شما بگویید؛ FIFA یا PES؟
همهی ما، چه گیمر حرفهای باشیم، چه کسی که گاه محض تفنن دسته را از بغلدستی میرباید تا از جمع عقب نیفتد، بالاخره در برههای پای یکی از بازیهای شبیهساز فوتبالی، PES یا FIFA نشستهایم؛ حتی اگر از طرفداران پروپاقرص فوتبال هم نباشیم. حتما بهتر از ما میدانید که این ژانر در حال حاضر در میان گیمرها از چه محبوبیتی برخوردار است و چطور بازیکنندهها برایش سر و دست میشکنند. اما مسئله این جاست که اصلا چه شد که شبیهسازهای فوتبال در میان عموم و خصوص گیمرها به محبوبیتی این چنینی دست پیدا کردند.
باید توجه داشت که از سال ۲۰۰۵ میلادی به بعد، ژانر شبیهساز فوتبال کاملا وضعیتی دو قطبی بهخودش گرفته است. شرکتها و استودیوهای بازیسازی شرقی و غربی پیش روی هم قرار گرفتند تا ثابت کنند کدام یک از آنها میتواند شبیهساز بهتری را در اختیار بازیکنندهها قرار بدهد. در یک سمت سری بازیهای FIFA قرار دارند و در سمت دیگر، بازیهای Pro Evolution Soccer.
مجموعه بازیهای فیفا را استودیوی ورزشیساز شعبهی کانادای الکترونیک آرتز میسازد. مجموعهی PES را هم شرکت و استودیوهای بازیسازی کونامی طراحی و در اختیار بازیکنندهها قرار میدهد که در چند سال اخیر، صحبتها پیرامون این شرکت و سیاستی که آنها در راستای ساخت بازی (یا کنسل کردنهای آنها) پی گرفتهاند، بسیار بوده است.
حال بیایید حدود یک دهه به گذشته برگردیم. میدانید که ژاپنیها سابقهای طولانی در ساخت بازیهای ویدیویی دارند و اکثر کنسولهای نسلهای دوم و سوم هم در این کشور طراحی و ساخته شدهاند. دانش کافی ژاپنیها درخصوص ماهیت هنر-صنعت بازیهای رایانهای و ویدیویی، باعث شده بود تا فرمولهایی را کشف کنند که استفاده از همان فرمولها برای بازیسازهای غربی، بینهایت دشوار باشد؛ برای نمونه، ژاپنیها ذات مکانیکهای آرکیدی را درک کرده بودند. بههمین خاطر هم میتوانستند بازیهایی بسازند که با وجود مکانیکهای سادهی آنها، گیمرها را حسابی سرگرم میکردند. همین فرمول به ژاپنیها کمک کرد تا در فاصلهی سالهای ۱۹۹۸ تا ۲۰۰۶ میلادی، مجموعهای از بهترین و در عین حال آرکیدیترین بازیهای فوتبال تاریخ را بسازند. در این بین، غربیها مشغول آزمون و خطا بودند؛ آزمون و خطاهایی که حدودا از سال ۱۹۹۸ تا ۲۰۰۸ میلادی به طول انجامید و باعث شد بارها از رقیب قدرتمند ژاپنی خود عقب بمانند.
اما با عرضهی کنسولهای نسل هفتمی، یا همان ایکسباکس ۳۶۰ و پلیاستیشن ۳، ورق برگشت. دومین کنسول مایکروسافت حسابی در میان بازیکنندهها محبوب شد. از طرفی کنسول را غربیها ساخته بودند و به همین خاطر هم سردرآوردن از معماری سختافزاریاش برای استودیوی ورزشیساز الکترونیکآرتز ابدا کار پیچیدهای نبود. این و بسیاری از عوامل دیگر، باعث شد تا الکترونیکآرتز پس از کوششهای فراوان برای ساخت بازیای بدیع که رنگ و بوی خاص الکترونیکآرتز را دارد، بتواند بالاخره در سال ۲۰۰۸ تعریف جدیدی از فوتبال ارائه بدهد که حرفهای زیادی هم برای گفتن داشت. البته نسخهای که برای کنسولهای نسل هفتمی ساخته شده بود، کاملا با نسخهی مخصوص رایانههای شخصی متفاوت بود و همین امر نیز منجر به این شد که تعداد زیادی از بازیکنندههای این پلتفرم، تجربهی PES را به فیفا ترجیح بدهند.
از سال ۲۰۱۰ به بعد، فیفا توانست خودش را به طور کامل از زیر سایهی PESای که ساخت کونامی بود، بیرون بکشد و عبارت «شبیهساز فوتبال» را باب کند. الکترونیکآرتز ادعا کرد بازیای که ساخته آنقدر حساب شده و دقیق طراحی شده است که دیگر یک بازی ورزشی صرف نیست و میتوان از آن به عنوان یک شبیهساز یاد کرد. این دوره زمانی بود که هر سال که میگذشت، فیفا پیشرفت میکرد و بهتر میشد، اما اینبار این کونامی و PES بودند که در جای خود درجا میزدند.
FIFA | Pro Evolution Soccer |
تلاش برای شبیهسازی | گیمپلی آرکیدی و سرگرمکننده |
لایسنس انحصاری اکثر باشگاهها، لیگهای دنیا و تمام عناصر مربوط به دنیای فوتبال | لایسنس یوونتوس |
موتور گرافیکی پیشرفته با انیمیشنهای پر جزییات و نسخهی نسل جدید با گرافیکی خیره کننده | گرافیک نسبتا خوب و انیمیشنهای نهچندان پر جزییات |
بخش فیفا آلتیمیت تیم و خرید بسته و بازیکن برای ساخت بهترین تیم | بخش Career Mode آفلاین و عالی با حالتهای مختلف |
آلبومهای موسیقی فوقالعاده با معرفی بهترین قطعات جدید از هنرمندان مستقل | آهنگهای بسیار بد |
یادگیری سختتر و اتفاقات غیرمنتظرهی بسیار | آموزش سریعتر، لذت بیشتر |
حضور انحصاری لیگ قهرمانان | حضور انحصاری آلیانتز ارنا |
اما این عرضهی کنسولهای نسل هشتمی بود که تلنگری جدی به ژاپنیها زد. آنها میدانستند که به هیچ عنوان نباید در این نسل در برابر غربیها کم بیاورند. بههمین خاطر هم برای ساخت بازیهای جدیدشان از یکی از قویترین موتورهای پایهی ساخت ژاپن استفاده کردند؛ این موتور پایه همان «فاکس انجین» بود که برای ساخت مجموعه بازیهای «متالگیر سالید» هم از آن استفاده شده است. البته مدتی طول کشید تا ژاپنیها نحوهی ساخت بازی خوب با این موتور را بیاموزند؛ غافل از اینکه همین وقفهی زمانی لازم بود تا از ارزش و اعتبار این کمپانی در زمینهی ساخت بازی فوتبال به میزان قابل ملاحظهای کاسته شود.
امروزه اما کونامی بالاخره موفق شده سری بازیهای PES را، بعد از افول چند سالهاش در نسل هفتم بازیهای ویدیویی، دوباره زنده کند؛ به طوری که بازیهای چند سال گذشتهی سری PES در خور شمارههای خوشساخت قبلی این سری در نسل پلیاستیشن ۲ هستند و میتوانند جلوی فیفا قد علم کنند. حالا چند سالی است که سری بازیهای PES و FIFA شانه به شانهی هم حرکت میکنند و رقابت نزدیکی با هم دارند.
تمام اینها بهانهای شد تا از شما نظرتان را در مورد این دو بازی جویا شویم.
بهنظر شما، مجموعه بازیهای فیفا، با توجه به رشد شگفتانگیز چند سال گذشته و بازار جهانیای که دارد شبیهساز فوتبالی بهتری است یا مجموعهی PES، که با وجود تجربهی آرکیدسازان ژاپنی دورهی رکود طولانی را پشت سر گذاشته و حالا به روزهای اوج قبلی خود بازگشته است؟
کدام یک از این دو مجموعه بازی فوتبال میتوانند بهترین تجربه از شبیهسازی این ورزش را پیش روی گیمرها قرار دهد؟ شما بگویید: FIFA یا PES؟
اینم بگم بعنوان کسی که PES بازی میکنه
PES بدون نصب Patch های معروف که همه باگ ها و مشکلات و کمبود های بازی و ایرادات PES رو برطرف میکنه اصلا بدرد لای جرز هم نمیخوره
بدون PAtch بازی PES هیچه !
من با کسی بخوام بازی کنم بازیش patch نداشته باشه اصلا بازی نمیکنم !
اینی که میگم PATCH یعنی پچاااا !
یعنی همه PES 15 بازی میکردن بازیشون ۶-۷ گیگ بود ولی PES 15 من ۱۲ گیگ بود ! پچ با حجم ۵ گیگ توش بود یعنی به اندازه یک بازی فقط PAtch روش نصب بود دیگه شما خودتون فکرش رو بکنید که بازی PES چقدر کمبود و چقدر کاستی داره که همچین پچ ای باید نصب کنی تا بازیت بشه FootBall
وگرنه بدون پچ تمی ها نه لباس دارن نه اسم دارن نه خیلی از تیم ها توش هست !
کلا pes هست و پچش :))
پچ PES GALAXY واقعا عالی بود زمان ۲۰۱۵ الانم واسه ۲۰۱۶ پچ هایی اومده حتما نصب کنید بدون پچ PES هیچی نداره 🙂
من که از بارسلونا خوشم نمیاد ولی واقعا نیمار از مسی بهتره که عکسش گذاشتن روی بازی 🙂
مسی با اون قدش تو بازی دعوا میگیره باحاله :)))
بدید دست زلاتان بخورش :))))
آقای محترم ما برای مقایسه pes با fifa نظر میدیم ن برای مقایسه با مسی و نیمار
۱- جلوه های ویژه = FIFA
۲-فیس بازیکن ها= PES
۳-روان بودن بازی و لذت بخش بودنش = PES
۴-گرافیک = FIFA
۵-گرافیک زمین بازی = FIFA
۶-گیم پلی = PES
درکل FIFA بیشتر واقع گرایانست و واقعی تر از PES اما خوب در نسخه FiFA 16 شاید خود FIFA باز ها هم نظرشون این باشه که واقعا شورش در اومده از نظر طبیعی سازی بازی یعنی گیم پلی از سال قبل بدتر شده
درکل چون FIFA خیلی به طبیعی بودن بازی فک میکنه در کل نمیشه اسمش رو بازی گذاشت و بازی کردنش کار هرکسی نیست و بیشتر واسه بزرگسال هاست اما PES از گیم پلی روان سبک ساده و درکل بازی لذت بخش تری نسبت به FIFA برخورداره
درکل اینکه گرافیک FIFA بالاتره بخاطر اینه که PES سعی کرده تا حد امکان بازیش روی سیستم های ضعیف هم اجرا بشه بخاطر اینکه فروش بازیش بالا بره
اما FIFA بیشتر روی جنبه های گرافیکی و فیزیکی بازی تمرکز کرده و همون سبک واقعی بودن بازی
بخاطر همینه که PES محبوبیت بیشتری داره چون هم ساده تر هست بازی کردنش و هم گرافیک و سخت افزار پایین تری رو نیاز داره
این مسئله تفاوت این ۲ بازی هم توی سازنده بازی ها میتونید ببینید
تیم FIFA یک تیم معروف و برجسته و البته EA معروف درمقابل تیمی که PES رو ساختن و خیلی ندیدنش همون Konami ولی EA رو توی خیلی از بازی های دیدید و میشناسیدش و تیم ماهر تر و شناخته شده تری هست
اما درکل من PES رو بعنوان یک بازی بیشتر میپسندم
البته نمیدونم چطوری میشه توی ۱ بازی ۲۸ تا شوت بزنی دروازبان حریف ۲۶ تا Save داشته باشه 😐 اونم دروازبانی که Overall 76 داره ! اما در مقابل دروازبان خودت که Overall 91 داره از زاویه بسته گل میخوره ! یا حتی گل به خودی میزنه ! یعنی رو SuperStar میذازی اینجوری میشه ها باید میذاشتن سوپر تخیلی ! اینا هم از نکات جالب PES !
بنظرم برای این بخش اگه یک نظرسنجی میذاشتید بهتر بود !
?? pes
اونایی که میگن pes نمیدونن گیم پلی چیه اگه میدونستن فیفا بازی میکردن
در ضمن تو کل دنیا فقط ایرانیان که pes دوس دارن وگر نه تو کل دنیاطرفدار فیفا خیلی بیشتره
با سلام خدمت همه دوستان و بازی دوستان.
من از سال ۲۰۰۰ تا الان دارم فیفا بازی میکنم . تمام بچه های فامیل هم فیفا بازی میکنن و خیلی با این گیم خو گرفتیم. شاید برای کسی که اینهمه مدت فیفا بازی کرده سخت باشه به pes سوییچ کنه. تقریبا pes هم بمدت یکسال بازی کردم اما یه بحثی هست.
pes واقعا مصنوعیه ! شما دو نفر رو در مقابل هم قرار بده ، یکی خیلی قوی و یکی خیلی ضعیف ، فرد ضعیف ۵۰ تا گل میخوره! کجای دنیا ۵۰ تا گل میزنن؟
کجای دنیا از دم درواز شروع میکنن دریپ کردن و گل زدن؟ کجای دنیا از وسط زمین شوت محکم میزنن توی دروازه؟ بله در سال یکبار! در pes 15 هرکی روی زمین میفتاد داور کارد میداد!!! به هر نحوی ! میدونم جفت بازی ها باگ دارند اما pes مصنوعیه! تمام اتفاقات غیر ممکن توش میفته!!!
با تشکر
من فیفا رو قبول دارم چون کسی که گیمره میگه فیفا چون براش گرافیک و گیم پلی مهمه ولی کسی که تا حالا رنگ بازی ای جز PES رو ندیده بایدم بگه PES ولی کسی که یک گیمره هیچ وقت این حرفو نمیزنه!
چقدر تعصب تو نظرات هست ….
به نظر من جفتشون خوبن و من جفتشون و بازی میکنم و لذت میبرم . منتها در لب تاپم ترجیح میدم pes رو بازی کنم و روی کنسول فیفا ..
PES
بارها دیدم که fifa بازها راحت کسانی که سالهاست pes و wining eleven بازی میکنن رو توی pes شکست میدن چون واقعا fifa بازها حرفه ای تر هستند چون fifa سخت تر و حرفه ای تره .
همین بس که توی یکی از نسخه های pes که اگه اشتباه نکنم ۲۰۰۶ بود که یه option داشت که میتونستی سوار اژدها فوتبال بازی کنی . pes با هوش و پیشرفت بازی های دیگه جلو نرفته و فقط گرافیکش پیشرفت داشته . واقعا مقایسش با fifa مسخرست . خودتون نگاهی به فروش و آمار درصد گیمرهاشون بیندازید .
فقط ppppp eeeee ssss
pes رو کسانی بازی می کنند که یا گیمر حرفه ای نیستند یا فقط تعداد گل بیشتر و راحت گل زدن واسشون مهمه . این حرف من نیست حرف خیل زیادی از گیمرهای حرفه ای دنیاست