نتایج بنچمارک اگزینوس ۲۲۰۰ از عملکرد مشابه اسنپدراگون ۸۸۸ خبر میدهد
سامسونگ چند ماه قبل رسما اعلام کرد که برای تراشههای اگزینوس به استفاده از پردازندههای گرافیکی AMD روی میآورد و طبق گزارشها، اگزینوس ۲۲۰۰ نخستین تراشهی سامسونگ است که از گرافیک AMD بهرهمند میشود و قرار است همراه با سری گلکسی S22 برای اولین بار به دست کاربران برسد. حالا اولین نتایج بنچمارک این چیپست منتشر شده که عملکرد آن را نشان میدهد.
طبق این بنچمارک، عملکرد پردازندهی اگزینوس ۲۲۰۰ ضعیفتر از انتظارات اولیه است. این تراشه در زمینهی تست تک هستهای توانسته امتیاز ۱۰۷۳ را کسب کند و برای تست چند هستهای هم امتیاز ۳۳۸۹ را از آن خود کرده است. اگرچه این اعداد اصلا پایین نیستند، اما در هر صورت تا حدی ناامیدکننده محسوب میشوند.
باید خاطرنشان کنیم وانپلاس ۹ پرو با اسنپدراگون ۸۸۸ در این دو تست به ترتیب امتیاز ۱۱۰۵ و ۳۲۵۵ را ثبت کرده است. این یعنی پردازندهی اگزینوس ۲۲۰۰ عملکرد مشابه با اسنپدراگون ۸۸۸ را ارائه میدهد که سال گذشته راهی بازار شده است. همچنین در این بنچمارک بخشی از مشخصات اگزینوس ۲۲۰۰ هم فاش شده است.
به عنوان مثال Cortex-X2 به عنوان هستهی اصلی انجام وظیفه میکند که جانشین هستهی پردازشی X1 محسوب میشود. حداکثر سرعت این هسته در اگزینوس ۲۲۰۰ به ۲.۵۹ گیگاهرتز میرسد اما X1 موجود در اگزینوس ۲۱۰۰ حداکثر سرعت ۲.۹۱ گیگاهرتز ارائه میداد. همچنین در کنار X2 سه هستهی A78 با سرعت ۲.۵ گیگاهرتز و ۴ هستهی A55 با سرعت ۱.۷۳ گیگاهرتز تعبیه شده است. تمام این هستهها نسبت به اگزینوس ۲۱۰۰ سرعت پایینتری دارند.
این بنچمارک، بهرهگیری اگزینوس ۲۲۰۰ از گرافیک AMD را تایید میکند و بنچمارکهای اولیهی منتسب به آن امیدوارکننده هستند. در رابطه با امتیازات پایین این بنچمارک و سرعت پایین هستهها، دو دلیل احتمالی وجود دارد. یا سامسونگ با کاهش سرعت پردازنده میخواهد عملکرد پایدار آن را بهبود ببخشد، یا اینکه گوشی موردنظر حین بنچمارک در حالت صرفهجویی در مصرف باتری بوده است.
با توجه به اینکه در بخشی از نتایج بنچمارک عبارت energy_aware ذکر شده، ظاهرا با مورد دوم سروکار داریم. اما اگر واقعا اینگونه باشد و اگزینوس ۲۲۰۰ در حالت صرفهجویی در مصرف باتری چنین نتایج چشمگیری را ثبت کرده، پس در صورت عدم محدودیت چه عملکردی را ارائه میدهد؟ بدون شک طی ماههای آینده جزئیات بیشتری از عملکرد این تراشه فاش خواهد شد.
منبع: NoteBookCheck