باعث دو چندان شدن خوشمزگی غذاهای مختلف می‌شود، بلکه در کاهش خطر ابتلا به سرطان هم مفید است. یک مطالعه روی زنان چینی به این نتیجه رسید زنانی که هر روز مقداری قارچ تازه مصرف کردند، نسبت به کسانی که این ماده‌ی غذایی را نخوردند، دو سوم کمتر در معرض ابتلا به سرطان سینه قرار گرفتند.

علاوه بر این نشان داده شده که مصرف زیاد قارچ با کاهش احتمال ابتلا به سرطان سینه در زنانی که در دوره‌ی پیش‌ یائسگی قرار دارند، مرتبط است. می‌توانید از قارچ در تهیه‌ی غذاهای متنوع مثل پاستا استفاده کنید. همچنین می‌توانید آن را به سالاد اضافه کنید تا از خواص آن بهره‌مند شوید.

۲. لوبیا سفید

مواد غذایی که فیبر زیادی دارند، به شما در احساس سیری، کمتر غذا خوردن و کاهش وزن کمک می‌کنند. چنین مواد غذایی در کاهش خطر ابتلا به سرطان سینه هم مفید هستند. محققان در دانشگاه هاروارد به این نتیجه رسیدند زنانی که روزانه ۱۰ گرم فیبر مصرف می‌کنند، کاهش ۷ درصدی احتمال ابتلا به سرطان سینه را تجربه می‌کنند. جالب است بدانید که نصف فنجان لوبیا سفید تقریبا ۱۰ گرم فیبر دارد. محققان باور دارند که فیبر به کاهش سطح بالای استروژن در خون کمک می‌کند که به‌شدت با شکل‌گیری سرطان سینه ارتباط دارد.

۳. گردو

گردو یکی از مغزهایی است که سرشار از ویتامین‌ها و مواد معدنی مختلف است و خواص حیرت‌انگیزی برای سلامتی بدن دارد. گردو هوس خوردن غذاهای چرب را برطرف کرده و با سلول‌های سرطانی مبارزه می‌کند. این نوع مغز سرشار از فیتواسترول است که می‌تواند سطح استروژن را هم در زنان و هم در مردان تنظیم کند و از طریق مسدود کردن گیرنده‌های استروژن، سرعت رشد سلول‌های سرطان سینه را کاهش دهد.

در یک مطالعه‌ی حیوانی نشان داده شد موش‌هایی که به مدت یک ماه هر روز حدود ۶۰ گرم گردو خوردند، کاهش ۵۰ درصدی رشد تومور را تجربه کردند. البته گفته می‌شود که همه‌ی مغزها در این زمینه مفید هستند. محققان به این نتیجه رسیده‌اند که مغزهای دیگر ممکن است خطر ابتلا به بعضی از انواع سرطان‌ها را کاهش دهند. برای مثال محققان در یک مطالعه رژیم غذایی بیش از ۱۹ هزار نفر را بررسی کردند و به این نتیجه رسیدند که خوردن مقدار بیشتری از مغزها با کاهش احتمال مرگ ناشی از سرطان در ارتباط است.

یک مطالعه‌ی دیگر نشان داد که خوردن منظم مغزها با کاهش خطر ابتلا به سرطان‌های روده‌ی بزرگ و لوزالمعده ارتباط دارد. مطالعات دیگر به این نتیجه رسیده‌اند که آجیل برزیلی چون سلنیوم زیادی دارد، ممکن است از افراد مبتلا به سطح پایین سلنیوم در برابر ابتلا به سرطان ریه محافظت کند. به‌طور مشابه یک مطالعه‌ی حیوانی نشان داد موش‌هایی که گردو خوردند، کاهش ۶۰ درصدی تعداد تومورها و کاهش ۸۰ درصدی سلول‌های سرطان سینه را تجربه کردند. با این وجود به مطالعات انسانی بیشتری در این زمینه نیاز است.

۴. گوجه‌فرنگی پخته

از گوجه‌فرنگی در تهیه‌ی غذاها و سس‌های مختلف استفاده می‌شود. آیا می‌دانستید که گوجه‌فرنگی احتمال ابتلا به سرطان سینه را در زنان کاهش می‌دهد؟ یک مطالعه به این نتیجه رسید زنانی که بیشترین میزان لیکوپین (نوعی کاروتنوئید موجود در گوجه‌فرنگی) را مصرف کردند، ۲۲ درصد کمتر در معرض ابتلا به سرطان قرار گرفتند.

۵. سیب‌زمینی شیرین

سیب‌زمینی شیرین که در دسته‌ی سبزیجات قرار می‌گیرد، غنی از کاروتنوئیدها به‌ویژه بتاکاروتن است.

یک مطالعه نشان داد زنانی که بیشترین میزان کاروتنوئید را در خون خود داشتند، ۱۷ درصد کمتر در معرض بعضی از انواع سرطان سینه قرار گرفتند. محققان عنوان می‌کنند که کاروتنوئیدها حاوی ترکیباتی هستند که به تنظیم رشد سلول‌ها، ترمیم و دفاع از آن‌ها کمک می‌کنند.

۶. انار

انار

انار که جزء جدانشدنی شب یلدا محسوب می‌شود، احتمالا یکی از بهترین میوه‌ها برای سلامتی بدن و صاف کردن شکم است. انار سرشار از فیبر است و می‌تواند در جلوگیری از ابتلا به سرطان سینه مفید باشد. یک مطالعه به این نتیجه رسید که الاژیک اسید موجود در انار می‌تواند از طریق جلوگیری از تولید استروژن و رشد سلول‌های سرطانی، از شما در برابر سرطان سینه محافظت کند. البته انار تنها میوه‌ای نیست که غنی از الاژیک اسید است. از جمله سایر منابع این ترکیب می‌توانیم توت‌فرنگی، گردو، تمشک، کرن‌بری و… را نام ببریم.

۷. چای

رفع خستگی بعد از یک روز کاری شلوغ و خسته‌کننده تنها خاصیت چای سبز نیست. چای سرشار از آنتی‌اکسیدان‌هایی به نام پلی‌فنول است که خواص ضدسرطانی دارند. مطالعه‌ی انجام شده توسط موسسه‌‌ی ملی سلامت به این نتیجه رسید میزان استروژن در ادرار زنان ژاپنی که در طول روز دست‌کم یک فنجان چای نوشیدند، کمتر از زنانی بود که این نوشیدنی را مصرف نمی‌کردند.

۸. کلم‌بروکلی

بسیاری از افراد، به‌ویژه کودکان طعم کلم‌بروکلی را دوست ندارند. با این حال باید بدانید که این نوع سبزی در کاهش خطر ابتلا به سرطان مفید است. کلم‌بروکلی حاوی نوعی ترکیب ضدالتهابی به نام سولفورافن است که نشان داده شده ترکیبات شیمیایی سرطان‌زا را از بین می‌برد و از رشد سلول‌های سرطان سینه جلوگیری می‌کند.

بعضی از مطالعات نشان می‌دهند که مصرف بیشتر سبزیجات صلیبی مانند کلم‌بروکلی با کاهش خطر ابتلا به سرطان روده‌ی بزرگ در ارتباط است. برای اینکه بیشترین بهره را از خواص کلم‌بروکلی ببرید، آن را بخارپز کنید.

۹. ماهی سالمون

ماهی سالمون که در دسته‌ی ماهی‌های چرب قرار می‌گیرد، حاوی مقدار زیادی اسیدهای چرب امگا ۳ است. در یک مطالعه نشان داده شد زنانی که با خوردن ماهی بیشترین میزان اسیدهای چرب امگا ۳ را مصرف کردند، در مقایسه با کسانی که غذاهای دریایی نخوردند، کاهش ۱۴ درصدی احتمال ابتلا به سرطان سینه را تجربه کردند. به غیر از ماهی سالمون می‌توانید ماهی‌های چرب دیگر مثل ماکارل، ساردین و آنچوی را مصرف کنید تا از خواص ضدسرطانی آن‌ها بهره‌مند شوید‌.

۱۰. شیر غنی شده با ویتامین D

یک مطالعه به این نتیجه رسید که ویتامین D می‌تواند احتمال ابتلا به سرطان را ۵۰ درصد کاهش دهد. یک مطالعه‌ی دیگر که به‌تازگی انجام شده نشان داد که بین سطح پایین ویتامین دی در بدن و رشد بیشتر تومور ارتباط وجود دارد. برای اینکه از ابتلا به سرطان جلوگیری کنید، هر روز صبح یک لیوان شیر غنی شده با ویتامین D مصرف کنید.

۱۱. روغن زیتون

روغن زیتون که جزء اصلی رژیم مدیترانه‌ای محسوب می‌شود، نه تنها سلامت عمومی بدن را بهبود می‌بخشد و به کاهش وزن کمک می‌کند، بلکه احتمال ابتلا به سرطان را هم کم می‌کند. یک مطالعه روی زنان به این نتیجه رسید افرادی که رژیم غذایی مدیترانه‌ای که غنی از روغن زیتون است را دنبال کردند، در مقایسه با کسانی که روغن ذرت مصرف کردند، ۶۸ درصد کمتر در معرض ابتلا به سرطان سینه قرار گرفتند. محققان باور دارند که ترکیبات فنولی و اسید اولئیک موجود در روغن زیتون جلوی رشد سلول‌های سرطانی را می‌گیرند.

۱۲. تخم‌مرغ

تخم‌مرغ

تخم‌مرغ سرشار از یک ماده‌ی غذایی منحصربه‌فرد به نام کولین است که نشان داده شده به فرآیند کاهش وزن سرعت می‌بخشد و احتمال ابتلا به سرطان را هم پایین می‌آورد. می‌توانید تخم‌مرغ را در وعده‌ی صبحانه یا به‌عنوان یک میان وعده‌ی مقوی و سالم نوش جان کنید.

۱۳. هویج

چندین مطالعه به این نتیجه رسیده‌اند که خوردن بیشتر هویج با کاهش احتمال ابتلا به بعضی از انواع سرطان‌ها مرتبط است. برای مثال یک بررسی روی نتایج پنج مطالعه نشان داد که خوردن هویج ممکن است خطر ابتلا به سرطان معده را تا ۲۶ درصد کاهش دهد. یک مطالعه‌ی دیگر به این نتیجه رسید که مصرف بیشتر هویج با کاهش ۱۸ درصدی احتمال ابتلا به سرطان پروستات ارتباط داشت.

علاوه بر این یک مطالعه رژیم غذایی بیش از ۱۲۰۰ نفر را بررسی کرد که بعضی از آن‌ها به سرطان سینه مبتلا بودند. این مطالعه به این نتیجه رسید افراد سیگاری که هویج نخوردند، در مقایسه با کسانی که بیشتر از یک بار در هفته هویج خوردند، سه برابر بیشتر در معرض ابتلا به سرطان ریه قرار گرفتند. چند بار در هفته هویج بخورید تا احتمال ابتلا به سرطان در شما کاهش پیدا کند.

۱۴. توت‌ها

توت‌ها سرشار از آنتوسیانین هستند که یک رنگدانه‌ی طبیعی است و خواص آنتی‌اکسیدانی دارد. آنتوسیانین ممکن است با کاهش خطر ابتلا به سرطان ارتباط داشته باشد. در یک مطالعه‌ی انسانی ۲۵ فرد مبتلا به سرطان روده‌ی بزرگ به مدت هفت روز عصاره‌ی بیلبری مصرف کردند.

نتایج این مطالعه نشان داد که این عصاره منجر به کاهش ۷ درصدی رشد سلول‌های سرطانی شد. در یک مطالعه‌ی کوچک دیگر به بیماران مبتلا به سرطان دهان تمشک داده شد‌. نتایج این مطالعه نشان می‌دهند که بیماران کاهش سطح بعضی از نشانگرهای مرتبط با رشد سرطان را تجربه کردند. بر اساس این یافته‌ها خوردن روزانه‌ی توت‌ها می‌تواند در جلوگیری از رشد سرطان مفید باشد.

۱۵. دارچین

دارچین به خواص شگفت‌انگیز خود مثل کاهش سطح قند خون و تسکین التهاب شناخته می‌شود. علاوه بر این بعضی از مطالعات انسانی و حیوانی نشان می‌دهند که دارچین ممکن است از گسترش سلول‌های سرطانی جلوگیری کند. یک مطالعه به این نتیجه رسید که عصاره‌ی دارچین می‌تواند رشد سلول‌های سرطانی را کاهش دهد. نتایج یک مطالعه‌ی دیگر نشان داد که روغن اسانسی دارچین از رشد سلول‌های سرطان سر و گردن جلوگیری می‌کند و اندازه‌ی تومور را به‌طرز قابل‌توجهی کاهش می‌دهد.

یک مطالعه‌ی حیوانی نشان داد که عصاره‌ی دارچین منجر به از بین رفتن سلول‌های سرطانی شد و میزان رشد و گسترش تومور را کاهش داد. جای دادن نصف یا یک قاشق چای‌خوری (دو تا چهار گرم) دارچین در رژیم غذایی روزانه ممکن است در پیشگیری از سرطان اثربخش باشد و فواید دیگری داشته باشد که از جمله‌ی آن‌ها می‌توانیم به کاهش قند خون و کم کردن التهاب اشاره کنیم. با این حال برای پی بردن به نحوه‌ی اثرگذاری دارچین روی سرطان در انسان‌ها به مطالعات بیشتری نیاز است.

۱۶. زردچوبه

زردچوبه فواید متعددی برای سلامتی بدن دارد. کورکومین که ترکیب فعال اصلی زردچوبه محسوب می‌شود، یک ماده‌ی شیمیایی با خواص ضدالتهابی، آنتی‌اکسیدانی و ضدسرطانی است. یک مطالعه اثرات کورکومین را روی ۴۴ فرد بررسی کرد که دچار ضایعاتی در روده‌ی بزرگ خود بودند. این ضایعات می‌توانستند سرطانی شوند. بیماران به مدت یک ماه هر روز چهار گرم کورکومین مصرف کردند. نتایج این مطالعه نشان داد که بیماران کاهش ۴۰ درصدی تعداد ضایعات را تجربه کردند.

در یک مطالعه‌ی دیگر نشان داده شد که کورکومین از طریق هدف قرار دادن بعضی از آنزیم‌های مرتبط با رشد سرطان، گسترش سلول‌های سرطان روده‌ی بزرگ را کاهش می‌دهد. یک مطالعه‌ نشان داد که کورکومین به از بین بردن سلول‌های سرطان سر و گردن کمک می‌کند. همچنین نشان داده شده که کورکومین سرعت رشد سلول‌های سرطان‌های ریه، سینه و پروستات را کاهش می‌دهد. برای اینکه بهترین نتایج را بگیرید، هر روز نصف تا سه قاشق چای‌خوری (یک تا سه گرم) پودر زردچوبه مصرف کنید.

۱۷. مرکبات

بعضی از مطالعات نشان داده‌اند که بین خوردن مرکبات مثل لیموترش، گریپ‌فروت و پرتقال و کاهش احتمال ابتلا به سرطان ارتباط وجود دارد. یک مطالعه‌ی بزرگ‌مقیاس به این نتیجه رسید شرکت‌کنندگانی که مقدار بیشتری مرکبات خوردند، کمتر در معرض ابتلا به سرطان دستگاه گوارش قرار گرفتند.

یک بررسی روی نتایج ۹ مطالعه به این نتیجه رسید که خوردن بیشتر مرکبات با کاهش خطر ابتلا به سرطان لوزالمعده ارتباط دارد. یک بررسی روی چهارده مطالعه نشان داد که مصرف زیاد مرکبات (یا دست‌کم سه بار در هفته) خطر ابتلا به سرطان معده را تا ۲۸ درصد کاهش داد.

۱۸. تخم ‌کتان

تخم‌کتان

تخم‌ کتان مقدار زیادی فیبر و اسیدهای چرب دارد و به همین دلیل جزء بهترین دانه‌ها محسوب می‌شود. بعضی از مطالعات نشان می‌دهند که تخم‌ کتان حتی ممکن است رشد سرطان را کاهش دهد و سلول‌های سرطانی را از بین ببرد. در یک مطالعه زنان مبتلا به سرطان سینه به دو گروه تقسیم شدند و به مدت یک ماه گروهی مافین تخم کتان و گروه دیگر پلاسبو دریافت کردند. نتایج این مطالعه نشان داد گروهی که تخم کتان مصرف کردند، افزایش مرگ سلول‌های سرطانی و کاهش بعضی از نشانگرهای رشد تومور را تجربه کردند.

در یک مطالعه‌ی دیگر ۱۶۱ مرد مبتلا به سرطان پروستات تخم کتان خوردند‌. نتایج این مطالعه نشان داد که شرکت‌کنندگان کاهش رشد و گسترش سلول‌های سرطانی را تجربه کردند. تخم کتان حاوی مقدار زیادی فیبر است که مطالعات نشان داده‌اند از ابتلا به سرطان روده‌ی بزرگ جلوگیری می‌کند. برای اینکه از خواص ضدسرطان تخم کتان بهره‌مند شوید، هر روز یک قاشق غذاخوری (۱۰ گرم) پودر تخم‌ کتان بخورید. می‌توانید تخم کتان را به اسموتی، ماست و غلات اضافه کرده یا از آن در تهیه‌ی کیک و شیرینی استفاده کنید.

۱۹. سیر

نشان داده شده که ترکیب فعال موجود در سیر به نام آلیسین سلول‌های سرطانی را از بین می‌برد. چندین مطالعه بین مصرف سیر و کاهش خطر ابتلا به بعضی از انواع سرطان‌ها ارتباط برقرار کرده‌اند. یک مطالعه روی بیش از ۵۰۰ هزار نفر به این نتیجه رسید افرادی که مقدار زیادی سبزیجات آلیوم مثل سیر و پیاز مصرف می‌کنند، در مقایسه با کسانی که به‌ندرت این سبزیجات را می‌خورند، کمتر در معرض سرطان معده قرار می‌گیرند.

یک مطالعه روی ۴۷۱ مرد نشان داد که بین مصرف بیشتر سیر با کاهش خطر ابتلا به سرطان پروستات ارتباط وجود دارد. بر اساس مطالعات می‌توانید برای بهبود سلامتی خود هر روز یک حبه (دو تا پنج گرم) سیر تازه بخورید. با وجود نتایج امیدبخش به تحقیقات بیشتری در این زمینه نیاز است.

۲۰. اسفناج

اسفناج که جزء سبزیجات برگ‌دار به شمار می‌رود، منبع خوبی از لوتئین و زیگزانتین است. اگر به‌طور منظم مقدار خوبی از این دو کاروتنوئید را مصرف کنید، کاهش ۱۶ درصدی خطر ابتلا به سرطان سینه را تجربه می‌کنید. این نوع سبزی سرشار از فولات است که مصرف آن در دوران بارداری ضروری تلقی می‌شود. یک مطالعه نشان داد که سطح پایین فولات احتمال ابتلا به سرطان سینه را افزایش می‌دهد.

۲۱. قهوه

شما هر روز صبح برای افزایش سطح انرژی و هوشیاری قهوه می‌نوشید، اما آیا می‌دانستید که با این کار به کاهش احتمال ابتلا به سرطان در خود کمک می‌کنید؟ نتایج تحقیقات مختلف نشان داده‌اند که آنتی‌اکسیدان‌های موجود در قهوه از سلول‌ها در برابر آسیب دیدن محافظت می‌کنند که می‌توانند منجر به سرطان شوند.

۲۲. هلو

یک مطالعه نشان داد که مصرف بیشتر هلو با کاهش خطر ابتلا به سرطان سینه در زنانی ارتباط داشت که در دوران بعد از یائسگی قرار داشتند. علاوه بر این هلو خواص دیگری هم برای سلامتی بدن دارد که از جمله‌ی آن‌ها می‌توانیم به بهبود سلامت قلب، کمک به هضم، محافظت از پوست، پیشگیری از بعضی انواع سرطان‌ها، کاهش علائم آلرژی، تقویت سیستم ایمنی بدن، کاهش سطح قند خون و محافظت از بدن در برابر بعضی از سموم اشاره کنیم.

علاوه بر این هلو حاوی ویتامین‌ها و مواد معدنی مختلف مثل منگنز، مس، ویتامین کا، ویتامین ای، نیاسین، پتاسیم، ویتامین آ، فسفر، آهن، منیزیم، پروتئین و ویتامین ث است. هر روز دو تا سه عدد هلو بخورید تا از مواد مغذی و خواص فوق‌العاده‌ی آن برای سلامتی بدن بهره‌مند شوید.

کلام آخر

تحقیقات نشان می‌دهند که دنبال کردن یک رژیم غذایی سالم و متعادل اثرات قابل‌توجهی روی کاهش خطر ابتلا به سرطان دارد. در این مقاله از دیجی‌کالا مگ ۲۲ ماده‌ی غذایی را معرفی کردیم که بر اساس نتایج تحقیقات می‌توانند به پایین آوردن خطر ابتلا به سرطان کمک کنند. از جمله‌ی این خوراکی‌ها می‌توانیم به سیر، کلم‌بروکلی، ماهی سالمون، انار، مرکبات و ادویه‌هایی مثل دارچین و زردچوبه اشاره کنیم. این مواد غذایی نه تنها در کاهش خطر ابتلا به سرطان مفید هستند، بلکه ویتامین‌ها و مواد معدنی زیادی دارند و به همین دلیل سلامتی بدن را بهبود می‌بخشند. بنابراین از جای دادن آن‌ها در رژیم غذایی خود غفلت نکنید.

این مطلب فقط جنبه‌ی آموزش و اطلاع‌رسانی دارد. پیش از استفاده از توصیه‌های این مطلب حتما با پزشک متخصص مشورت کنید. برای اطلاعات بیشتر بیانیه‌ی رفع مسؤولیت دیجی‌کالا مگ را بخوانید.

منبع: eat this, health line



برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما
X