۷ تغییر مهم صنعت ورزش و تناسب اندام در سال ۲۰۲۱

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۶ دقیقه
تناسب اندام در سال 2021

بیماری همه‌گیر کرونا دنیای ورزش و تناسب اندام را با تغییرات زیادی مواجه کرده است. در آینده اهدافی که افراد به خاطر آن‌ها ورزش می‌کنند هم با تغییراتی روبه‌رو می‌شود؛ به‌عنوان مثال پیش‌بینی می‌شود که به جای تأکید روی حجم یا سرعت بیشتر، جهت‌گیری فعالیت‌های ورزشی بیشتر معطوف به سلامت بیشتر یا امکان ورزش، ویژه‌ی افراد در معرض خطر شود. ما در این مقاله ۷ تغییری که پیش‌بینی می‌شود در صنعت ورزش و تناسب اندام در سال ۲۰۲۱ رخ بدهد را ارائه کرده‌ایم.

تعطیلی این مراکز از یک طرف مشکلاتی را برای مسؤولین آنها ایجاد کرده که عمدتا شامل ضرر و زیان مالی است، از طرف دیگر ورزشکاران و علاقه‌مندان به ورزش را وادار به تغییرات اساسی در رویه‌ی ورزش کردنشان کرده است. این ورزشکاران به اجبار مجبور به ورزش کردن در خانه و استفاده از فیلم‌های آموزشی آنلاین یا اپلیکیشن‌های ورزشی شده‌اند.

تمیز کردن وسایل ورزشی

رییس انجمن صنعت تناسب اندام و سلامت آلمان، رالف شولز در مصاحبه‌ای اعلام کرد: «صنعت ورزش و تناسب اندام در آلمان در شرایط پر تعلیق و نامشخصی به سر می‌برد. اگر تعطیلی مراکز ورزشی باز هم ادامه پیدا کند، تعداد زیادی از این مراکز دوام نخواهند آورد و مجبور به تعطیل کردن دائمی باشگاه خود می‌شوند. با این حال امیدواریم که باشگاه‌ها در ژانویه‌ی ۲۰۲۱ دوباره بازگشایی شوند و این صنعت رونق تازه‌ای بگیرد و به روال سابق خود بازگردد.»

نظرسنجی‌های انجام شده در خصوص وضعیت ورزش و تناسب اندام در زمان کرونا نشان می‌دهد که بیماری کرونا اقتصاد صنعت ورزش را به کلی تغییر خواهد داد. این امر باعث می‌شود که همه‌ی افراد دخیل در این صنعت وادار به تصمیم‌گیری مجدد درباره‌ی انتخاب‌های پیشین خود شوند. در ادامه پیش‌بینی تغییرات محتمل در صنعت ورزش و تناسب اندام در سال ۲۰۲۱ آمده است.

۱. سالن‌های ورزش و تناسب اندام باید استانداردهای بهداشتی خود را ارتقا بدهند

اپلیکیشن ورزشی

بسیاری از افراد در طی دوره‌ی تعطیلی مراکز ورزشی به خاطر کرونا با دویدن، پیاده‌روی یا انجام حرکات ورزشی در خانه توانستند به تناسب اندام دلخواه خود برسند. از این تعداد ۷۳ درصدشان در مصاحبه‌های انجام شده اعلام کردند که قصد دارند برنامه ورزشی فعلی خود را در آینده و حتی پس از فروکش کردن کرونا هم ادامه دهند. اگرچه تعداد زیادی از افراد علاقه‌مند به تناسب اندام هم تمایل دارند که به سالن‌های بدن‌سازی برگردند و تمریناتشان را در آنجا ادامه بدهند، اما شرطی که برای انجام این کار روی آن خیلی مصر هستند، این است که احتمال ابتلا به کرونا در باشگاه‌ها به صفر برسد.

رالف شولز در مصاحبه با ISPO اعلام داشت: «بررسی‌ها نشان داده که نگرانی اکثر مردم درباره‌ی اماکن ورزشی و باشگاه‌های تناسب اندام، رعایت حداکثر سطح ممکن بهداشت و به حداقل رساندن امکان ابتلا به کرونا است. بنابراین جلب اعتماد مردم در این خصوص جزء وظایف باشگاه‌ها و مراکز ورزشی و تناسب اندام است که با این کار وضعیت ادامه حیات اقتصادی خود را تعیین می‌کنند.» بنابراین چنین نتیجه می‌گیریم که شرط اساسی برای ادامه‌ی فعالیت مراکز ورزشی در سال ۲۰۲۱، جلب اعتماد ورزشکاران در خصوص رعایت پروتکل‌های بهداشتی است.

در کشور آلمان از ابتدای شیوع کرونا تابحال ۱۱/۶ میلیون نفر عضویت خود در باشگاه‌ها و مراکز تناسب‌اندام را ابطال کرده‌اند.

۲. اپلیکیشن‌ها و برنامه‌های ورزشی و تناسب اندام آنلاین، محبوبیت و اهمیت بیشتری پیدا می‌کنند

ورزش در فضای باز

در زمان تعطیلی باشگاه‌های ورزشی به خاطر شیوع کرونا، تعداد زیادی از ورزشکاران و علاقه‌مندان به تناسب اندام به استفاده از اپلیکیشن‌ها و برنامه‌های ورزشی آنلاین روی آورده‌اند. برنامه‌هایی مانند فری‌لِتیکز که با تکیه بر هوش مصنوعی برای هر فرد و مبتنی بر ویژگی‌های شخصی افراد اقدام به طراحی یک برنامه‌ی تناسب اندام شخصی می‌کند، در سرتاسر دنیا محبوبیت زیادی پیدا کرده‌اند.

سایمون اَلگر، کارشناس ارشد داده‌ورزی در شرکت فِری‌لِتیکز، در این باره اظهار داشت که: «از مزایای اصلی این برنامه برای کاربران می‌توان به این موضوع اشاره کرد که دسترسی به برنامه تناسب اندام اختصاصی، امکان مدیریت و نظارت بر انجام تمرینات، سیستم تشویقی برای انجام ورزش و همه‌ی این موارد با هزینه‌ای پایین برای هر فرد قابل دسترس است، و این بدین معناست که افراد بسیار بیشتری نسبت به گذشته می‌توانند جذب این برنامه بشوند.»

نمونه‌ای دیگر از نوآوری‌های دیجیتال در حوزه‌ی ورزش و تناسب اندام در سال ۲۰۲۱ استفاده از دوچرخه‌های ثابت هوشمند است. در این دوچرخه‌ها و روبروی کاربر یک مونیتور هوشمند وجود دارد که از طریق آن فرد علاوه بر دنبال کردن برنامه‌ی ورزشی خود می‌تواند با سایر افرادی که از دوچرخه‌های هوشمند استفاده می‌کنند به رقابت پرداخته و یا در تورهای گروهی دوچرخه سواری مجازی شرکت کند.

۳. ورزش در فضای باز

ورزش در فضای باز

موضوع ورزش و تناسب اندام در فضای باز دقیقا بعد از شیوع ویروس کرونا اهمیت دوچندانی پیدا کرد؛ تمرینات شدید ورزشی زمانی که در فضای باز و در مجاورت هوای تازه انجام شوند بسیار کم خطر‌تر از زمانی هستند که در فضای بسته باشگاه‌ها  انجام شوند. دلیل این مسأله گردش هوای تازه است. بنابراین به نظر می‌رسد که یکی از راه‌های فعالیت مجدد باشگاه‌های ورزشی و مراکز تناسب اندام در سال ۲۰۲۱ انتقال وسایل و تجهیزاتشان به فضای باز است. این کار ایمنی بیشتری را برای ورزشکاران فراهم می‌کند.

۴. ورزش و تناسب اندام، بیشتر معطوف به سلامت می‌شود

ورزش گروهی

تجربه‌ی یک بیماری همه‌گیر برای هر فرد، منحصربه‌فرد بوده اما از جهاتی دیگر برای همه‌، وجوه اشتراکی هم داشته است. مثلا مسأله‌ی حفظ سلامتی و تقویت سیستم ایمنی بدن برای همه اهمیت پیدا کرد. شیوع این بیماری موضوع سلامتی را بیش از گذاشته برای همه‌ مهم‌تر کرده است، به همین خاطر هدف از فعالیت‌های ورزشی که پیش از این بیشتر معطوف به افزایش یا کاهش حجم بود، الان بیشتر متوجه سلامتی و تقویت سیستم ایمنی بدن شده است. در عمل تغییری که بدان نیاز است، تغییر سالن‌های بدن‌سازی و پرورش‌اندام به مراکز تناسب اندام سلامت محور است.

۵. خدمات تمایزیافته و گروه محور

تناسب اندام در سال 2021 با یوگا

در دنیای امروز شخصی‌سازی حرف اول را می‌زند، از رسانه و خرید گرفته تا سفر. به‌عنوان مثال شما در اینستاگرام خود محتوایی را می‌بینید که بر اساس علایقتان برای شما تنظیم شده و فرد دیگر محتوای دیگری را می‌بیند. این مسأله درباره‌ی خواسته‌ها و اهداف ورزشی افراد هم صدق می‌کند. برنامه‌ تمرینی فردی که هدفش کاهش وزن است طبیعتا با برنامه ورزشی فردی که هدفش تقویت سیستم قلبی عروقی می‌باشد، متفاوت است. حتی برنامه تمرینی دو نفر که هدفشان کاهش وزن است نیز ممکن است باهم متفاوت باشد.

مسأله‌ی شخصی‌سازی در صنعت ورزش و تناسب اندام می‌تواند ابعاد مختلفی به خود بگیرد. به‌عنوان مثال ارائه خدمات اختصاصی در یک باشگاه ممکن است آن باشگاه را از دیگر باشگاه‌ها متمایز کند و باعث جلب مشتریان بیشتری بشود. یا اپلیکیشنی را تصور کنید که به هر فرد بسته به ویژگی‌های اختصاصی او برنامه ورزشی مختص به خودش را ارائه دهد.

۶. ورزش نقطه اتصال جسم و ذهن

تناسب اندام در سال 2021 با انجام حرکات یوگا

گرایش به موضوعاتی از قبیل یوگا، تمرینات ذهنی و پیلاتس حتی قبل از کرونا هم وجود داشته است. اما با شیوع کرونا گرایش افراد به این نوع تمرینات بیشتر شد. دلیلش هم این مسأله است که امروزه افراد بیشتری می‌خواهند که تمرینات ورزشیشان را با آرامش ذهنی‌شان ترکیب کنند.

این تمایل ریشه در گسترش دامنه‌ی ترس انسان‌ها دارد. امروزه افراد نه تنها مجبور به تحمل استرس شغلی خود هستند، بلکه درباره‌ی مسأله‌ی سلامتی، مسائل اقتصادی، وضعیت تحصیل کودکانشان و بی‌شمار مسأله دیگر باید تنش و استرس تحمل کنند. بنابراین همه به نوعی سعی در مهار کردن و کاهش این ترس دارند که ورزش یکی از بهترین این راه‌ها می‌باشد.

۷. ادغام ورزش و تناسب اندام

ترجیح می‌دهید در باشگاه به انجام تمرینات ورزشی بپردازید یا در فضای باز بدوید؟ این سؤال برای بسیاری از علاقه‌مندان به ورزش و تناسب اندام پیش آمده است. با شیوع کرونا و تعطیلی باشگاه‌ها پاسخ دادن به این سؤال راحت شد. در واقع بسیاری از افرادی که به تمرین در باشگاه علاقه داشتند به ورزش در فضای باز یا منزل روی آوردند. گسترش روش‌های تمرینی جایگزین برای رسیدن به تناسب اندام و سلامتی امروزه جزء مسائل اصلی مطرح شده در حوزه ورزش است.

منبع: ISPO



برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما
X