شما بگویید؛ FIFA یا PES؟

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۴ دقیقه
فیفا در مقابل PES

همه‌ی ما، چه گیمر حرفه‌ای باشیم، چه کسی که گاه محض تفنن دسته را از بغل‌دستی می‌رباید تا از جمع عقب نیفتد، بالاخره در برهه‌ای پای یکی از بازی‌های شبیه‌ساز فوتبالی، PES یا FIFA نشسته‌ایم؛ حتی اگر از طرفداران پروپاقرص فوتبال هم نباشیم. حتما بهتر از ما می‌دانید که این ژانر در حال حاضر در میان گیمرها از چه محبوبیتی برخوردار است و چطور بازی‌کننده‌ها برایش سر و دست می‌شکنند. اما مسئله این جاست که اصلا چه شد که شبیه‌سازهای فوتبال در میان عموم و خصوص گیمرها به محبوبیتی این چنینی دست پیدا کردند.

باید توجه داشت که از سال ۲۰۰۵ میلادی به بعد، ژانر شبیه‌ساز فوتبال کاملا وضعیتی دو قطبی به‌خودش گرفته است. شرکت‌ها و استودیوهای بازی‌سازی شرقی و غربی پیش روی هم قرار گرفتند تا ثابت کنند کدام یک از آن‌ها می‌تواند شبیه‌ساز بهتری را در اختیار بازی‌کننده‌ها قرار بدهد. در یک سمت سری بازی‌های FIFA قرار دارند و در سمت دیگر، بازی‌های Pro Evolution Soccer.

بازی FIFA 21

مجموعه بازی‌های فیفا را استودیوی ورزشی‌ساز شعبه‌ی کانادای الکترونیک ‌آرتز می‌سازد. مجموعه‌ی PES را هم شرکت و استودیوهای بازی‌سازی کونامی طراحی و در اختیار بازی‌کننده‌ها قرار می‌دهد که در چند سال اخیر، صحبت‌ها پیرامون این شرکت و سیاستی که آن‌ها در راستای ساخت بازی (یا کنسل کردن‌های آن‌ها) پی گرفته‌اند، بسیار بوده است.

حال بیایید حدود یک دهه به‌ گذشته برگردیم. می‌دانید که ژاپنی‌ها سابقه‌ای طولانی در ساخت بازی‌های ویدیویی دارند و اکثر کنسول‌های نسل‌های دوم و سوم هم در این کشور طراحی و ساخته شده‌اند. دانش کافی ژاپنی‌ها درخصوص ماهیت هنر-صنعت بازی‌های رایانه‌ای و ویدیویی، باعث شده بود تا فرمول‌هایی را کشف کنند که استفاده‌ از همان فرمول‌ها برای بازی‌سازهای غربی، بی‌نهایت دشوار باشد؛ برای نمونه، ژاپنی‌ها ذات مکانیک‌های آرکیدی را درک کرده بودند. به‌همین خاطر هم می‌توانستند بازی‌هایی بسازند که با وجود مکانیک‌های ساده‌ی آن‌ها، گیمرها را حسابی سرگرم می‌کردند. همین فرمول به ژاپنی‌ها کمک کرد تا در فاصله‌ی سال‌های ۱۹۹۸ تا ۲۰۰۶ میلادی، مجموعه‌ای از بهترین و در عین حال آرکیدی‌ترین بازی‌های فوتبال تاریخ را بسازند. در این بین، غربی‌ها مشغول آزمون و خطا بودند؛ آزمون و خطاهایی که حدودا از سال ۱۹۹۸ تا ۲۰۰۸ میلادی به طول انجامید و باعث شد بارها از رقیب قدرتمند ژاپنی خود عقب بمانند.

بازی PES 2020

اما با عرضه‌ی کنسول‌های نسل هفتمی، یا همان ایکس‌باکس ۳۶۰ و پلی‌استیشن ۳، ورق برگشت. دومین کنسول مایکروسافت حسابی در میان بازی‌کننده‌ها محبوب شد. از طرفی کنسول را غربی‌ها ساخته بودند و به همین خاطر هم سردرآوردن از معماری سخت‌افزاری‌اش برای استودیوی ورزشی‌ساز الکترونیک‌آرتز ابدا کار پیچیده‌ای نبود. این و بسیاری از عوامل دیگر، باعث شد تا الکترونیک‌آرتز پس از کوشش‌های فراوان برای ساخت بازی‌ای بدیع که رنگ و بوی خاص الکترونیک‌آرتز را دارد، بتواند بالاخره در سال ۲۰۰۸ تعریف جدیدی از فوتبال ارائه بدهد که حرف‌های زیادی هم برای گفتن داشت. البته نسخه‌ای که برای کنسول‌های نسل هفتمی ساخته شده بود، کاملا با نسخه‌ی مخصوص رایانه‌های شخصی متفاوت بود و همین امر نیز منجر به این شد که تعداد زیادی از بازی‌کننده‌های این پلتفرم، تجربه‌ی PES را به فیفا ترجیح بدهند.

از سال ۲۰۱۰ به بعد، فیفا توانست خودش را به ‌طور کامل از زیر سایه‌ی  PESای که ساخت کونامی بود، بیرون بکشد و عبارت «شبیه‌ساز فوتبال» را باب کند. الکترونیک‌آرتز ادعا کرد بازی‌ای که ساخته آن‌قدر حساب شده و دقیق طراحی شده است که دیگر یک بازی ورزشی صرف نیست و می‌توان از آن به ‌عنوان یک شبیه‌ساز یاد کرد. این دوره زمانی بود که هر سال که می‌گذشت، فیفا پیشرفت می‌کرد و بهتر می‌شد، اما این‌بار این کونامی و PES بودند که در جای خود درجا می‌زدند.

FIFA Pro Evolution Soccer
تلاش برای شبیه‌سازی گیم‌پلی آرکیدی و سرگرم‌کننده
لایسنس انحصاری اکثر باشگاه‌ها، لیگ‌های دنیا و تمام عناصر مربوط به دنیای فوتبال لایسنس یوونتوس
موتور گرافیکی پیشرفته با انیمیشن‌های پر جزییات و نسخه‌ی نسل جدید با گرافیکی خیره کننده گرافیک نسبتا خوب و انیمیشن‌های نه‌چندان پر جزییات
بخش فیفا آلتیمیت تیم و خرید بسته و بازیکن برای ساخت بهترین تیم بخش Career Mode آفلاین و عالی با حالت‌های مختلف
آلبوم‌های موسیقی فوق‌العاده با معرفی بهترین قطعات جدید از هنرمندان مستقل آهنگ‌های بسیار بد
یادگیری سخت‌تر و اتفاقات غیرمنتظره‌ی بسیار آموزش سریع‌تر،‌ لذت بیشتر
حضور انحصاری لیگ قهرمانان حضور انحصاری آلیانتز ارنا

اما این عرضه‌ی کنسول‌های نسل هشتمی بود که تلنگری جدی به ژاپنی‌ها زد. آن‌ها می‌دانستند که به هیچ عنوان نباید در این نسل در برابر غربی‌ها کم بیاورند. به‌همین خاطر هم برای ساخت بازی‌های جدیدشان از یکی از قوی‌ترین موتورهای پایه‌ی ساخت ژاپن استفاده کردند؛ این موتور پایه همان «فاکس انجین» بود که برای ساخت مجموعه بازی‌های «متال‌گیر سالید» هم از آن استفاده شده است. البته مدتی طول کشید تا ژاپنی‌ها نحوه‌ی ساخت بازی خوب با این موتور را بیاموزند؛ غافل از اینکه همین وقفه‌ی زمانی لازم بود تا از ارزش و اعتبار این کمپانی در زمینه‌ی ساخت بازی فوتبال به میزان قابل ملاحظه‌ای کاسته شود.

امروزه اما کونامی بالاخره موفق شده سری بازی‌های PES را، بعد از افول چند ساله‌اش در نسل هفتم بازی‌های ویدیویی، دوباره زنده کند؛ به طوری که بازی‌های چند سال گذشته‌ی سری PES در خور شماره‌های خوش‌ساخت قبلی این سری در نسل پلی‌استیشن ۲ هستند و می‌توانند جلوی فیفا قد علم کنند. حالا چند سالی است که سری بازی‌های PES و FIFA شانه به شانه‌ی هم حرکت می‌کنند و رقابت نزدیکی با هم دارند.

تمام این‌ها بهانه‌ای شد تا از شما نظرتان را در مورد این دو بازی جویا شویم.

به‌نظر شما، مجموعه بازی‌های فیفا، با توجه به رشد شگفت‌انگیز چند سال گذشته و بازار جهانی‌ای که دارد شبیه‌ساز فوتبالی بهتری است یا مجموعه‌ی PES، که با وجود تجربه‌ی آرکیدسازان ژاپنی دوره‌ی رکود طولانی را پشت‌ سر گذاشته و حالا به روزهای اوج قبلی خود بازگشته است؟

کدام یک از این دو مجموعه بازی فوتبال می‌توانند بهترین تجربه از شبیه‌سازی این ورزش را پیش روی گیمرها قرار دهد؟ شما بگویید: FIFA یا PES؟


خرید بازی‌های کنسول از دیجی‌کالا


صفحه اصلی بازی - اخبار بازی - تریلر بازی - نقد و پیش نمایش | دیجی‌کالامگ



برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

۴۶۵ دیدگاه
  1. سعید

    فیفا قابل مقایسه با پی اس نیست

    پی اس فوق العاده اس هم از لحاظ سرعت و

    کیفیت و الباقی موارد بالاتر از فیفاست

    به دوستان فیفایی پیشنهاد پی اس رو میدم

  2. محمد

    فک کنم تو pes 22 کونامی هم انتظار گیمر هایی که دنبال گرافیک هستند رو برآورده کنه هم اونایی که دنبال نزدیک به واقعیت بودن و هم اونایی که دنبال سرعت بازی هستند فقط پیس اگه بتونه مشکل لایسنس رو هم حل کنه همچی تمومه

  3. آرش

    لطفاً دوستانی که میخوان نظر بدن باید آنلاین باز باشن کسایی که آفلاین بازی میکنند صلاحیت نظر دادن ندارن با تشکر

  4. Asp

    فیفا فقط ی شوخیع بی مزس تا وقتی پس هس چرا فیفا واقعا؟ من تنها دلیل فیفا بازی میکنم استریتشه

  5. امیر

    قطعا فیفا
    افرادی که تفننی بازی میکنن pes رو بخاطر سرعت بالا و اینکه باگ های خیلی کمتری داره انتخاب میکنن
    اما گیمرا فیفا رو بخاطر تکنیک های بیشمارش
    فیزیک فوق العادش
    فیفا التیمیت تیمش
    و واقع گرایانه بودنش انتخاب میکنن

    1. عباس

      کی گفته فیفا از پس بهتر است چرت و پرت نگو گرافیک فیفا افتضاحه بعدشم اگه فکر می‌کنی خیلی حرفه ای هست بیا با من پس بازی کن

  6. ALT

    درود
    خب من از فوتبال PS1 شروع کردم به بازی
    اما بعد از اون رو سیستم فیفا نصب کردم یادم نمیاد کدوم ورژن بود
    بدک نبود اما من با استایل بازیکنها مشکل داشتم تو فیفا کج راه میرفتن انگار
    تا بعدش PES نصب کردم دیدم گیم پلی به واقعیت نزدیک تره
    تا ورژن ۲۰۱۹ هر دو رو بازی کردم
    اما بهترین ورژن PES 2013 بود به نظرم :))

  7. امیرحسین کاظمی

    سلام
    من از ۲۰۱۳ تا ۲۰۲۰ پی اس بازی کردم ولی برای تجربه ی جدید اومدم سمت فیفا
    خیلیا نمیخوان یکم سختی بکشن تا از دنیای واقعی در فیفا لذت ببرن پی اس فوتبال تکاملیه و مثلا خواسته سرگرمی بیشتری بده
    اما فیفا خیلی منطقی تره بحث گرافیک هم که گمون نکنم نیاز به بحث داشته باشه
    درکل منی که هفت سال پی اس بازی کردم شبانه روز
    با یک سال نیم فیفا بازی کردنم. خیلی بیشتر فیفا رو تایید میکنم.
    #سلیقه_شخصی

  8. احسان

    من هم فیفا رو بازی کردم و هم پِس
    از نظر من فیفا بهتر از پِس هستش چون که لایسنس همه تیم هارو داره گرافیک بهتری داره
    ولی پِس ۴ تا تیم رو لایسنس کرده
    بارسلونا
    بایرن
    یوونتوس
    منچستر یونایتد

  9. مرتضی

    سلام . اگر بخوایم پی اس و فیفا رو مقایسه کنیم بهتره از این دید بهون نگاه کنیم . دنیای بازی با واقعیت کاملا متفاوته . پس اگر بازی بخواد عین واقعیت ساخته بشه یکم عجیب غربیه و گالب نیست . فیفا سعی میکنه بازی هاش عین واقعیت باشه که این از جذابیتش کم میکنه . ولی پی اس میخواد بازیش جذاب باشه و ساعت ها شمارو پای خودش بشونه . من هم فیفا بازی میکنم و هم پی اس . توی هردوتاشم افلاین بازی میکنم. و برای خودم تیم دارم . وقتی که پی اس بازی میکنم کلا نمی‌فهمم چند ساعت گذشته و اصلا هم خسته نمیشم . ولی وقتی فیفا رو افلاین بازی میکنم بعد از دو یا سه تا بازی خسته میشم چون بازی اون سرعتی که باید داشته باشرو نداره . تیم هایی که جلوت هستن خیلی خشک بازی میکنن . اشتباهاتی که توی بازی میکنی اونقدر زیاده که حوصلم سر میره . همچی بر اساس قانونه و این خوب نیست . برخلاف پی اس که قدرت فهم بازی خیلی زیاده . رفتع رفته کامپیوتر قوی تر میشه و سبک بازی تیم جهت دار میشه . مثلا بارسلونا میره سمت تیکی تاکا . رئال بیشتر بازی ضد حمله ای و… از همه مهمتر اینه که بعضی از حقه هایی که تو پی اس میزنی نوع دریبل خاص و اینا رفته رفته برای کامپیوتر رو میشه و باعث میشه که به چالش کشیده بشی . انگار که داری با یه آدم بازی میکنی . علاوه بر اون کیفیت بازی هم تفاوت زیادی نداره . توی فیفا این رو خیلی ملاک قرار میدن و میگن که کیفیت بازی فیفا خیلی بیشتر از پی اسه . ولی پی اس بازا کلا به کیفیت اهمیت نمیدن . چون موقع بازی اصلا حواسشون به کیفیت بالای بازی نیست . جذب خیلی ویژگی های دیگه میشن . پی اس از فوتبال همون چیزی رو میده که انتظارش رو داری . ولی فیفا همون فوتبال معمولی هستش که توی تلویزیون نشون میده .

    1. امین

      سلام . شما با اختلاف منطقی ترین و باشعورترین آدمی هستی که توی عمرم دیدم. به خودت افتخار کن

  10. علی

    اگه یکی تو فیفا کلاسیک بازی کنه
    پس براش سخت میشه
    ولی اگه یکی پس بازی کنه
    به راحتی حالت دسته رو روی آلترنیت می ذاره
    فقط یکی از دلایل برتری فیفا

  11. پیمان

    هر دو

  12. بهنام

    خب مشخصا پی اس بسیار بسیار عالی تر از فیفا هستش. و بازی کردن پی اس واقعا سخته. اما فیفا میتونی با دروازه بان همه رو دریبل کنی بزنی تو گل. فیفا برای کسانی خوب هستش که در واقعیت نیستند و دوست دارند غیر طبیعی بازی کنن. و مشخصا اگر شخصی فوتبالیست باشه و فوتبال در خونش باشه نمیتونه فیفا بازی کنه و اینکه بشه با دفاع آخر دروازه بان ۱۱نفر رو دریبل کرد خیلی خیلی مسخره به نظرش میاد و متنفر میشه. اکثر غیر فوتبالی ها معمولا فیفا رو اننخاب میکنن.

    1. محمد

      استاد اکثر بازیکنای فوتبال فیفا بازی میکنن

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما
X