۱۰ توصیه کاربردی برای عکاسی از غذا با موبایل
به لطف وجود شبکههای اجتماعی (بهخصوص اینستاگرام) روزانه میلیونها عکس از غذاهای مختلف به اشتراک گذاشته میشود. با این وجود، بسیاری از کاربران از قواعد عکاسی از غذا آشنایی ندارند و به همین خاطر عکسهای گرفتهشده توسط آنها نمیتواند توجهات دیگران را جلب کند. خوشبختانه به دلیل پیشرفت دوربین گوشیهای هوشمند، عکاسی از غذا و بهصورت کلی عکاسی موبایل، به کار بسیار سادهتری بدل شده است. اگر قصد شرکت در مسابقه «نبرد در آشپزخانه» را دارید این ۱۰ توصیه را هنگام عکاسی از غذاهای خود در نظر داشته باشید.
فعالسازی گرید دوربین
تقریبا تمام اپلیکیشنهای دوربین موجود در گوشیها، از گرید بهره میبرند. با فعالسازی این مشخصه، ۴ خط به نمایش درمیآید و ۹ مربع ایجاد میشود. با استفاده از این خطوط بهراحتی میتوانید ترکیببندی عکس را تنظیم کنید. برای فعالسازی این مشخصه کافی است به تنظیمات اپلیکیشن دوربین گوشی خود مراجعه کنید.
تنظیم نور بهصورت نرمافزاری
یکی دیگر از قابلیتهای دوربین گوشیها، امکان تنظیم نرمافزاری نور است. بعد از باز کردن اپلیکیشن دوربین و ضربه زدن بر نمایشگر برای فوکوس بر سوژه، با بالا و پایین آوردن انگشت میتوانید نور عکس را بهصورت نرمافزاری کم و زیاد کنید.
انتخاب زاویه درست
معمولا برای انتخاب زاویه عکاسی از غذا دو روش پیشنهاد میشود: زاویهی ۴۵ درجه که معادل زاویهی دید فردی است که پشت میز نشسته و به غذا نگاه میکند، و زاویهی ۹۰ درجه یا عکاسی درست از بالای غذا بهصورت عمودی. اگر انتخاب شما زاویه دومی است، بهتر است که مثلا بر روی یک صندلی بایستید تا کل سوژه در فریم دوربین قرار بگیرد. اگر میخواهید غذاها و موارد مختلفی در فریم قرار بگیرد، زاویه ۹۰ درجه انتخاب کنید ولی اگر بهدنبال ثبت جزییات، رنگها و بافت غذا هستید، بهتر است دوربین را غذا نزدیکتر کنید و از زاویه مایل عکس بگیرید. خوشبختانه هر دو دوربین اصلی گوشی هواوی نوا ۳، از فاصله کانونی ۲۷ میلیمتری بهره میبرند و به همین خاطر برای عکس گرفتن در زاویه ۹۰ درجه نیازی به فاصله گرفتن زیاد از سوژه ندارید زیرا این دوربینها میتوانند بخش وسیعی را پوشش دهند.
بهرهگیری از نور طبیعی
برای عکاسی از غذا همواره بهتر است که از نور طبیعی استفاده کنید. به همین خاطر غذای موردنظر را در نزدیکی یک یا چند پنجره قرار دهید تا سوژهی مذکور نور خوبی برای عکس داشته باشد. در مواقعی که در محیط نور طبیعی خوبی وجود ندارد، دوربین گوشی هواوی نوا ۳ میتواند این مشکلات را تا حدی برطرف کند. این گوشی مجهز به دو دوربین اصلی است که یکی از آنها از سنسور ۱۶ مگاپیکسلی با f/1.8 و دیگری از سنسور ۲۴ مگاپیکسلی سیاهوسفید با f/1.8 بهره میبرد. این امکانات باعث میشود که در محیطهای کمنور هم بتوانید عکس خوبی بگیرید. در ضمن باید به قابلیت هوش مصنوعی این دوربین هم اشاره کنیم که میتواند سوژههای مختلف-از جمله غذا-را تشخیص دهد و با توجه به آن، تنظیمات مختلفی را اعمال کند. با بهرهگیری از این هوش مصنوعی، عکس نهایی گرفتهشده از غذا شفافتر و خوشرنگتر و پرنورتر خواهد بود.
اگر گوشی شما چندان پیشرفته نیست و مثلا در یک رستوران تاریک میخواهید از غذای خود عکس بگیرید، بهتر است از یک نور اکسترنال استفاده کنید یا به دوست خود بگویید که با استفاده از چراغقوه گوشی خود به غذای مذکور نور بتاباند. از هر روشی که استفاده میکنید، تحت هیچ شرایطی از فلش استفاده نکنید. استفاده از فلش ظاهر زیباترین غذاها را هم بیروح و بد میکند. در مورد نورپردازی هم باید بگوییم که بهتر است از زوایای مایل به سمت سوژه تابیده شود.
استفاده از فضاهای خالی
برای عکاسی از غذا توصیه میشود که تمام فریم را با غذاهای مذکور پر نکنید. به همین خاطر مثلا فقط در قسمتهایی از فریم، غذا یا غذاها را قرار دهید و بگذارید بخشهایی از عکس خالی بماند. در همین رابطه، بهتر است برای عکاسی از غذا از پسزمینههای تیرهرنگ استفاده کنید که باعث میشود سوژه بیشتر به چشم بیاید.
بهرهگیری از اشیاء مختلف
برای عکاسی از غذا بهتر است فقط به سوژه بسنده نکنید و در کنار آن دیگر اشیاء هم قرار دهید. با استفاده خلاقانه از ادویهجات، دستمال سفره و دیگر اشیاء میتوانید ترکیببندی عکس را جذابتر کنید. حتی کار سادهای مانند تغییر زوایای بشقابها هم میتواند جذابیت عکس نهایی را افزایش دهد.
وارد کردن افراد به کادر عکس
یکی از راههایی که میتواند عکاسی از غذا را جذابتر کند، بهرهگیری از افراد است. بهعنوان مثال عکاسی از دستی که میخواهد یک لیوان را بلند کند یا گفتگو و خنده بین افراد در حین غذا خوردن، گاهی اوقات میتواند جذابیت چنین عکسهایی را افزایش دهد. اگر قصد انجام چنین کاری دارید، بهتر است افراد حاضر در کادر عکس لباسهایی به رنگ تیره یا خاکستری پوشیده باشند. لباسهای روشن باعث میشود که سوژه اصلی، یعنی غذا، چندان به چشم نیاید.
عدم استفاده از زوم دیجیتال
اگر میخواهید جزییات غذای موردنظر بهتر معلوم شود، بهتر است که به جای زوم دیجیتال، گوشی را به سوژه نزدیکتر کنید. این موضوع بهطور کلی برای عکاسی موبایل صدق میکند زیرا با استفاده از زوم دیجیتال، کیفیت نهایی عکس کاهش مییابد. اگر هدف شما از زوم دیجیتالی تمرکز بیشتر بر بخشی از عکس است، بهتر است این کار را بعد از عکاسی و از طریق کراپ کردن انجام دهید.
گرفتن عکسهای زیاد
مکان اشیاء را تغییر دهید، از زاویههای مختلف عکس بگیرید و کارهای اینچنینی. اگر میخواهید عکسهای گرفتهشده از غذا جذابیت زیادی داشته باشد، بهتر است حوصله به خرج دهید و بعد از گرفتن چندین عکس، بهترین عکس ممکن را انتخاب کنید.
ویرایش عکس
خوشبختانه بیشتر گوشیهای هوشمند، از جمله گوشی هواوی نوا ۳، امکانات نرمافزاری خوبی برای ویرایش عکسها ارائه میدهند. با این حال تنها به استفاده از این نرمافزارهای پیشفرض بسنده نکنید و برای ویرایش همهجانبه، بهتر است از اپلیکیشنهای محبوبی مانند Snapseed یا VSCO بهره ببرید. در این فرایند میتوانید تا حدی مشکلات مربوط به نورپردازی، کادربندی و موارد اینچنینی را اصلاح کنید. در عکاسی غذا، مرحله ویرایش مرحلهی مهمی محسوب میشود و به همین خاطر بهتر است سر حوصله چنین کاری را انجام دهید.
بیشتر بخوانید: عکاسی موبایل از غذا؛ با چشمانت میل کن!
این محتوا توسط دیجیکالا مگ و به سفارش هوآوی تولید شده است. دیجیکالا مگ صحت و کیفیت این محتوا را تایید میکند.
آفرین برای بیان “تضاد منافع”