۵ انیمه که دوستداران شکسپیر حتما باید ببینند

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۶ دقیقه
شاخص

در نگاه اول، شاید ویلیام شکسپیر و انیمه ترکیب خوبی برای هم نباشند. ولی واقعیت این است که اتفاقا کلی انیمه‌ی خوب داریم که یا از این مشهورترین نمایشنامه‌نویس تاریخ اقتباس کرده‌اند، و یا داستان خود را با الهام از کارهای او پیش برده‌اند. از فانتزی‌های تاریکی که با تکیه بر کارهای او ساخته شده‌اند گرفته تا داستان‌هایی دلگرم کننده درباره‌ی بازیگرانی که می‌خواهند نمایشنامه‌ها و شخصیت‌های خاص او را روی صحنه ببرند. در این مطلب، به معرفی پنج انیمه‌ای می‌پردازیم که هر دوستدار شکسپیری باید یک بار به سراغ‌شان برود.

۱. رومئو x ژولیت (Romeo X Juliet)

رومئو و ژولیت

  • کارگردان: فومیتوشی اویزاکی
  • نویسنده: ریکو یوشیدا
  • سال: ۲۰۰۷

«رومئو x ژولیت» انیمه‌ای از استودیو گنزو است که با این نمایشنامه‌ی کلاسیک مشهور بازی می‌کند. در این سریال انیمه، خاندان کپیولت زمانی جزیره‌ای سیال به نام نئو ونتزیا بوده‌اند، تا این که خاندان منتیگو کودتایی به راه می‌اندازند، بیشتر اعضاء خاندان کپیولت را از بین می‌برند و حاکمان تازه‌ی جزیره می‌شوند. سال‌ها بعد، یکی از اعضاء باقی‌مانده خاندان کپیولت به نام ژولیت، شروع به مبارزه علیه خاندان خون‌ریز منتیگو می‌کند. او خود را یک پارتیزان ماسک‌پوش به نام «گردباد سرخ» می‌کند و دست به انتقام‌جویی می‌زند. اوضاع به همین صورت پیش می‌رود تا این‌که ژولیت با رومئوی جوان از خاندان منتیگو مواجه می‌شود. این دو وقتی می‌فهمند هردو یک رویای مشترک برای کشور خود دارند، عاشق هم می‌شوند.

این سریال، به لطف فیلمنامه‌ی سرزنده و خلاقانه‌ی خود (ریکو یوشیدا، نویسنده «وایولت اورگاردن»، فیلمنامه‌نویس آن است)، خیلی خوب موفق می‌شود خیلی از مضامین مطرح شده در نمایشنامه‌ی شکسپیر را دنبال کند و در عین حال، مسیر تمایز خود را در پیش بگیرد و کاری کند که با یک انیمه‌ی وفادارانه ولی پرهیجان طرف باشیم.

۲. وزش طوفان (Blast of Tempest)

وزش طوفان

  • کارگردان: ماساهیرو آندو
  • نویسنده: ماری اوکادا
  • سال: ۲۰۱۲

«وزش طوفان» کاری از ماساهیرو آندو، کارگردان و طراح استوری برد قدرتمند ژاپنی است، کسی که کارهایش را می‌توانید در آثاری چون «شمشیر غریبه» و «آکواتوپ روی شن سفید» تماشا کنید. «وزش طوفان» یک سریال فانتزی دیگر است که الهام‌های زیادی از داستان‌های شکسپیر می‌گیرد. این سریال به جای این‌که یک نمایشنامه‌ی مشخص را برای اقتباس انتخاب کند، به ترکیبی از مفاهیم و مضامین مختلف کارهای این نمایشنامه‌نویس تبدیل شده است.

«وزش طوفان» داستان ماهیرو است، پسری که خواهر و والدینش یک سال قبل از شروع وقایع سریال، به شکل مرموزی کشته شده‌اند. و بهترین دوستش یوشینو است که عاشق خواهر فوت شده‌ی ماهیرو به نام آیکا بوده است. این دو با هم تلاش می‌کنند هاکازه را نجات دهند. هاکازه جادوگر قدرتمندی است که بعد از خیانت دستیارش سامون، به جزیره‌ای دورافتاده تبعید شده است. او به ماهیرو و یوشینو قول می‌دهد که در ازای کمک آن‌ها، ماجرای قتل آیکا را حل کند.

ارتباط بین شخصیت‌های اصلی «وزش طوفان» یادآور شخصیت‌های «هملت» است. ماهیرو تا حدی شبیه خود هملت است و یوشینو هم حکم هوراشیو، بهترین دوست هملت را دارد. جزیره و عناصر مختلف قتل مرموز هم برگرفته از نمایشنامه‌ی «طوفان» از شکسپیر هستند. هرچه داستان بیشتر جلو می‌رود، پی‌رنگ گسترده‌تر و خاص‌تر می‌شود، ولی دوست‌داران شکسپیر احتمالا بیشتر از توازی‌های مضمونی بین نمایشنامه‌های شکسپیر و «وزش طوفان» لذت می‌برند. این را هم باید اضافه کرد که کلی از دیالوگ‌های زیبای شکسپیر در جای‌جای این انیمه مطرح می‌شوند.

۳. سرنوشت/ کتب کاذبه (Fate/Apocrypha)

سرنوشت/ کتب کاذبه

  • کارگردان: یوشیوکی آسای
  • نویسنده: یویچیرو هیگاشیده
  • سال:‌ ۲۰۱۷

فرض کنید شانزده ساله هستید و تمام شخصیت‌های تاریخی اسطوره‌ای مورد علاقه‌تان گرد هم جمع می‌شوند، از نهایت قدرت و نیروی ابرانسانی خود استفاده می‌کنند و تا سرحد مرگ می‌جنگند. این ایده‌ی مجموعه انیمه‌ی «سرنوشت» است، یک مجموعه‌ی عظیم که شاید همین بزرگی‌اش باعث شود خیلی‌ها به سراغش نروند. ولی همین دو خطی که در ابتدای این پاراگراف ذکر شد، ایده‌ی اصلی این مجموعه است، بعد از آن می‌توانید هرکدام را که دوست دارید برای تماشا انتخاب کنید. به نظر می‌رسد طرفداران شکسپیر برای انتخاب مشکل چندانی نداشته باشند. آن‌ها خیلی راحت به سراغ «سرنوشت/ کتب کاذبه» می‌روند. در این انیمه، یکی از ارواح قدرتمند داستان خودش یک نمایشنامه‌نویس مطرح به نام شکسپیر است.

تصویری که «سرنوشت/ کتب کاذبه» از شکسپیر ارائه می‌دهد، چیزی است که هرکس ممکن است از نویسنده‌ی آثاری تراژیک و غیرقابل پیش‌بینی انتظار داشته باشد. یک هنرمند وسواس و خودنما که برایش هیچ‌چیز لذت‌بخش‌تر از تماشای یک نمایشنامه‌ی حماسی واقعی با حضور قهرمانانی چون آشیل، ژان دارک و هیولای فرانکشتاین نیست. او در «کتب کاذبه» قدرت جسمی چندانی ندارد، ولی مهارت‌هایی متناسب با خلق‌وخویش دارد، او می‌تواند کاری کند که داستان دشمنانش را به اتفاقاتی واقعی تبدیل کند و برای از میان بردن مخالفان خود، بدترین تراژدی‌ها و داستان‌ها برای داستان زندگی‌شان بنویسد.

مسلما، در این انیمه شخصیت‌های مشهور زیادی از سراسر تاریخ حضور دارند، و دوست‌داران شکسپیر هم قطعا از کنایه‌ها و طنز جاری در پی‌رنگ دراماتیک «سرنوشت/ کتب کاذبه»، به اندازه‌ی حضور خود شکسپیر در این سریال لذت می‌برند.

۴. کیو! (CUE!)

کیو!

  • کارگردان: شین کاتاگای
  • نویسنده: کاسومی سوشیدا، شین کاتاگای، تاتسوهیکو اوراهاتا، یوریکو تومیتا
  • سال: ۲۰۲۲

این انیمه خیلی هم داغ است و زمستان سال ۲۰۲۲ پخش شد. اتفاقا شروع خیلی خوبی هم داشت و اصلا منبع الهام ما برای نوشتن این مطلب، همین انیمه بود. «کیو!» داستان شانزده صداپیشه‌ی مشتاق است که قرار است در یک آزمون استخدامی مهم شرکت کنند، آن‌ها برای حرفه‌ای شدن رقابت سختی با هم دارند. آن‌ها در بخشی از این آزمون باید نقش‌های مختلفی از گونه‌های هنری مختلف را بازی کنند. در یکی از قسمت‌ها آن‌ها باید در حال حرکت، از روی «هملت» شکسپیر بخوانند.

در یکی دیگر از صحنه‌ها هم آن‌ها باید یکی از صحنه‌های رمانتیک هملت و اوفلیا را بازی کنند. و این دختران انیمه‌ای در این صحنه‌ها نهایت تلاش‌شان را می‌کنند. فکر می‌کنید «هملت» چگونه می‌شد اگر بازیگران آن دختران پرشور و شیفته‌ای بودند که پنهانی عاشق طرف مقابل خود شده‌اند؟ نیازی به فکر کردن نیست، «کیو!» دقیقا چنین صحنه‌هایی در خود دارد. تمرکز بیش از حد این انیمه روی بازیگری می‌تواند برای دوست‌داران شکسپیر و تئاتر، به یک اندازه جذاب باشد.

۵. مرثیه‌ی پادشاه رز (Requiem of the Rose King)

مرثیه‌ی پادشاه رز

  • کارگردان: کنتارو سوزوکی
  • نویسنده: هیروکی اوچیدا
  • سال: ۲۰۲۲

یک انیمه‌ی خیلی تازه‌ی دیگر که تحت تاثیر آثار شکسپیر قرار دارد. «مرثیه‌ی پادشاه رز» اقتباسی آزاد از دو نمایشنامه‌ی «هنری ششم» و «ریچارد سوم» است. داستان این انیمه در میانه‌ی جنگ رزها (جنگ‌هایی که در فاصله‌ی بین ۱۴۵۵ تا ۱۴۸۵ بین دو خاندان لنکستر و یورک در انگلستان رخ داد) اتفاق می‌افتد. داستان درباره‌ی ریچارد جوان است که پدرش دوک یورک قرار است حاکم سرزمین‌شان شود، ولی نبرد بین دو خاندان یورک و لنکستر خون‌بارتر از همیشه ادامه دارد. بر خلاف ریچارد نمایشنامه‌ی شکسپیر که قوزدار بود، در «مرثیه‌ی پادشاه رز»، ریچارد جنسیتش مشخص نیست، همین باعث شده است یک پویایی متمایز به داستان اضافه شود. چرا که قهرمانی داریم که از جهان اطراف خود فاصله گرفته و نمی‌خواهد با کسی باشد.

این انیمه از نظر مضمونی شبیه به نمایشنامه‌های مورد اقتباسش است، تراژدی و انتقام چیزی است که در آن زیاد رخ می‌دهد. اما یک ته‌مایه‌ی گوتیک هم به داستان اضافه شده که کاملا به فضای سریال می‌آید. کارگردانی کنتارو سوزکی در این زمینه تاثیر زیادی داشته است. او قبلا با انیمه‌های تراژی‌کمدی مثل «فرشتگان مرگ»، تجربه‌هایی در این زمینه کسب کرده بود. موسیقی متفکرانه‌ی کو اوتانی هم یک عامل مهم دیگر است که باعث تاثیرگذاری سریال شده است. دیگر کارهای احساسی این آهنگساز فوق‌العاده را می‌توانید در انیمه‌هایی مثل «موبایل سوت گاندم وینگ» و «هایبانه رنمی» گوش کنید.

منبع: Collider



برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

۳ دیدگاه
  1. Affla

    من به خاطر این مقاله شروع به دیدن وزش طوفان کردم، و اوایلش چندان جالب نبود اما همونطور که اشاره شد، به مرور طرح و شخصیت‌ها پیچیده‌تر می‌شن و الان شدیدا دوستش دارم. ممنون ازتون

  2. W

    جای خالی موریارتی وطن پرست حس میشه

  3. Yoreko

    من مرثیه شاه رز دیدم خیلی قشنگه ببینیدش

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما