فسیل یک اژدهای پرنده با بالهای عظیم در شیلی کشف شد
دانشمندان اهل شیلی فسیل یک دایناسور موسوم به «اژدهای پرنده» را کشف کردهاند که نخستین نمونه از این نوع در نیمکرهی جنوبی است.
طبق گزارش تازهای که در نشریهی «پالائنتولوژیکا پولونیکا» (Acta Palaeontologica Polonica) منتشر شده، «اوسوالدو روخاس» (Osvaldo Rojas) دیرینهشناس و مدیر موزهی تاریخ طبیعی و فرهنگ بیابان آتاکاما، فسیلها را کشف کرد. سپس این فسیلها با همکاری دانشمندان دانشگاه شیلی بررسی شدهاند.
این دایناسور دوران ژوراسیک که در بیابان آتاکاما کشف شده و از خانوادهی «پتروسور» (Pterosaurs) اولیه است، ۱۶۰ میلیون سال پیش روی زمین زندگی میکرده و فسیل آن پیش از این فقط در نیمکرهی شمالی یافت شده بود.
این دایناسور پرنده بالهای بزرگ، دم بلند و تیز به همراه دندانهای تیز رو به بیرون داشته است و فسیل پیدا شده، کهنترین گونهی کشف شده از پتروسور در شیلی محسوب میشود.
«جاناتان آلارکون» (Jhonatan Alarcon) از دانشگاه شیلی که سرپرستی این مطالعه را بر عهده داشت، گفت: «این نشان میدهد که پراکندگی این حیوانات گستردهتر از چیزی است که تاکنون شناخته شده بود.»
به گفتهی آرلاکون گونههایی از این گروه پتروسور در کوبا هم وجود دارد که گویا حیوانات ساحلی بودهاند، بنابراین کشف اخیر میتواند نشانهای از مهاجرت گونهها میان قارههای آمریکای شمالی و آمریکای جنوبی باشد که تصور میشود در دوران باستان توسط یک ابرقاره با نام «گوندوانا» (Gondwana) به هم متصل شده بودند.
صحرای آتاکاما که بهعنوان بهشت منجمان شناخته میشود، حالا علاوه بر ویژگیهای مناسب رصدی، به محلی مطلوب برای کشف فسیلهای دایناسورها تبدیل شده است. چشمانداز بیابانی و شبیه به سطح مریخ آنجا، در دوران ماقبل تاریخ زیر آب دریا بوده است.
عکس کاور: طرحی گرافیکی از پتروسور
Credit: AP Photo/Stocktrek Images