ماهوارهی زمینشناسی گائوفن ۱۴ چین به فضا پرتاب شد
چین صبح امروز در یک مأموریت تازه ماهوارهی زمینشناسی گائوفن ۱۴ (Gaofen-14) را به فضا پرتاب کرد تا اندکی بعد در مدار قرار بگیرد.
این ماهوارهی زمینشناسی و نقشهبرداری امروز ساعت ۱۱:۵۸ به وقت پکن (۰۷:۲۸ به وقت تهران) از مجتمع پرتاب LC3 در مرکز پرتاب ماهوارهی «شیچانگ» (Xichang) به فضا فرستاده شد و در این پرتاب برای نخستین بار از نسخهی G5 «موشک لانگ مارچ ۳بی» (Long March-3B) استفاده شد که دارای برد بیشتری است.
دربارهی ماهوارهی «گائوفن ۱۴» (Gaofen-14) اطلاعات زیادی در دست نیست. اگرچه پیش از این ماهوارههای دیگری هم از مجموعهی گائوفن به فضا پرتاب شده، اما اغلب این ماهوارهها در مدار پایین زمین (LEO) فعالیت داشتند. گفته شده است که ماهوارهی تازهی گائوفن نسل بعدی ماهوارهی گائوفن-۷ است که در ۲ نوامبر ۲۰۱۹ (۱۱ آبان ۱۳۹۸) برای بررسی زمین و نقشهبرداری در پروژه ویژهی گائوفن در مدار قرار گرفت.
همچنین اشاره شده است که این سیستم سنجش از راه دور نوری توسط بلاروس ساخته شده و احتمالا ساخت سازهی ماهواره را CAST برعهده داشته است. ماهوارهی گائوفن-۱۴ در مدار خورشیدآهنگ (SSO) و ارتفاع ۵۰۰ کیلومتری زمین فعالیت خواهد داشت.
این نخستین بار است که از موشک Long March-3B برای پرتاب به مدار خورشیدآهنگ استفاده میشود. این موشک قادر است یک ماهوارهی ۱۱۲۰۰ کیلوگرمی را به مدار پایین زمین یا یک محمولهی ۵۱۰۰ کیلوگرمی را به مدار زمینثابت انتقال پرتاب کند. در پرتاب امروز همچنین برای نخستین بار از مرحلهی افزایشدهندهی مأموریت G5 استفاده شد
با پرتاب امروز مأموریت ۳۵۴ خانوادهی موشکهای گائوفن با موفقیت انجام شد. چین با انجام مأموریتهای گسترده میکوشد سهمی قابل توجه در برنامههای فضایی داشته باشد. از جمله هماکنون فضاپیمای چانگای ۵ این کشور در مسیر آوردن نمونههای خاک ماه به زمین قرار دارد و سطحنشین این مأموریت هم پرچم چین را در ماه برافراشته است.
عکس کاور: پرتاب ماهوارهی گائوفن ۱۴ چین توسط موشک Long March 3B
منابع: NASA Space Flight, Xinhua