شما بگویید؛ FIFA یا PES؟

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۴ دقیقه
فیفا در مقابل PES

همه‌ی ما، چه گیمر حرفه‌ای باشیم، چه کسی که گاه محض تفنن دسته را از بغل‌دستی می‌رباید تا از جمع عقب نیفتد، بالاخره در برهه‌ای پای یکی از بازی‌های شبیه‌ساز فوتبالی، PES یا FIFA نشسته‌ایم؛ حتی اگر از طرفداران پروپاقرص فوتبال هم نباشیم. حتما بهتر از ما می‌دانید که این ژانر در حال حاضر در میان گیمرها از چه محبوبیتی برخوردار است و چطور بازی‌کننده‌ها برایش سر و دست می‌شکنند. اما مسئله این جاست که اصلا چه شد که شبیه‌سازهای فوتبال در میان عموم و خصوص گیمرها به محبوبیتی این چنینی دست پیدا کردند.

باید توجه داشت که از سال ۲۰۰۵ میلادی به بعد، ژانر شبیه‌ساز فوتبال کاملا وضعیتی دو قطبی به‌خودش گرفته است. شرکت‌ها و استودیوهای بازی‌سازی شرقی و غربی پیش روی هم قرار گرفتند تا ثابت کنند کدام یک از آن‌ها می‌تواند شبیه‌ساز بهتری را در اختیار بازی‌کننده‌ها قرار بدهد. در یک سمت سری بازی‌های FIFA قرار دارند و در سمت دیگر، بازی‌های Pro Evolution Soccer.

بازی FIFA 21

مجموعه بازی‌های فیفا را استودیوی ورزشی‌ساز شعبه‌ی کانادای الکترونیک ‌آرتز می‌سازد. مجموعه‌ی PES را هم شرکت و استودیوهای بازی‌سازی کونامی طراحی و در اختیار بازی‌کننده‌ها قرار می‌دهد که در چند سال اخیر، صحبت‌ها پیرامون این شرکت و سیاستی که آن‌ها در راستای ساخت بازی (یا کنسل کردن‌های آن‌ها) پی گرفته‌اند، بسیار بوده است.

حال بیایید حدود یک دهه به‌ گذشته برگردیم. می‌دانید که ژاپنی‌ها سابقه‌ای طولانی در ساخت بازی‌های ویدیویی دارند و اکثر کنسول‌های نسل‌های دوم و سوم هم در این کشور طراحی و ساخته شده‌اند. دانش کافی ژاپنی‌ها درخصوص ماهیت هنر-صنعت بازی‌های رایانه‌ای و ویدیویی، باعث شده بود تا فرمول‌هایی را کشف کنند که استفاده‌ از همان فرمول‌ها برای بازی‌سازهای غربی، بی‌نهایت دشوار باشد؛ برای نمونه، ژاپنی‌ها ذات مکانیک‌های آرکیدی را درک کرده بودند. به‌همین خاطر هم می‌توانستند بازی‌هایی بسازند که با وجود مکانیک‌های ساده‌ی آن‌ها، گیمرها را حسابی سرگرم می‌کردند. همین فرمول به ژاپنی‌ها کمک کرد تا در فاصله‌ی سال‌های ۱۹۹۸ تا ۲۰۰۶ میلادی، مجموعه‌ای از بهترین و در عین حال آرکیدی‌ترین بازی‌های فوتبال تاریخ را بسازند. در این بین، غربی‌ها مشغول آزمون و خطا بودند؛ آزمون و خطاهایی که حدودا از سال ۱۹۹۸ تا ۲۰۰۸ میلادی به طول انجامید و باعث شد بارها از رقیب قدرتمند ژاپنی خود عقب بمانند.

بازی PES 2020

اما با عرضه‌ی کنسول‌های نسل هفتمی، یا همان ایکس‌باکس ۳۶۰ و پلی‌استیشن ۳، ورق برگشت. دومین کنسول مایکروسافت حسابی در میان بازی‌کننده‌ها محبوب شد. از طرفی کنسول را غربی‌ها ساخته بودند و به همین خاطر هم سردرآوردن از معماری سخت‌افزاری‌اش برای استودیوی ورزشی‌ساز الکترونیک‌آرتز ابدا کار پیچیده‌ای نبود. این و بسیاری از عوامل دیگر، باعث شد تا الکترونیک‌آرتز پس از کوشش‌های فراوان برای ساخت بازی‌ای بدیع که رنگ و بوی خاص الکترونیک‌آرتز را دارد، بتواند بالاخره در سال ۲۰۰۸ تعریف جدیدی از فوتبال ارائه بدهد که حرف‌های زیادی هم برای گفتن داشت. البته نسخه‌ای که برای کنسول‌های نسل هفتمی ساخته شده بود، کاملا با نسخه‌ی مخصوص رایانه‌های شخصی متفاوت بود و همین امر نیز منجر به این شد که تعداد زیادی از بازی‌کننده‌های این پلتفرم، تجربه‌ی PES را به فیفا ترجیح بدهند.

از سال ۲۰۱۰ به بعد، فیفا توانست خودش را به ‌طور کامل از زیر سایه‌ی  PESای که ساخت کونامی بود، بیرون بکشد و عبارت «شبیه‌ساز فوتبال» را باب کند. الکترونیک‌آرتز ادعا کرد بازی‌ای که ساخته آن‌قدر حساب شده و دقیق طراحی شده است که دیگر یک بازی ورزشی صرف نیست و می‌توان از آن به ‌عنوان یک شبیه‌ساز یاد کرد. این دوره زمانی بود که هر سال که می‌گذشت، فیفا پیشرفت می‌کرد و بهتر می‌شد، اما این‌بار این کونامی و PES بودند که در جای خود درجا می‌زدند.

FIFA Pro Evolution Soccer
تلاش برای شبیه‌سازی گیم‌پلی آرکیدی و سرگرم‌کننده
لایسنس انحصاری اکثر باشگاه‌ها، لیگ‌های دنیا و تمام عناصر مربوط به دنیای فوتبال لایسنس یوونتوس
موتور گرافیکی پیشرفته با انیمیشن‌های پر جزییات و نسخه‌ی نسل جدید با گرافیکی خیره کننده گرافیک نسبتا خوب و انیمیشن‌های نه‌چندان پر جزییات
بخش فیفا آلتیمیت تیم و خرید بسته و بازیکن برای ساخت بهترین تیم بخش Career Mode آفلاین و عالی با حالت‌های مختلف
آلبوم‌های موسیقی فوق‌العاده با معرفی بهترین قطعات جدید از هنرمندان مستقل آهنگ‌های بسیار بد
یادگیری سخت‌تر و اتفاقات غیرمنتظره‌ی بسیار آموزش سریع‌تر،‌ لذت بیشتر
حضور انحصاری لیگ قهرمانان حضور انحصاری آلیانتز ارنا

اما این عرضه‌ی کنسول‌های نسل هشتمی بود که تلنگری جدی به ژاپنی‌ها زد. آن‌ها می‌دانستند که به هیچ عنوان نباید در این نسل در برابر غربی‌ها کم بیاورند. به‌همین خاطر هم برای ساخت بازی‌های جدیدشان از یکی از قوی‌ترین موتورهای پایه‌ی ساخت ژاپن استفاده کردند؛ این موتور پایه همان «فاکس انجین» بود که برای ساخت مجموعه بازی‌های «متال‌گیر سالید» هم از آن استفاده شده است. البته مدتی طول کشید تا ژاپنی‌ها نحوه‌ی ساخت بازی خوب با این موتور را بیاموزند؛ غافل از اینکه همین وقفه‌ی زمانی لازم بود تا از ارزش و اعتبار این کمپانی در زمینه‌ی ساخت بازی فوتبال به میزان قابل ملاحظه‌ای کاسته شود.

امروزه اما کونامی بالاخره موفق شده سری بازی‌های PES را، بعد از افول چند ساله‌اش در نسل هفتم بازی‌های ویدیویی، دوباره زنده کند؛ به طوری که بازی‌های چند سال گذشته‌ی سری PES در خور شماره‌های خوش‌ساخت قبلی این سری در نسل پلی‌استیشن ۲ هستند و می‌توانند جلوی فیفا قد علم کنند. حالا چند سالی است که سری بازی‌های PES و FIFA شانه به شانه‌ی هم حرکت می‌کنند و رقابت نزدیکی با هم دارند.

تمام این‌ها بهانه‌ای شد تا از شما نظرتان را در مورد این دو بازی جویا شویم.

به‌نظر شما، مجموعه بازی‌های فیفا، با توجه به رشد شگفت‌انگیز چند سال گذشته و بازار جهانی‌ای که دارد شبیه‌ساز فوتبالی بهتری است یا مجموعه‌ی PES، که با وجود تجربه‌ی آرکیدسازان ژاپنی دوره‌ی رکود طولانی را پشت‌ سر گذاشته و حالا به روزهای اوج قبلی خود بازگشته است؟

کدام یک از این دو مجموعه بازی فوتبال می‌توانند بهترین تجربه از شبیه‌سازی این ورزش را پیش روی گیمرها قرار دهد؟ شما بگویید: FIFA یا PES؟


خرید بازی‌های کنسول از دیجی‌کالا


صفحه اصلی بازی - اخبار بازی - تریلر بازی - نقد و پیش نمایش | دیجی‌کالامگ



برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

۴۶۵ دیدگاه
  1. oO POOYA Oo

    توی اون مدتی که pes داشت روی چهره بازیکن ها کار میکرد،fifa یه گیم پلی حرفه ای ارائه داد.
    من تا pes 2013 طرفدار pes بودم ولی بعد از اومدن fifa 14 طرفدار fifa شدم چون جالبتر به نظر می رسید. الان هم بعد از امتحان کردن هردو بازی نتیجه گرفتم که فیفا بیشتر با علایق من سازگاره. (از قابلیت های هند توی بازی گرفته تا tactical defense و گیم پلی نرم و روان.)
    الان ممکنه که تصاویر توی pes واقعی به نظر برسن ولی هنوز توی بخش حرکت بازیکن ها، یه مقدار تکراریه.
    فیفا درسته که سخت تره ولی حس کنترل یه بازیکن واقعی رو به آدم میده.
    به عبارتی:حرکت ها توی pes در مسیر های مشخصی انجام میشن و مثل اینه که توی خونه های مربعی حرکت میکنن ویه مقدار قابل پیش بینی اند ولی حرکات توی فیفا پیش بینی نشده اند و نمیتونی حدث بزنی که سرنوشت هر موقعیت چی میشه. البته این درمورد سال های قبل صدق نمیکنه. چون همونطور که گفتم من هنوز هم pes 2006 رو به عنوان یه بازی قدرتمند قبول دارم.

  2. دانیال

    من شخصا همیشه pes بازی میکردم و تعصب خاصی روی این بازی نسبت به fifa داشتم تا اینکه fifa16 رو واسه pc خریدم و میخوام نظرات کلی مو بگم
    مزایای pes
    اینکه pes بازی هیجانی و گیم پلی ردیفی داره و مخصوصا تو pes16 حرکات اکروباتیک زیادی رو شاهدش بودیم و در کل حس خوبی توی رقابت به ادم میداد,{فوتبال ایده ال}
    و تعداد گل ها توی بازی همیشه بالاست
    معایبPES16
    متاسفانه بازی باگ های فراوونی داره مثه R2+SHOOT که توی اکثر مواقع گله مخصوصا از اطراف دروازه حتی زاویه بسته,گرافیک کم بازی,حرکت های از پیش تعیین شده موتور بازی که به گیمر اجازه نمیده حرکت خودشو انجام بده مثه وقتی پاس میدی دیگه نمیتونی جهتشو تغییر بدی یا یه سری تکنیک های تعریف شده از طرف بازی که باعث میشن توپو از دست بدی,تنظیمات کم نسبت به FIFA…
    و اما FIFA16
    مزایا
    اول از همه گرافیک بالای بازی روی جزییات هم کار کرده و میتونید بخوبی اینهارو توی بازی ببینید,تنظیمات همش با خودته و میتونی هر کاری که دلت میخواد توی بازی انجام بدی مثه تغییر جهت های ناگهانی, کلا بازی manuale فیزیک بازیکنان خیلی بهتر از pes تعبیه شده و هوش مصنوعی قدرتمند که از حرکات تکراری یا الگوبرداری شده استفاده نمیکنه وبه طور کلی همیشه حرف واسه گفتن داره,فوتبال زنان,تمرین های کاربردی {فوتبال واقعی}…
    معایبFIFA16
    سوپر واکنش های دروازه بان که میشه درستش کرد ولی باز هم کار های خارق العده زیادی دارهD;
    کرک نشدن سریع واسه ما ایرانیا یه مشکل محسوب میشه که بهتون پیشنهاد میکنم از CDKEYاشتراکی استفاده کنید
    و اشکالات دیگه که خیلی جزیی هستن و به دید خیلی کم میان
    در کل:
    سعی کنید نسخه جدید هر دو بازی رو بدون تعصب بازی کنید اونوقت مثه من که سال ها PESبازی کردم نظرتون بر میگرده به FIFA

  3. پرویز دهداری

    اگر بخوای واقعا فوتبال بازی کنی و درگیر بازی بشی فیفا بهترین انتخابه.ولی اگر بخوای برای تفریح و با رفقا بشینی فوتبال بازی کنی صرفا برای خوشگذرونی اینجاست که PES میشه حاکم میدان.

  4. رامین

    فیفا از نظر گیم پلی عالیه و PES با اینکه نسبت به نسخه ی قبل پیشرفت داشته ولی خیلی جای کار داره تا بخواد به سطح فیفا برسه. من فوتبال رو با PES شروع کردم اما وقتی برای اولین بار فیفا بازی کردم، تازه لذت فوتبال بازی کردن رو فهمیدم.
    به نظرم یکی از بزرگترین نقاط ضعف PES عملکرد ضعیف دروازه باناشه.

  5. amir

    جفتشون واقعا خارق العاده است ولى باید بگم که سلیقه اى

  6. AHMAD

    به نظر منPES از سال ۲۰۱۰ که واقعاPES 2010 شاهکار کونامی بود تا سال ۲۰۱۳ ورژن هاش رو عالی تولید می کرد ولی از سال ۲۰۱۴ طوری بازی میزنه که آدم یاد برنامه کودکی چیزی میفته که تو همین چند سال فیفا ازش جلو زد. از این گذشته فیفا مال اوناییه که چند سال دارن باهاش بازی میکنن و برای کار کردن با فیفا چند وقتی باید باهاش تمرین کنی. اگه این چند سال اخیر رو در نظر نگیریم PES بهتره ولی باز هم به سلیقه افراد بر میگرده.یا علی…

  7. امیر علیپور

    بنظر من هردشون میشه گفت خوبن pes بیشتر رو چهره بازیکنا و گرافیک بازی مانور میده تا اصل فوتبال اما FIFA متعادل کار کردهالبته ۱۵ و ۱۴ fifa چهره های بازیکنا افتضاح بود ۱۶ قابل قبول هست اما انصافا pes در این ضمینه عالیه فیفا یه ایرادی که داره باگ گرافیکی تا دلت بخواد داره من هردوشون رو بازی میکنم اما PES رو ترجیح میدم

  8. سعید

    فیفا برای افراد بزرگسال و پی اس برای بچه ها و افراد نوجوان خوبه . چون فیفا یه بازی کاملاً واقع گرایانه است و لایسنس اکثر لیگ های اروپایی رو داره ، مردم هم بیشتر با تیم های اروپایی خصوصا لیگ انگلیس و آلمان بازی میکنن ولی پی اس رو نگاه کنید اولا فقط روی کنسول گرافیکش خوبه و اینکه بازیکنا توی پی اس یه مشت فرفره هستن که روی یه موکت به طرز عجیب و سریعی جابجا میشن و میتونن دریبل های عجیب غریب بزنن ، این سبک سریع و کارتونی رو بیشتر بچه ها دوس دارن . آمار فروش کاملا بیانگر این واقعیته

  9. آرمان

    PES در نسخه اخیرش خیلی خیلی بهتر از نسخه های قبلیش و حتی نسخه ۲۰۱۵ ظاهر شده. دوستان نسخه ۲۰۱۶ را اگر بازی کردید لطفا مقایسه بفرمایید.
    سایت کوتاکو مقایسه دقیقی انجام داده که نتایج آن به شرح زیر هست:

    WHAT PES 2016 DOES BETTER:
    Passing
    Shooting
    Running
    Defending

    WHAT FIFA 16 DOES BETTER:
    Licenses
    Menus/UI
    Commentary
    Career Mode

  10. alireza.h

    دیگه وقتی مزیت PES “تصویر نیمار رو ی جلد” هستش من دیگه حرفی ندارم! از همین مزیتش میشه فهمید که PES مقابل غول بازی فوتبال جهان یعنی FIFA حرفی برای گفتن نداره.
    توی FIFA آزادی عمل بیشتری به گیمر داده میشه تا گیمر احساس واقعی بودن رو تجربه کنه! FIFA فوقالعادس.. FIFA ودیگر هیچ!

  11. SOROUSH

    اونایی که PES بازی می کنن اکثر به روان بودن بازی و همچنین راحتی بازی با اون اهمیت میدن اما اونایی که فیفا بازی مینن به کیفیت وگرافیک توجه دارن
    هر دو عالی هستند اما من PES رو ترجیح میدم نه بخواطر این که فیفا بده بلکه چون از بچگی PES بازی میکردم و به این خاطر با PES راحت ترم

  12. امیرعلی

    PES 20016 بدون شک بسیار بهتر از FIFA است. احتمالا دوستان فقط تجربه نسخه های قبلی PES را مطرح میکنند نه نسخه جدید ۲۰۱۶. لطفا در مقایسه دوستانی که اخرین نسخه را بازی کرده اند نظر دهند.
    با تشکر

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما