شما بگویید؛ FIFA یا PES؟

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۴ دقیقه
فیفا در مقابل PES

همه‌ی ما، چه گیمر حرفه‌ای باشیم، چه کسی که گاه محض تفنن دسته را از بغل‌دستی می‌رباید تا از جمع عقب نیفتد، بالاخره در برهه‌ای پای یکی از بازی‌های شبیه‌ساز فوتبالی، PES یا FIFA نشسته‌ایم؛ حتی اگر از طرفداران پروپاقرص فوتبال هم نباشیم. حتما بهتر از ما می‌دانید که این ژانر در حال حاضر در میان گیمرها از چه محبوبیتی برخوردار است و چطور بازی‌کننده‌ها برایش سر و دست می‌شکنند. اما مسئله این جاست که اصلا چه شد که شبیه‌سازهای فوتبال در میان عموم و خصوص گیمرها به محبوبیتی این چنینی دست پیدا کردند.

باید توجه داشت که از سال ۲۰۰۵ میلادی به بعد، ژانر شبیه‌ساز فوتبال کاملا وضعیتی دو قطبی به‌خودش گرفته است. شرکت‌ها و استودیوهای بازی‌سازی شرقی و غربی پیش روی هم قرار گرفتند تا ثابت کنند کدام یک از آن‌ها می‌تواند شبیه‌ساز بهتری را در اختیار بازی‌کننده‌ها قرار بدهد. در یک سمت سری بازی‌های FIFA قرار دارند و در سمت دیگر، بازی‌های Pro Evolution Soccer.

بازی FIFA 21

مجموعه بازی‌های فیفا را استودیوی ورزشی‌ساز شعبه‌ی کانادای الکترونیک ‌آرتز می‌سازد. مجموعه‌ی PES را هم شرکت و استودیوهای بازی‌سازی کونامی طراحی و در اختیار بازی‌کننده‌ها قرار می‌دهد که در چند سال اخیر، صحبت‌ها پیرامون این شرکت و سیاستی که آن‌ها در راستای ساخت بازی (یا کنسل کردن‌های آن‌ها) پی گرفته‌اند، بسیار بوده است.

حال بیایید حدود یک دهه به‌ گذشته برگردیم. می‌دانید که ژاپنی‌ها سابقه‌ای طولانی در ساخت بازی‌های ویدیویی دارند و اکثر کنسول‌های نسل‌های دوم و سوم هم در این کشور طراحی و ساخته شده‌اند. دانش کافی ژاپنی‌ها درخصوص ماهیت هنر-صنعت بازی‌های رایانه‌ای و ویدیویی، باعث شده بود تا فرمول‌هایی را کشف کنند که استفاده‌ از همان فرمول‌ها برای بازی‌سازهای غربی، بی‌نهایت دشوار باشد؛ برای نمونه، ژاپنی‌ها ذات مکانیک‌های آرکیدی را درک کرده بودند. به‌همین خاطر هم می‌توانستند بازی‌هایی بسازند که با وجود مکانیک‌های ساده‌ی آن‌ها، گیمرها را حسابی سرگرم می‌کردند. همین فرمول به ژاپنی‌ها کمک کرد تا در فاصله‌ی سال‌های ۱۹۹۸ تا ۲۰۰۶ میلادی، مجموعه‌ای از بهترین و در عین حال آرکیدی‌ترین بازی‌های فوتبال تاریخ را بسازند. در این بین، غربی‌ها مشغول آزمون و خطا بودند؛ آزمون و خطاهایی که حدودا از سال ۱۹۹۸ تا ۲۰۰۸ میلادی به طول انجامید و باعث شد بارها از رقیب قدرتمند ژاپنی خود عقب بمانند.

بازی PES 2020

اما با عرضه‌ی کنسول‌های نسل هفتمی، یا همان ایکس‌باکس ۳۶۰ و پلی‌استیشن ۳، ورق برگشت. دومین کنسول مایکروسافت حسابی در میان بازی‌کننده‌ها محبوب شد. از طرفی کنسول را غربی‌ها ساخته بودند و به همین خاطر هم سردرآوردن از معماری سخت‌افزاری‌اش برای استودیوی ورزشی‌ساز الکترونیک‌آرتز ابدا کار پیچیده‌ای نبود. این و بسیاری از عوامل دیگر، باعث شد تا الکترونیک‌آرتز پس از کوشش‌های فراوان برای ساخت بازی‌ای بدیع که رنگ و بوی خاص الکترونیک‌آرتز را دارد، بتواند بالاخره در سال ۲۰۰۸ تعریف جدیدی از فوتبال ارائه بدهد که حرف‌های زیادی هم برای گفتن داشت. البته نسخه‌ای که برای کنسول‌های نسل هفتمی ساخته شده بود، کاملا با نسخه‌ی مخصوص رایانه‌های شخصی متفاوت بود و همین امر نیز منجر به این شد که تعداد زیادی از بازی‌کننده‌های این پلتفرم، تجربه‌ی PES را به فیفا ترجیح بدهند.

از سال ۲۰۱۰ به بعد، فیفا توانست خودش را به ‌طور کامل از زیر سایه‌ی  PESای که ساخت کونامی بود، بیرون بکشد و عبارت «شبیه‌ساز فوتبال» را باب کند. الکترونیک‌آرتز ادعا کرد بازی‌ای که ساخته آن‌قدر حساب شده و دقیق طراحی شده است که دیگر یک بازی ورزشی صرف نیست و می‌توان از آن به ‌عنوان یک شبیه‌ساز یاد کرد. این دوره زمانی بود که هر سال که می‌گذشت، فیفا پیشرفت می‌کرد و بهتر می‌شد، اما این‌بار این کونامی و PES بودند که در جای خود درجا می‌زدند.

FIFA Pro Evolution Soccer
تلاش برای شبیه‌سازی گیم‌پلی آرکیدی و سرگرم‌کننده
لایسنس انحصاری اکثر باشگاه‌ها، لیگ‌های دنیا و تمام عناصر مربوط به دنیای فوتبال لایسنس یوونتوس
موتور گرافیکی پیشرفته با انیمیشن‌های پر جزییات و نسخه‌ی نسل جدید با گرافیکی خیره کننده گرافیک نسبتا خوب و انیمیشن‌های نه‌چندان پر جزییات
بخش فیفا آلتیمیت تیم و خرید بسته و بازیکن برای ساخت بهترین تیم بخش Career Mode آفلاین و عالی با حالت‌های مختلف
آلبوم‌های موسیقی فوق‌العاده با معرفی بهترین قطعات جدید از هنرمندان مستقل آهنگ‌های بسیار بد
یادگیری سخت‌تر و اتفاقات غیرمنتظره‌ی بسیار آموزش سریع‌تر،‌ لذت بیشتر
حضور انحصاری لیگ قهرمانان حضور انحصاری آلیانتز ارنا

اما این عرضه‌ی کنسول‌های نسل هشتمی بود که تلنگری جدی به ژاپنی‌ها زد. آن‌ها می‌دانستند که به هیچ عنوان نباید در این نسل در برابر غربی‌ها کم بیاورند. به‌همین خاطر هم برای ساخت بازی‌های جدیدشان از یکی از قوی‌ترین موتورهای پایه‌ی ساخت ژاپن استفاده کردند؛ این موتور پایه همان «فاکس انجین» بود که برای ساخت مجموعه بازی‌های «متال‌گیر سالید» هم از آن استفاده شده است. البته مدتی طول کشید تا ژاپنی‌ها نحوه‌ی ساخت بازی خوب با این موتور را بیاموزند؛ غافل از اینکه همین وقفه‌ی زمانی لازم بود تا از ارزش و اعتبار این کمپانی در زمینه‌ی ساخت بازی فوتبال به میزان قابل ملاحظه‌ای کاسته شود.

امروزه اما کونامی بالاخره موفق شده سری بازی‌های PES را، بعد از افول چند ساله‌اش در نسل هفتم بازی‌های ویدیویی، دوباره زنده کند؛ به طوری که بازی‌های چند سال گذشته‌ی سری PES در خور شماره‌های خوش‌ساخت قبلی این سری در نسل پلی‌استیشن ۲ هستند و می‌توانند جلوی فیفا قد علم کنند. حالا چند سالی است که سری بازی‌های PES و FIFA شانه به شانه‌ی هم حرکت می‌کنند و رقابت نزدیکی با هم دارند.

تمام این‌ها بهانه‌ای شد تا از شما نظرتان را در مورد این دو بازی جویا شویم.

به‌نظر شما، مجموعه بازی‌های فیفا، با توجه به رشد شگفت‌انگیز چند سال گذشته و بازار جهانی‌ای که دارد شبیه‌ساز فوتبالی بهتری است یا مجموعه‌ی PES، که با وجود تجربه‌ی آرکیدسازان ژاپنی دوره‌ی رکود طولانی را پشت‌ سر گذاشته و حالا به روزهای اوج قبلی خود بازگشته است؟

کدام یک از این دو مجموعه بازی فوتبال می‌توانند بهترین تجربه از شبیه‌سازی این ورزش را پیش روی گیمرها قرار دهد؟ شما بگویید: FIFA یا PES؟


خرید بازی‌های کنسول از دیجی‌کالا


صفحه اصلی بازی - اخبار بازی - تریلر بازی - نقد و پیش نمایش | دیجی‌کالامگ



برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

۴۶۵ دیدگاه
  1. Javad

    سلام اقایون فیفیا از سال ۲۰۱۴واقعا عالی بود و پی اس نه از سال ۲۰۱۳به بعد هی ضعیف تر و ضعیف تر شد در حالی که خیلی از طرفدارای پی اس دارن با پچ جدید پی اس ۱۳رو بازی میکنن ولی فیفا خیلی رشد چشم گیر و خیره کننده ای داشت اما به دلیل قفل امنیتیش و کرک نشدنش متسفانه خیلی ها از بازی کردن فیفا منع شدن و بازم رو به سوی پی اس اوردن پس در نتیجه فیفا از لحاظ طبیعی بودن و جزئیات خیلی بهتر اما پی اس از نظر گیم پلی اسان بهتر

  2. مجتبی

    فیفا به پی اس نمیرسه

    تمام

  3. فرزاد

    هردوشون ضعفایی مثلا فیفا تیم ملی خیلی کشورا رو نداره اما پی اس همه رو داره یا ما تو پی اس می تونیم جام جهانی یا لیگ قهرمان اروپا بازی کنیم اما تو فیفا نمیشه یا مثلا فیفا قسمت مربی گریش خیلی قویه و ادمو جذب میکنه ولی پی اس قسمت مربی گری و بازیکن بودنش خیلی ضعیفه و اصلا گرافیک نداره چیزی که فیفا را بهتر میکنه اینه که هنگام بازی واقعیه و مثل پی اس مصنوعی نیس یکی دیگه از خوبی های فیفا لیگ های زیادشه از نظر من اگر تیم ملی ایران و لیگ ایران به فیفا اضافه بشه خیلی میتونه مردم ما را به خودش جذب کنه

  4. علیرضا امیری

    فقط این رو بهتون بگم که شما افرادی که ترفدار pes هستید ۱-اول یک بار فیفا بازی بعد نظر بدهید ۲-شما حتما باید یک بار استودیو ظبط و مدل اسکن شرکت الکترونیک آرتس را ببینید بعد نظر بدهید۳-شرکت کونامی هنوز هم داره با انیمیشن و بدون اسکن بازی میسازه البته شاید این یک دو سال آخر از اسکن استفاده کرده باشه (تازه اگر استفاده کرده باشه)۴- خودتون هم خوب میدونین که از سال ۲۰۱۳ بازار دست فیفا بوده

  5. مجتبی

    فیفا از نظر گیم پلی افتضاحه این پی اس هستش که دارای گیم پلی خوبیه
    پی اس ۱۶ امسال خوب بود ولی نواقصی هم داشت
    که کونامی بعد از معرفی رسمی پی اس ۲۰۱۷ اعلام کرد پی اس ۲۰۱۷ با ۹ تغییر اساسی وارد بازار میشود
    پی اس ۲۰۱۷ تبدیل به یه بازی تاریخی میشه
    ینی فیفا ۱۷ باید بره لنگ بندازه

    1. احمد

      اقا محید شما که میگی فیفا از نظر گیم پلی افتضاحه حتما تو یه دنیای دیگه ای فوتبال نگاه کردی دنیایی که از پنجاه متری توپ رو شوت کنی گل شه توپ مثل بادکنک بمونه و از خط دروازه خودی تا حریف رو تو دو ثانیه طی کنی . اره اگه این فوتباله که حتما بهتره. احتمالا رئال و بارسا هم که نمیتونن به اندازه بازی پیس تو واقعیت گل بزنن افت کردن دیگه؟ در ضمن در جواب دوستی که گفت فیفا تیم های ملی رو کامل نداره باید بگم دوست عزیز اگه باید مثل پیس به چلسی بگی لندن اف سی و … هزار تا مورد همینجوری دیگ بله نداره.

  6. امیر یارعلی

    مقدار فروش فیفا در سراسر جهان گویای این هست که کدوم پرطرفدارتره . من به شخصه الان ۱۸ سال هست فوتبال کامپیوتری بازی میکنم و نظرم رو درباره اینکه کدوم در هرسال بهتر بود مینویسم:
    ۲۰۰۰= فیفا شروع ساخت جدی بازی فوتبال با تغییرات زیاد نسبت به فیفا ۹۹
    ۲۰۰۱=فیفا
    ۲۰۰۲= فیفا
    ۲۰۰۳=فیفا عالی بود این دوره
    ۲۰۰۴= pes
    ۲۰۰۵=pes
    ۲۰۰۶=pes عالی بود این دوره
    ۲۰۰۷=pes
    ۲۰۰۸=pes
    ۲۰۰۹=pes
    ۲۰۱۰=pes
    ۲۰۱۱=pes
    ۲۰۱۲=pes
    ۲۰۱۳=شروع دوران طلایی فیفا و شروع نزول pes
    ۲۰۱۴=فیفا
    ۲۰۱۵= فیفا ۱۵ بسیار عالی و واقعی
    ۲۰۱۶= شباهت بالا به فیفا ۱۶ و با کمی تغییرات

  7. مهدی

    pes 2016 از نظر کیفیت چهره بازیکنا و واقعی بودن چمن فوتبال خیلی بهتر از فیفاست.گیم پلی فیفا شاید یکم بهتر باشه و فیفا چون سیستمم زیاد میخواد بدرد نخوره به نظر من.اگه pes 2016 مثل فیفا اون قدر سخت افزار بالا بخواد واسه بازی که دیگه فیفا ور شکست میشه.فقط pes 2016

  8. مهران

    چیزی که مشخصه pes از هدفش دور نشده، ما واسه لذت بردن بازی میکنیم، توی pes واقعا یه فوتبال واقعی رو میبینی که با گرافیک فوق العاده کار شده، قیافه بازیکنا توی فیفا رو که می بینم خندم میگیره، به هیچ وجه شباهت ندارن، توی pes بازیکنا خیلی واقعی و طبیعی ساخته شدن، پاسکاری و شوت و عکس العملای دروازه بانها توی pes عالیه، تنها عیب pes شوت های کات داره که خیلی راحت گل میشه و نمیدونم کونامی چرا این قابلیت رو برنمیداره

    در کل بازی pes به مراتب بهتر از فیفاست، بازی فیفا مثل کارتون میمونه !

  9. دانیال

    فقط pes

  10. ناصر

    صد درصد pes بهتره وقتی نظرها رو می خونم واقعا متعجب میشم چه چیز فیفا بهتره . به جز اینکه یه چنتا لیگ اضافه داره مطمئن باشید که اگه فیفا نامردی نمی کردو امتیاز لیگ ها رو نمی گرفت هیچ کس طرف فیفا نمی رفت خودم به شخصه خیلی تلاش کردم که فیفا رو هم بازی کنم ولی یه چند دقیقه که از بازی می گذره حالم از بازی به هم می خوره کلا کنسول رو خاموش می کنم شایدم به بازی سرعتی و خیلی زیبای فیس عادت کردم . این تعصبات کور کورانه رو بزارید کنار یه کم واقع بین باشید .

  11. sinabully

    واقعا هر دوتاشون خوبن اما pesاز نظر گرافیک بهترینه وFIFAاز نظر گیم پلی

  12. ali

    با سلام. من خیلی وقته دارم pes رو بازی میکنم و تا به حال هم به fifa هیچ نگاه به خوصوصی نکردم و به نظر من این دو بازی دو سبک کاملامتفاوت از فوتبال رو نمایش میدن در pes زمین ابعاد کوچک تری رو نسبت به fifa به خودش اختصاص داده به طوری که با هشت یا نه بار ضربه به توپ عرض زمین رو طی میکنید در صورتی که فیفا زمینی به مراتب بزرگتر رو در اختیار داره فیفا سعی کرده تا فوتبال رو در همه لیگ های مختلف با قدرتی تمام تر به واقعیت نزدیک کنه و تا حدودی هم به این خواسته خودش رسیده اما pes فقط بر روی گرافیک و داینامیک بازی و سرعت برای افزایش هیجان بازی و خیلی از بخش های ابتدایی کار کرده و بیشتر لیگ ایتالیا رو خوب شبیه سازی کرده و رساندن پاس و ضربه زدن به طرف دروازه و سانترها و پاس های عمقی چه در حالت آسان و چه در حالت سخت و سوپراستار آنقدر راحت شده که هرچقدر هم در بازی عملکرد خوب یا عالی داشته باشیم به چشم نمیخورد اما در نسخه جدید یعنی نسخه ۲۰۱۶فیفا ما شاهد یک گیم پلی با وزن و سنگینی بسیار زیاد و در عین حال لذت بخش و واقعی هستیم و پاس کاری و شوت زدن برای بازیکنان کابوس و بر خلاف نسخه قبلی توپ گیری برای دروازه بان ها به سهولت انجام میگیرد و بازیکن را وادار به تلاش برای گلزنی میکند در صورتی که اینها در pes مرده به حساب می آیندهمچنین حالت دریبلینگ در فیفا و حرکات فردی از نظر برتری قابل مقایسه با pes نیست و فیفا بهتر است از جمله آپشن های جدیدی که به فیفا در نسخه ۲۰۱۶ آن اضافه شده بخش فوتبال بانوان است در صورتی که pes هر ساله به دنبال یک بازیکن برای کاور بازیستاما نقطه ضعف مشترک هر دو بازی داوری است در pes داور اصلا با خطا آشنایی خاصی ندارد اما داور فیفا علاقه زیادی به خطا گرفتن دارد حتی از یک صحنه تنه به تنه ساده هم نمیگذرد و حتی علاقه زیادی به نشان دادن کارت دارد و برایش فرقی نمیکند که دقیقه چند بازی باشد همچنین در فیفا توجه زیادی به چهره داور ها شده همچنین اپره ای که در ضربات ایستگاهی هم جلوی پای بازیکنان کشیده میشود هم توجه شده و خیلی چیز هایی که فیفا رو نسبت به pes برتری میبخشه به نظر من فیفا حرف نداره به جز نسخه ۲۰۱۴ که هر دو بازی خود را خراب کردند.

    1. حسین

      یکم خلاصه بگو ما چه حوصله داریم این متنو بخونیم

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما