شما بگویید؛ FIFA یا PES؟

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۴ دقیقه
فیفا در مقابل PES

همه‌ی ما، چه گیمر حرفه‌ای باشیم، چه کسی که گاه محض تفنن دسته را از بغل‌دستی می‌رباید تا از جمع عقب نیفتد، بالاخره در برهه‌ای پای یکی از بازی‌های شبیه‌ساز فوتبالی، PES یا FIFA نشسته‌ایم؛ حتی اگر از طرفداران پروپاقرص فوتبال هم نباشیم. حتما بهتر از ما می‌دانید که این ژانر در حال حاضر در میان گیمرها از چه محبوبیتی برخوردار است و چطور بازی‌کننده‌ها برایش سر و دست می‌شکنند. اما مسئله این جاست که اصلا چه شد که شبیه‌سازهای فوتبال در میان عموم و خصوص گیمرها به محبوبیتی این چنینی دست پیدا کردند.

باید توجه داشت که از سال ۲۰۰۵ میلادی به بعد، ژانر شبیه‌ساز فوتبال کاملا وضعیتی دو قطبی به‌خودش گرفته است. شرکت‌ها و استودیوهای بازی‌سازی شرقی و غربی پیش روی هم قرار گرفتند تا ثابت کنند کدام یک از آن‌ها می‌تواند شبیه‌ساز بهتری را در اختیار بازی‌کننده‌ها قرار بدهد. در یک سمت سری بازی‌های FIFA قرار دارند و در سمت دیگر، بازی‌های Pro Evolution Soccer.

بازی FIFA 21

مجموعه بازی‌های فیفا را استودیوی ورزشی‌ساز شعبه‌ی کانادای الکترونیک ‌آرتز می‌سازد. مجموعه‌ی PES را هم شرکت و استودیوهای بازی‌سازی کونامی طراحی و در اختیار بازی‌کننده‌ها قرار می‌دهد که در چند سال اخیر، صحبت‌ها پیرامون این شرکت و سیاستی که آن‌ها در راستای ساخت بازی (یا کنسل کردن‌های آن‌ها) پی گرفته‌اند، بسیار بوده است.

حال بیایید حدود یک دهه به‌ گذشته برگردیم. می‌دانید که ژاپنی‌ها سابقه‌ای طولانی در ساخت بازی‌های ویدیویی دارند و اکثر کنسول‌های نسل‌های دوم و سوم هم در این کشور طراحی و ساخته شده‌اند. دانش کافی ژاپنی‌ها درخصوص ماهیت هنر-صنعت بازی‌های رایانه‌ای و ویدیویی، باعث شده بود تا فرمول‌هایی را کشف کنند که استفاده‌ از همان فرمول‌ها برای بازی‌سازهای غربی، بی‌نهایت دشوار باشد؛ برای نمونه، ژاپنی‌ها ذات مکانیک‌های آرکیدی را درک کرده بودند. به‌همین خاطر هم می‌توانستند بازی‌هایی بسازند که با وجود مکانیک‌های ساده‌ی آن‌ها، گیمرها را حسابی سرگرم می‌کردند. همین فرمول به ژاپنی‌ها کمک کرد تا در فاصله‌ی سال‌های ۱۹۹۸ تا ۲۰۰۶ میلادی، مجموعه‌ای از بهترین و در عین حال آرکیدی‌ترین بازی‌های فوتبال تاریخ را بسازند. در این بین، غربی‌ها مشغول آزمون و خطا بودند؛ آزمون و خطاهایی که حدودا از سال ۱۹۹۸ تا ۲۰۰۸ میلادی به طول انجامید و باعث شد بارها از رقیب قدرتمند ژاپنی خود عقب بمانند.

بازی PES 2020

اما با عرضه‌ی کنسول‌های نسل هفتمی، یا همان ایکس‌باکس ۳۶۰ و پلی‌استیشن ۳، ورق برگشت. دومین کنسول مایکروسافت حسابی در میان بازی‌کننده‌ها محبوب شد. از طرفی کنسول را غربی‌ها ساخته بودند و به همین خاطر هم سردرآوردن از معماری سخت‌افزاری‌اش برای استودیوی ورزشی‌ساز الکترونیک‌آرتز ابدا کار پیچیده‌ای نبود. این و بسیاری از عوامل دیگر، باعث شد تا الکترونیک‌آرتز پس از کوشش‌های فراوان برای ساخت بازی‌ای بدیع که رنگ و بوی خاص الکترونیک‌آرتز را دارد، بتواند بالاخره در سال ۲۰۰۸ تعریف جدیدی از فوتبال ارائه بدهد که حرف‌های زیادی هم برای گفتن داشت. البته نسخه‌ای که برای کنسول‌های نسل هفتمی ساخته شده بود، کاملا با نسخه‌ی مخصوص رایانه‌های شخصی متفاوت بود و همین امر نیز منجر به این شد که تعداد زیادی از بازی‌کننده‌های این پلتفرم، تجربه‌ی PES را به فیفا ترجیح بدهند.

از سال ۲۰۱۰ به بعد، فیفا توانست خودش را به ‌طور کامل از زیر سایه‌ی  PESای که ساخت کونامی بود، بیرون بکشد و عبارت «شبیه‌ساز فوتبال» را باب کند. الکترونیک‌آرتز ادعا کرد بازی‌ای که ساخته آن‌قدر حساب شده و دقیق طراحی شده است که دیگر یک بازی ورزشی صرف نیست و می‌توان از آن به ‌عنوان یک شبیه‌ساز یاد کرد. این دوره زمانی بود که هر سال که می‌گذشت، فیفا پیشرفت می‌کرد و بهتر می‌شد، اما این‌بار این کونامی و PES بودند که در جای خود درجا می‌زدند.

FIFA Pro Evolution Soccer
تلاش برای شبیه‌سازی گیم‌پلی آرکیدی و سرگرم‌کننده
لایسنس انحصاری اکثر باشگاه‌ها، لیگ‌های دنیا و تمام عناصر مربوط به دنیای فوتبال لایسنس یوونتوس
موتور گرافیکی پیشرفته با انیمیشن‌های پر جزییات و نسخه‌ی نسل جدید با گرافیکی خیره کننده گرافیک نسبتا خوب و انیمیشن‌های نه‌چندان پر جزییات
بخش فیفا آلتیمیت تیم و خرید بسته و بازیکن برای ساخت بهترین تیم بخش Career Mode آفلاین و عالی با حالت‌های مختلف
آلبوم‌های موسیقی فوق‌العاده با معرفی بهترین قطعات جدید از هنرمندان مستقل آهنگ‌های بسیار بد
یادگیری سخت‌تر و اتفاقات غیرمنتظره‌ی بسیار آموزش سریع‌تر،‌ لذت بیشتر
حضور انحصاری لیگ قهرمانان حضور انحصاری آلیانتز ارنا

اما این عرضه‌ی کنسول‌های نسل هشتمی بود که تلنگری جدی به ژاپنی‌ها زد. آن‌ها می‌دانستند که به هیچ عنوان نباید در این نسل در برابر غربی‌ها کم بیاورند. به‌همین خاطر هم برای ساخت بازی‌های جدیدشان از یکی از قوی‌ترین موتورهای پایه‌ی ساخت ژاپن استفاده کردند؛ این موتور پایه همان «فاکس انجین» بود که برای ساخت مجموعه بازی‌های «متال‌گیر سالید» هم از آن استفاده شده است. البته مدتی طول کشید تا ژاپنی‌ها نحوه‌ی ساخت بازی خوب با این موتور را بیاموزند؛ غافل از اینکه همین وقفه‌ی زمانی لازم بود تا از ارزش و اعتبار این کمپانی در زمینه‌ی ساخت بازی فوتبال به میزان قابل ملاحظه‌ای کاسته شود.

امروزه اما کونامی بالاخره موفق شده سری بازی‌های PES را، بعد از افول چند ساله‌اش در نسل هفتم بازی‌های ویدیویی، دوباره زنده کند؛ به طوری که بازی‌های چند سال گذشته‌ی سری PES در خور شماره‌های خوش‌ساخت قبلی این سری در نسل پلی‌استیشن ۲ هستند و می‌توانند جلوی فیفا قد علم کنند. حالا چند سالی است که سری بازی‌های PES و FIFA شانه به شانه‌ی هم حرکت می‌کنند و رقابت نزدیکی با هم دارند.

تمام این‌ها بهانه‌ای شد تا از شما نظرتان را در مورد این دو بازی جویا شویم.

به‌نظر شما، مجموعه بازی‌های فیفا، با توجه به رشد شگفت‌انگیز چند سال گذشته و بازار جهانی‌ای که دارد شبیه‌ساز فوتبالی بهتری است یا مجموعه‌ی PES، که با وجود تجربه‌ی آرکیدسازان ژاپنی دوره‌ی رکود طولانی را پشت‌ سر گذاشته و حالا به روزهای اوج قبلی خود بازگشته است؟

کدام یک از این دو مجموعه بازی فوتبال می‌توانند بهترین تجربه از شبیه‌سازی این ورزش را پیش روی گیمرها قرار دهد؟ شما بگویید: FIFA یا PES؟


خرید بازی‌های کنسول از دیجی‌کالا


صفحه اصلی بازی - اخبار بازی - تریلر بازی - نقد و پیش نمایش | دیجی‌کالامگ



برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

۴۶۵ دیدگاه
  1. HO3EN

    راستشو بخواهید من بازی PES رو از نسخه ۲۰۰۶ تا به الان ۲۰۱۶ ادامه دادم

    گرافیک یک بازی خیلی اهمیت داره که متاسفانه نسخه ۲۰۱۲ و ۲۰۱۴ گرافیک شفاف و مناسبی نداشتن و برای اجرا شدنشون حداقل سیستمی با رم ۲ و پردازنده های ۴هسته ای ۲گیگاهرتزی طلب میکنه

    تکنیک ها در نسخه ۲۰۱۴ فوقلاده بود و بازیکن رو به خوبی کنترل میکردیم
    به نظر بنده بهترین نسخه ها ۲۰۱۳ و ۲۰۱۰ بودن که خیلی باهاشون حال کردم شایدم وقت بیشتری برای بازیکردن داشتم خخخ
    نسخه ۲۰۱۶ قبل از شروع شدن و نمایش ترکیب تیم ها، اسامی بازیکن ها توسط گزارشگر خوانده میشه که هیجان بیشتری رو به شروع بازی میده.
    فیفا ۱۰ رو دانلود و نصب کردم منو زیبا و تنظیمات تخصصی زیادی داشت اما چهره های بازیکن ها چنگی به دل نمیزد__دورشو خط کشیدم بوسیدم گذاشتمش کنار 😉

    1. Amin

      اخه فیفا ۱۰ ؟! داری پی ای اس ۲۰۱۶ رو با فیفا ۱۰ مقایسه میکنی ؟!!!!!!!!

  2. کوروش

    من یک pes باز حرفه ای بودم و در مسابقات فراوان شرکت کردم . ولی با پسرفت های این بازی و رشد عجیب فیفا باعث شد به فیفا روی بیارم . در این سال ها فیفا بقدری به فوتبال واقعی نزدیک شده که واقعا جای سوال نمیزاره کدوم فوتبال بهتره .همین واقع گرایی باعث شده فیفا به بازی سخت و چالش انگیز تبدیل بشه و این امری طبیعی به حساب میاد . یادگیری فیفا و تکنیک هاش بمراتب سخت تر از pes هست . و باید ذکر کنم برای دیدن فیفا واقعی باید به کنسول های نسل هشتم مراجعه کنید وگرنه طعم واقعی اونو نمیچشید . در مقوله لایسنس هم که pes فاجعه بحساب میاد و فیفا با داشتن لیگ های دسته دوم اروپا حرفی برای گفتن نمیزاره

  3. رضا ساکی زاده

    سلام

    اولا شاید اگر بخوایم درمورد این مسله که کدام بازی بهتره حتما مثل دیگر صحب های روزمره همدیگه رو قانع نمی کنیم
    اگر بخوام به عنوان یه گیمر یا بهتر بگم احساسی برخورد کنم قطعا فیفا رو انتخاب میکنم حالا یکم تخصصی تر بگم شاید موتور فاکس اینجاین موتور قدرتمندی باشه اما این موتور برای معماری ورزشی به بلوغ کامل نرسیده دلیل زیاد پیچیده نیست هنوز هم مثل قبل به اصطلاح عروسکی بودن بازی PES وجود داره چیزی که مشخص بود شبیه ساز امسال ژاپنی ها از نظر معماری ساخت محیط بازی شبیه به بازی فیفا شده بود که در نوع خودش یه شکست حساب میشه دوربین بازی ، چمن و حتی پیش پا افتاده ترین امکانات مثل گلی شدن بازیکنان شباهت زیادی به فیفا داشت درسته بازی ساخت ژاپنی ها تا سال ۲۰۱۳ واقعا بالاتر از رقیب غربی خودش بود ولی در این سه شماره اخر واقعا شبیه ساز فیفا بدون شک با توجه به معماری ساخت و تمرکز کمپانی EA روی جزیات بازی که گیمر ها بدون شک عاشق جزیات واقعی هر عنوانی هستن نشون از هوش ساخت این شرکت هست ، البته قدرت ساخت فیزیک بدنی بازیکن های PES در صحنه های خطا یا به اصطلاح دموی های درون بازی واقعا بالاتر از فیفا هستش البته ناگفته نماند که باگ های فیزیک بدنی فیفا در نسخه شماره ۱۶ تا حد بسیاری بهبود بخشید ولی فکر میکنم معماری ساخت فیزیک بدنی تو صحنه هایی که خصوصا زمانی که داور میخواد کارت بده در شبیه ساز ژاپنی بهتره و بدن ها روون هستن ولی در گیم پلی بازی بی شک شبیه ساز غربی با اختلاف بهتره طبیعی بودن اگر بخوام مزایا معایب هر دو رو بگم
    فیفا : مزایا :چهره های طبیعی ، چمن کاملا طبیعی ، جزیات کامل از کوچکتیرن جزیات تا بزرگترینش ، استایل و حرکات بازیکنان هنگام بازی کردن ، جو ورزشگاه ها ، موزیک ، تیم های بیشتر ، فیفا : معایب : در به اصطلاح دمو های بازی یا همون فیلم های بازی فیزیک کارکتر ها خشک هست ، نداشتن لیگ ایران و لیگ قهرمانان ،،،،،،،،PES مزایا : وجود لیگ قهرمانان ، چهره های طبیعی ، روون بودن حرکات بازیکنان در دمو داخل بازی ،،، PES معایب : بازی شبیه به کارتون تا شبیه ساز ، الگو برداری از فیفا

    1. محمد

      خیلی خوب و جامع

  4. مهدی شاملو

    به نظر من فیفا بهتره.من از سال ۲۰۰۴ تا۲۰۱۳ پی اس بازی میکردم.خیلی هم لذت می بردم تا این که فیفا ۱۴ رو تهیه کردم و نصبش کردم و بازی کردم چون من پی اس بازی کرده بودم اصلن نمی تونستم گل بزنم چون یکی از طرفدارهای پرو پا قرص رئالم و نمی خواستم از بارسا زیاد گل بخورم تصمیم گرفتم فیفا رو یاد بگیرم اوایل که بازی میکردم خسته میشدم این قدر از بارسا گل میخوردم تقریبن هر دست که بازی میکردم مسی تنهای چهار الی شش گل بهم میزد تا اینکه دستم روان شد من هم شروع کردم به زیبا بازی کردن و منم شروع کردم به گل زدن به بارسا چه کیفی میداد.چون فیفا ۱۵ برای کامپیوتر من نتونستم گیر بیارم رفتم سراغ پی اس ۲۰۱۵ .بعد با خودم تصمیم گرفتم که پی اس ۲۰۱۵ رو بازی کنم وقتی نصب کردم و بازی کردم حالم از فوتبال به هم میخورد اصلن پی اس نمی تونه حس یه فوتبال واقعی رو به ادم منتقل کنه بر عکس .فیفا ۱۴ تونست من و راضی کنه به خاطر همینم همش ثانیه شماری میکردم که فیفا ۱۵ رو تهیه کنم و اخر هم تهیه کردم اصلن فیفا ۱۵ نسبت به فیفا ۱۴ گرافیکی تر شده بود چهره بازیکنا خیلی بهتر شده بود مخصوصن بازیکنهای لیگ جزیره.زمین ها طبیعی تر شده بود. من این طور با فیفا اشنا شدم الام هم باز ثانیه شماری میکنم که فیفا ۱۶ رو تهیه کنم و مطمئنم که می تونه انتظاراتی که من از این بازی دارم ۸۵ در صد راضی میکنه.موفق و پیروز باشید.

  5. غلیرضا

    فقط کافیه که فیفا رو رویه ps4 یا xbox one بازی کنی تا بازی pes رو بندازی سطل اشغال. چند تا مورد برتری fifa نسبت به pes اینه که چهره بازیکن ها خیلی واقعی تر هست. داشتن fifa ultimate teamخودش یه مزیت بزرگی هست.تمرین های فوق العاده و زیبا و soundtrack های فوق العاده. شما فقط کافیه بری تو بازی pes چهره سرجی روبرتو با الکس سانگ رو ببینی تا از pes بیای بیرون.

  6. milad

    به نظرم تنها مشکل فیفا سرعت پایین بازیکناش در مقایسه با pes هست … به خاطر همین توو بازیای چند نفره pes هیجان و لذت بیشتری داره.. اگه فیفا این مشکلو حل کنه و سرعت بازکنا بهتر بشه عالیه.

  7. Amir

    Pes به در دافرادی میخوره که با PC بازی میکنند ولی FIFA به درد افرادی میخوره که با کنسول بازی میکنند

  8. امیر

    pes

  9. یوسف

    در کل pes 2016 عالیه

  10. Sajad

    به نظر من فیفا موفقتر و بهتر از PES عملکرده. ولی جوفتشون کمبودهایی رو دارن. مثلا تو فیفا نبودن بخش UEFA Europa League و UEFA Champions League تو بازی یکی از کمبودهای بازی که اگه این بخش هارو هم داشت بنظرم دیگهPES کلا نمیتونست باهاش رقابت کنه. نکته دیگه اینه که تو فیفا گرافیک بازی و نوع بازی کردن بازیکنان و اتفاقاتی که تو بازی میوفته روش بیشتر کار شده و خیلی طبیعی تر از PES هستش مثلا تو خطاها واقعا تو PES اعصاب خورد کن هست و هی توپ رو از دست میدی و نمیشه به صورت انفرادی عملکرد خاصی داشت. اینا دلیل های من برای اینکه فیفا رو بهتر از PES میدونم بود.

  11. احمد مهرپرور

    fifa
    شرکت الکترونیک آرتز با پیشینه ی قدرتمندی که داره و ماهم شاهدش بودیم جای بحثی بجا نمی ذاره اگر هم این ویژگی رو فاکتور کنیم با مقایسه دو بازی به برتری fifa توی اهنگ گرافیک امکانات و جذابیت می رسیم با تشکر از دیجی کالا مگ

  12. ماكان عاقل

    سلام ، من از طرفداران پر و پا قرص فیفا هستم و این واضح است که FIFA به طور کل از PES بهتر است . FIFA از نظر گرافیک ، تنوع اتفاقات در طول بازی ، تنوع تیم ها ، منو و افکت های جذاب تر ، به روز بودن نقل و انتقالات و ترکیب و چهره ی بازیکن ها از PES دقیق تر و بهتر عمل کرده ، مخصوصا در ٢ سال اخیر ، و همه ی این مزایا مربوط به شرکت قدرتمند و با تجربه ی EA SPORTS هست که نه تنها در این بازی بلکه در بسیاری از بازی های دیگه ی این شرکت می تونین این قدرت و ظرافت رو احساس کنید . با تشکر

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما