شما بگویید؛ FIFA یا PES؟

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۴ دقیقه
فیفا در مقابل PES

همه‌ی ما، چه گیمر حرفه‌ای باشیم، چه کسی که گاه محض تفنن دسته را از بغل‌دستی می‌رباید تا از جمع عقب نیفتد، بالاخره در برهه‌ای پای یکی از بازی‌های شبیه‌ساز فوتبالی، PES یا FIFA نشسته‌ایم؛ حتی اگر از طرفداران پروپاقرص فوتبال هم نباشیم. حتما بهتر از ما می‌دانید که این ژانر در حال حاضر در میان گیمرها از چه محبوبیتی برخوردار است و چطور بازی‌کننده‌ها برایش سر و دست می‌شکنند. اما مسئله این جاست که اصلا چه شد که شبیه‌سازهای فوتبال در میان عموم و خصوص گیمرها به محبوبیتی این چنینی دست پیدا کردند.

باید توجه داشت که از سال ۲۰۰۵ میلادی به بعد، ژانر شبیه‌ساز فوتبال کاملا وضعیتی دو قطبی به‌خودش گرفته است. شرکت‌ها و استودیوهای بازی‌سازی شرقی و غربی پیش روی هم قرار گرفتند تا ثابت کنند کدام یک از آن‌ها می‌تواند شبیه‌ساز بهتری را در اختیار بازی‌کننده‌ها قرار بدهد. در یک سمت سری بازی‌های FIFA قرار دارند و در سمت دیگر، بازی‌های Pro Evolution Soccer.

بازی FIFA 21

مجموعه بازی‌های فیفا را استودیوی ورزشی‌ساز شعبه‌ی کانادای الکترونیک ‌آرتز می‌سازد. مجموعه‌ی PES را هم شرکت و استودیوهای بازی‌سازی کونامی طراحی و در اختیار بازی‌کننده‌ها قرار می‌دهد که در چند سال اخیر، صحبت‌ها پیرامون این شرکت و سیاستی که آن‌ها در راستای ساخت بازی (یا کنسل کردن‌های آن‌ها) پی گرفته‌اند، بسیار بوده است.

حال بیایید حدود یک دهه به‌ گذشته برگردیم. می‌دانید که ژاپنی‌ها سابقه‌ای طولانی در ساخت بازی‌های ویدیویی دارند و اکثر کنسول‌های نسل‌های دوم و سوم هم در این کشور طراحی و ساخته شده‌اند. دانش کافی ژاپنی‌ها درخصوص ماهیت هنر-صنعت بازی‌های رایانه‌ای و ویدیویی، باعث شده بود تا فرمول‌هایی را کشف کنند که استفاده‌ از همان فرمول‌ها برای بازی‌سازهای غربی، بی‌نهایت دشوار باشد؛ برای نمونه، ژاپنی‌ها ذات مکانیک‌های آرکیدی را درک کرده بودند. به‌همین خاطر هم می‌توانستند بازی‌هایی بسازند که با وجود مکانیک‌های ساده‌ی آن‌ها، گیمرها را حسابی سرگرم می‌کردند. همین فرمول به ژاپنی‌ها کمک کرد تا در فاصله‌ی سال‌های ۱۹۹۸ تا ۲۰۰۶ میلادی، مجموعه‌ای از بهترین و در عین حال آرکیدی‌ترین بازی‌های فوتبال تاریخ را بسازند. در این بین، غربی‌ها مشغول آزمون و خطا بودند؛ آزمون و خطاهایی که حدودا از سال ۱۹۹۸ تا ۲۰۰۸ میلادی به طول انجامید و باعث شد بارها از رقیب قدرتمند ژاپنی خود عقب بمانند.

بازی PES 2020

اما با عرضه‌ی کنسول‌های نسل هفتمی، یا همان ایکس‌باکس ۳۶۰ و پلی‌استیشن ۳، ورق برگشت. دومین کنسول مایکروسافت حسابی در میان بازی‌کننده‌ها محبوب شد. از طرفی کنسول را غربی‌ها ساخته بودند و به همین خاطر هم سردرآوردن از معماری سخت‌افزاری‌اش برای استودیوی ورزشی‌ساز الکترونیک‌آرتز ابدا کار پیچیده‌ای نبود. این و بسیاری از عوامل دیگر، باعث شد تا الکترونیک‌آرتز پس از کوشش‌های فراوان برای ساخت بازی‌ای بدیع که رنگ و بوی خاص الکترونیک‌آرتز را دارد، بتواند بالاخره در سال ۲۰۰۸ تعریف جدیدی از فوتبال ارائه بدهد که حرف‌های زیادی هم برای گفتن داشت. البته نسخه‌ای که برای کنسول‌های نسل هفتمی ساخته شده بود، کاملا با نسخه‌ی مخصوص رایانه‌های شخصی متفاوت بود و همین امر نیز منجر به این شد که تعداد زیادی از بازی‌کننده‌های این پلتفرم، تجربه‌ی PES را به فیفا ترجیح بدهند.

از سال ۲۰۱۰ به بعد، فیفا توانست خودش را به ‌طور کامل از زیر سایه‌ی  PESای که ساخت کونامی بود، بیرون بکشد و عبارت «شبیه‌ساز فوتبال» را باب کند. الکترونیک‌آرتز ادعا کرد بازی‌ای که ساخته آن‌قدر حساب شده و دقیق طراحی شده است که دیگر یک بازی ورزشی صرف نیست و می‌توان از آن به ‌عنوان یک شبیه‌ساز یاد کرد. این دوره زمانی بود که هر سال که می‌گذشت، فیفا پیشرفت می‌کرد و بهتر می‌شد، اما این‌بار این کونامی و PES بودند که در جای خود درجا می‌زدند.

FIFA Pro Evolution Soccer
تلاش برای شبیه‌سازی گیم‌پلی آرکیدی و سرگرم‌کننده
لایسنس انحصاری اکثر باشگاه‌ها، لیگ‌های دنیا و تمام عناصر مربوط به دنیای فوتبال لایسنس یوونتوس
موتور گرافیکی پیشرفته با انیمیشن‌های پر جزییات و نسخه‌ی نسل جدید با گرافیکی خیره کننده گرافیک نسبتا خوب و انیمیشن‌های نه‌چندان پر جزییات
بخش فیفا آلتیمیت تیم و خرید بسته و بازیکن برای ساخت بهترین تیم بخش Career Mode آفلاین و عالی با حالت‌های مختلف
آلبوم‌های موسیقی فوق‌العاده با معرفی بهترین قطعات جدید از هنرمندان مستقل آهنگ‌های بسیار بد
یادگیری سخت‌تر و اتفاقات غیرمنتظره‌ی بسیار آموزش سریع‌تر،‌ لذت بیشتر
حضور انحصاری لیگ قهرمانان حضور انحصاری آلیانتز ارنا

اما این عرضه‌ی کنسول‌های نسل هشتمی بود که تلنگری جدی به ژاپنی‌ها زد. آن‌ها می‌دانستند که به هیچ عنوان نباید در این نسل در برابر غربی‌ها کم بیاورند. به‌همین خاطر هم برای ساخت بازی‌های جدیدشان از یکی از قوی‌ترین موتورهای پایه‌ی ساخت ژاپن استفاده کردند؛ این موتور پایه همان «فاکس انجین» بود که برای ساخت مجموعه بازی‌های «متال‌گیر سالید» هم از آن استفاده شده است. البته مدتی طول کشید تا ژاپنی‌ها نحوه‌ی ساخت بازی خوب با این موتور را بیاموزند؛ غافل از اینکه همین وقفه‌ی زمانی لازم بود تا از ارزش و اعتبار این کمپانی در زمینه‌ی ساخت بازی فوتبال به میزان قابل ملاحظه‌ای کاسته شود.

امروزه اما کونامی بالاخره موفق شده سری بازی‌های PES را، بعد از افول چند ساله‌اش در نسل هفتم بازی‌های ویدیویی، دوباره زنده کند؛ به طوری که بازی‌های چند سال گذشته‌ی سری PES در خور شماره‌های خوش‌ساخت قبلی این سری در نسل پلی‌استیشن ۲ هستند و می‌توانند جلوی فیفا قد علم کنند. حالا چند سالی است که سری بازی‌های PES و FIFA شانه به شانه‌ی هم حرکت می‌کنند و رقابت نزدیکی با هم دارند.

تمام این‌ها بهانه‌ای شد تا از شما نظرتان را در مورد این دو بازی جویا شویم.

به‌نظر شما، مجموعه بازی‌های فیفا، با توجه به رشد شگفت‌انگیز چند سال گذشته و بازار جهانی‌ای که دارد شبیه‌ساز فوتبالی بهتری است یا مجموعه‌ی PES، که با وجود تجربه‌ی آرکیدسازان ژاپنی دوره‌ی رکود طولانی را پشت‌ سر گذاشته و حالا به روزهای اوج قبلی خود بازگشته است؟

کدام یک از این دو مجموعه بازی فوتبال می‌توانند بهترین تجربه از شبیه‌سازی این ورزش را پیش روی گیمرها قرار دهد؟ شما بگویید: FIFA یا PES؟


خرید بازی‌های کنسول از دیجی‌کالا


صفحه اصلی بازی - اخبار بازی - تریلر بازی - نقد و پیش نمایش | دیجی‌کالامگ



برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

۴۶۵ دیدگاه
  1. رضا سیدعباسی

    از زمانی که pes برای پلی استیشن یک عرضه میشد من عاشق این بازی بودم…

  2. ali

    بچه که بودیم یه بازی فوتبالی بود واسه سگا که بهش میگفتن فوتبال گزارشی!
    یه قابلیتی داشت که هیچ کدوم از اینا ندارن .
    قبل شروع بازی یه طرف سکه رو انتخاب میکردی، داور سکه مینداخت بعد اگه برنده میشدی میتونستی طرف زمین رو انتخاب کنی یا توپ رو(برای شروع بازی)
    دقیقا همون چیزی که توی واقعیت قبل شروع بازی انجام میدن.
    به نسبت زمان خودش فک کنم از همه اینا سیمول تر بود :))

  3. م م

    به نظر من در ایران به علت سَبُک بودن مشخصات سیستم بازی برای Pes نسبت به سیستم قوی fifa بیشتر در ایران PES بازی میکنند اما جزئیات گرافیکی فیفا بیشتر بوده و به نظر من روی PC خیلی سنگین اجرا میشه برای همین اکثرا PES باز هستن و من هم PES رو بهتر میدونم.

  4. پارسا

    درود به به همه بازی بازان من تا سال ۲۰۱۳، pes بازی میکردم و می گفتم فقط pes اماتا این که سال ۲۰۱۴، pes خیلی خیلی خراب شد اما خیلی خوش حالم که این اتفاق افتاد چون باعث شد فیفا رو انتخاب کنم و تا۲۰۱۵ اونو بازی کردم و می گویم حرف ندارد عالی است و در اولین فرصت دیسک اصل ان را خواهم خرید.ببخشید اگه طولانی شد.دوستون دارم .بدرود

  5. حسن

    Pes

  6. hamed iravani

    مقایسه پی ای اس با فیفا مثل مقایسه ی سگا با پلی استیشن ۴ . اصلا نمیشه مقایسون کرد …

  7. میلاد

    جفتشون عالین…
    تفاوت اصلی بین “فیفا و پی ای اس” در میزان احساس نزدیکی به واقعیته…
    موقع بازی با فیفا ،فضای طبیعی تری نسبت به پی ای اس احساس میشه و بازی سختتر به نظر میاد و اغلب گلهای کمتری رد و بدل میشه(که اصولا طرفدارای فیفا به این موضوع افتخار میکنند)
    ولی پی ای اس با سلیقه من سازگارتره و از حالت تقریبا فانتزی که داره و حتی یه سری از باگ های عجیب بازی خیلی بیشتر لذت میبرم…سرگرم کننده تر و پر هیجان تره…
    >>>>>>>>>> JUST PES <<<<<<<<<

  8. Sepehr

    راستش تا سال ۲۰۱۴ هر دو بازی را دوست داشتم و بازی میکردم ولی از سال ۲۰۱۵ به بعد PES را خیلی بیشتر ترجیح دادم تا FIFA . به نظر خودم FIFA خیلی کارتونی تر وبه اصطلاح غیر واقعی تر شده اگه دقت کنید رنگ ها ورزشگاه ها و تماشاگران همه وهمه به نوعی خیلی مصنوعی درآمده…
    مثلا لباس بازیکنان اینقدر مصنوعی است که میتوان آن ها را به گل های مصنوعی پر زرق و برق یا صفحه های SUPER AMOLED گوشی های سامسونگ تشبیه کرد…
    ولی در PES 2016 تقریبا واقعی تر و طبیعی تر درست شده که میتوان به گل طبیعی و ساده تشبیه کرد…
    در نتیجه اگه دوس دارین فوتبالی که بازی میکنید فانتزی باشه و موزیک های خوبی در اختیارتون بزاره FIFA 16 بهترین گزینه است.
    اما اگه میخواین فوتبالی که بازی میکنید بیشتر شبیه به واقعیت باشه و لذت بیشتری از بازی ببرید من PES 2016 رو بهتون پیشنهاد میکنم
    یا علی…

  9. حسین دورودی

    سلام.pes برای بازی کردن دونفره بهتره.گیم پلیش ساده تره.قبلا از هر جا شوت میکردی میرفت تو گل ولی از ۲۰۱۴ به این طرف کلا تغییر کرده.شبیه سازی قیافه ها تو pes بهترن.البته فیفا هم خیلی تلاش کرده و مثل قبل قیافه بازیکناش شبیه زامبی نیستن.اما هنوزم pes تو این زمینه بهتره.
    در عوض فیفا مشکلاتی مثل لایسنس نبودن لیگ ها و تیم های ملی رو نداره.اونایی که میخوان pes بازی کنن حتما باید یه پچ نصب کنن در نتیجه
    کنسول بازها باید همچنان north london(!) رو بجای آرسنال تحمل کنن.در ضمن فیفا توی مستر لیگ و bla خیلی بهتره.گزینه هاش بیشتره، اتفاقاتش به فوتبال واقعی نزدیک تره و آپشن هاش یه میلیون بار بهتر.
    کل متن بالا تو یه جمله خلاصه میشه که صددرصد درسته:pes برای pc و Fifa برای کنسول.

  10. رضا

    من هردو را بازیکردم ولی فیفاسخت تراز پس هست و پس اموختنش اسان تر است

  11. مرتضی

    آقایون حرفه ای بازا …فقط بگم که یک برادر زاده دارم ۶ سالشه … خوراکش FIFA است. تو بازی مثل اب خوردن با هر مهاجمش هت تریک میکنه ….چون FIFAخیلی حرفه ای…اصلا میخوام FIFA بازی کنم احساس میکنم بچه بازیه…..

  12. ارژنگ

    PES …..فقطPES
    اول و آخر گیم ویدیویی اونم فوتبال…… PES 16

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما