شما بگویید؛ FIFA یا PES؟
همهی ما، چه گیمر حرفهای باشیم، چه کسی که گاه محض تفنن دسته را از بغلدستی میرباید تا از جمع عقب نیفتد، بالاخره در برههای پای یکی از بازیهای شبیهساز فوتبالی، PES یا FIFA نشستهایم؛ حتی اگر از طرفداران پروپاقرص فوتبال هم نباشیم. حتما بهتر از ما میدانید که این ژانر در حال حاضر در میان گیمرها از چه محبوبیتی برخوردار است و چطور بازیکنندهها برایش سر و دست میشکنند. اما مسئله این جاست که اصلا چه شد که شبیهسازهای فوتبال در میان عموم و خصوص گیمرها به محبوبیتی این چنینی دست پیدا کردند.
باید توجه داشت که از سال ۲۰۰۵ میلادی به بعد، ژانر شبیهساز فوتبال کاملا وضعیتی دو قطبی بهخودش گرفته است. شرکتها و استودیوهای بازیسازی شرقی و غربی پیش روی هم قرار گرفتند تا ثابت کنند کدام یک از آنها میتواند شبیهساز بهتری را در اختیار بازیکنندهها قرار بدهد. در یک سمت سری بازیهای FIFA قرار دارند و در سمت دیگر، بازیهای Pro Evolution Soccer.
مجموعه بازیهای فیفا را استودیوی ورزشیساز شعبهی کانادای الکترونیک آرتز میسازد. مجموعهی PES را هم شرکت و استودیوهای بازیسازی کونامی طراحی و در اختیار بازیکنندهها قرار میدهد که در چند سال اخیر، صحبتها پیرامون این شرکت و سیاستی که آنها در راستای ساخت بازی (یا کنسل کردنهای آنها) پی گرفتهاند، بسیار بوده است.
حال بیایید حدود یک دهه به گذشته برگردیم. میدانید که ژاپنیها سابقهای طولانی در ساخت بازیهای ویدیویی دارند و اکثر کنسولهای نسلهای دوم و سوم هم در این کشور طراحی و ساخته شدهاند. دانش کافی ژاپنیها درخصوص ماهیت هنر-صنعت بازیهای رایانهای و ویدیویی، باعث شده بود تا فرمولهایی را کشف کنند که استفاده از همان فرمولها برای بازیسازهای غربی، بینهایت دشوار باشد؛ برای نمونه، ژاپنیها ذات مکانیکهای آرکیدی را درک کرده بودند. بههمین خاطر هم میتوانستند بازیهایی بسازند که با وجود مکانیکهای سادهی آنها، گیمرها را حسابی سرگرم میکردند. همین فرمول به ژاپنیها کمک کرد تا در فاصلهی سالهای ۱۹۹۸ تا ۲۰۰۶ میلادی، مجموعهای از بهترین و در عین حال آرکیدیترین بازیهای فوتبال تاریخ را بسازند. در این بین، غربیها مشغول آزمون و خطا بودند؛ آزمون و خطاهایی که حدودا از سال ۱۹۹۸ تا ۲۰۰۸ میلادی به طول انجامید و باعث شد بارها از رقیب قدرتمند ژاپنی خود عقب بمانند.
اما با عرضهی کنسولهای نسل هفتمی، یا همان ایکسباکس ۳۶۰ و پلیاستیشن ۳، ورق برگشت. دومین کنسول مایکروسافت حسابی در میان بازیکنندهها محبوب شد. از طرفی کنسول را غربیها ساخته بودند و به همین خاطر هم سردرآوردن از معماری سختافزاریاش برای استودیوی ورزشیساز الکترونیکآرتز ابدا کار پیچیدهای نبود. این و بسیاری از عوامل دیگر، باعث شد تا الکترونیکآرتز پس از کوششهای فراوان برای ساخت بازیای بدیع که رنگ و بوی خاص الکترونیکآرتز را دارد، بتواند بالاخره در سال ۲۰۰۸ تعریف جدیدی از فوتبال ارائه بدهد که حرفهای زیادی هم برای گفتن داشت. البته نسخهای که برای کنسولهای نسل هفتمی ساخته شده بود، کاملا با نسخهی مخصوص رایانههای شخصی متفاوت بود و همین امر نیز منجر به این شد که تعداد زیادی از بازیکنندههای این پلتفرم، تجربهی PES را به فیفا ترجیح بدهند.
از سال ۲۰۱۰ به بعد، فیفا توانست خودش را به طور کامل از زیر سایهی PESای که ساخت کونامی بود، بیرون بکشد و عبارت «شبیهساز فوتبال» را باب کند. الکترونیکآرتز ادعا کرد بازیای که ساخته آنقدر حساب شده و دقیق طراحی شده است که دیگر یک بازی ورزشی صرف نیست و میتوان از آن به عنوان یک شبیهساز یاد کرد. این دوره زمانی بود که هر سال که میگذشت، فیفا پیشرفت میکرد و بهتر میشد، اما اینبار این کونامی و PES بودند که در جای خود درجا میزدند.
FIFA | Pro Evolution Soccer |
تلاش برای شبیهسازی | گیمپلی آرکیدی و سرگرمکننده |
لایسنس انحصاری اکثر باشگاهها، لیگهای دنیا و تمام عناصر مربوط به دنیای فوتبال | لایسنس یوونتوس |
موتور گرافیکی پیشرفته با انیمیشنهای پر جزییات و نسخهی نسل جدید با گرافیکی خیره کننده | گرافیک نسبتا خوب و انیمیشنهای نهچندان پر جزییات |
بخش فیفا آلتیمیت تیم و خرید بسته و بازیکن برای ساخت بهترین تیم | بخش Career Mode آفلاین و عالی با حالتهای مختلف |
آلبومهای موسیقی فوقالعاده با معرفی بهترین قطعات جدید از هنرمندان مستقل | آهنگهای بسیار بد |
یادگیری سختتر و اتفاقات غیرمنتظرهی بسیار | آموزش سریعتر، لذت بیشتر |
حضور انحصاری لیگ قهرمانان | حضور انحصاری آلیانتز ارنا |
اما این عرضهی کنسولهای نسل هشتمی بود که تلنگری جدی به ژاپنیها زد. آنها میدانستند که به هیچ عنوان نباید در این نسل در برابر غربیها کم بیاورند. بههمین خاطر هم برای ساخت بازیهای جدیدشان از یکی از قویترین موتورهای پایهی ساخت ژاپن استفاده کردند؛ این موتور پایه همان «فاکس انجین» بود که برای ساخت مجموعه بازیهای «متالگیر سالید» هم از آن استفاده شده است. البته مدتی طول کشید تا ژاپنیها نحوهی ساخت بازی خوب با این موتور را بیاموزند؛ غافل از اینکه همین وقفهی زمانی لازم بود تا از ارزش و اعتبار این کمپانی در زمینهی ساخت بازی فوتبال به میزان قابل ملاحظهای کاسته شود.
امروزه اما کونامی بالاخره موفق شده سری بازیهای PES را، بعد از افول چند سالهاش در نسل هفتم بازیهای ویدیویی، دوباره زنده کند؛ به طوری که بازیهای چند سال گذشتهی سری PES در خور شمارههای خوشساخت قبلی این سری در نسل پلیاستیشن ۲ هستند و میتوانند جلوی فیفا قد علم کنند. حالا چند سالی است که سری بازیهای PES و FIFA شانه به شانهی هم حرکت میکنند و رقابت نزدیکی با هم دارند.
تمام اینها بهانهای شد تا از شما نظرتان را در مورد این دو بازی جویا شویم.
بهنظر شما، مجموعه بازیهای فیفا، با توجه به رشد شگفتانگیز چند سال گذشته و بازار جهانیای که دارد شبیهساز فوتبالی بهتری است یا مجموعهی PES، که با وجود تجربهی آرکیدسازان ژاپنی دورهی رکود طولانی را پشت سر گذاشته و حالا به روزهای اوج قبلی خود بازگشته است؟
کدام یک از این دو مجموعه بازی فوتبال میتوانند بهترین تجربه از شبیهسازی این ورزش را پیش روی گیمرها قرار دهد؟ شما بگویید: FIFA یا PES؟
فقط PES
فقط PES چون مثل FIFA پول پرست نیست و تیم ملی کشورمون را قرار داده.
اما سازندگان FIFA بخاطر سیاست پول پرستانه و کثیفی که دارند تیم اول آسیا را قرار نداده (ایران) و بجاش حتی تیم های گمنام آسیایی را قراردادند مثل کره شمالی و بحرین و… تیم های عربی هم که تو همه ی نسخه های این بازی جای خود را دارند.
برای کسایی که بازی بلد نیستن Fifa
برای حرفه ای ها واین کاره ها PES
تبریک میگم که تو کل کسایی که نظر دادن شما تنها نماینده خانمها هستید (کل نظرات رو چک کردم و واقعا از این نظر برام جالب بود که از همین نظرسنجی دیجیکالا میشه چیزایی غیر از اصل موضوع رو برداشت کرد)
ولی معلومه حرفه ای نیستید که PES رو حرفه ای میدونید و FIFA رو آماتور
خخخخ
دقیقا برعکس
فیفا شبیه فوتبال دستی هست توی بازی هر توپی که رد میشه گله اصلا خیلی مسخره است… اما یه فیفا باز بیاد تو پی ای اس به من گل بزنه! فقط یه گل حالا بردن و اینا پیش کش
pes
جالبه از مقدار متن نوشته شده میشه فهمید طرفداری از چ بازی است
متن های کوتامال pes بازاس ک کلا فقط گفتن بیاد Pes بازی کنید
متن های بلند ما fifa بازاس ک دلیل میارن و استدلال میکنن و توضیح میدن
شما fifa بازی کنید ک چیزی ب ما نمیرسه اینقد متعصب نباشید
ما ی عمر pes بازی کردیم بعد فهمیدیم fifa بهتره شما هم بیاید بخاطر خودتون ی ماه fifa بازی کنید
Pes
از لحاظ گیم پلی که فیفا ۲. سر و گردن بالاتره و واقعن حس یه فوتبال واقعی رو بهت منتقل میکنه ولی خب من خودم از لحاظ کیفیت چهره و فیزیک بدنی pes رو ترجیح میدم ولی خداییش fifa فراتر از یه بازیه انگار زدی شبکه bein sport داری فوتبال زنده نگا میکنی???
مقایسه fifa و pes همیشه مثل مقایسه واقعیت و کارتون سوباسا بوده
ی طرف داره کلا سعی میکنه ب واقعیت نزدیک بشه و همه کارهایی ک تو فوتبال واقعی میشه اتفاق بیافته رو وارد بازی کنه و درضمن کنترل اون هارو هم به دست بازیکن بده
از طرف دگ داره سعی میشه ی بازی فوتبال اکشن ساخته بشه با شوتای تخیلی سرعت های تخیلی و ی سریامکانات محدود ک در اختیار بازی کننده میزاره
از تقلیدهایی ک مدام pes از fifa میکنه هم نمیشه گذشت مثل شادی بعد از گل یا مهم تر از اون تبدیل شدن پاس ضربه ای به فشاری ک اول در fifa اتفاق می افته بعد pes
ب صورت کلی هرکسی ی روز pes رو میزاره کنار و fifa بازی مکنه ولی زمانش متفاوته اکثر ماهایی ک الان fifa بازی میکنم ی روزی از طرفدارای متعصب pes بودم
بطور مختصر و مفید تجربه من اینه که FIFA گرافیکی تره و روی جزئیات و حواشی بیشتر کار میکنه، اما PES گیم پلی بهتری داره و بازی کردنش جذاب تره…
فقط PES 13 و تمام
بدون تردید PES در ورژن جدید PES 2016 کلا متحول شده و بسیار عالی شده طوریکه تونسته FIFA را بعد از مدتها پیشتازی , پشت سر بگذاره.توصیه بنده به دوستان تجربه فوق العاده بازی با PES2016 است.
لطفا تجربه pes20016 را عنوان کنید چون مشکلاتی که مطرح شده حتی به نام pes 2016 مربوط به نسخه قدیمتره و در نسخه جدید از نظر بازی بازیکنان و حتی ویژگی جدید و انحصاری مربوط به توپ که دارای پارامترهایی جهت تعین ویژگی پیش بینی ناپذیریست, بسیار عالی و حتی بهتر از فیفا است.